Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 16 April 2013

Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post)

  Assalammualaikum, peace upon you.

korang klik HTML, lepas tu paste koding tu, klik semula compose sebelah HTML tu then tengok jika tak ada sebarang masalah dah boleh save dan Publish.
biasanya kegunaan ini untuk blogger yang buat segmen yang meminta copy dan paste entri segmen atau aktiviti yang dianjurkan selain GA atau Contest. Kemudahn untuk para peserta yang join. Kadang kala ada entri segmen atau aktiviti yang meleret panjangnya syarat atau link-link para sponsors so kemudahan ini sesuai untuk digunakan. Credit untuk blogger Mialiana


14 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.