Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post) | Dunia sebenar Shida Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post)


Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Tuesday, 16 April 2013

Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post)

  Assalammualaikum, peace upon you.

korang klik HTML, lepas tu paste koding tu, klik semula compose sebelah HTML tu then tengok jika tak ada sebarang masalah dah boleh save dan Publish.
biasanya kegunaan ini untuk blogger yang buat segmen yang meminta copy dan paste entri segmen atau aktiviti yang dianjurkan selain GA atau Contest. Kemudahn untuk para peserta yang join. Kadang kala ada entri segmen atau aktiviti yang meleret panjangnya syarat atau link-link para sponsors so kemudahan ini sesuai untuk digunakan. Credit untuk blogger Mialiana


click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

14 Jari Ohsem:

Nur Nainis said...

Betul..cara ini memudahakn blogger untuk join GA atau segmen kan kak. ^____^

Unknown said...

Woooooo !

Unknown said...

Nice sharing kak shida ;) Bagus untuk join segmen/GA ni. Mudah.

Unknown said...

coding cantik nk cari...

Unknown said...

byk dh segmen/GA yg guna cara macam ni dah.. sgt memudahkan kan? =)

Miss N™ said...

Nur bab2 ni mmg blur sikit..hihi

Si Matatajam said...

Good tutor Shida

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nice Sharing..^^

Unknown said...

wahh baru tahu ni shida.. tq sharing!

Mrs Velentine said...

yup senang nak join GA kalau pakai HTML

Sukma said...

oic....banyak belajar nie

jaakechik said...

tengkiu sharing shida!

Unknown said...

Tq untuk entri ni akk! :))

Cik Fie said...

nice tuto :)