Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post) | Dunia sebenar Shida Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 16 April 2013

Tutorial : Cara copy dan paste koding dalam HTML (new post)

  Assalammualaikum, peace upon you.

korang klik HTML, lepas tu paste koding tu, klik semula compose sebelah HTML tu then tengok jika tak ada sebarang masalah dah boleh save dan Publish.
biasanya kegunaan ini untuk blogger yang buat segmen yang meminta copy dan paste entri segmen atau aktiviti yang dianjurkan selain GA atau Contest. Kemudahn untuk para peserta yang join. Kadang kala ada entri segmen atau aktiviti yang meleret panjangnya syarat atau link-link para sponsors so kemudahan ini sesuai untuk digunakan. Credit untuk blogger Mialiana


14 Jari Ohsem:

Nurul Aini said...

Betul..cara ini memudahakn blogger untuk join GA atau segmen kan kak. ^____^

Yayaa Azami said...

Woooooo !

Sally Yatiey said...

Nice sharing kak shida ;) Bagus untuk join segmen/GA ni. Mudah.

ANa Ahmad said...

coding cantik nk cari...

aisya said...

byk dh segmen/GA yg guna cara macam ni dah.. sgt memudahkan kan? =)

Cik Nur™ said...

Nur bab2 ni mmg blur sikit..hihi

Si Matatajam said...

Good tutor Shida

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nice Sharing..^^

azizah :) said...

wahh baru tahu ni shida.. tq sharing!

Mrs Velentine said...

yup senang nak join GA kalau pakai HTML

Sukma Haron said...

oic....banyak belajar nie

jaakechik said...

tengkiu sharing shida!

Ez Bil said...

Tq untuk entri ni akk! :))

Cik Fie said...

nice tuto :)