dakwat kekal dah tak kekal lagi | Dunia sebenar Shida dakwat kekal dah tak kekal lagi

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 7 May 2013

dakwat kekal dah tak kekal lagi

  Assalamualaikum, peace upon you.
Yaa! kekal dah tak kekal, actually semalam shida cuci tak berapa nak hilang dan hari ni balik kerja mandi lagi tonyoh kuat-kuat haaaaa boleh dah hilang :) itu pun nampak lagi tepi-tepi kuku tu warna biru tapi shida musykil sikit sah ke bawa sembahyang ye? risau pula bila persoalan ni tiba-tiba keluar dalam kepala shida semalam. Dia sah macam kita pakai inai ke? Ragu-ragu juga tapi shida sembahyang juga berharap solat shida ni diterima olehnya. Rasa seronok mengundi kali ini, kali pertama mengundi satu perasaan yang sangat-sangat happy dan teruja. Pangkah pun cermat dan berhati-hati dengan satu tangan hahaaa. Korang pula macam mana? seronok tak mengundi kali ni?

korang ingat tak shida ada plan sebelum ni nak buat SEGMEN SILANG KATA, so shida dah ready semua tu mungkin dalam masa terdekat ni shida akan publish cuma masih fikir berapa lama nak sticky dan nak cari sponsor juga :)


29 Jari Ohsem:

Mek Onie said...

yeahhhh,kat onie ada sikit lagi dakwatnya..

Fatihah Nazri said...

betul tu..dakwat cepat je pudat..ayh cik teha hari tu jugak hilangnya.mungkin pegawai SPR tak goncang botol tu betul2..ramai kan..mana sempat..

deno said...

deno ada sikit ag dakwat kat kuku.. agaknya nant hilang la tuuu :)

Diyana Hani said...

hani tak sempat nak undi.huh..soddih!! yeah..tak sabar nak tungu segmen dari akak...

ANa Ahmad said...

lawa jari hihi :D

Ustaz AA ckp dakwat pen kalau kena di kulit sah sembahyang.. dia tiada alkohol pun dan bkan najis..dan

lagi 1 fakta kalau kak shida masih ragu2.. kalau kita cuci tonyoh tekan berabis, tapi tak keluar juga, kita masih sah solat..sebab keadaan memaksa masa tu, takkan nak cuci juga sampai habis waktu solat kalau tak hilang juga macam mana? nak cuci juga ke sampai masuk waktu solat yg lain? fikir-fikirkan la ye kak, AA just sampaikan apa yang AA tahu ;) chill ok

potia casadelarossa said...

ada yg kata dakwat tu dah disahkan oleh Jakim mmg sah dan boleh dibawa sembahyang sebab dia tak kalis air... dia resap air...

Siti Rohaida Yusof said...

hari pertama lagi da hilang dakwat tu...so nampak buruk jari tu..adeh...nak mintak pakai 5 jari kang kene pelempang pulak..haha

Normi Nieza said...

saya pon ada lagi skit2 tepi kuku..:)

edNA tinynasweet said...

betol shida..dakwat kt jari ena pon ilang bile da basuh gune sabun biase je..ade ckit2 je kt tepi kuku lagi..

Sally Yatiey said...

Nanti2 baru hilang sepenuhnya kot..

nuyui a.k.a miss YUI said...

keliling ada lg..huhu..

boleh dibawa smbhyg dear..

Sukma Haron said...

cepatnya dakwat nie pudar...akaknya belum lagi....

Shida Radzuan said...

@ANa Ahmad thanks AA information bguna..mmg akak solat juga xtgu dah dan redha :)

Shida Radzuan said...

@potia casadelarossa thanks potia ^_^

Pezol Stylez said...

saya xhilang2 lg dakwat kat jari ni..malas nk bg hilang..sayang nk tanggalkan...bkn senang nk dpt inai kaler biru ni...hihihihihi

Tinta Lana said...

Salam.

Cepat juga shida punya hilang..

Lana biar je..hehe, cuci skit ngan sabun ada la, tapi takda sental2, buat kenangan,hahaha

Mia Liana said...

cuma atas nama sahaja yang kekal... ;)

Bee Haa said...

dakwat die memang kekal kalau dibiar begitu saje,,hehe

pijut said...

Majlis fatwa dah keluarkan dakwat tersebut pada jari sah digunakan ketika solat. :-)

azizah :) said...

jelesnya semua tayang gambar jari yg berdakwat..huhu

MaMa Rey said...

basuh pinggan dakwat hilang..

MaYa MustWany said...

aah mas nya pun..just tggal celah kuku tepi ni je..

aisya said...

terfikir jugak. sah ke.. tp dah terbaca komen2 yg explain tu faham lah.. tq.. hehe

Cik Nur™ said...

celah2 tu je yg kekalkan....

jaakechik said...

dakwat ni mmg mudah tanggal. x perlu guna clorox pun dah boleh tanggal kalau di gosok kuat2x...

nik ros said...

dakwat tu boleh di bawa solat.
dulu pun terfikir jugaak tapi imam muda asyraff kata boleh.

shasha yacob said...

bagus bagus kak shida, selesai tanggunjwb

Azhafizah Md Nor said...

takdelah kekal mana kan..leh ilang kalau gune macam macam..hehehe

Cik Fie said...

tak kekal pon sebenarnya . hehe :)