Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 7 May 2013

dakwat kekal dah tak kekal lagi

  Assalamualaikum, peace upon you.
Yaa! kekal dah tak kekal, actually semalam shida cuci tak berapa nak hilang dan hari ni balik kerja mandi lagi tonyoh kuat-kuat haaaaa boleh dah hilang :) itu pun nampak lagi tepi-tepi kuku tu warna biru tapi shida musykil sikit sah ke bawa sembahyang ye? risau pula bila persoalan ni tiba-tiba keluar dalam kepala shida semalam. Dia sah macam kita pakai inai ke? Ragu-ragu juga tapi shida sembahyang juga berharap solat shida ni diterima olehnya. Rasa seronok mengundi kali ini, kali pertama mengundi satu perasaan yang sangat-sangat happy dan teruja. Pangkah pun cermat dan berhati-hati dengan satu tangan hahaaa. Korang pula macam mana? seronok tak mengundi kali ni?

korang ingat tak shida ada plan sebelum ni nak buat SEGMEN SILANG KATA, so shida dah ready semua tu mungkin dalam masa terdekat ni shida akan publish cuma masih fikir berapa lama nak sticky dan nak cari sponsor juga :)


29 comments:

  1. yeahhhh,kat onie ada sikit lagi dakwatnya..

    ReplyDelete
  2. betul tu..dakwat cepat je pudat..ayh cik teha hari tu jugak hilangnya.mungkin pegawai SPR tak goncang botol tu betul2..ramai kan..mana sempat..

    ReplyDelete
  3. deno ada sikit ag dakwat kat kuku.. agaknya nant hilang la tuuu :)

    ReplyDelete
  4. hani tak sempat nak undi.huh..soddih!! yeah..tak sabar nak tungu segmen dari akak...

    ReplyDelete
  5. lawa jari hihi :D

    Ustaz AA ckp dakwat pen kalau kena di kulit sah sembahyang.. dia tiada alkohol pun dan bkan najis..dan

    lagi 1 fakta kalau kak shida masih ragu2.. kalau kita cuci tonyoh tekan berabis, tapi tak keluar juga, kita masih sah solat..sebab keadaan memaksa masa tu, takkan nak cuci juga sampai habis waktu solat kalau tak hilang juga macam mana? nak cuci juga ke sampai masuk waktu solat yg lain? fikir-fikirkan la ye kak, AA just sampaikan apa yang AA tahu ;) chill ok

    ReplyDelete
  6. ada yg kata dakwat tu dah disahkan oleh Jakim mmg sah dan boleh dibawa sembahyang sebab dia tak kalis air... dia resap air...

    ReplyDelete
  7. hari pertama lagi da hilang dakwat tu...so nampak buruk jari tu..adeh...nak mintak pakai 5 jari kang kene pelempang pulak..haha

    ReplyDelete
  8. saya pon ada lagi skit2 tepi kuku..:)

    ReplyDelete
  9. betol shida..dakwat kt jari ena pon ilang bile da basuh gune sabun biase je..ade ckit2 je kt tepi kuku lagi..

    ReplyDelete
  10. Nanti2 baru hilang sepenuhnya kot..

    ReplyDelete
  11. keliling ada lg..huhu..

    boleh dibawa smbhyg dear..

    ReplyDelete
  12. cepatnya dakwat nie pudar...akaknya belum lagi....

    ReplyDelete
  13. @ANa Ahmad thanks AA information bguna..mmg akak solat juga xtgu dah dan redha :)

    ReplyDelete
  14. saya xhilang2 lg dakwat kat jari ni..malas nk bg hilang..sayang nk tanggalkan...bkn senang nk dpt inai kaler biru ni...hihihihihi

    ReplyDelete
  15. Salam.

    Cepat juga shida punya hilang..

    Lana biar je..hehe, cuci skit ngan sabun ada la, tapi takda sental2, buat kenangan,hahaha

    ReplyDelete
  16. cuma atas nama sahaja yang kekal... ;)

    ReplyDelete
  17. dakwat die memang kekal kalau dibiar begitu saje,,hehe

    ReplyDelete
  18. Majlis fatwa dah keluarkan dakwat tersebut pada jari sah digunakan ketika solat. :-)

    ReplyDelete
  19. jelesnya semua tayang gambar jari yg berdakwat..huhu

    ReplyDelete
  20. basuh pinggan dakwat hilang..

    ReplyDelete
  21. aah mas nya pun..just tggal celah kuku tepi ni je..

    ReplyDelete
  22. terfikir jugak. sah ke.. tp dah terbaca komen2 yg explain tu faham lah.. tq.. hehe

    ReplyDelete
  23. celah2 tu je yg kekalkan....

    ReplyDelete
  24. dakwat ni mmg mudah tanggal. x perlu guna clorox pun dah boleh tanggal kalau di gosok kuat2x...

    ReplyDelete
  25. dakwat tu boleh di bawa solat.
    dulu pun terfikir jugaak tapi imam muda asyraff kata boleh.

    ReplyDelete
  26. bagus bagus kak shida, selesai tanggunjwb

    ReplyDelete
  27. takdelah kekal mana kan..leh ilang kalau gune macam macam..hehehe

    ReplyDelete
  28. tak kekal pon sebenarnya . hehe :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.