Jauhi sikap bila bertiga tapi berbisik-bisik berdua tanpa yang ke3 | Dunia sebenar Shida Jauhi sikap bila bertiga tapi berbisik-bisik berdua tanpa yang ke3

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 17 May 2013

Jauhi sikap bila bertiga tapi berbisik-bisik berdua tanpa yang ke3

Assalamualaikum, peace upon you.
Shida yakin semua pernah alami situasi macam ni kan? yes! memang shida pernah alami situasi tu masa zaman study dulu. Sakit jiwa raga tu tuhan jela tahu. Bila kita cuba yakinkan mereka bukan bercerita tentang kita tapi kadang-kadang mesti terasa juga yang mereka bercerita tentang kita. Alhamdulillah situasi ni tak terjadi selepas shida habis study now masuk alam pekerjaan masing-masing dah dewasa boleh fikir baik buruknya. Hope janganlah ada diantara kawan-kawan yang mempunyai sikap macam ni ya. Nak berbisik biar kamu berdua je jangan ada yang ke 3 4 dan seterusnya. :)

20 Jari Ohsem:

Atiqah Aziz said...

betul betul. selalu kene situasi mcm ni. rase mcm... errr~~

Khalilah MNor said...

Selalunya kalau yang kawan rapat-rapat sikit buat macam tu, saya pergi lagi dekat kat diorang. Jadi, tak adalah diorang nak cakap sesuatu depan-depan saya :) Selalunya cepat terbocor. Kalau yang tak rapat buat macam tu, biarkan aje.

Pape pun, terima kasih atas perkongsian:)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

pernah.. sakit hati je

Ezad Skytech said...

tu la...bila da berbisik2 berdua ni...yg pihak ketiga mesti da fikir lain...elakkan la...

baby comel said...

senang cerita tak payah berbisik2. kan tu amalan syaitan main bisik2 ni.

Siti Rohaida Yusof said...

MOGA DIJAUHKAN...KADANG2 X SEDAR KITA DA MENYAKITKAN HATI ORANG KETIGA TU..

Sukma Haron said...

betul tu....jangan berbisik di depan org ramai takut salah sangka nanti....

huny madu said...

Kita pun penah rasa cmtu gak lagi2 time skolah dulu, maklumla cepat sangat terasa..skang ni dh xkisah org nk bisik2 ke ape..

Pics tu comel la, muka kucing yg ke3 tu nmpk sedih, comel je..

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol tu coz psti yg sorg tu akan terasa,,

boni kacak said...

berbisik menimbulkan syakwasangka sebenarnya..

Sally Yatiey said...

Betul tu kak shida.. mesti terasa sangat.. hee :)

CIK INA said...

betul3x...orang suka berbisik2 bila ade org ketiga ney slalu penakut itu sebab suka berbisik..suka wt orang tertanya2 apa yg dorg bisikkan...i xske u..^_^

azizah :) said...

kan.. nanti di katakan mengumpat dah salah sangka...huhu

MaMa Rey said...

salam kenal..dtg dr bloh M3H..

pernah juga kena mcm tu..biarkan sajalah..

shasha yacob said...

betul kak shida, benda nih saya setujuh sgt, sebab saya pernah alami, bukan sekali, dah maam setiap hari. hina kah saya. hihi, hamboii ayat aku xleh belah. hihi

aisya said...

betul tu.. dulu siap member yg mix chinese tu boleh plak cakap chinese mengata kita.. padahal sy paham je dia ckp apa.. tu bukan dh berbisik dah tu.. sbr je lah.. huhu

deno said...

betul tu kak.. pernah juga deno lalui situasi mcm tu

dEdEQ dE wIshEs said...

SGGUH PEDIH N TERASE

Nadia Johari said...

memang terasa bila jadi macam ni..sangat tak suka

Cik Fie said...

betul tu . saya selalu dalam situasi camni :(