Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Friday, 17 May 2013

Jauhi sikap bila bertiga tapi berbisik-bisik berdua tanpa yang ke3

Assalamualaikum, peace upon you.
Shida yakin semua pernah alami situasi macam ni kan? yes! memang shida pernah alami situasi tu masa zaman study dulu. Sakit jiwa raga tu tuhan jela tahu. Bila kita cuba yakinkan mereka bukan bercerita tentang kita tapi kadang-kadang mesti terasa juga yang mereka bercerita tentang kita. Alhamdulillah situasi ni tak terjadi selepas shida habis study now masuk alam pekerjaan masing-masing dah dewasa boleh fikir baik buruknya. Hope janganlah ada diantara kawan-kawan yang mempunyai sikap macam ni ya. Nak berbisik biar kamu berdua je jangan ada yang ke 3 4 dan seterusnya. :)

20 comments:

  1. betul betul. selalu kene situasi mcm ni. rase mcm... errr~~

    ReplyDelete
  2. Selalunya kalau yang kawan rapat-rapat sikit buat macam tu, saya pergi lagi dekat kat diorang. Jadi, tak adalah diorang nak cakap sesuatu depan-depan saya :) Selalunya cepat terbocor. Kalau yang tak rapat buat macam tu, biarkan aje.

    Pape pun, terima kasih atas perkongsian:)

    ReplyDelete
  3. tu la...bila da berbisik2 berdua ni...yg pihak ketiga mesti da fikir lain...elakkan la...

    ReplyDelete
  4. senang cerita tak payah berbisik2. kan tu amalan syaitan main bisik2 ni.

    ReplyDelete
  5. MOGA DIJAUHKAN...KADANG2 X SEDAR KITA DA MENYAKITKAN HATI ORANG KETIGA TU..

    ReplyDelete
  6. betul tu....jangan berbisik di depan org ramai takut salah sangka nanti....

    ReplyDelete
  7. Kita pun penah rasa cmtu gak lagi2 time skolah dulu, maklumla cepat sangat terasa..skang ni dh xkisah org nk bisik2 ke ape..

    Pics tu comel la, muka kucing yg ke3 tu nmpk sedih, comel je..

    ReplyDelete
  8. btol tu coz psti yg sorg tu akan terasa,,

    ReplyDelete
  9. berbisik menimbulkan syakwasangka sebenarnya..

    ReplyDelete
  10. Betul tu kak shida.. mesti terasa sangat.. hee :)

    ReplyDelete
  11. betul3x...orang suka berbisik2 bila ade org ketiga ney slalu penakut itu sebab suka berbisik..suka wt orang tertanya2 apa yg dorg bisikkan...i xske u..^_^

    ReplyDelete
  12. kan.. nanti di katakan mengumpat dah salah sangka...huhu

    ReplyDelete
  13. salam kenal..dtg dr bloh M3H..

    pernah juga kena mcm tu..biarkan sajalah..

    ReplyDelete
  14. betul kak shida, benda nih saya setujuh sgt, sebab saya pernah alami, bukan sekali, dah maam setiap hari. hina kah saya. hihi, hamboii ayat aku xleh belah. hihi

    ReplyDelete
  15. betul tu.. dulu siap member yg mix chinese tu boleh plak cakap chinese mengata kita.. padahal sy paham je dia ckp apa.. tu bukan dh berbisik dah tu.. sbr je lah.. huhu

    ReplyDelete
  16. betul tu kak.. pernah juga deno lalui situasi mcm tu

    ReplyDelete
  17. memang terasa bila jadi macam ni..sangat tak suka

    ReplyDelete
  18. betul tu . saya selalu dalam situasi camni :(

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.