Produk Review : Mask Shiseido from Japan | Dunia sebenar Shida Produk Review : Mask Shiseido from Japan

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 2 May 2013

Produk Review : Mask Shiseido from Japan

  Assalamualaikum, peace upon you.
Hari ini shida nak review satu produk dimana shida sendiri telah pun mencubanya, Mask Shiseido produk dari Japan yang menghasilkan menanggalkan kekotoran pada wajah kita. Mask Shiseido terdiri dari 3 jenis paket yang berlainan warna dan fungsi. Untuk yang berwarna hitam fungsinya untuk mengecilkan jerawat, mengecilkan liang pori dan juga tompok atau bintik hitam pada wajah. Mask Shiseido berwarna putih pula membersihkan kotoran, mengatasi kulit gelap/tidak sekata, melicinkan kulit serta memutihkan kulit wajah dengan pengambilan kerap. Pengambilan Mask Shiseido ni hanya seminggu sekali. Sesuai untuk semua jenis kulit kecuali kulit sensitif.

Untuk Minggu pertama shida sendiri mencuba paket hitam tu, actually shida pakai terlalu lama dan nipis. Jadi bila dah kering bila shida tarik atau tanggalkan mask tu agak sakit sikit kulit shida dan kotoran dia shida tak nampak sebab pakai nipis sangat kan tapi biasa lah cubaan yang pertama. Tapi dari segi perbezaan wajah shida dapat rasakan kulit shida licin dan kekotoran pada wajah dah tanggal. Kulit-kulit mati, balckhead, whitehead semua akan tertanggal itu jika kita buat tebal-tebal. Lepas ni shida akan cuba pula untuk Mask Shiseido whitening tu (paket putih). Untuk Paket Oren pula shida tak digalakkan guna sebab kulit shida ada alahan, shida tak disarankan guna oleh owner yang jual produk ni. Jadi shida guna untuk Mask Shiseido paket hitam dan putih saja.

Fungsi : SHISEIDO MASKMenanggalkan bintik hitam atau putih pada wajah, Menanggalkan sel kulit mati, Mengecilkan liang pori-pori, Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak, sekata, kesan terbakar, jerawat, jeragat, Menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2, hitam /putih diwajah, Menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Shiseido Black/White mask adalah di buat dari Collagen disertai elemen mineral laut dalam. Masker dengan kandungan nutrisi paling lengkap. Perawatan kecantikan menggunakan Lumpur Laut Mati sebagai masker wajah sama dengan memberi suapan makanan 'bergizi' pada kulit yang dapat merawat keindahan kulit. Kelebihan lainnya, semua toksin yang terdapat pada sel kulit akan terangkat, sehingga kulit lebih bersih dan segar sekaligus halus dan kencang.

langkah atau cara pemakaian boleh ikut step atas yang telah shida google semuanya :)
1. cuci muka sehingga bersih dan keringkan juga
2.pakai Mask Shiseido sehingga rata dan tebal (Jauhkan dari terkena pada kening, bibir dan kawasan mata)
3. tunggu sehingga 30 ke 60 mnit sehingga kering
4. dan cukup kering boleh tanggalkan secara perlahan dan lihat hasilnya

so jika korang berminat boleh PM (fadhilah farhana) dealer Produk Mask Shiseido :
email : shiseido_mask@yahoo.com
instagram : shiseido_mask
whatsapp : 012 4707783
5 paket untuk RM10.00 tidak termasuk postage


37 Jari Ohsem:

Zaza said...

teringin pakai tp xpernah cuba..hehe..kalau gi watson dh ambik tp letak balik sbb beli brg lain..haha

Innanie | Ariffin said...

kakak just shared my tips ye... before this pun sy prefer yang lekat macam tu tau, sebab fikir it is the best treatment to remove the white and black head. but, suddenly bila pg beautician, most of them not preferred that way sebab sebenarnya dia akan bukak liang pori. well, insya-Allah I'll share this tips mcam mana nak guna mask yang lekap tu dgn betul... :)

||aLeaSaRa|| said...

hye sis..sllu nmpk mask ni tp tak teringin beli sbb color hitam,seram lak laki kang terkejut ngeee...blhlah nk cuba gak nnt tq share :)

Sally Yatiey said...

Teringin nak pakai ;) hee

Normi Nieza said...

blh cuba nie..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg ni tak try lg..

edNA tinynasweet said...

ena memang nak try produk ni..tapi nanti dlu la..tggu ade ongkos..hehe

JaSSNaNi said...

ade beli hari tu kat bangsar.. balik rumah pakai kat idung.. mmg best..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

zuan malas pakai2 topeg ni..huhu

patriq said...

yg putih tu mcm best jer..

LiYa HaNiF :: said...

wahh mcm best jer..shida..

mummyriena said...

nnt boleh cuba ni..tq sharing shida..

yanie j said...

nnt blh cuba ni kak ;)

BUI JUNAIDI said...

GELI TENGOK BINTIK2 PUTIH YG TERTANGGAL TU..EIII

huny madu said...

time nk tarik tu sakittt sbb terkena kat tepi bibir :p

diana said...

akak nak cuba jugak la..nak putih melepak macam shida..:)

Tinta Lana said...

Salam.

Kita cukup suka pakai mask shida, dah macam2 jenis n jenama cuba,hahaha.

Best pakai mask ni. Pas tanggalkan tu, rsa mcm segar je kulit :D

Najwa Ayuni said...

Best kan pakai mask ni? Najwa pun pernah pakai jugak :)

Seneorita Baharin said...

nice review akak shida..boleh la try pasneh :D

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...wah best juga ni mcm nak try je...;)

azizah :) said...

best pakai mask ni.. tapi sekali bila buka sakit woo..hee

Mimi Azirah said...

Share dik.akak b4 nih gne mask charcoal.kne tgu smp kering.

Sukma Haron said...

tak pernah try lagi mask nie lagi...

Cik Nur™ said...

mmg bestlah pakai mask ni...
puas rasa.. :)

tapi time nak buka tu sakit sikit....

baby comel said...

wah banyaknya dia tanggal.. bagus ni

Remy hazza said...

dah lama tak pakai mask!!!!

Che Rosliza Che Mat said...

akak ada beli jugak hihihi

Diari Si Froggie said...

Dulu aida ada pakai jugak tapi jenama apa ntah lupa dah.. time tu study pastu tak guna dah guna skrub je. hehe.. tapi kalau ok apa salahnya cuba kan? aida punya muka pun banyak blackhead tu.

potia casadelarossa said...

saya tak pernah pakai... lelaki boleh pakai tak? ekekek

aisya said...

tak pernah lagi pakai mask2 segala bagai ni. =)

shahdiana said...

ini yang original tu ke shida...shida dah try kan..ermm...boleh try ni....

MaYa MustWany said...

macam menarik nih..nk try la nnti

jaakechik said...

ramai kata produk ni menjadi, jaa masih belum try lagi ni, jaa pun byk gak blackhead and whitehead kat muka ni....

shasha yacob said...

masi menunggu mask ni sampai ke rumah, xsasbar nak guna. :D

dEdEQ dE wIshEs said...

DEQ DA GUNE .. TP SIKIT JE KUA BINTIK2 PUTIH .. HIHI .. KAN BESHH KALO JERAWAT PUN KLUAR DARI MUKE NEH .. OHHH .. HAHA

Cik Fie said...

best jugak pakai mask ni . hehe :)

jiyeon tara said...

assalamm.sist mask ni halal x..