Tips nak tingkatkan earning BE atau CPUV Nuffnang | Dunia sebenar Shida Tips nak tingkatkan earning BE atau CPUV Nuffnang

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 16 May 2013

Tips nak tingkatkan earning BE atau CPUV Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
Ramai juga yang tanya shida tips macam mana nak tingkatkan earning BE atau CPUV yang melekat kat blog kita ni. Sebenarnya tips ni pun shida dah lama try tapi shida tak berapa yakin then bila shida terbaca blog kak ina menyatakan perkara yang sama so now shida yakin nak share dengan korang tips ni. Rupanya senang je nak banyak earn time dapat BE ni, bukan sahaja BLOGWALKING saja atau UP TRAFIK tapi kita juga kena tahu time bila BE kita atau iklan kekal tu muncul dalam blog kita tu.

Ok shida bagi contoh iklan dalam blog shida ni lah ok, sebab biasa setiap blog memang tak sama shida tengok. Contoh iklan kekal (BE) RHB shida selalu muncul dalam 2 masa iaitu waktu antara jam 11 malam hingga ke pagi kadang pukul2 3 pagi pun masih ada dan masa ke2 waktu antara pukul 11 pagi hingga 1 petang. So time yang BE ni muncul korang kalau boleh try update atau blogwlking sebab BE yang muncul dia kira berapa IP yang masuk dan duit pun berjalan. Kalau korang rasa susah nak update time-time macam tu buatlah auto publish macam shida ni :) dia running dalam berapa ringgit tu shida tak berapa pasti tapi shida cuba juga buat macam ni sekerapnya dan esoknya dia update antara 3 hingga 4 ringgit sehari depend IP yang masuk time tu. So shida pun kekalkan try update ikut BE shida keluar alhamdulillah memang menjadi. Paling lokoi pun dia update dalam 1 ke 2 ringgit itu kalau shida tak update ikut BE tu keluar.

So korang faham tak setakat ni? ini saja yang shida dapat dan kongsikan kepada korang siPencinta BE atau CPUV heheee. So ada juga yang tanya shida murah rezeki BE. Alhamdulillah lah shida pun tak sangka senang dapat BE pula tapi shida update seperti biasa je. Ikut apa yang biasa shida dan korang buat. Tak ada yang luar biasa pun. So korang jangan segan silu untuk cuba ya! Hope lepas ni kita sama-sama meningkatkan BE masing-masing hehee :) tak faham korang komen ya! thanks :)


38 Jari Ohsem:

onn Lajer said...

cuma kadang time tu la kita takde masa nak blogwalking

syiela said...

ohoho.. tq ye shida cayunk :)

izan mama mia said...

tq bg tip yer syida..akak tgh berusaha..hihi

Puan Bui Junaidi said...

KAK BUI UPDATE ENTRY IKUT SUKA HATI JER..TAK PANDAI NAK IKUT RENTAK BILA BE KUAR TU..

yanie j said...

dah lama yanie xtgk nuffnang kak hehee (:

Mila Ahmad said...

info yang sangat berguna tq shida

mummyriena said...

terbaik..tq

Sally Samsaiman said...

tak paham :(

Normi Nieza said...

thanks for sharing..

patriq said...

TQ :)

siti zawiah said...

thanks share akak..:)

Sally Yatiey said...

nice sharing kak ;D
saya update bila saya rasa nak update je. ;D

✗ ⓕⓘⓕⓘⓨ ⓕⓘⓣⓡⓘⓐⓝⓘⓔ ✗ said...

Ohh macam tuu.. fifiy tahu dah sekrang. and now iklan tu sedang bertempek d blog fifiy. mohon d click and fify click nuff syida jugak :) hee

aku eryati said...

insya allah akan d cuba

huny madu said...

Kena try nih, thanks dear! ;)

azizah :) said...

bila dah ada rezekinya shida..ada jugak :) tahniah yer..

Imani Iwani said...

info yg menarik..tQ..:)

Siti Rohaida Yusof said...

nak tengok timing iklan nie payah la skit..sbb sis ade mase dengan blog nie cuma siang hari je,malam tu pun kekadang jerk..tu pun time free...
thanks shida sharing benda nie..

Syazwani Afandi said...

Thanks :-) good sharing

edNA tinynasweet said...

tak rajin plak nak tengok time iklan kan..hehe.. murah rezeki shida

ANa Ahmad said...

erm..tapi nak tahu mcm mna ye BE tu ada? sebab dia tak keluar pun dkt earning tu.. just dah tamat baru muncul :)

Nieyxzha Hassan said...

Dah tau dh pasal ni..lepas ina share aritu..mmg menjadi..be tu bukan always 24hrs keluar..ada time jugak..kita kena pandai tarik org msk time iklan tu keluar..tp yg nieza perasan iklan tu selalu appear time org nyenyak tido..ambe je yg tak tido -.-

Myra Jay said...

Yup betul, kita kena rajin time BE dok menari kat blog, baru income pun masyukk :)

Apapun TQ ye Shida kongsi :D

Mohd Shafwan said...

ilmu yg menarik tu

diana said...

betul sangt..dulu akak pun buat gini...sehari boleh cecah 8 ringgit..masuk seminggu dah boleh cashout satu be...tapi sekarang nak buat auto publish pun tak sempat dah..heheh

Seneorita Baharin said...

info yang sangat memberi manfaat akak..boleh try nnt...thx for sharing akak shida! ^______^

Sukma Haron said...

GOOD SHARING....

fairus mohamad noor said...

tq bg tips ye shida

Tinta Lana said...

Salam.

TQ Shida..tgh pelan2 kaut ilmu nuffng kat sini,hehehe

aisya said...

mcm tu ye.. tp tak tau pulak iklannye keluar bila.. huhu

Ezad Skytech said...

kena cari time bila iklan2 tu selalu muncul kat blog...buat kajian sendiri..:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena tgk time bila dia muncul la ea..ok.harus cuba =)

shasha yacob said...

waktu saya xaktip dulu, disitulah munculnya cik cik BE, saya nak try lah tips nih, tengs sharing kak shida.

dEdEQ dE wIshEs said...

TERBAIK :)

Cik Muda said...

mcm mudah tp sebenarnya, payah gak tu.. huhuhu~

Cik Fie said...

nice tips :)

Mimi Azirah said...

tips yg berguna..leh guna pakai lpas nih

Muhammad Khudri said...

x berapa faham la shida... boleh tunjuk cara atau step.. tq..