Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 16 May 2013

Tips nak tingkatkan earning BE atau CPUV Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
Ramai juga yang tanya shida tips macam mana nak tingkatkan earning BE atau CPUV yang melekat kat blog kita ni. Sebenarnya tips ni pun shida dah lama try tapi shida tak berapa yakin then bila shida terbaca blog kak ina menyatakan perkara yang sama so now shida yakin nak share dengan korang tips ni. Rupanya senang je nak banyak earn time dapat BE ni, bukan sahaja BLOGWALKING saja atau UP TRAFIK tapi kita juga kena tahu time bila BE kita atau iklan kekal tu muncul dalam blog kita tu.

Ok shida bagi contoh iklan dalam blog shida ni lah ok, sebab biasa setiap blog memang tak sama shida tengok. Contoh iklan kekal (BE) RHB shida selalu muncul dalam 2 masa iaitu waktu antara jam 11 malam hingga ke pagi kadang pukul2 3 pagi pun masih ada dan masa ke2 waktu antara pukul 11 pagi hingga 1 petang. So time yang BE ni muncul korang kalau boleh try update atau blogwlking sebab BE yang muncul dia kira berapa IP yang masuk dan duit pun berjalan. Kalau korang rasa susah nak update time-time macam tu buatlah auto publish macam shida ni :) dia running dalam berapa ringgit tu shida tak berapa pasti tapi shida cuba juga buat macam ni sekerapnya dan esoknya dia update antara 3 hingga 4 ringgit sehari depend IP yang masuk time tu. So shida pun kekalkan try update ikut BE shida keluar alhamdulillah memang menjadi. Paling lokoi pun dia update dalam 1 ke 2 ringgit itu kalau shida tak update ikut BE tu keluar.

So korang faham tak setakat ni? ini saja yang shida dapat dan kongsikan kepada korang siPencinta BE atau CPUV heheee. So ada juga yang tanya shida murah rezeki BE. Alhamdulillah lah shida pun tak sangka senang dapat BE pula tapi shida update seperti biasa je. Ikut apa yang biasa shida dan korang buat. Tak ada yang luar biasa pun. So korang jangan segan silu untuk cuba ya! Hope lepas ni kita sama-sama meningkatkan BE masing-masing hehee :) tak faham korang komen ya! thanks :)


38 comments:

  1. cuma kadang time tu la kita takde masa nak blogwalking

    ReplyDelete
  2. ohoho.. tq ye shida cayunk :)

    ReplyDelete
  3. tq bg tip yer syida..akak tgh berusaha..hihi

    ReplyDelete
  4. KAK BUI UPDATE ENTRY IKUT SUKA HATI JER..TAK PANDAI NAK IKUT RENTAK BILA BE KUAR TU..

    ReplyDelete
  5. dah lama yanie xtgk nuffnang kak hehee (:

    ReplyDelete
  6. info yang sangat berguna tq shida

    ReplyDelete
  7. nice sharing kak ;D
    saya update bila saya rasa nak update je. ;D

    ReplyDelete
  8. Ohh macam tuu.. fifiy tahu dah sekrang. and now iklan tu sedang bertempek d blog fifiy. mohon d click and fify click nuff syida jugak :) hee

    ReplyDelete
  9. Kena try nih, thanks dear! ;)

    ReplyDelete
  10. bila dah ada rezekinya shida..ada jugak :) tahniah yer..

    ReplyDelete
  11. nak tengok timing iklan nie payah la skit..sbb sis ade mase dengan blog nie cuma siang hari je,malam tu pun kekadang jerk..tu pun time free...
    thanks shida sharing benda nie..

    ReplyDelete
  12. tak rajin plak nak tengok time iklan kan..hehe.. murah rezeki shida

    ReplyDelete
  13. erm..tapi nak tahu mcm mna ye BE tu ada? sebab dia tak keluar pun dkt earning tu.. just dah tamat baru muncul :)

    ReplyDelete
  14. Dah tau dh pasal ni..lepas ina share aritu..mmg menjadi..be tu bukan always 24hrs keluar..ada time jugak..kita kena pandai tarik org msk time iklan tu keluar..tp yg nieza perasan iklan tu selalu appear time org nyenyak tido..ambe je yg tak tido -.-

    ReplyDelete
  15. Yup betul, kita kena rajin time BE dok menari kat blog, baru income pun masyukk :)

    Apapun TQ ye Shida kongsi :D

    ReplyDelete
  16. betul sangt..dulu akak pun buat gini...sehari boleh cecah 8 ringgit..masuk seminggu dah boleh cashout satu be...tapi sekarang nak buat auto publish pun tak sempat dah..heheh

    ReplyDelete
  17. info yang sangat memberi manfaat akak..boleh try nnt...thx for sharing akak shida! ^______^

    ReplyDelete
  18. Salam.

    TQ Shida..tgh pelan2 kaut ilmu nuffng kat sini,hehehe

    ReplyDelete
  19. mcm tu ye.. tp tak tau pulak iklannye keluar bila.. huhu

    ReplyDelete
  20. kena cari time bila iklan2 tu selalu muncul kat blog...buat kajian sendiri..:D

    ReplyDelete
  21. kena tgk time bila dia muncul la ea..ok.harus cuba =)

    ReplyDelete
  22. waktu saya xaktip dulu, disitulah munculnya cik cik BE, saya nak try lah tips nih, tengs sharing kak shida.

    ReplyDelete
  23. mcm mudah tp sebenarnya, payah gak tu.. huhuhu~

    ReplyDelete
  24. tips yg berguna..leh guna pakai lpas nih

    ReplyDelete
  25. x berapa faham la shida... boleh tunjuk cara atau step.. tq..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.