Anda tanya shida jawab | soalan dari Sherlyanna Angiela Martin | Dunia sebenar Shida Anda tanya shida jawab | soalan dari Sherlyanna Angiela Martin

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 1 June 2013

Anda tanya shida jawab | soalan dari Sherlyanna Angiela Martin

Assalamualaikum, peace upon you.
Terima kasih tak terhingga buat blogger Sherlyanna Angiela bertalu-talu dia tanya shida huhu sorry juga sebab terlalu lewat untuk menjawab sebab sibuk sangat-sangat dengan kerja seharian tapi shida gagah juga buat entri dan balas semua pertanyaan sherlyanna :)

untuk soalan pertama
bagi kak shida entri menarik tu berdasar cara kita sampaikan dalam penulisan dan penceritaan kita, kalau boleh jangan guna ayat singkatan (shortform), topik atau tajuk entri juga memainkan peranan so semua bergantung pada kita. Kalau boleh mix kan setiap entri yang dikeluarkan. Hari-hari baca kisah hidup pun tak best juga kan walaupun blog kita personal blog selit juga beberapa entri tentang info atau isu-isu yang menarik nak disampaikan :")

soalan kedua
biasa kalau pengunjung tu lebih kepada trafik lah kan :) nak tambah trafik kena tambah blogwalking juga, tak pun buat entri-entri yang berbaur seo :) inshaa allah trafik akan meningkat.

soalan ketiga
kalau kak shida sendiri kalau tengah blogwalking tu kak shida follow juga tak pun follow balik sesiapa yang follow dan yang paling berkesan kalau anjurkan beberapa segmen atau GA yang bersyaratkan follow, kalau nak cunn lagi jadi sponsor di mana-mana segmen atau GA :)

soalan keempat
cara?? soalan tu kurang faham sikit agak tergantung tapi tak apa kak shida boleh terangkan, biasa segmen atau apa saja aktiviti yang dianjurkan cara terbaik dengan mengenakan syarat-syarat yang mudah, rasanya itu je tak ada lagi yang terbaik lagi kot :)

soalan kelima
masalah tu tak ada lah, tapi kalau perselisihan faham tu ada juga la. Tapi tak la sampai menjadi musuh masih berkawan seperti biasa. Biasalah kita manusia tak pernah lari dari kesilapan pun jadi bermaaf-maafan lah jika berlaku apa-apa masalah atau perselisihan faham diantara blogger :)


selesai sudah thanks dear :) nak bertanya masih boleh lagi disini > soal jawab part5

19 Jari Ohsem:

Farah Waheda Wahid said...

awesome...memang terbaiklah jawapan ni shida... *_^

ANa Ahmad said...

soalan yang gempak tu hehe :) dapat juga ilmu sikit di blog kak shida ni :D

Cik Nur™ said...

terselit tips pada jawapan shida...
mmg terbaiklah.. :)

thanks shida.. :)

Cik Nur™ said...

terselit tips pada jawapan shida...
mmg terbaiklah.. :)

thanks shida.. :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sedikit sebanyak tahu ilmu yg shida kongsikan

izan mama mia said...

bila dh jawab berentry gini,..org lain pun dapat faedahnya..tq shida berkongsi

azizah :) said...

bagus jawapan shida tu...

Kenit Cinonet said...

Thanks for sharing this shida (^_^)

tenku butang said...

done follow sini lama dh..

dari segmen :
http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/06/3rd-annivesary-ga-blog-by-emas-putih.html

Puan Bui Junaidi said...

MENARIK JUGAK SEGMEN SOAL JAWAB NI KAN..^_^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

terima kasih share info spt ini.... thumb up.

Mime MF said...

soal jawab..menarik..disamping sy dapat info/ilmu pasal blogging ni..^^

Zaza said...

jawapan yg bernas =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

mog puas hati dgn jwpn tu..hihi

hana hadi said...

yeaaah jawapan berguna.. boleh dipraktikan

Tinta Lana said...

Salam.

Dalam jawapan, ada tips disitu shida, ^^

Che Rosliza Che Mat said...

Wah!! tip yg menarik dan juga jawapan....akak pun dapat sedikit ilmu dari pertanyaan budak tue..

Nadia Johari said...

tu dia bertalu-talu..
semua dh terjwb..hehe

Cik Fie said...

terbaik la kak shida :)