Bila diri dilanda kesibukan yang melampau | Dunia sebenar Shida Bila diri dilanda kesibukan yang melampau

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 28 June 2013

Bila diri dilanda kesibukan yang melampau

Assalamualaikum, peace upon you.
Shida seorang perempuan tua yang sangat-sangat sibuk sekarang, dah rasa perempuan yang paling sibuk didunia! tak ada masa untuk diri sendiri hobi. Semua masa habis dengan bekerja! badan letih rasanya. Korang mesti ingat shida malas nak update blog kan, Sekarang ni update selang-selang hari kadang tu selang 2 hari baru update. Maafkan shida ya! tak bermaksud nak tinggal blog tak update blog biar macam tu je. Shida tersangatlah sibuk sampai tak ada masa nak bloging sekarang apatah lagi blogwalking. Serius tak pernah shida sibuk sampai macam ni sekali. Inshaa allah bulan july dah boleh bloging seperti biasa sebab semua kerja bakal selesai. Actually Majikan shida tak ada cuti sebulan pergi oversea so semua kerja atas kepala shida! nak pergi bank bayar bil, bayar gaji sampai dah rasa macam bos pula ^_^ tapi ya amat lah letih. Kerja lebih masa selama sebulan membuatkan shida betul-betul rasa nak bercuti pula lepas bos shida balik :( i'm really tired!! bulan jun juga bulan berhabis duit bayar motor shida yang rosak sebab jatuh body patah, kena beli mouse baru sebab rosak juga, nak bayar itu nak bayar ini, gaji memang tak menyimpan sebab habis keluar laju je! inilah kalau dah bekerja dan ada komitmen lain memang susah nak menyimpan! duit oh duit! kemana kau pergi!! datanglah kembali ^_^ risau pula bila fikir soal kahwin.
Rasa dah lama shida tak update tentang personal life kan, hari ni gagah juga nak type sebab dah tak boleh pendam nak luah juga! shida nak tanya korang lah! kalau muka kita berjerawat dan berminyak kan pencuci apa yang sesuai sebenarnya. Sejak-sejak sibuk ni alahai muka shida tak terjaga sudah, keluar jerawat kat pipi ni, agak lama masih tak hilang lagi. Ke sebab pencuci muka shida dah tak sesuai dengan muka shida ni, al maklumlah hamba semakin meningkat umur ^_^ kalau korang ada cadangan kongsi lah dengan shida k :) and lagi satu shida ada buat TEMPAHAN UNTUK PRINT KAD RAYA design sendiri, inshaa allah malam ni shida publish pakej dia macam mana so korang bolehlah tempah dekat shida ok :) Kalau cepat tempah boleh shida siapkan sebelum puasa kan :) Puasa dan raya pun nak dekat dah kan rasa berdebar-debar shida sekarang ni. Rasa persiapan tak ada langsung huhuhu. ok lah nanti shida sambung story lagi :)


17 Jari Ohsem:

eimah siti said...

wahhh...amik tempahan buat jad raya...hehe...:)

nuha ahmad said...

wah nampak betul busy nye sis shida ni ;)

trah zain said...

saya pulak dilanda keboringan yang melampau,,, tido je lebih,,haha
JIA YOU SHIDA!!!!

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

tua,, aishhh mana ada tua, terasa i..hehehe.. shidah nak beli domain kat netkl la.. ok kan???

potia casadelarossa said...

org kreatif macam shida ni blh wat duit... untunglah kreatif kan...

adrianna syaz said...

Salam kenal shida.samala kita..bz je..huu..shida ada wat tempahan printing ke?

Siti Rohaida Yusof said...

patutlah rase dah lama takde n3 dari shida..

Farah Waheda Wahid said...

jerawat tu timbul sebab kurang rehat tu shida...

Sally Yatiey said...

Patutlah lama kak Shida takde update blog.. hee ;D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

shida merajuk :P

aisya said...

tengah fikir2 lagi ni. nk tempah kad raya ataupun handmade je. hehe

Blog Gadis Jambu said...

salam shida . yg psal nk hilangkn jerawat tu . cuba kak shida try tips yg nih .
*sebelum tidur cuci muka dulu dengan pencuci muka dan pastikan bantal yg kta tidur tu x berhabuk . yg nie cikgu kmy yg bgi tips untuk hilangkan jerawat . Insyaallah berkesan .

cci said...

mmg betul2 busy ni... ekeke..

ayut said...

teringat ayut dulu sibuk sbb majikan ayut bersalin.mmg bz...cian shida..mukajerawat tu rasa sebab pressure tu.biasalah byk pk mmg masalah cikit gan muka tu :)

azizah :) said...

pehh mmg betul2 busy shida ni skrg..hee

Nadia Johari said...

alahai kesiannyer die..bz bebenor..

Cik Fie said...

sibuknya kak shida . kesiannya :)