Password paling popular didunia | Cara bina password dengan selamat | Dunia sebenar Shida Password paling popular didunia | Cara bina password dengan selamat

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 13 June 2013

Password paling popular didunia | Cara bina password dengan selamat

Assalamualaikum, peace upon you.
Ini antara password yang ramai gila kaki-kaki internet guna dan senang juga digodam oleh hacker! bagi shida antara banyak-banyak password yang paling senang ingat dan mudah adalah password "password". Majikan shida sendiri lock komputer guna password tu hehee. Jika tak ada benda penting atau terlalu peribadi dalam komputer tu lebih tak perlu letak kan nanti jadi macam shida, lepas format haritu memang lama tak guna password dekat lappy ni tapi memandangkan anak buah shida dah pandai buka dan main game shida terpaksa lah guna password balik letak password lain dan unik sekali shida lupa langsung. Cuba-cuba lebih berapa kali tak tau lah akhirnya dapat juga buka walau tak lama sampai berhari-hari tapi panik juga lah hehee, disebabkan takut terlupa lagi kali ni shida guna password sama dengan password blog, hint pun shida letak "password blog" so senang shida nak ingat! eh! bukan maksud shida password blog tu adalah password blog shida k heheee :D kalau korang nak tahu cara nak bina pasword dengan selamat boleh rujuk entri shida yang ini klik sini, moga dapat membantu sedikit sebanyak dalam penjagaan hak milik kita. Hacker bersepah dah sekarang, daripada menjadi mangsa mereka seterusnya lebih baik ambil langkah berjaga-jaga :)


23 Jari Ohsem:

Mek Onie said...

123456 most popularrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,perghhhhh! haha

ANa Ahmad said...

wah....ada pasword baru la.. nak cuba la hehe thanks kak shida entry ni.. :D

Siti Rohaida Yusof said...

thanks for sharing shida..amat berguna nie..

dEdEQ dE wIshEs said...

HEHEHE .. MCM DEQ JUGAK .. SUKE GUNE 123456 DLU2 . GRRRR

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena bg strong hbs ni..hihi

Cik Nur™ said...

password 123456 tu mmg mudah sgtkan..hehehe..

Nur pun cadang nak letak password dekat lappy n handpon...huhuh

Nasuha said...

Wow..nk tukar pssword lepas ni..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum shida. heee banyak rupanya orang guna password mudah gini. hehehhehee

Sukma Haron said...

password milik peribadi kita orang lain tak tahu...hehe

Sally Yatiey said...

nice sharing kak shida.. betul tu.. laptop saya tak letak apa2 password pun.. sebab laptop sekarang untuk on9 je.. ^_^ hehe

Nadia Johari said...

ADE GK GUNE PASWORD "PASWORD"..HEHE..NAD CAMPUR..HURUF DGN NO..SEMUA GUNA TUK BLOG DGN EMAIL..

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...betul tu kena jaga2...

aisya said...

password semua lain2.. last2 konfius.. grrrr...

Lynn Damya said...

hahaha mudah gila password...betul2, byk hackerzzzzzz skang ni, durjana sgguh ! grrrrr >_<

ayut said...

majikan ayut yg sblm ni pon ada guna password tu password..hihihi ^^

-meeSUPERGIRL- said...

segala password mee letak same je . hahaha

azizah :) said...

123456 paling popular tuu... bahaya kalau guna..

Fyna Ahmad said...

memang kena alert dengan pw nih. ^_^

caliph shuriken said...

yup, yg pertama tu ramai jaa yg pakai, huh...

jaakechik said...

jaa guna password yg selamat... abjad campur nombor...muehehehe....

baby comel said...

kita mcam2 pasword guna =)

shasha yacob said...

dulu pernah juga letak password dekat password fb. haha

Cik Fie said...

dah agak dah . mesti password 123456 yang paling femes . haha :)