Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 13 June 2013

Password paling popular didunia | Cara bina password dengan selamat

Assalamualaikum, peace upon you.
Ini antara password yang ramai gila kaki-kaki internet guna dan senang juga digodam oleh hacker! bagi shida antara banyak-banyak password yang paling senang ingat dan mudah adalah password "password". Majikan shida sendiri lock komputer guna password tu hehee. Jika tak ada benda penting atau terlalu peribadi dalam komputer tu lebih tak perlu letak kan nanti jadi macam shida, lepas format haritu memang lama tak guna password dekat lappy ni tapi memandangkan anak buah shida dah pandai buka dan main game shida terpaksa lah guna password balik letak password lain dan unik sekali shida lupa langsung. Cuba-cuba lebih berapa kali tak tau lah akhirnya dapat juga buka walau tak lama sampai berhari-hari tapi panik juga lah hehee, disebabkan takut terlupa lagi kali ni shida guna password sama dengan password blog, hint pun shida letak "password blog" so senang shida nak ingat! eh! bukan maksud shida password blog tu adalah password blog shida k heheee :D kalau korang nak tahu cara nak bina pasword dengan selamat boleh rujuk entri shida yang ini klik sini, moga dapat membantu sedikit sebanyak dalam penjagaan hak milik kita. Hacker bersepah dah sekarang, daripada menjadi mangsa mereka seterusnya lebih baik ambil langkah berjaga-jaga :)


23 comments:

  1. 123456 most popularrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,perghhhhh! haha

    ReplyDelete
  2. wah....ada pasword baru la.. nak cuba la hehe thanks kak shida entry ni.. :D

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing shida..amat berguna nie..

    ReplyDelete
  4. HEHEHE .. MCM DEQ JUGAK .. SUKE GUNE 123456 DLU2 . GRRRR

    ReplyDelete
  5. password 123456 tu mmg mudah sgtkan..hehehe..

    Nur pun cadang nak letak password dekat lappy n handpon...huhuh

    ReplyDelete
  6. Wow..nk tukar pssword lepas ni..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum shida. heee banyak rupanya orang guna password mudah gini. hehehhehee

    ReplyDelete
  8. password milik peribadi kita orang lain tak tahu...hehe

    ReplyDelete
  9. nice sharing kak shida.. betul tu.. laptop saya tak letak apa2 password pun.. sebab laptop sekarang untuk on9 je.. ^_^ hehe

    ReplyDelete
  10. ADE GK GUNE PASWORD "PASWORD"..HEHE..NAD CAMPUR..HURUF DGN NO..SEMUA GUNA TUK BLOG DGN EMAIL..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum shida...betul tu kena jaga2...

    ReplyDelete
  12. password semua lain2.. last2 konfius.. grrrr...

    ReplyDelete
  13. hahaha mudah gila password...betul2, byk hackerzzzzzz skang ni, durjana sgguh ! grrrrr >_<

    ReplyDelete
  14. majikan ayut yg sblm ni pon ada guna password tu password..hihihi ^^

    ReplyDelete
  15. segala password mee letak same je . hahaha

    ReplyDelete
  16. 123456 paling popular tuu... bahaya kalau guna..

    ReplyDelete
  17. memang kena alert dengan pw nih. ^_^

    ReplyDelete
  18. yup, yg pertama tu ramai jaa yg pakai, huh...

    ReplyDelete
  19. jaa guna password yg selamat... abjad campur nombor...muehehehe....

    ReplyDelete
  20. dulu pernah juga letak password dekat password fb. haha

    ReplyDelete
  21. dah agak dah . mesti password 123456 yang paling femes . haha :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.