Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 8 June 2013

touchpad vs mouse wireless

Assalamualaikum, peace upon you
Agaknya ramai tak pengguna mouse wireless berbanding touchpad? shida salah seorang pengguna setia mouse wireless ni, kenapa shida memilih mouse wireless ni sebab rasanya tangan ni dah biasa memegang mouse dari office sampai ke rumah. Lagi guna mouse kerja menaip dan lain-lain jadi lancar dan cepat je. Shida ada laptop juga hampir 5 tahun shida menggunakannya tapi jarang sangat-sangat shida guna touchpad, jadi tak biasa bila nak mengendalikan sesuatu pergerakkan lagi-lagi bila buka word buat guna touchpad ni. Sekarang hampir seharian shida guna touchpad gara-gara mouse shida ni rosak sebab berebut dengan anak buah shida akhirnya jatuh. Adehhh nakal sungguh adam ni nak marah tak sampai hati sebab bila jatuh je mouse tu dia dah buat muka sedih dan kesian tak sampai hati shida nak marah pun lagian masih kecil lagi baru 2 tahun lebih, shida mampu mengeluh je alahai kena beli baru nampaknya. Bulan ni bulan buang duit bagi shida, sebab....bersambung.....lain entri :)



20 comments:

  1. Nur pulak pengguna setia touchpad...
    pernah skali guna pc, tak sedar jari duk usik2 meja..pelik jugak kenapa anak panah tu tak bergerak, rupanya nur silap.hehehehe....

    kalau main game mmg nur guna mouse lee..ihihi

    ReplyDelete
  2. muja pengguna touch pad yang tersangat tegar,, hehe

    ReplyDelete
  3. Kat opis kenit guna mouse berwire, kat umah mouse wireless. Nak pakai touch pad tu cam best je tengok tapi tgn ni dah terbiasa pegang barang hehe

    ReplyDelete
  4. mouse Lissa pun rosak.. jadi kena bermanja-manja dengan touchpad jea sekarang.. T_____T

    ReplyDelete
  5. yep.. jijah pon lebih suka guna mouse berbanding touchpad.. touchpad tu macam xpuas pakai jer..hee

    ReplyDelete
  6. saya pun guna mouse wireless sekarang ;D hehe

    ReplyDelete
  7. Hehe. Myra guna touchpad sbb lappy kite kcik je. Hehe

    ReplyDelete
  8. akk samengan kakak saye....x reti pakai touchpad..asyik pakai mouse jee ^_^

    ReplyDelete
  9. akak belum pernah guna mouse begini....niat memang ada nak guna...

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Lana prefer mouse wireless. Dah biasa buat keja guna mouse. Kalau takda, rasa mcm terkedek2 je buat keja,hehehe

    ReplyDelete
  11. kalau main game,baru nak cri maouse.hehehe

    ReplyDelete
  12. klu laptop takde mouse ayut ok je lg...tp klu ada mouse tu better la sbb sng nk gerak2an..lg2x klu edit pape.. :)

    ReplyDelete
  13. klu laptop takde mouse ayut ok je lg...tp klu ada mouse tu better la sbb sng nk gerak2an..lg2x klu edit pape.. :)

    ReplyDelete
  14. tapi wireless ni yg paling sng skg org guna hihi tambah2 kalau main game :D

    ReplyDelete
  15. dulu pakai jgak mouse wireless tapi sjak malas nak ganti bateri, dah biasa pakai kat netbook je. terkial2..umah netbook, keje keyboard besar.terus jadi slow..hahah

    ReplyDelete
  16. gune mouse lagi senang nak buat keje.kalau gune touchpad mesti terkial kial :(

    ReplyDelete
  17. takpernah guna mouse wireless. sy guna mouse biasa. kdg2 tngn cpt lenguh..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.