helmet | Dunia sebenar Shida helmet

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 21 July 2013

helmet

Assalamualaikum, peace upon you.
ini sekadar gambar hiasan ya :)
First korang tengok gambar ni mesti korang nak ketawa ada, terfikir ada kenapa shida letak gambar ni dan tajuk kali ini "helmet" saja nak story santai-santai dengan tajuk simple dan pendek ni nak tengok bagaimana kuasa helmet boleh masuk tak dalam carian google nanti ekekee :p apa lah shida melalut ni. Ok lah shida menaip dengan pantas sebab now dah jam 4.30am shida nak sahur ni, ceritanya begini pada suatu petang tu shida naik motor tanpa memakai helmet nak ke kedai dan terus nak ambil anak buah shida dari nusery, tak jauh mana pun dekat juga lah tapi memang tak tempuh jalan raya lah kawasan perumahan saja. Then dalam syok shida bawa motorkan ternampak ada sorang cina perempuan naik basikal warna merah kayuh laju potong shida dengan pakai helmetnya. Terkejut juga shida masa tu hahaa nasib baik tak langgar dia.
Pakcik makcik yang ada kat luar masa tu semua tengok gelak pun ada geleng kepala pun ada, tapi shida kan tiba-tiba ada 2 perasaan sama ada nak gelak atau "cina ni perli aku" ye lah dalam masa yang sama shida tergelak juga dan dalam masa yang sama juga shida terfikir dia yang naik basikal pun jaga keselamatan pakai helmet kan heheee :) Shida pun tak tahu mana datang cina perempuan tu, dia betul ke tidak shida pun tak pasti balik cerita dekat adik-adik dengan mak semua pakat gelak hahaaa :D itu je lah cerita shida pasal helmet hari ni heheee :D dah biasa dah nampak orang naik basikal pakai helmet, tapi kenapa eh?


23 Jari Ohsem:

azizah :) said...

hehehe kalau jijah pon gelak guling3.. nak jaga keselamatan kot..hee

Hawa Syazana SD said...

hahahaha... Lawak tu.. Maybe elakkan kemalangan kot.. tu yang diorang pakai helmet. Macam kebanyakkan yang hawa tgk kt malaysia ni. Semua cina memang buat mcm ni kalau naik basikal. Orang melayu hawa xpernah nampak lg buat masa ni.

miLa saim said...

siyes dah biase nampak orang naik basikal pakai helmet?? hehe..mila 1st time ni nampak..gelak2 je..huhu

Maria Firdz said...

Utk keselamatan... Bgus gk bri kesedaran kt penunggang moto yg x nk pkai helmet... Hehe

Tetamu Istimewa said...

Utamakan Keselamatan tu.

MaYa MustWany said...

sempoi la aunty...utamakan keselamatan..hihi

Normi Nieza said...

untuk keselamatan..hehe

mujadafewa.my said...

kalau muja,, akan gelak kalau dia guna helmet yang salu orang naik motor tu pakai,, kalau yang mmg yang untuk berbasikal,, comel je,, hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ada masa nanti, tinggalkan komen .. alamat dan nama.. leeza nk pos poskad raya...

dEdEQ dE wIshEs said...

HAHHAHAHHAA . ADOI . CAYALAH AMOI TU . KIHKIH

Sally Yatiey said...

Naik basikal pun kena jaga keselamatan dengan memakai helmet ^_^

Zaza said...

haha..lepas ni shida kena pakai helmet tau =)

Cik Nur™ said...

errr...nur tak pernah jumpa lagi org naik basikal pakal helmet mcm tu...klau jumpa mesti nur pun tgelak kot..hehehe

Sop Nama Saya said...

respek dgn makcik tu... bagus :)

Nadia Johari said...

bagus betul makcik ni pakai helmet..hehehe..memang betul2 jaga keselamatan

baby comel said...

safety concern nampaknya aso tu =)

Sukma Haron said...

safety first....

aisya said...

safety first. hehe

ayut said...

:) diorg dah merasakan risiko kna langgar naik basikal kot.tu rmai dh pkai helmet skrg wlupun nek motor.kot la :D

nurdani said...

mula2 memang akan ketawa sebab rare. tapi kalau ikutkan dari segi keselamatan, ini yang sepatutnya dipakai tapi basikal kan ada helmet khas kan macam pad etc etc

syiela said...

heheh kalau akak pun akak gelak kat situ.. tapi bila di fikirkan dia bagus tuk keselamatan

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi cam perli shida jer...

Cik Fie said...

utamakan keselamatan :)