kurang ajar betul orang yang suka spam iklan dekat cbox shida! | Dunia sebenar Shida kurang ajar betul orang yang suka spam iklan dekat cbox shida!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 5 September 2013

kurang ajar betul orang yang suka spam iklan dekat cbox shida!

Assalamualaikum, peace upon you.
Ni lah orang yang tak makan saman shida nak bagitahu korang ni, shida dah lama perhati kegiatan manusia-manusia yang suka spam link iklan dalam cbox shida tu, hari-hari tengok ada saja link yang dorang spam dalam cbox tu then satu hari shida terbaca yang shida petakkan dalam kotak merah tu, ayat dia betul-betul buat shida rasa hairan dan pelik. Selama shida berbloging kan shida tak pernah nak type atau buat entri tentang yang berkaitan dengan membangkitkan kemarahan orang, semua pasal peribadi shida. life shida tapi pelik dengan ayat manusia tersebut then shida tak lah BODOH sangat nak klik terus je shida letak dulu cursor nahhh!!! sekali iklan says habaq hang!! perghhh!! tak sangka ada juga manusia spesis macam ni, kesian shida tengok. Shida minta MAAF awal-awal lah memang shida tak sentap langsung dengan ayat tu ok? boleh try lagi :)) mesti ada yang fikir kenapa shida nak marah-marah sedangkan dia tumpang link saja kan? yess!! shida patut marah sebab bila dia buat ayat macam tu jadi sipengguna cbox yang suka blogwalking mesti nampak dan baca then terus klik tanpa usul periksa so dari situ pembaca blog shida dah terkena then serik lagi nak datang blog ini yang tak bersalah langsung. Shida tak kisah korang nak buat apa shida sendiri tak boleh halang melainkan shida dah BANED korang siap-siap! 
tak cukup dengan spamm link iklan dia letak pula nama blogger yang baik budinya, shida tak percaya langsung itu Lyssa, sebab lyssa pernah chat kat cbox shida bukan macam ni cara dia, dia tak pernah nak membebel panjang berjeler macam kat gambar tu, iklan semata-mata, sudah-sudahlah buat taik kat orang tak baik, dah tak ada jalan lain ke nak cari pendapatan sendiri?  menyusahkan orang betul!! pernah juga Fatin Liyana menyinggah ke cbox shida bila letak cursor iklan lagi, tak kan FL layan cbox kot memang tak lah!! apa nak jadi dengan dorang ni! moga mendapat pencerahan dari entri ni. Amin!

shida bagi tips kalau korang guna cbox atau shout atau apa saja, sebelum klik link atau nama yang berlink lagi-lagi dengan ayat yang tak power langsung korang letak dulu cursor kat link, tengok link apa yang keluar (contoh macam gambar shida tu) jika blog ok, jika iklan korang baned terus (bagi pengguna cbox) atau pun delete tak pun korang enter msg banyak-banyak supaya msg dia tenggelam terus ke page lain setel!!


31 Jari Ohsem:

dEdEQ dE wIshEs said...

GILER KOT .. HAHAHA .. SABAR KAK

Jie Susanos said...

ish..mcm2 taktik diorang guna ea..guna lak name org lain..xptut toi..

Aniq Bukhary said...

Saya pun guna cara macam tu la nak tahu link iklan ke link blog.. :)

S.K.A said...

pandai diorg ni..blog sy pun kena, ayat bukan main bt orang sakit hati, kdg2 sy bimbang juga kalau ada spammer ni guna nama blog kita kt cbox org lain..ape pun doa jelh supaya mereka berubah, xde faedah pn tmbah dosa..hairan bin pelik dgn manusia mcm ni

Ain Syima said...

eeee sapa laa yang iri hati tuu
busuk betul hati ckp kat org cm tuu. .
sabar ye akak . .
jngan layan sangat orang mcm ni tak kemana pun dia orang
haah saya pun kalau nak klik nama mesti pergi letak cursor dulu dekat nama tuu . . banyak kali dah tertipu . .

Mahirah Ridzuan said...

Mmg kurang ajarkan org mcm ni... dia guna nama org lain, secara tak langsung dah burukkan nama org tu... HARAM! guna cara kotor mcm ni...

sharmiza shahar said...

wahh, marahnye. sy pon selalu perasan benda macam tu..tapi sy xnak klik iklan diorang sbb cara tu tipu..huhu

Azhafizah Md Nor said...

kes salah guna cbox ni kan..then salah guna nama orang pulak..sapelah punye keje ni..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok dipraktikkan =)

Cik Alynn said...

X sangka ada gk yg cmtu kn...

timm_bill said...

Saye stuju..nek nyampah..tpi ni da mcm mngaibkan tuan blog..ei..mmg xberkat duit says yg dia dpat tu..mkn la duit hram..sy pngguna says pun xpenh wat cmtu..hu3

yana aina said...

apalah... nk dpt duit cepat. tp duit tak halal nk watpe. jadi darah daging ... ishh

Ct Noraishah said...

pelik betul gan orang camtu.. Saje nak melaga-lagakan orang pula. Sabar ya Shida.

Mrs Velentine said...

samalah shida kak MV pun dapat kurang ajar kan nak cari rezeki nak menipu..kak MV klik2 sini

Sukma Haron said...

dorang suka ambil kesempatan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum shida. banyak kali depa spam awak. kesian awak. haa yang ni baru sheila boleh komen awak... hehehe sabar ye yanggg

Maria Firdz said...

tu lah dunia blogger,,, tpi geram gak sbb guna nama blogger lain... mmg kejam dan zalim org yg buat mcm ni.. sy biasa letak cursor dulu sbb thu dh mmg ramai post iklan kt shout.. suruh klik tnpa iklas, makanlah duit haram...

Normi Nieza said...

cik nor slalu kna mcm tu..huhu

Bahrain Ramlan said...

taktik diorang macam2x.

Aida Syazwani said...

saya pon kena juga...nama hanis zalikha,zack zukhairi dan irine nadia..org mcm ni senang je nk cari mkn guna nama org lain

Kathy Rbain said...

memang tak patut...

Zaza said...

ada juga org buat keje mcm ni.. huhu

Sally Yatiey said...

Entah siapalah yang buat camni kan kak Shida. Saya pun selalu jugak kena.

deno said...

sellau kena.. lepas ni dneo tahu mcm mana nak tahu betul link atau iklan.. thanks kak shida :)

Norhasniza Khalid said...

mama pun kena jugak, taik kucing betul lah dorang ni!

Fatin Hazwani said...

macam macam taktik diaorang kan kak... saya pun buat cmne akak buat sblm tkn link diaorang :)

aisya said...

mmg selalu mcm tu pun kak.. kalau nak balas jejak kat shoutbox ataupun nak blogwalking tgk dulu link.. huhu..


p/s : dulu penah hanis zalikha singgah kat shoutbox tp nama dan link blog yg betul2. tak tau sama Keknis betul2 ataupun org saja nak prank. hmmm

Norhazlina Mohd. Zaki said...

hai shida...Saya selalu letak link ke blog...iklan?...takdenyer nak buat iklan kat cbox @ shout box orang... Cbox @ shoutbox sendiri pun tak buat apa2...juz view siapa yg tinggal message untuk difollow balik jer...

x0x0 ^_^

caliph shuriken said...

sama laa, shida.. aritu nick yg sama msuk kt cbox sy jgak, huh...

Nadia Johari said...

macam-macam org kalau nak dapat duit..haishh

Ieta Mat Saad said...

Sabar je la... tu sebab akak tak letak dah shoutbox dlm blog. Melampau eh dorg tu