Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 15 September 2013

Rupa gigi kita yang sebenar

Asalamualaikum, peace upon you.
Nampak tak gambar diatas? itu lah rupa gambar gigi kita sebenarnya, geli memang geli bila tengok cara susunan dah macam apa kan huhuu.. nak tak nak itulah gigi kita kena terima juga ok, saja malam-malam ni nak cerita tentang gigi pula sebab actually shida dah lama tak sakit gigi. Gigi shida ni sensitive sikit so shida tak boleh terlalu atau berlebihan minum minuman berais atau makan ais, makan yang masam-masam macam jeruk memang susahlah atau pun shida makan makanan yang terlalu keras atau liat tapi kan shida rasa sejak shida guna ubat gigi sensodyne gigi shida dah pulih tau. Seronok rasa dah boleh minum ais, minuman sejuk makan yang masam-masam dan lain-lain tapi semuanya shida kawal tak boleh terlampau dan sejak shida nampak perubahan tu shida jadikan ubat gigi sensodyne macam ubat keperluan harian shida. Now boleh senyum panjang heheeee :)

korang pernah tengok orang histeria?? eee seramm plak huhuuu..


23 comments:

  1. atata, seram pula :o
    #padahal student biology tapi takhut,huhu

    ReplyDelete
  2. uish, tak sangkat klihatan mcm ni sebenarnya...

    ReplyDelete
  3. Tak sangka mcm tu pulak susunan gigi kita :o seram tengokkk..

    ReplyDelete
  4. Macam sarang lebah ,berlubang-lubang .

    ReplyDelete
  5. ish3, geli pulak tengok :) hee

    ReplyDelete
  6. akak pernah tgk orang histeria..

    ReplyDelete
  7. mcm ni rupanya gigi kita... bertambah ilmu baru mengenainya =)

    ReplyDelete
  8. HANTU GIGI .. GRRR . HIHIHI ..

    DEQ PENH KNE RASUK N PENH TGOK KWAN KNE HISTERIA

    ReplyDelete
  9. ee... ngeri plak ea.. sbb tu Allah buat daging dan kulit utk ttp rupa sbnrnya tu..

    ReplyDelete
  10. eh?...seram jugak tengok..ahaha..tapi itulah ciptaan tebaek NYA

    ReplyDelete
  11. info yg bagus. huhu. first time tngok .

    ReplyDelete
  12. baru je sakit gigi sebab wisdom tooth tumbuh raya lepas..

    p.s: pernah tengok dan student lelaki pulak tu.. masa form 4 dulu..

    ReplyDelete
  13. Pernah tengok benda ni...tulah mmg geli, siap ada gigi kat gusi tu lagi...

    ReplyDelete
  14. nampak horror je kan..fiza pun pakai sensodyne sebab gigi sensitif gak.bile pakai sensodyne dia macam ok,tak pergi klinik pun xpe :)

    ReplyDelete
  15. macam ni rupa sebenar gigi kita...saya baru tau... geli jugak tengok...

    ReplyDelete
  16. mak aiiiii...
    xpenah tahu plak
    byk jgk gg dlm mlot ni upenyee
    huhu..
    ni gg dah tua ke budak ke cne ni ..

    ReplyDelete
  17. ooo patut gigi boleh tumbuh..ada gigi lagi atas die..haha

    ReplyDelete
  18. mmg gitu ea susunan gigi kita sebenar shida??bru tahu ni...ayut tak alami gigi sensitif setakat ni...guna pon ubt gigi biasa jela mkna yer ^^

    ReplyDelete
  19. done british council dan escape..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.