7 Langkah Mudah Menjadi Affliate www.reddelima.com Sambil Menjana Pendapatan | Dunia sebenar Shida 7 Langkah Mudah Menjadi Affliate www.reddelima.com Sambil Menjana Pendapatan

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 30 October 2013

7 Langkah Mudah Menjadi Affliate www.reddelima.com Sambil Menjana Pendapatan

Assalamualaikum, peace upon you.
Mula-mula anda perlu mendaftar di laman web mengikut langkah di bawah: 
  1. Pergi ke laman web, www.reddelima.com
  2. Klik “Sign in”yang terletak di hujung kanan (atas)pada laman web. (http://www.reddelima.com/customer/account/login/referer). Anda akan di bawa kepada page “Login or Create An Account”. 
  3. Anda boleh mendaftar sebagai affiliate melalui “Facebook Sign In”, “Twitter Sign In” atau “Google Sign In”. 
  4. Contohnya, apabila anda mendaftar melalui “Facebook Sign In”, page “My Dashboard” akan keluar di mana informasi anda akan berada di page itu. Anda perlu klik perkataan “affiliate” di bawah tajuk “My Account” di bahagian menu di sebelah kiri laman web. 
  5. Setelah anda klik “affiliate” itu, anda akan dibawa ke page “Affiliate Program”. Sila klik perkataan “ Signup” di bawah tajuk “Affiliate Home”, di bahagian menu di sebelah kiri laman web. 
  6. Apabila informasi semua telah diisi, proses pendaftaran sebagai ‘affiliate” telah selesai dan anda sekarang menunggu untuk permohonan itu diluluskan. 
  7. Anda akan diberitahu melalui e-mail apabila pendaftaran anda diluluskan dan anda bolehlah mula menikmati kelebihan sebagai “Affiliate” www.reddelima.com    

Di sini shida terangkan tentang “Program Affiliate” www.reddelima.com :
Program “Affiliate” ini sama macam Nuffnang
• Program ini percuma. 
• Dapat menjana pendapatan melalui “Pay per Click” (PPC) dan “Pay per Sale” (PPS). 
• Affiliate akan menggalakkan trafik dan jualan untuk laman web komersial melalui Facebook, Twitter, Email, blog banner dan mendapat pulangan dalam bentuk komisen.


Bagaimana Ia Berfungsi?
Apabila anda menyertai program affiliate ini, 
• Anda akan dibekalkan dengan pelbagai banner dan link text yang boleh anda tempatkan di laman web anda. 
• Apabila pengguna klik pada salah satu link anda, mereka akan dibawa kepada laman web kami dan aktiviti mereka akan dikesan oleh perisian Affiliate kami. 
• Anda akan menikmati komisen melalui “Pay per Click” (PPC). 
• Sekira pembelian dilakukan melalui trafik yang anda hantar kepada kami, anda akan mendapat komisen melalui “Pay per Sale” (PPS). 
• Sekiranya pembelian dilakukan dalam masa 3 bulan walaupun tidak melalui trafik yang anda hantar kepada kami, anda juga akan mendapat komisen melalui “Pay per Sale” (PPS). System Affliate kami dapat mengesan pengguna dan juga pengguna yang dirujuk. 


Anda juga dapat menggunakan facebook untuk share produk melalui : 
• “Login” ke www.reddelima.com dengan menggunakan “user id” anda. 
• Anda pilih produk untuk share in facebook. Klik produk untuk “Product Description”. Klik facebook icon share yang kecil. 
• Anda akan mendapat komisen melalui “Pay per Click” PPC sekiranya ada rakan anda yang klik. 


Siapa kah Red Delima Store? Kami merupakan syarikat perkongsian yang berdaftar dengan :
• Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). 
• MOLpay Sdn Bhd untuk “payment gateway”. 
• Norton Secure (Verisign) untuk “Secure Site”.

Rasanya setakat ini sahaja untuk shida update tentang Affliate bersama reddelima.com, seperti jenis pembayaran PPC dan PPS serta cara claim earns tersebut shida akan update juga di entri ini. Shida juga baru berdaftar dan sudah menjadi Affliate cuma tunggu nak terima dan pasang banner yang sesuai di dalam blog dengan 7 langkah di atas. Sementara tu korang daftar dulu secara percuma :) jika ada sebarang kekeliruan atau tak faham boleh komen di entri ini sahaja ya! atau boleh PM shida di facebook atau fanpage. Thanks :)


10 Jari Ohsem:

Aienn Ninie said...

Assalamualaikum..
wahh..nak try lah.. hope sucsess ..hehe ..good info :)

Nurullai Abdullah said...

Wah nak kena daftar ni kak shida...

Kin Naz said...

nak tanya, ada dah orang yang click tapi N/A apa maksudnya tu? dan landing page takde pulak tanda /.Bole jelaskan? sebab bila saya try click ada keluar / dan RM jalan.

ANa Ahmad said...

yes, ni sepertinya rezeki yang baru nak datang dekat ni hehe..
mana nak daftar i? huh dah jumpa, ok nak daftar laju2 ngee.. :D

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Tengah try ...

ANa Ahmad said...

ok, AA baru je selesai daftar affiliate ni hee... dan bru je done join GA part 2 shida.. :)

Ieta Mat Saad said...

Bestnya... peluang dan rezqi menanti

azizah :) said...

ok2 akn buat nnti

::Misz sunsWeetz:: said...

ok done =) harap rezeki nk khwin mencurah2 =)

Siti Nur Bahiyyah said...

http://nurbbaie.blogspot.com/2013/11/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html