Bini MatYo dan Park Guard | Dunia sebenar Shida Bini MatYo dan Park Guard

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 13 October 2013

Bini MatYo dan Park Guard

Assalamualaikum, peace upon you.
Siapalah yang edit daaasaattt betul hahaaa^^
 
Cerita ni dah basi sebenarnya tapi saja shida ungkit balik nak mengisi ruang post yang semakin hari semakin susah shida nak isi. Bukan apa sibuk buat Exam Paper Budak-budak, lepas nak fotostat lagi banyak kerja shida sekarang ni huhuu^^ tak apa kita tinggal dulu kisah shida dan exam paper ni. Kita sambung balik topik Bini Matyo dengan pakcik yang jaga parking ni. Shida dah tengok video Bini Matyo tu memang kurang ajar tahap apa shida tak tahu lah nak kata! walau apa sekali pun pekerjaan pakcik ni jangan lah sampai kita lupa nak hormat dia sebagai golongan yang lebih tua dari kita, dah macam pangkat mak ayah kita dah. Shida geleng-geleng kepala tengok keletah Bini MatYo ni. Rasanya kalau pakcik tu pun dah tak sabar mau dilempang je Bini MatYo tu. Memang tak patut dia buat macam tu. Shida berharap insiden yang berlaku ni menjadi pelajaran dan pengajaran kepada kita semua yang menonton video tersebut. Pakcik tu menjalankan tanggungjawab dia yang diamanahkan oleh syarikat so jangan lah pula ada yang ambil kesempatan diatas kesempitan orang yang kita nampak hidupnya susah yang berlaku seperti pakcik tu. Paling Funny!! pakcik tu sendiri tak kenal siapa MatYo hahaa..sian! tu yang Bini MatYo marah sangat tu kot ^_^ korang mesti ada tengok kan video tu, apa perasaan korang? kalau pakcik tu ayah shida, kasi tampar satu kali!! haa baru tau!!


16 Jari Ohsem:

Azim Aris said...

tak patut kan...ish Tak Mungkin Benar

Nur Farahuda said...

siap ada banner la, haha. sapalah yang rajin meng-editnya...

baby comel said...

Kalau saya bukan satu kali, tapi mau berkali2 kasi sedar diri sikit. Tak kisah siapa pun pakcik tu, dia tetap manusia kan.. mmg geram tengok video tu

kucha lana said...

jangan pandang pak guard sebelah mata..hu3

Nurul Faiz said...

tak pernah tgk lagi video tu.
tak sanggup rasanya nak tengok. huhu.

Normi Nieza said...

xhabis2 lg isu nie..hihik

laskar pelangi said...

WAHAHA ;D

Muhammad Syazwan Norhalik said...

haha pak guard revolution ^^

Zaf98 said...

ekceli...saya tak teng0k pun video tu. memandang semua kec0h pasal ni, bini dia kurang ajar bagai... jadi, takpayah la saya teng0k~ mungkin nanti buat sakit hati lagi jee~

Zaf98 said...

tapi...memang awesome p0ster tu! buat filem, mau kutipan 5 juta~ xD

Rosmiza Ali said...

Memang ketara biadap bini mat yo dalam video tu.. Dia dah buat silap, nak maki2 orang plak.. Awal2 Mieza pun tak kenal sape Mat Yo.. Wakaka!
ZON PERMAISURI CHOMEL

Ros Mat Saad said...

betul tu shida...
akak pun tak faham, kalau betul kerabat diraja sekali pun (kalau betul lah...;P), takkan sampai nak terajangnya pakcik tu...tak ada adab langsung ngan orang tua...cuba kalau mak bapaknya orang lain buat macam tu, mesti marah tahap gaban jer minah tu...moga2, Allah ampunkan dia...Amin...

Cik Nur™ said...

hahahahah...sapalah punya idea ni...

Azhafizah Md Nor said...

macam macam kan shida.budi bahasa budaya kita :)

Sally Yatiey said...

hahahhaha.. saya belum tengok lagi video tu.. ;)

azizah :) said...

huhuhu sape la rajin mengedit ni..hehe