Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 22 December 2013

Kisah benar - Jangan melancong ke Bangkok, Thailand

Assalamualaikum, peace upon you.
Shida ternampak artikel ni dari facebook Blogger Ben Ashaari, rasa teringin nak baca bila dah baca rasa terkejut sebab tak sangka ada juga manusia yang suka mengambil kesempatan sesama manusia lagi-lagi kita ni hanya seorang pelancong ke negara jiran dengan bahasa yang digunakan berbeza dan budaya serta agamanya. Tak kira lah dimana-mana pun korang melancong Thailand ke Indonesia ke Singapura ke sikap berhati-hati perlu ada sebab kalau nak kena benda tak baik atau musibah memang tak kira tempat. Tapi selepas membaca artikel ini shida rasa kia perlu share kejadian benar ini. Shida simpati juga apa yang menimpa keluarga si mangsa ni, nasib lah keluarga orang senang buatnya yang kurang senang nampak gayanya duduk lah dalam lokap tu sampai bila-bila huhuuu korang nak baca lanjut boleh ke web sini > Kisah benar - Jangan melancong ke Bangkok, Thailand


16 comments:

  1. sy penah g sana mmang keadaannya sesak

    ReplyDelete
  2. Ala..tak dapat baca sebab antivirus saya detect blog tu ada virus.

    ReplyDelete
  3. Kisah ni sebiji macam cerita yang saya baca dalam novel cinta pandang ke-2, novel ni adaptasi dari kisah yang sebenar. Jadi memang banyaklah kes ni berlaku ye.

    ReplyDelete
  4. Akak dh bce dh citer nih shida..sedih kan..xde ati prut lgsg diorg tuh..nsb baik fmly jnis berduit..tuh yg buat akak tkut nak melancong luar negara

    ReplyDelete
  5. amal dah baca.... acctually, semalam baru beritahu family nak g thailand..tp bukan bangkok la, tp bila baca kisah ni, seramnya allah je tahu.. sekarang rasa macam was2 nk g :(

    jemput singgah ye kak
    http://cikamal.com/contest-seo-eridy-5.html

    ReplyDelete
  6. ni yg buat AA seram nk p negara org ni hmm...

    ReplyDelete
  7. thanks..bagi tahu pasal nie..

    ReplyDelete
  8. takutnyaaa... xmo la g jauh dari negara malaysia..takat sabah sarawak ok la..hehhee

    ReplyDelete
  9. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. trip percuma ke Bangkok.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.