Dunia sebenar Shida: May 2013

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 31 May 2013

Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #5

Assalamualaikum, peace upon you.
Minta maaf ye semua shida rasa agak terlalu lewat mengeluarkan entri untuk bulan Mei ni, so seperti biasa korang tanyalah soalan apa saja pada shida, inshaa allah shida cuba menjawab sebaik mungkin. Lebih baik tanya soalan yang korang rasa ingin tahu pasal blog atau shida tapi jika terlalu peribadi shida fikir dulu ye nak jawab atau tak mungkin jawab tapi berkias-kias kot heheee :p jika ada soalan shida rasa perlukan huraian panjang shida akan jawab dalam entri berasingan. So selamat bertanya :)

SEGMEN TOPUP 48 JAM BY DEDEQ [PART 1]

Assalamualaikum, peace upon you.
syarat sangat-sangat simple jom pakat join semua!! nak join boleh klik banner comel ni :)


Wednesday, 29 May 2013

Wordless Wednesday | Mangga pagar sebelum keluar rumah :)

Assalamualaikum, peace upon you.
mak hari-hari pesan bila keluar rumah tu jgn lupa mangga pagar hehee..ada ke yang pagar rumah dengan mangga tu?? ekekee :p


Wordless Wednesday | dari arah mana nak pandang gambar ni? tepi atau depan?

Assalamualaikum, peace upon you.


Tuesday, 28 May 2013

CPUV Ikea-Kitchen sudah respon tak sampai 24jam | Terima kasih Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
 
Alhamdulillah baru buat entri dan hantar tiket pada Nuffnang, dorang terus update walau dah seminggu lebih duk diam membisu CPUV shida ni. Now rasa best nak update dan blogwalking :) kalau kawan-kawan ada masalah yang sama macam shida ni boleh follow step shida hanta tiket pada nuffnang dan bertanya tentang CPUV korang yang langsung tak berjalan seolah-olah tengah koma huhu. klik sini kalau nak baca entri yang shida baru up tentang masalah CPUV Ike-Kitchen ni :) Agaknya Nuffnang ni memang tengah system down kot hurmm. Lepas hantar tiket baru respon, lepas ni bertalu-talu shida hantar tiket hehee.

 

CPUV Ikea-Kitchen tiada respon sehingga sekarang

Assalamualaikum, peace upon you.
Agak-agak ada tak korang yang terima CPUV Ikea-Kitchen ni? shida ada hantar tiket pada Nuffnang dan balasnya pula CPUV Ikea - Kitchen ni dah lama tamat, ok now shida tak faham kalau dah lama tamat kenapa belum credited? atau tak perlulah nak beri pada blogger kalau iklan ni sudah tiada. Agak hairan shida disitu, patutlah shida tak pernah nampak iklan ni berlegar-legar dalam blog shida. Agak kecewa sikit dengan Nuffnang. Kalau setakat shida sorang yang dapat CPUV macam ni duk diam je tak apalah sebab shida masih ada 2 lagi BE yang on going. Tapi tak adil pula pada blogger yang dapat satu-satunya CPUV ni. Ermm.. hope Nuffnang perbaiki lah sistem CPUV aktif dengan tak aktif ni kesian dan geram bertungkus lumus kot nak jaga trafik untuk dapatkan earning tu. Sekadar luahan ;)


Monday, 27 May 2013

Selamat Pengantin Baru Ustaz Azhar Idrus dan pasangan (isteri ke3)

Assalamualaikum, peace upon you.
tahniah UAI, mungkin lepas ni kita boleh cungkil rahsia UAI berpoligami kan :)


Sunday, 26 May 2013

Masalah komen Imotiv dah selesai, boleh komen ikut suka korang :)

Assalamualaikum, peace upon you.
inilah buktinya komen shida dah berbentuk asal, tak ada lagi keluar komen dari imotiv tu, actually punca jadi macam tu sebab shida claim blog dekat akaun xnuffnang tu so dia direct komen imotiv masuk dalam blog shida. Baru shida tahu, now shida dah unclaim so semua masalah selesai :) lega tapi shida tengah ubah-ubah sikit ruangan komen ni cuma masih dalam memperbaiki :) nak ambil mood bloging semula, dah kelaut sangat ni huhuhu.

 

Saturday, 25 May 2013

2 cara mudah nak komen blog shida :)

Assalamualaikum, peace upon you.
Pertama sekali shida nak ucap thanks kepada Blogger AA sebab ada beritahu shida tentang blog shida bila nak komen keluar seperti yang dia print screen diatas ni. Shida pun tak faham macam mana Imotiv boleh connect dalam komen blog shida pula. Tak pernah pula shida apply pun. Hurmm.. masalah juga ni, so korang yang selama ni mungkin tak tahu yang bubble yang shida letak untuk tunjuk bilangan komen entri yang shida letak pada right side title entri tu sebenarnya boleh klik serta komen sebab bubble tu boleh connect to comment form. Kalau yang dah tahu tak apalah, bagi yang tak tahu boleh cuba ya. Lagipun rasanya tak perlu kot view full entry shida sebab entri shida tak guna readmore pun, dah habis baca nak komen terus klik saja bubble tu. Mudah kan? hope masalah ni tak berpanjangan. Ok shida nak sambung design untuk tempahan button badge then blogwalking beberapa blog yang masih belum sempat shida nak blogwalking. Thanks semua :) sorry AA kak shida baru perasan nama tak ada backlink huhuu.


Friday, 24 May 2013

Tutorial : cara upload header transparent tanpa bermasalah dengan background hitam

Assalamualaikum, peace upon you.
ini blog ketiga shida untuk testing edit Blog so sekarang ni ramai blogger bermasalah dengan header bila upload header transparent akan keluar background hitam seperti gambar diatas. So masalah ni dah menjadi-jadi sampai shida sendiri tension. Selepas bertanya kepada beberapa blogger lastly shida dah dapat jawapan atau cara untuk selesaikannya. Korang tak perlu susah-susah create account untuk upload gambar header korang tu di mana-mana web image, korang boleh upload terus dalam entri korang seperti biasa. Ok shida cerita lagi biar jelas follow 2 step ini ok :)
Step pertama
1. korang upload dulu header korang tu dalam entri seperti biasa 
2. klik original image sebab kita nak guna size sebenar kan. 
3. lepas tu cara nak ambil url dia klik HTML sebelah compose tu ok.
4. sekarang kita berada dalam post HTML bukan compose bila kita klik HTML semua code keluar tapi jangan panik kita cuma perlu ambil code url saja tengok baik-baik header yg korang namakan tu 
5. then highlight seperti dalam gambar kalau kurang jelas boleh klik gambar untuk besarkan.

step kedua
klik edit bahagian header tu then korang tick bahagian header kita nak upload guna URL makesure korang remove dulu gambar header yang korang upload sebelum ni k. selepas upload bila gambar keluar tanpa background hitam maksudnya berjayalah macam gambar dibawah then dah boleh SAVE.
berjaya ^^ kalau korang tak boleh buat atau tak faham boleh PM shida ye :)


15 Tips Murah Rezeki dari Ustazah Siti Nor Bahyah

Assalamualaikum, peace upon you.


Thursday, 23 May 2013

Spontaneous Thursday | Aku Terima Cintamu

Assalamualaikum, peace upon you.
Spontaneous Thursday  | Aku Terima Cintamu


Spontaneous Thursday | Sesibuk Manapun

Assalamualaikum, peace upon you.
Spontaneous Thursday  | Sesibuk Manapun


Wednesday, 22 May 2013

Alhamdulillah dah renew domain www.duniashida.com | NetKL Network

Assalamualaikum, peace upon you.
ini Invoice dari NetKL Network
domain shida bulan July akan tamat untuk setahun tempoh domain ini berjalan so shida risau terlupa atau sistem NetKL dalam maintenance lebih baik shida awal-awal bayar untuk domain renewal. Alhamdulillah dalam tak sampai sejam buat semua selesai. Shida bayar guna online banking terus email kepada NetKL tak sampai beberapa minit dorang reply dan bagi respon dan hantar invoice yang shida print screen ni. Mudahnya dengan NetKL senang berurusan, selama blog shida menggunakan perkhidmatan domain dari NetKL tak pernah ada lagi masalah teknikal yang datang dan ganggu sistem blog shida alhamdulillah :) so korang apa tunggu lagi? renew awal lagi baik sebab dorang tak potong pun tempoh renew tu. Walaupun shida bayar hari ini tapi tamat tempoh tetap sama :) terbaik dari NetKL :)


Monday, 20 May 2013

One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay

Assalamualaikum, peace upon you.


Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger !



Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki




Hadiah Giveaway dari Blogger CCI | www.ccidoilydle.com

Assalamualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Giveaway Limited Edition by Cci dah sampai ketangan shida, bookmark yang sangat comel. Serius kad tu comel je! shida dah banyak terima hadiah dari Blogger cci ni. Kalau tengok dekat album Fanpage shida banyak gambar hadiah dari kak cci ni. Apa-apa pun terima kasih tak terhingga kak :) shida simpan baik-baik semuanya buat kenangan terindah berbloging. Ohya kak baru tukar domain ye? tahniah kak hehee, hampir terlupa shida belum renew lagi domain ni tamat bulan10 :)

terjah yukk www.ccidoilydle.com




Item untuk dijual

Assalamualaikum, peace upon you.
1 paket ada button badge+sticker + free pos + free cuteladybird clip cuma RM5
bagi blogger-blogger yang suka menyimpan barangan blogger yang limited edition ni item ini sangat-sangat terhad shida buat untuk dijual ada baki shida buat untuk sponsor. Beberapa paket shida dah jual dekat FB dan FP so tinggal beberapa saja lagi, so siapa cepat dia yang dapat dulu. Habis stok ini shida print lagi button lain design lain kena tunggu part2 pula :)

berminat boleh PM shida di FB atau FP atau pun email : admin@duniashida.com



Sunday, 19 May 2013

Sticker dan Jam Dinding design sendiri dari Akamika Studio

  Assalamualaikum, peace upon you.
Cantik tak sticker ni? shida print dari Akmika Studio tau, cantik colour dan paper dia :) dan shida dapat free gift dari Akamika Studio ni iaitu jam dengan design doodle dari www.fizgraphic.com ni, nice tak? klass!! kau Apit siap buat branding lagi doodle apit :) so korang kalau berminat boleh print juga just klik Akamika Studio dan boleh PM untuk sebarang pertanyaan dan lihat pelbagai jenis servis printing yang ada :) Apa-apa pun thanks Bro untuk jam yang cute ni, kalau dapat warna biru lagi besttt kot hehee nak buat macam mana shida peminat biru tegar ni ^_^
nak gantung nanti buat pakai kat bilik kesayangan shida ni :)

sticker ni shida nak buat untuk segmen sebenarnya tapi memandangkan sekarang dah masuk pertengahan bulan 5 so shida tanam niat tu dalam-dalam, tak jadi nak buat then shida langsam semua hadiah dari Button Badge, Bookmark dan Sticker (barangan esklusif) ni untuk Anniversary Blog shida tak lama lagi tunggu ya semua :)

 maaf juga dah lama tak blogwalking, shida tak berapa sihat dan esok baru nk start semula BW semula rindu blog korang nantikan ya :)

 

"Duo Big Giveaway!

Assalamualaikum, peace upon you.
 
Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish

nak join click banner ok, due: 8 june 2013 :)


Friday, 17 May 2013

Doa Murah Rezeki | Doa-doa Harian

Assalamualaikum, peace upon you.
Doa Murah Rezeki | Doa-doa Harian


Jauhi sikap bila bertiga tapi berbisik-bisik berdua tanpa yang ke3

Assalamualaikum, peace upon you.
Shida yakin semua pernah alami situasi macam ni kan? yes! memang shida pernah alami situasi tu masa zaman study dulu. Sakit jiwa raga tu tuhan jela tahu. Bila kita cuba yakinkan mereka bukan bercerita tentang kita tapi kadang-kadang mesti terasa juga yang mereka bercerita tentang kita. Alhamdulillah situasi ni tak terjadi selepas shida habis study now masuk alam pekerjaan masing-masing dah dewasa boleh fikir baik buruknya. Hope janganlah ada diantara kawan-kawan yang mempunyai sikap macam ni ya. Nak berbisik biar kamu berdua je jangan ada yang ke 3 4 dan seterusnya. :)

Thursday, 16 May 2013

Simple Giveaway by Nina & Hani

Assalamualaikum, peace upon you.
Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani & Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*
  6. Like page INI dan like INI jugak!

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !


Tips nak tingkatkan earning BE atau CPUV Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
Ramai juga yang tanya shida tips macam mana nak tingkatkan earning BE atau CPUV yang melekat kat blog kita ni. Sebenarnya tips ni pun shida dah lama try tapi shida tak berapa yakin then bila shida terbaca blog kak ina menyatakan perkara yang sama so now shida yakin nak share dengan korang tips ni. Rupanya senang je nak banyak earn time dapat BE ni, bukan sahaja BLOGWALKING saja atau UP TRAFIK tapi kita juga kena tahu time bila BE kita atau iklan kekal tu muncul dalam blog kita tu.

Ok shida bagi contoh iklan dalam blog shida ni lah ok, sebab biasa setiap blog memang tak sama shida tengok. Contoh iklan kekal (BE) RHB shida selalu muncul dalam 2 masa iaitu waktu antara jam 11 malam hingga ke pagi kadang pukul2 3 pagi pun masih ada dan masa ke2 waktu antara pukul 11 pagi hingga 1 petang. So time yang BE ni muncul korang kalau boleh try update atau blogwlking sebab BE yang muncul dia kira berapa IP yang masuk dan duit pun berjalan. Kalau korang rasa susah nak update time-time macam tu buatlah auto publish macam shida ni :) dia running dalam berapa ringgit tu shida tak berapa pasti tapi shida cuba juga buat macam ni sekerapnya dan esoknya dia update antara 3 hingga 4 ringgit sehari depend IP yang masuk time tu. So shida pun kekalkan try update ikut BE shida keluar alhamdulillah memang menjadi. Paling lokoi pun dia update dalam 1 ke 2 ringgit itu kalau shida tak update ikut BE tu keluar.

So korang faham tak setakat ni? ini saja yang shida dapat dan kongsikan kepada korang siPencinta BE atau CPUV heheee. So ada juga yang tanya shida murah rezeki BE. Alhamdulillah lah shida pun tak sangka senang dapat BE pula tapi shida update seperti biasa je. Ikut apa yang biasa shida dan korang buat. Tak ada yang luar biasa pun. So korang jangan segan silu untuk cuba ya! Hope lepas ni kita sama-sama meningkatkan BE masing-masing hehee :) tak faham korang komen ya! thanks :)


Spontaneous Thursday | Cinta Berjauhan

Assalamualaikum, peace upon you.
Spontaneous Thursday  | Cinta Berjauhan


Wednesday, 15 May 2013

mega giveaway : santai banyak banyak by EM

Assalamualaikum, peace upon you.
semua syarat kak shida dah pun buat semuanya seperti like dan follow
so bagi yang nak join boleh segera join ya! klik banner
nak tag takut tak sempat ^_^ so good luck semua!
Thanks Elsa Mayra akak join and support :)

CPUV atau BE ke 44 dari Nuffnang | Outrigger Phuket

Assalamualaikum, peace upon you.
CPUV atau BE ke 44 dari Nuffnang | Outrigger Phuket
Alhamdulillah panjat kesyukuran shida, pada hari selasa masuk lagi BE atau CPUV dalam blog shida, kali ke3 untuk bulan May ini :) tersenyum lebar shida bila tengok ada BE baru lagi. Terima kasih banyak-banyak dulu kepada Nuffnang dan juga tak lupa kepada pihak pengiklanan yang beri kepercayaan memilih blog shida untuk menempatkan iklan kekal diantara banyak-banyak blog dimalaysia ni. Inshaa allah shida akan jaga sebaik mungkin. Jika berkesempatan shida akan bagi korang tips nak tingkatkan earns BE korang tu pada entri hari khamis ya. Sementara untuk Wordless Wednesday shida akan berat jari nak menaip panjang lebar. Terima Kasih sekali lagi Nuffnang :) love ketat-ketat :)


Tuesday, 14 May 2013

Seorang Blogger Yang Berbakat Besar | Terima Kasih Lana

Assalamualaikum, peace upon you.

Hampir sebulan shida guna cover photo baru dalam facebook dan fanpage shida. Actually shida sangat-sangat teruja dengan bakat Blogger Lana dalam menghasilkan sesuatu design yang shida anggap unik dan menarik perhatian shida untuk memiliki koleksi dari lana sendiri. Dalam penghasilan cover photo ni juga agak memakan masa kerana kemungkinan permintaan jenis gambaran yang shida perlukan memerlukan lebih masa untuk berfikir. Walau lama mana shida setia menunggu dan sekarang korang boleh lihat hasilnya di facebbok dan fanpage shida sendiri. Simple but nice itu yang shida minta dari lana, seronok dengan hasil seni dan sentuhan dari lana. Terima kasih lana :) klik untuk tumbesaran.
 facebook shida
fanpage shida


Monday, 13 May 2013

CPUV atau BE ke 43 dari Nuffnang | Ikea - Kitchen FY2013

  Assalamualaikum, peace upon you.
CPUV atau BE ke 43 dari Nuffnang | Ikea - Kitchen FY2013
Gembira lagi hari ni, misi bersabar berjaya. See Nuffnang beri lagi BE kali ke 2 untuk bulan May ini. BE ke 43 setakat ini dari Ikea-Kitceh FY2013, shida pun masih belum nampak lagi iklan tu muncul. Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat rezeki dari Allah ini, jadi sekarang shida ada 2 BE status on going! Hope kekal lama sikitlah sebab shida rasa nak cashout lambat sikit mungkin lepas raya tengok lah macam mana dulu. Kalau rasa perlu guna duit ni shida terpaksa cashout dulu :) Simpan banyak-banyak baru sedap sikit cashout dan berbaloi menunggu berbulan-bulan lamanya kan :) 
Ada juga kawan-kawan yang belum tahu apa itu Nuffnang kan? Inshaa allah dalam masa terdekat ni shida cerita serba sedikit tentang Nuffnang bagi kawan-kawan atau newbie yang masih belum tahu apa itu Nuffnang, Nuffnang ni untuk apa? dan cara nak naikkan earning BE korang k. Tunggu ya shida tengah cari masa juga ni. Agak sibuk dengan test paper budak-budak nak siapkan dan fotostat. Banyak kerja untuk sem pertama ni. Happy Monday semua :)


Gila Gila Giveaway by Alja

  Assalamualaikum, peace upon you.
Terbaiklah GA dari blogger Alja ni banyak hadiah teruja shida tengok lagi-lagi Jam Mustache, Tudung dan Bracelet memang target 3 barang ni menjadi milik shida if kalau shida menang lah kan :) so korang jangan belenggu lagi jom pakat join tarikh tutup pun lambat lagi. Good Luck semua yang join nanti so shida nak tag www.kisahemasputih.com selesai :) cuma follow shida masih bertatih sebab line teruk sangat-sangat! dun worry shida akan follow semua sekali sponser dan syarat-syarat lain done!


Sunday, 12 May 2013

CPUV atau BE ke 42 dari Nuffnang | RHB Debit Mass Usage

  Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah rezeki allah, singgah lagi BE atau CPVU dari Nuffnang yang didambakan oleh semua blogger yang menggunakan perkhidmatan Nuffnang. BE yang singgah kali RHB Debit Mass Usage bermula semalam 10 May 2013. Inshaa allah shida akan jaga sebaiknya. Alamak shida lupa nak share atau kongsi satu tips dekat koranglah!, bagaimana nak tingkatkan earnings BE atau CPUV korang tu. Rugi kalau dapat BE atau iklan kekal dalam blog korang biar macam tu je. Wajib jaga sekurang-kurangnya dapatkan dalam RM10++ keatas atau lebih baru seronok macam tu. Inshaa allah petang atau malam shida keluarkan tips tu ok. Sharing is caring tak ada masalah pun kan kan kan :)


Saturday, 11 May 2013

Hadiah dari Blogger Santai Leeza | Ole-ole dari Sarawak

  Assalamualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Blogger Leeza dah sampai, ole-ole dari sarawak ok. Semua ada nama sarawak siap dapat kad comel lagi. Apa-apa pun thanks to leeza sebab memilih shida sebagai salah satu pemenang giveaway yang dianjurkan. Hadiah dari sarawan memang jauh datangnya ni tapi ada lagi jauh shida dapat sebelum ni dari Brunei. Kesemua hadiah dari blogger shida ada simpan gambar-gambar dalam Page Dunia sebenar Shida, so kalau rasa korang nak tengok-tengok boleh lah pergi dekat album shida. Simpan buat kenangan menjadi blogger ni. Bagi yang belum mengenali blogger leeza jom terjah blog yang sangat-sangat awesome Santai Leeza ni :)


Friday, 10 May 2013

tekanan..stress..tekanan..stress..tekanan..stress..tekanan

  Assalamualaikum, peace upon you.
Semua orang pernah stress kan, tapi tahap stress setiap orang tu berbeza-beza mengikut jenis punca stress tersebut. 2 3 hari ni memang banyak kerja shida kat office sakit kepala dibuatnya. Mood nak bloging hancur, yang shida tahu balik rumah jumpa katil nak tidur dan semalam tiba-tiba badan rasa panas, tekak sakit mungkin dengan cuaca tak menentu menyebabkan shida jadi begini. Nak menaip semula 20 helai kertas lagi yang masih belum selesai lagi rasa stress haihhh.. Inshaa allah semua ni selesai, bolehlah bloging macam biasa. Mesti ramai kawan-kawan sedar dan perasan kewujudan "shida radzuan" tiada lagi menyinggah ke entri-entri korang kan. Jangan lah marah atau terasa hati. Shida cuba singgah dan langsaikan semua tu secara perlahan ya. Masa yang betul-betul ada berehat saja. Kerja kali ni betul-betul buat badan letih huhuhu.. dah jatuh ranking shida, trafik juga huhuhu tak apalah lepas ni up balik. Thanks kawan-kawan yang masih singgah blog shida yang tak seberapa ni :)



Thursday, 9 May 2013

Exclusive button badge baru www.duniashida.com

  Assalamualaikum, peace upon you.
baru siap print :) ada sesiapa berminat nak print boleh PM shida :)
salah satu hadiah untuk Segmen Silang Kata shida nanti :)
berminat nak beli button ni untuk buat koleksi korang pun boleh PM shida juga :)
facebook -- fanpage -- email: admin@duniashida.com


Wednesday, 8 May 2013

Jawapan untuk soalan mereka | Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #4

  Assalamualaikum, peace upon you.
bagi soalan yang menarik shida akan update dalam entri ya, thanks korang :)




Tuesday, 7 May 2013

dakwat kekal dah tak kekal lagi

  Assalamualaikum, peace upon you.
Yaa! kekal dah tak kekal, actually semalam shida cuci tak berapa nak hilang dan hari ni balik kerja mandi lagi tonyoh kuat-kuat haaaaa boleh dah hilang :) itu pun nampak lagi tepi-tepi kuku tu warna biru tapi shida musykil sikit sah ke bawa sembahyang ye? risau pula bila persoalan ni tiba-tiba keluar dalam kepala shida semalam. Dia sah macam kita pakai inai ke? Ragu-ragu juga tapi shida sembahyang juga berharap solat shida ni diterima olehnya. Rasa seronok mengundi kali ini, kali pertama mengundi satu perasaan yang sangat-sangat happy dan teruja. Pangkah pun cermat dan berhati-hati dengan satu tangan hahaaa. Korang pula macam mana? seronok tak mengundi kali ni?

korang ingat tak shida ada plan sebelum ni nak buat SEGMEN SILANG KATA, so shida dah ready semua tu mungkin dalam masa terdekat ni shida akan publish cuma masih fikir berapa lama nak sticky dan nak cari sponsor juga :)


Monday, 6 May 2013

Keputusan Rasmi Pilihan Raya Umum 13 | Apa Mahu Rakyat??

  Assalammualaikum, peace upon you.
Keputusan Rasmi Pilihan Raya Umum 13