Dunia sebenar Shida: July 2013

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 31 July 2013

Selamat Berpuasa kepada semua blogger, kawan-kawan dan pembaca setia DSS

Assalamualaikum, peace upon you.
Ucapan Salam Ramadhan shida kepada semua blogger, kawan-kawan, sahabat handai dan tak lupa kepada semua pembaca pengunjung setia Blog Dunia sebenar Shida :) Tahun ni kita berpuasa agak awal dari tahun sebelum ni bulan7 kita dah berpuasa jadi rasa masa tu terlalu cepat dan pantas sehinggakan shida rasa terkejar-kejar dengan sibuk urusan sendiri dan kerja shida. So bulan puasa tahun ni tak ada yang nak tambah tolak seperti biasa cuma tahun ni nak kerap pergi solat tarawih selalunya shida tak berpeluang nak pergi sebab kerja malam kan so tahun ni nak cari juga masa untuk pergi berjemaah tarawih bersama keluarga. Inshaa allah moga kita mendapat lebih keberkatan dalam bulan Ramadhan yang Mulia ni amin :) Mungkin ada yang lupa shida share juga Niat Puasa dan Doa Berbuka Puasa kepada semua :)



Kad Raya Review : Blogger Eqbal Zack & Blogger Nurdani

Assalamualaikum, peace upon you.
Lompat tinggi-tinggi dapat Kad Raya dari Blogger Eqbal Zack ni :) sepanjang kenal blogger EZ ni tiap-tiap tahun mesti dapat kad raya dari dia. Mula-mula kenal pun tak silap tahun 2011 dan abg EZ juga pernah sponsor untuk GA tahunan shida :) Seronok kenal-kenal dengan abg EZ ni peramah tau, yang penting tak sombong. Blogger femes a.k.a blogger retis ni kan agak susah kita nak bergaul tapi dengan abg EZ lain bagi yang kenal abg EZ mesti setuju dengan shida kan?? hehee thanks bro kad dah sampai dengan selamatnya :)

Hah!! kad yang ni tersangat awesome :) Kad Raya serba merah ni dari Blogger Nurdani pakar ilustrasi, pakar excel, pakar SAI, segala pakar tentang membuat doodle yang sangat awesome! sampai terlalu kagum dengan bakat dani shida tempah satu untuk diri sendiri, simpan sebagai kenangan :) Thanks dani untuk kad yang cantik dan beberapa keping sticker doodle girl and boy!! alaa cutenya, dani minat merahh eh?? :)


Tuesday, 30 July 2013

Cpuv atau Be ke 55 dan 56 dari Nuffnang | Double CPUV terbaik dari Nuffnang!!

Assalamualaikum, peace upon you.
Pejam celik pejam celik dah 23 hari kita berpuasa kan :) cepat sangat masa berlalu kan lagi berapa hari dah nak raya wehh!! Actually cerita tentang persiapan belum lagi hahaa biasa last minit punya kerja kami buat masa tu memang all out lah bak ang!! hahaa ayat apa ni?? bak ang?? habaq hang lah!! shida nampak ayat ni dekat facebook hehee :D so tak nak cerita pasal persiapan raya cerita tentang cpuv yang shida dapat sekarang ni, masa tarikh 25 Julai shida memang tak buka blog pun semalam baru mula buka sebab sibuk dengan kerja harian sampai tak sempat rasa letih dan nk tidur awal, 2 cpuv ni dari IKEA FY13-Easy Home Renewal dan INTI Cycle 3 Degree Phase. Hope running seperti biasa tak nak jadi macam 3 CPUV shida yang korang tengok dari May diam seribu bahasa earning langsung tak berjalan. Bila tanya Nuffnang akan credited mengikut tempoh tapi sampaii laaa ni macam tu je haihhh~! Nuffnang memang ada masalah dari seawal shida dapat BE lagi masa bulan April shida perasan. Hope semua clear masa shida nak cashout nanti amin :) Thanks Nuffnang!


Monday, 29 July 2013

Kad Raya Review : Blogger Aisya & Blogger Tampawan (handmade)

Assalamualaikum, peace upon you.
Kad Raya kali ni terbang jauh dari sarawak tau :) shida dapat dari Blogger Aisya :) comel je orangnya cute miut! dia buat kad raya sendiri memang unik, pandai dia buat ada pula masa aisya buat kan, shida pun teringin nak buat sendiri tapi apa kan daya nak buat 100keping mau siap tahun depan kan huhuhu.. so design dan print :) habis cerita jimat masa dan tenaga hehee. Apa-apa pun aisya thanks k jom terjah Blog Aisya :)

Kad ke4 ni datangnya dari Blogger Tampawan, adik-adik ni :) shida baru je kenal-kenal dengan dia, dan kami bertukar kad :) seronok juga bertukar-tukar kad ni :) apa-apa pun terima kasih kepada adik tampawan dan Selamat Hari Raya Aidilfitri, jom terjah Blog dia :)


Sunday, 28 July 2013

Simple Segment by Fatin Diana

Assalamualaikum, peace upon you.
kalau suruh pilih hadiah ni yang masalah sikit sebab shida sendiri suka semua hadiah yang ditawarkan tu "kad raya atau buttob badge" so FD dapat mana-mana pun tak kisah kak shida ok je 'kalau menanglah' hehee bagi yang nak join cepat-cepat sebab segmen ni 5 hari saja klik banner untuk join ok :) thanks FD semua syarat kak shida dah ikut kalau ada terkurang tu tegur ye :)
Hadiah menarik yang ditawarkan apa tunggu lagi pakat join lah!!


Thursday, 25 July 2013

Cpuv atau Be ke 54 dari Nuffnang | The Edge - The Subscription

Assalamualaikum, peace upon you.
CPUV baru lagi masuk dalam blog shida yang ke 54 alhamdulillah :) thanks Nuffnang thanks juga kepada pihak yang sudi menaja blog shida dengan campaign cpuv ni :) gembira sekejap hehee. Actually agak sedih semalam sebab shida dapat call dari celcom, dorang invite shida berbuka bersama celcom sebab sebelum ni shida pernah bekerjasama dengan celcom (advertorial) tapi dengan sayunya terpaksa tolak sebab tempat tu jauh di bangsar KL shida pula duduk Perak so event nya tuesday dapat call monday petang tu, nak prepare apa pun tak sempat rasanya dan tak tahu nak pergi dengan siapa, memandangkan pula selasa tu memang shida off day! so fikir tak lama terus reply msg dorang shida tolak huhuhu! shida fikir tak apalah redha bukan rezeki lagi :) cuma kenangan bakal manis ni dah jadi pahit ^_^ Inshaa Allah ada plan nak berhijrah tapi masih dalam perancangan lagi tak ada kata putus! tengok lah macam mana :) Oh ya kalau korang nak belajar tentang Nuffnang boleh klik tab menu shida bahagian tutorial nuffnang hope membantu lah nanti ok :)


Wednesday, 24 July 2013

Kad Raya Review : Blogger Zaza dan Blogger Caliph Shuriken

Assalamualaikum, peace upon you.
Kad Raya pertama sampai ke rumah shida versi bookmark cantik sangat dari Blogger Zaza yang meletop sekarang ni, Admin Trendysite yang masuk Utusan Malaysia baru-baru ni boleh tengok sini kalau tak percaya hope dia allow untuk outside viewer lah hehe kalau tak kena add facebook zaza baru boleh tengok zaza dalam Paper Utusan hehee :) Selamat berkenalan dengan zaza ye :)

Kad Raya ini pula yang seba serbi biru i loike datangnya mesti lah dari jejaka malaya Blogger caliph Konnichiwa ni :) heheee suka sangat dengan korea jepun dia hehee. Kad raya biru ni di pos khas untuk shida. Caliph memang seorang yang peka terhadap minat shida hehee. Dari hadiah yang lepas pun dia bagi dalam serba serbi biru sampailah kad raya ni :) terima kasih liph, kad shida on the way tu :)


Monday, 22 July 2013

shida mencari 2 barang ini

Assalamualaikum, peace upon you.
shida nak minta bantuan semua jika korang ada ternampak mana-mana kedai ada jual punch jenis ini minta PM shida segera ya, shida nak beli segera agak urgent nak guna, satu cirlce punch dan satu lagi shape punch, jika ada mohon PM shida segera :) puas cari sekitar tempat shida susah nak jumpa huhuhu!
oh ya satu lagi kad raya untuk rakan-rakan blogger shida akan edar pada esok hari hope selamat sampai dengan selamat ya :) dah dapat sila inform shida ya terima kasih :)


Sunday, 21 July 2013

helmet

Assalamualaikum, peace upon you.
ini sekadar gambar hiasan ya :)
First korang tengok gambar ni mesti korang nak ketawa ada, terfikir ada kenapa shida letak gambar ni dan tajuk kali ini "helmet" saja nak story santai-santai dengan tajuk simple dan pendek ni nak tengok bagaimana kuasa helmet boleh masuk tak dalam carian google nanti ekekee :p apa lah shida melalut ni. Ok lah shida menaip dengan pantas sebab now dah jam 4.30am shida nak sahur ni, ceritanya begini pada suatu petang tu shida naik motor tanpa memakai helmet nak ke kedai dan terus nak ambil anak buah shida dari nusery, tak jauh mana pun dekat juga lah tapi memang tak tempuh jalan raya lah kawasan perumahan saja. Then dalam syok shida bawa motorkan ternampak ada sorang cina perempuan naik basikal warna merah kayuh laju potong shida dengan pakai helmetnya. Terkejut juga shida masa tu hahaa nasib baik tak langgar dia.
Pakcik makcik yang ada kat luar masa tu semua tengok gelak pun ada geleng kepala pun ada, tapi shida kan tiba-tiba ada 2 perasaan sama ada nak gelak atau "cina ni perli aku" ye lah dalam masa yang sama shida tergelak juga dan dalam masa yang sama juga shida terfikir dia yang naik basikal pun jaga keselamatan pakai helmet kan heheee :) Shida pun tak tahu mana datang cina perempuan tu, dia betul ke tidak shida pun tak pasti balik cerita dekat adik-adik dengan mak semua pakat gelak hahaaa :D itu je lah cerita shida pasal helmet hari ni heheee :D dah biasa dah nampak orang naik basikal pakai helmet, tapi kenapa eh?


Saturday, 20 July 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Assalamualaikum, peace upon you.
tempek besaq sikit banner baru bestt!! tak gitu nisa? hehee :p korang nak join boleh klik terus banner yang pinky tu ok! so semua syarat untuk follow dan like done! termasuk blog nisa juga, Tamat 21 Julai 2013 lagi sehari saja lagi, bagi yang nak join cepat-cepat buat entri ok? hope bertuah nanti dalam I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com amin!



Friday, 19 July 2013

Ulangtahun ke 3 Blog Dunia sebenar Shida | www.duniashida.com

Assalamualaikum, peace upon you.
Baik punya header tempek besaq-besaq gambar sendiri hahaa ^_^ hari ini happy sangat-sangat sebab hari ulangtahun ke 3 Blog shida www.duniashida.com ni dan juga hari Ulangtahun ke 3 shida bersama sidia "bakal sehidup semati" inshaa allah dan juga hari shida boleh berbloging seperti biasa sebab kerja mendesign siap :) fuhh^^ lega sangat-sangat hampir 3 bulan shida abaikan blog ni sampai semua jatuh habis, ranking apatah lagi jangan cakaplah dah berbalik bawah 3k hadoiiann~ sabar jelah! tak apa shida perbaiki balik, shida rindu nak blogwalking sebenarnya. 
Selama tiga tahun blog shida wujud ni macam-macam dah shida tempuh shida pelajari lagi-lagi dalam bidang koding-koding Blog ni dari shida tak tahu langsung zero lah katakan now alhamdulillah terror juga hehee :p Ada yang perasan shida dah tukar beberapa part dalam blog ni sempena ulangtahun blog dan juga sempena Raya yang bakal tiba nanti. Lepas raya sebulan baru shida tukar yang sebetulnya inshaa allah jika shida banyak masa mendesign lagi :) Apa yang penting sekarang ni shida nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca, pengunjung, stalker apa-apa lah yang selama ni menyokong blog shida yang warna biruu ni menjadi seperti sekarang. Seronok dapat kenal dengan kawan-kawan alam maya shida ni semua terbaik, shida sayang semua kawan-kawan shida :)
Jadi Inshaa Allah lepas raya shida akan lancarkan GA shida sempena hari-hari istimewa shida ni untuk shida berkongsi rezeki, merapatkan lagi silaturahim antara kita semua. Mungkin memerlukan beberapa sponsor yang baik hati untuk menaja GA shida supaya lebih meriah lagi. Nanti dah tiba masanya shida akan keluar satu entri untuk pencarian sponsor ok. Tak banyak shida nak bercerita bulan-bulan puasa ni rasa blurr tak banyak idea nak keluar, so  macam mana rupa blog shida berwajah baru? cer citer..hehee




GA Ramadhan Abylla

Assalamualaikum, peace upon you.
Pakat join jom!! Hadiah Awesome! suka shida dengan hadiah Limited Edition ni :) bertuahlah kalau dapatkan! sesiapa nak join terus klik banner ok :) Tamat GA 30 Julai 2013 dan pemenang pula akan diumum pada 2 Ogos 2013 bersamaan Hari jadi Empunya Giveaway, so shida wish awal-awal lah Happy Birthday Abylla Semoga Murah Rezeki dan Sihat Selalu ya :)


MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

Assalamualaikum, peace upon you.


alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih .. 

Syarat-syarat wajib
1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ  
2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post
3) LIKE page NAMIE mini SHOP
4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq

Hadiah
1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1
2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1
3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1
4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)




Thursday, 18 July 2013

Design dan printing sticker untuk customer

Assalamualaikum, peace upon you.
shida tak ada apa nak update untuk hari ini sebab sibuk kemas bilik huhuhu^^ korang usha dulu sticker yang shida siap print untuk customer shida :) berminat nak buat boleh PM sesuai untuk yang buat biznes produk atau buat kek lekat je sticker dekat bekas senang kan :) ok shida sambung kemas-kemas jap :)


Wednesday, 17 July 2013

Wordless Wednesday | Kad Raya Dunia sebenar Shida 2013 Limited Edition

Assalamualaikum, peace upon you.
siapa nak bertukar kad dengan shida boleh PM shida di facebook atau fanpage ok :)



Tuesday, 16 July 2013

Terima Kasih buat mereka yang menjayakan Printing Kad Raya by ShidaBizShop

Assalammualaikum, peace upon you.
Ini Printing Part1 2 dan 3 ada part4 dalam proses :) mereka adalah:
jom melawat mereka mana tau dapat Kad Raya Limited ni free hehee :D

Monday, 15 July 2013

Moga Sampai dengan Selamat

Assalamualaikum, peace upon you.
Shida bakal kirim ini pada hari Rabu 17 July 2013 kepada Top Komen Bulanan Blog Shida. Alhamdulillah semua dah kirim alamat masing-masing senang kerja shida dan berharap korang enjoy dengan hadiah yang shida beri tapi barang tu tak lah mahal mana dan semestinya Limited Edition dari Shida sendiri untuk korang ok. Mohon jasa korang dah sampai dan terima hadiah ini sila PM shida supaya shida tahu Hadiah tu sampai dengan selamat dan tak tercicir satu pun :) tahniah korang! tunggu ya :)



Kepada Top Komen Dunia sebenar Shida Edisi April hingga Julai

Assalamualaikum, peace upon you.
Hai semua pembaca blog Dunia Sebenar Shida, ehh! masih ada lagi ke yang sudi baca dengan shida macam biskut chipsmore kejap ada kejap tak ada kan, so shida ada sedikit information nak beri tahu kepada semua pembaca blog shida ni. Shida nak minta 30 diatas yang tersenarai ni beri shida alamat sebab shida ada gift untuk korang :) Hadiah berupa Kad Raya Limited Editon dari Shida dan juga Bookmark cute! jadi kepada mereka yang tersenarai PM shida dikomen alamat korang k, kalau boleh bagi lah 2 komen, satu komen korang satu lagi Nama dan Alamat rumah ok. Bila shida dah copy paste semua alamatnya shida delete komen tersebut dengan segera jangan risau shida tak akan publish :) Jadi Tahniah buat mereka yang sangat-sangat bertuah dan juga mereka ini pembaca setia blog shida yang shida sayangi :) Terima Kasih semua, bagi yang ada dua nama dalam gambar diatas shida gandakan hadiah ok :) Jangan lupa bagi shida detail ASAP!



Sunday, 14 July 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya!

Assalamualalikum, peace upon you.
Segmen Jom Pilih Hadiah Raya ini dijayakan oleh Nabila Biela dan
Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping ENTRY di Pingje.org.
 
Jika Menang dan diberi Pilihan Shida nak hadiah Bedak Tanaka atau Duit Raya :)
Thanks Nabila jemput kak shida join :)
 
 

Hadiah dari Blogger Noor Atikah Ramli | www.nooratikahramli.com

Assalamualaikum, peace upon you.
Kali ini hadiah keychain dan button badge yang cute ini datangnya dari Blogger Ika atau www.nooratikahramli.com kalau tengok doodle tu semua boleh cam betul tak?? shida sendiri pun tak sure apa sebab dia bagi tapi biasanya kalau blogger lain bagi hadiah ni sebagai tanda perkenalan dan terima kasih. Yup! sebagai tanda perkenalan antara shida dan blogger ika ni. Duduk je dekat belum lagi jumpa ika ni. Nak sangat jumpa blogger comel ni, Tapi kalau jumpa dia mesti nak jumpa sekali dengan Blogger Yui sebab dua-dua menyewa di Ipoh kan. Inshaa Allah kita pasti berjumpa cuma shida terlalu sibuk nak kemana pun susah huhuhu. So sebagai tanda terima kasih juga kepada ika shida kirimkan kad raya untuk dia. Thanks Ika :) Jom melawat Blog Ika :)


Saturday, 13 July 2013

Cpuv atau Be ke 53 dari Nuffnang | KL Sogo Raya 2013 Online

Assalamualaikum , peace upon you.
Alhamdulillah rezeki lagi, orang kata Nuffnang tengah baik hati nak bagi banyak cpuv dekat blogger, macam shida ni dah rasa lebih dari 10 cpuv shida dapat dalam tempoh 2 bulan ni. Tapi cpuv running earn agak slow tak macam cerita running man dalam tv tu kan. Apa-apa pun thanks kepada Nuffnang sudi beri shida BE banyak sangat ni tapi kenapa RHB Debit Mass Usage tak credited lagi cepatlah creditedkan senang shida nak cashout terus! dia stop earns takat tu je! bila hantar tiket katanya akan tamat lepas 2minggu ni dah sebulan dah haihh Nuffnang blur kot dah banyak cpuv dia lepaskan huhuhu Ada yang dapat juga ke? tahniah k :)


Friday, 12 July 2013

Hadiah Shawl dari Nabila Medan | Menang Duo Big Giveaway

Assalamualaikum, peace upon you.
Sejak kebelakangan ni shida banyak dapat Hadiah Shawl walaupun shida bukan si pemakai shawl, nampak gayanya terpaksa shida try juga untuk pakai dah banyak shawl dalam almari semua tergantung tak pakai pun. Hadiah Shawl ni shida dapat dari Duo Big Giveaway anjuran Nabila Medan. Alhamdulillah menang juga blog shida ni :) Terima kasih Nabila terima kasih juga kepada yang sponsor shawl ni dalam GA nabila :) Jom singgah blog adik nabila ni.


Alhamdulillah shida dapat 2k

Assalamualaikum, peace upon you.
Ya shida dapat 2k like dari Fanpage shida heheee. Tajuk tak boleh belah kan! hehee kalau betul-betul rezeki kan seronok dapat 2k haa!! boleh kalahkan cikepal hehee :p ok2 sudah merepeknya! Terima kasih tak terhingga kepada kawan-kawan dan peserta-peserta yang join mana-mana GA yang shida sponser kan tu. terima kasih sangat-sangat kerana korang dapat lah shida merasa 2k ni! happy lah sebab baru dapat kan tahulah korang dah 4 5 6 7 8 9 10k itu korang punya ni FP shida so rasa happy sikit lah kan :) Inshaa allah sempena dah 2k shida nak buat mini segmen dalam FP nanti, Hadiah of cos ada juga :)  Jangan lupa join tunggu shida update malam ni bila nak mula kan :)


Giveaway Ramadhan By Nabila Medan

Assalammualaikum, peace upon you.



GIVEAWAY RAMADHAN BY NABILAMEDAN
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Giveaway ini dianjurkan oleh NabilaMedan dan turut dibantu oleh Chocolate A M, JOM Singgah Shoppe, SiGadis Yuyu, Ash SiKutu, Puteri Elaika, Fya Pelangi dan Farhan.
Hadiah-Hadiah Giveaway ini Chocolate Oreo X 1 ,Tasbih Digital X 5, RM10 *cash* X 10, Tafsir Al-Quran (Terjemahan Melayu) X 1, Tudung Bawal X 3, Special Kad Raya + Duit Raya X 4, Kad Raya Special By NM X 5, Barangan Angry Birds X 1
30 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA?



Thursday, 11 July 2013

Cpuv atau BE ke 52 dari Nuffnang | Ford MCA Launch (JUL)

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah 9 July 2013 CPUV iaitu iklan kekal dambaan blogger menempek lagi di blog shida, memang happy bila dapat banyak sangat-sangat CPUV tapi sayang sangat! CPUV yang earn dia tak berapa masyukk tapi alhamdulillah lah boleh lepas RM7 8 ringgit tu kira not bad lah! cuma shida hairan dan shida rasa mungkin Nuffnang dalam pembaikpulih sistem selalu sangat earn shida lari dari yang asal, shida pun confius bila hantar tiket lain yang dorang reply. CPUV pun sama shida tanya tentang CPUV ni langsung earn tak gerak tapi dia kata CPUV tu dah tamat tapi masih 'on going' bukan credited tu yang shida hairan, tak kisahlah Nuffnang macam mana pun sebab dia tetap bagi Cpuv banyak menambah lagi total yang ada cuma jangan dia cut total shida sudah kan hehee :) Ford MCA Launch (JUL) cpuv yang ke 52 setakat ini. Terima Kasih Nuffnang!

 

Wednesday, 10 July 2013

Contest Ramadhan & Raya by Cik akak

Assalamualaikum, peace upon you.

Bissmillahirahmanirahim .

Sempena bulan ramadhan nie cik akak nak merasmikan satu lagi contest..
Contest nie berlangsung 2 minggu sahaja....
Bermula 10 Julai 2013 dan tamat 23 Julai 2013
Contest ini juga ditaja sepenuhnya oleh cik akak dan rakan sponser yang oshem...

<Senarai Hadiah>


Syarat-syarat penyertaan

  • Mempunyai Belog adalah Wajib
  • Terbuka kepada semua " Belog Malaysia" sahaja
  • Follow Belog cik akak dan para sponser (wajib)
        Hakim , Farah , Kathy , Kak Hasnah , Wani & Nur Aqilah

  • Add Google + Followers Cik akak dan para sponser (wajib bagi mereka yang ada add google + Followers sahaja)
  • Klik SINI , SINI , SINI , SINI , SINI & SINI (tunggu sampai habis loading)
  • Likes Fanpage dibawah (Wajib)
   


banner kredit KathyRbain

  • Copy banner comel cik akak tu dan tempek kat entri kalian
  • Letak Tajuk " CONTEST RAMADHAN & RAYA BY CIK AKAK " Kalau tajuk lain cik akak memang tak layan..
  • Semua peserta wajib memasukkan link blog cik akak ke dalam bloglist masing-masing agar sentiasa alert dengan pengumuman pemenang atau lain2 pengumuman dari cik akak atau sponsor sepanjang contest berlangsung. jika selepas berakhirnya contest kalian nak remove blog cik akak dari bloglist korang pun tidak mengapa. hihihi..
  • Akhir sekali tinggalkan link contest dalam kotak komen cik akak....perlu diingatkan tempat lain selain kotak komen memang cik akak tak layan 100 peratus.
  • Wajib tag 2 orang rakan anda. Pastikan mereka tahu.
  • Jika malas nak buat entri copy je kod html di bawah dan paste di ruangan html new post kalian

Peringatan keras : jangan lupa letak link kat banner anda sebab hmtl yang anda copy itu tak ada link banner

Segmen bermula 10.07.2013 dan Tamat 23.07.2013

Jam 12.00 malam (tamat)

Tempahan Kad Raya Design Sendiri Dibuka

Assalamualaikum, peace upon you.
Facebook | Fanpage | admin@duniashida.com




GA Ramadhan Raya by Emas Putih

Assalamualaikum, peace upon you.
Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)




Tuesday, 9 July 2013

Hadiah dari blogger Fatin Diana | Menang Simple Giveaway #2

Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah shida aktif balik berbloging seperti biasa sambil-sambil buat entri ni ada masa kelapangan shida nak blogwalking, rasa dah berbulan-bulan tak blogwalking kesian dekat kawan-kawan asyik datang blog shida tapi shida belum lagi singgah blog korang, minta MAAf ya shida memang sibuk sangat-sangat dah macam PM pula hikhikhik :p Jadi entri ini shida nak ucapkan THANKS pada blogger fatin diana kerana hadiah ini. Oh ya shida menang GA yang dianjurkan fatin thanks eh :) Jom terjah Blog Fatin!



Giveaway Cahaya Ramadhan

Assalamualaikum, peace upon you.
TEKAN BANNER UNTUK JOIN
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)
  • Pilih 2 Hadiah yang menarik Perhatian Korang
  • 29 June 2013 sehingga 18 July 2013
  • Thankyou Sponsor !
    NurAlja , Sally Samsaiman , Hathirah Hassim , Pretty Little Badges - Unique & Cute Design , A'in She'da , Anis Farhani , Blog Erry , Shamimie Johari , Alyaa Najlaa dan Fathin Rosli | NR Collections
     
     
     

    Monday, 8 July 2013

    Giveaway 10K Followers Mialiana.com

    Assalamualaikum, peace upon you.


    Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

    Syarat-syaratnya :
    1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja

    2. Follow blog Mialiana.com, Add Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com

    3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)

    4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com

    5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

    6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

    Senarai sponsor :

    Kerinchi | MyKeledek | Fanpage
    Alycia | Fanpage
    Aida Hanafiah
    Amir Rofie | Google+
    Chekgu Skolah | Fanpage
    Anastasyea | Google+
    Sha Dhira | Fanpage
    Rafina Mimi | Fanpage
    Paly | Fanpage
    Dayang Deno | Fanpage
    Cikgu Kaca Mata | Fanpage
    Ieta | Fanpage
    Deq'Nyss | Google+
    Keyme Keymo | Google+
    Nur Dzafirah | Fanpage



    Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :

    1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
    1 x Glutaking bernilai RM 150
    1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
    1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
    1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
    3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
    1 x Teddy Bear bernilai RM 100
    2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
    1 x Wang Tunai RM 50
    1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
    1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
    1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
    3 x Doodle bernilai RM 10
    2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
    9 x Topup bernilai RM 10
    4 x hadiah misteri bernilai RM50.00




    jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

    Saturday, 6 July 2013

    Cpuv ke 51 Edisi Julai yang pertama dari Nuffnang | Kanebo Kate SS Collection

    Assalamualaikum, peace upon you.
    Alhamdulillah syukur CPUV silih berganti dalam blog shida ni, satu dah credited mesti ada yang baru masuk, bersyukur shida semangat nak bloging macam ni :) Cpuv pertama edisi julai yang ke 51 ini dari KANEBO KATE SS COLLECTION, dengar nama pun dah macam butik tapi biasalah kalau cpuv baru shida susah nak perasan. Kalau korang nampak mohon klik eh :) sekarang ni cpuv dari bulan May shida satu-satunya earning paling masyukk sekali masih bertahan hampir 2 bulan korang :) seronok tengok iklan dari RHB Debit Mass Usage ni. Terima kasih juga kepada Nuffnang kerana sudi memberi rezeki seperti ini! syukrannn :) Love Nuffnang ketat-ketat!!




    Thursday, 4 July 2013

    Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


    Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

    JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
    AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

    hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
    Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz