Dunia sebenar Shida: September 2013

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 30 September 2013

Gambar Sekitar Majlis Merisik Rozita Che Wan dan Zain Saidin

Assalamualaikum, peace upon you.
Tahniah Rozita Che Wan amboii kelass kau jah merisik saja grand benor buat majlis,belum lagi majlis pernikahan dan bersanding lagi, mesti meletop habis kan :) agaknya bila tarikh pernikahan dorang ni, shida doakan semua berjalan dengan lancar dan zain jangan lama sangat masa berjalan so umur pun makin meningkat tak gitu kawna-kawan?? hehee :) shida pun turut meningkat umur bila fikir soal kawen, haihh kawen oh kawen!!

kredit to Abang Nara :)


Giveaway Saya Sayang Malaysia

Assalamualaikum, peace upon you.

Giveaway Saya Sayang Malaysia


Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia

1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini.. 

Saya Sayang Malaysia kerana….keharmonian rakyatnya berbilang kaum tanpa mengira darjat dan bangsa. Terdapat klinik dan kedai runcit  1 malaysia dengan harga dan bajet ekonomi Malaysia. Tiada peperangan, hidup aman dan makmur. Terdapat Kepimpinan Negara yang bakal merubah Malaysia ke mata dunia serta  membawa Malaysia sebagai contoh terbaik masyarakat bersatu padu yang berbilang kaum di Malaysia..Inshaa Allah,  Saya Sayang Negara Malaysia..!!


Sunday, 29 September 2013

Giveaway Habis UPSR! by Hannan and Era

Assalamualaikum, peace upon you.
28 SEPT-25 OCT > UMUM-26/27 OCT
~[CLICK BANNER UNTUK JOIN]~

hai! kali ni hannan n era buat GA sempena kitorang habis! Merdeka! dari UPSR! Harap2 mendapat sambutan lah yer ^^ sila click banner di atas untuk join ye bloggers2

SENARAI HADIAH GIVEAWAY HABIS UPSR! BY HANNAN N ERA
  • Hijab Bando x1 Top Referral 
  • x3 buah novel :- Jangan Baca Novel Ini, Puisi Untuk Nadina, Padang Bulan x3 pemenang
  • keychain blogger x2 pemenang
  • Review Blog x5 pemenang
  • Topup RM10 x2 pemenang   
  • x1 shawl , x1 necklace x1 pemenang 
  • x1 notebook x1 coinpurse x1 pemenang  
  • Button Badge Blogger x2 pemenang
  • x1 lipgloss kiss beauty, kiss beauty 3D, obuse lip tint, candy lip tint, x3 shiseido mask, x1 lip mask, x1 eye mask x2 pemenang *4 bottles per winner*
  • 10% discount untuk semua yg join GA *jika ingin membeli barang dari JASPLE BOUTIQUE
  • Tudung x3 pcs *tudung apa pun tak pasti* x3 pemenang
  •  doodle x2 pemenang            



MENCARI SEORANG TOP REFERRAL MEMENANGI HIJAB BANDO X1
28 SEPT-25 OCT UMUM-26/27 OCT hai! hannan n era buat GA ni sempena habis UPSR! merdeka! hahahha... harap2 GA ni mendapat sambutan, dan ramai bloggers yang join.. jom! ikut syarat2 nya..simple je ;) Cara-Cara :
1. Follow Blog Hannan and Era
2. Klik Iklan Tuan Rumah ^^ : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, *klik sampai habis loading, TUTORIAL CLEAR COOKIES *
3. Like Fanpage : ERA
4. Buat Satu Entri bertajuk 'Giveaway Habis UPSR! by Hannan and Era


Friday, 27 September 2013

Doa Keluarga Bahagia | Doa-doa Harian

Assalamualaikum, peace upon you.
Doa Keluarga Bahagia


Thursday, 26 September 2013

2 Cpuv Campaign dari Nuffnang | SENHENG/SEN Q-Plant A Tree | KL SOGO TRENDSETTER ONLINE

Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah rezeki bulan september ni tak di duga :) dapat 2 lagi BE menjadikan 4 BE semuanya untuk bulan September. Terima Kasih kepada Nuffnang sudi bagi shida BE bayk seperti ini tapi earns biarlah yang berjenis sikit eh heheee :) nanti terkena macam iklan Q3 Prepaid Roaming tu dari dapat hingga sekarang asyik 0.07sen haiiiyaa, itu macam tak perlu bagi pun tak kesah hahaa, bukan tak bersyukur tapi shida kalau ada BE jaga trafik kemain lagi, tapi tak nampak hasil, tak apalah mungkin tak ada rezeki dekat iklan tu. Cpuv kali ni datang dari SENHENG/SEN Q - Plant A Tree dan KL SOGO TRENDSETTER ONLINE rasanya iklan ni dah pernah keluar dulu, now keluar lagi sekali untuk dapatkan market online dengan SOGO, keseluruhan Cpuv Campaign setakat ini adalah 64 syukrann :) ternampak bolehlah klik-klik kan ^_^ Terima Kasih semua!!


Wednesday, 25 September 2013

Bringing Ninetology Onto The Next Upscale Level

Assalamualaikum, peace upon you


In conjunction with Malaysia’s 56th Independence Day, Ninetology Malaysia has officially launched its Flagship Touch Point at Plaza Low Yat, Malaysia’s Largest IT Lifestyle Mall, on 30 August 2013. With a concept like no other, Ninetology’s Flagship Touch Point offers consumers an experiential touch point for today’s lifestyles and culture as well as a product showcase. At the Flagship Touch Point, not only would the Ninetology products be showcased, it’s a place where consumers can learn how to use a smartphone to enhance their lifestyles and interests. The flagship Touch Point will serve as a youth and culture training hub to spread the urbanite culture that is cultivated by Ninetology. The Ninetology smartphones are not just communication tools, but a device that can advance one’s social visibility, thus opening doors to more opportunities. Eight more Flagship Touch Points within the Klang Valley will be opened this year with another nine outlets scheduled within Malaysia by next year. The Ninetology’s Flagship Touch Point is opened from 10.00am to 10.00pm daily.


A ribbon cutting ceremony was held to launch the first Flagship Touch Point. Gracing the ceremony were the management team of Ninetology Malaysia comprising of Sean Ng (Chief Executive Officer), Marco Beh (Chief Operations Officer), Shian (Chief Finance Officer), Vijian Chan (Chief Marketing Officer), and Eddy Tay (Head of Channel); Michael Lee (General Manager, Property Management and Operations of Plaza Low Yat), and celebrities such as Z-Chen, Iqwal Hafiz, and Sasi the Don.

Earlier last month, Ninetology Malaysia also launched their U9 series at KL Hilton Hotel, Malaysia. The “Unite-as-One” power-infused technology with the urbanite profile was presented in three models: The X1, Z1, and Z1+, which are new and stylish devices engineered to meet the human needs of speed, precision and high levels of engagement. For more information on Ninetology U9 smartphones, visit www.ninetology.com/u9 


“We are very proud to be in strategic partnership with MediaTek Inc, the leading fabless semiconductor company for wireless communications and digital multimedia solutions.


MediaTek’s invaluable support in providing us with high performance and reliable information communications solutions, as well as highly integrated and customized solutions, has significantly shortened our time-to-market, enhanced our product competitiveness, and also bring a better overall user experience. We are currently second largest in terms of mobile device market share. With the introduction of the U9 series, we hope to further strengthen Ninetology’s position as well as to grab a sizeable share in the Premium Smart Phones category,” said Mr. Sean Ng Chee Heng (Chief Executive Officer, Ninetology Marketing Sdn. Bhd.).


Mr. Arthur Wang, Senior Director, Head of EMSM, Mediatek Inc. receiving the Certificate of Appreciation from Mr. Sean Ng, CEO of Ninetology Marketing Sdn. Bhd. 

The U9 series smart phones with 16GB ROM/1GB RAM of internal memory are ideal for viewing videos, playing games and other content with super-fast connectivity, are powered by Android 4.2 and a MediaTek MT6589 1.2GHz Quad-core processor, in which would deliver a richer smart phone experience at a competitive price. Customers enjoy access to more than thousands of applications including social network, productivity and utilities, entertainment, and appstore. They have display screens of 4.8” (X1), 5.7” (Z1) and 5.5” (Z1+) respectively. They are slim and light and would be a stylish and durable companion for upbeat lifestyles. (Please click on the thumbnail below for a larger view on the specifications)


At the launch, Ninetology also revealed their newly appointed Product Spokesperson, Z-Chen, a Malaysian Mandopop singer, also fondly known as the R&B Little Prince.  “As a singer and urbanite myself, I can truly appreciate the U9 series.  The U9 smart phones truly understand my needs as an individualist with various interests and a strong desire for freedom.  With the U9 series, there are unlimited possibilities to enrich my lifestyle and illuminate my unique personality, work and music. I feel that I am always united-as-one with my U9 smart phone in one seamless human-technology integration,” said Chen.


Mr. Leslie Loh, Chief Digital Officer of Ninetology Marketing Sdn. Bhd. (2nd from right) introducing a gadget review program targeting all Malaysian bloggers – Tech Kaiju Arena. Along side from left is Kevin Chong TraxxFM Radio Presenter, Quah of quachee.blogspot.com, and Mark O’Dea from The London Boys. 

For those bloggers who are interested to review the U9 series smart phones, you can check out more on the Tech Kaiju Arena Program by submitting your name, blog link, email and contact number to publisher@ninetology.com early to avoid disappointment. Only shortlisted candidates will be contacted. Terms and conditions apply. This program will be ongoing until December 2013.



Tuesday, 24 September 2013

GIVEAWAY KEYCHAIN NEMO by DEDEQ

Assalamualaikum, peace upon you.
GIVEAWAY KEYCHAIN NEMO by DEDEQ
Jom Pakat Join komee :)) klik banner ok :)) 


CPUV Campaign yang ke 62 dari Nuffnang | University of Londan International Programmes

Assalamualaikum, peace upon you.
Wahh CPUV baru lagi muncul, yang ke 62 ramai juga blogger dapat cpuv ni. Cpuv yang ke 62 keseluruhan dan yang ke 2 untuk bulan September. University Of  London International Programmes, so bagi adik-adik lepasan SPM 2012 yang nak tahu lebih lanjut boleh klik iklan ini ok memang sesuai untuk korang :) tengok program macam mana yang ditawarkan dan sebagainya :) Boleh terus pergi ke Renaissance Hotel 50450, Kuala Lumpur pada 24 hingga 26 September 2013 (1:00pm - 6:00pm) Rebutlah peluang yang ada bukan senang tau :) Thanks Nuffnang untuk iklan ini sedikit sebanyak membantu adik-adik melihat masa depan yang lebih sempurna :) 


Monday, 23 September 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013
 
 

BlogShop Shaklee | Edit Full Template Blog Simple

Assalamualaikum, peace upon you.


kalau korang pakai produk shaklee bolehlah contact mereka ni, pengedar sah shaklee :) sorry shida agak busy dengan edit blogshop tempahan dari geng-geng shaklee fuhhhh^^


Sunday, 22 September 2013

Email geli-geli dari SPAM

Assalamualaikum, peace upon you.
Inilah email geli-geli yang shida dapat tak silap 2 hari lepas rasanya, shida yang manis jelita dia boleh kata HANDSOME hahaaa, lagi satu ayat dia "i like you and would like to have a good relationship with you" hohoo bahaya ni hahaaaa kalau dilayan mesti dia bagi shida picture AWESOME dia hahaaa, nak muntah hijau ok :p mengarut je email macam ni, padan lah masuk dalam SPAM email, esok lusa mesti dapat lagi sorang minah atau mamat nama Jane Rahmat yang bertalu-talu email nak berkawan sooo geli ok hahaaa!! detele terus!! mengarut! mengarut! mengarut!

Saturday, 21 September 2013

Peta Dunia jika diterbalikkan terbentuk tulisan Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW

Assalamualaikum, peace upon you.
Apa yang nak diragukan lagi kebesaran Allah SWT tiada tolak bandingnya betapa besarnya  kuasa Allah SWT, Allah hu'Akbar


Friday, 20 September 2013

CPUV Campaign yang ke 61 dari Nuffnang | Olay JAS Bundle

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah dah lama sebenarnya menunggu BE baru dari Nuffnang ni, untuk BE pertama bulan september Olay JAS Bundle, agak menarik bunyinya kan? dah nampak iklan cuba lah klik tengok apa yang menarik pada iklan tu ok :) sejak shida hantar tiket pada Nuffnang bertanyakan BE shida yang terlalu lama dari bulan MAY lagi muncul tapi agak lama juga earns dia tak berjalan, tapi hari ni dah berjalan seperti biasa. Tunggu BE dari RHB Debit Mass Usage ni credit baru shida nak cashout Nuffnang, yang lain tinggal untuk cashout seterusnya. Thanks pada Nuffnang tapi muka tak malu sebab nak minta lagi dalam 3 4 cpuv baru lagi hehee :p nak dapat be/cpuv macam shida? klik tutorial nuffnang ok :)


Thursday, 19 September 2013

17 hari bersama NMGNetwork | Peluang Menjana Pendapatan Online

Assalamualaikum, peace upon you.
17 hari bersama NMG (19.9.2013) amount terkini RM203 (bonus tajaan+bonus unilevel) bonus pool masih belum nampak memang ambil masa sikit sebab ahli baru terlalu ramai so ikut turn untuk dapatkan bonus pool mengikut pakej yang kita ambil, jadi dari tunggu bonus pool tu saja apa kata kita buat bonus tajaan boleh tambah income seperti shida, nak tunggu bonus pool bukan macam tungggu gaji tiap-tiap bulan, ambil masa mungkin lebih dari 5 bulan mungkin setahun diupdate dari masa kesemasa so downline-downline shida jom kita berusaha lagi sehingga mendapatkan hasil yg boleh buat kita tak tidur malam hehee, berminat boleh PM shida simpanan serendah RM40.00 sahaja! Rugi kalau tak ambil peluang ini sekarang!! facebook shida dan email : admin@duniashida.com



Wednesday, 18 September 2013

Wordless Wednesday | Miskin Kaya Kita Sama Sahaja

Assalamualaikum, peace upon you.


Tuesday, 17 September 2013

Jika Dunia dikuasai Wanita, apa yang akan terjadi?

Assalamualaikum, peace upon you.
Petrol stesen pun dah jadi pinky ok hahaaa Princess petrol tu yang tak tahan tu namanya :p
Kapal terbang pun sudah pink lahhh ^_^
tak tahu nak kata apa, hope sipenembak tu tak pakai baju pink, nanti penjahat pun tak mati tapi gelak besar hehee ^_^
semua tandas-tandas awam wajib warna pink hehee :)
mana-mana pun pergi semua kereta warna pink hahaa sudahhhh ^_^
rumah warna pink :) comel juga kan heheee
Jalan raya, taman-taman semua dah jadi pink heheee :)
kalau bilik kebanyakkannya ramai yang boleh terima, baik lelaki mahupun perempuan betul tak?? hehee
dapur pun pink juga, lawa betullah kalau dapat macam ni kan :)
bagaimana rasanya kalau keseluruhannya berwarna pink, rasanya kaum lelaki boleh hidup tak dalam dunia pink wanita? heheee kalaulah jika dunia ni dikuasai wanita kan heheee :)

cuba korang bayangkan blog shida ni bertukar warna pink??? errr.....tak sesuai kot ^_^


Sunday, 15 September 2013

Rupa gigi kita yang sebenar

Asalamualaikum, peace upon you.
Nampak tak gambar diatas? itu lah rupa gambar gigi kita sebenarnya, geli memang geli bila tengok cara susunan dah macam apa kan huhuu.. nak tak nak itulah gigi kita kena terima juga ok, saja malam-malam ni nak cerita tentang gigi pula sebab actually shida dah lama tak sakit gigi. Gigi shida ni sensitive sikit so shida tak boleh terlalu atau berlebihan minum minuman berais atau makan ais, makan yang masam-masam macam jeruk memang susahlah atau pun shida makan makanan yang terlalu keras atau liat tapi kan shida rasa sejak shida guna ubat gigi sensodyne gigi shida dah pulih tau. Seronok rasa dah boleh minum ais, minuman sejuk makan yang masam-masam dan lain-lain tapi semuanya shida kawal tak boleh terlampau dan sejak shida nampak perubahan tu shida jadikan ubat gigi sensodyne macam ubat keperluan harian shida. Now boleh senyum panjang heheeee :)

korang pernah tengok orang histeria?? eee seramm plak huhuuu..


Saturday, 14 September 2013

Kenapa shida menyertai NMG | NMGNETWORK | Creative Greate Service

Assalamualaikum, peace upon you.
  • Pendaftaran percuma dan simpanan serendah RM40 seumur hidup
  • Tidak perlu mencari orang kerana dengan NMG hanya copy dan paste orang pasti cari kita
  • Cuma keluarkan iklan-iklan NMG di wall facebook
  • Pulangan yang lumayan mengikut pakej yang kita ambil dan dapat pulangan berkali-kali
  • NMG juga menyediakan satu GROUP dimana ahli-ahli baru akan dilatih dan diberi tips-tips serta teknik bagaimana nak menjana pendapatan dengan NMGNetwork
  • Bukan MLM bukan jual produk bukan juga skim cepat kaya
  • Tak perlu modal ribu-ribu
  • Paling penting ianya HALAL kerana ia benar-benar hasil dari keuntungan semasa ahli
  • NMG tidak menjanjikan pulangan tetap tetapi NMG menjanjikan perkongsian keuntungan semasa ahli jadi tetap jatuh hukum RIBA kerana kita tahu berniaga ada untung dan rugi 
  • NMG tidak melabur duit ahli, keuntungan diambil semasa ahli dan jelas tiada unsur gharar
  • NMGNETWORK juga berdaftar dengan SSM 
  • Terdapat beberapa BONUS yang disediakan kepada ahli yang AKTIF
  • Sebanyak 50% keuntungan diberikan kepada ahli yang AKTIF dan RAJIN
  • NMGNETWORK mudah, murah dan berkesan

so setakat ini saja yang shida boleh kongsikan kepada korang, selebihnya korang fikir-fikirkan ok :) berminat seperti biasa boleh PM shida di facebook atau email shida : admin@duniashida.com

Menjana Pendapatan dengan NMGNETWORK | Creative Greate Service

Assalamualaikum, peace upon you.

Apa itu NMGNETWORK? NEXT MILLIONAIRE GROUP NETWORK, NMGNetwork adalah platfrom penyampaian maklumat secara talian yang dikendalikan oleh Creative Greate Service, Idea ini diwujudkan untuk berkongsi Keuntungan semasa ahli, kami mempunyai team pengurusan yang profesional dan berpengalaman didalam bidang perniagaan secara online dan offline serta tradisional marketing, dengan reputasi pencapaian kami yang semakin berkembang dan memberansangkan kami ingin membuka peluang bersama-sama rakyat malaysia untuk mencipta pendapatan bsama kami. Creative Greate Service sebuah syarikat perkhidmatan bukan syarikat jual barang-barang. Sebuah syarikat perunding iklan internet yg menyediakan tapak-tapak iklan untuk dijual & sebagainya. Jangan risau NMG juga ada GROUP dekat facebook dimana ahli-ahli baru (ahli VIP sahaja) akan ditambah didalam GROUP dan mereka akan diberi training, tips dan juga teknik-teknik bagaimana nak menjana pendapatan dengan lebih lumayan serta berjaya dalam NMGNetwork ini. Ada 3 Pakej yang ditawarkan Pihak NMG untuk membuat simpanan dan mendapat pulangan, Pulangan berbeza mengikut Pakej.

PAKEJ 1 : RM40, PULANGAN RM146
PAKEJ 2 : RM80, PULANGAN RM292
PAKEJ 3 : RM120, PULANGAN RM438
Hari ini dah 11 hari shida bersama NMGNetwork dan keuntungan yang shida dapat dari NMG setakat ini adalah RM180 (bonus tajaan) RM2 (bonus unilevel), Apa itu Bonus Tajaan? ok Bonus Tajaan dimana kita mencari ahli baru yang berdaftar atas link kita, setelah join NMGNETWORK dan menjadi Ahli VIP (berbayar) kita akan diberi Akaun NMG dan juga LINK atas nama kita untuk promosi. Setiap ahli baru yang berdaftar dibawah LINK kita, kita akan dapat 50% keuntungan dari Pakej yang diambil oleh ahli yang ingin berdaftar. Serendah RM40 pakej yang disediakan (bagi shida cukup murah). Selain Bonus Tajaan, kita berpeluang mendapat Bonus-bonus lain :) Actually shida membuka peluang kepada sesiapa yang berminat dan serius nak menjana pendapatan online, so far setakat sini dulu shida cerita dekat korang, jika ada sebarang pertanyaan boleh add facebook shida atau email shida : admin@duniashida.com

ini adalah bukti dimana shida memang JOIN NMGNETWORK dan sudah pun mendapat hasil dari NMG sejak hari ke4 shida join :) lepas ni shida update lagi tentang NMG ok :)


Friday, 13 September 2013

Miaw! Random Giveaway by Syiera & Fatin Diana

Assalamualaikum, peace upon you.
 
Thanks to Blogger Mirah sebab tag shida giveaway ini :) kepada penganjur Fatin Diana dan Syiera semua syarat-syarat kak shida dah ikut seperti klik-klik, follow dan like :) hope bertuah lah dapat miaaww tu eh?? hehee nak join klik Banner Miaw tu ok :) alaaalaaa miaw cute je duduk dalam gambar tu kan hehee :)

Thursday, 12 September 2013

Rojak buatan sendiri mudah dan cepat

Assalamualaikum, peace upon you.
Hahahaa awal-awal lagi rasa nak gelak sebabnya shida jarang post pasal makan dan bila nak makan snap dulu ^_^ tak tahu lah ikut siapa perangai macam ni :) semalam dengan hujan-hujan ni lapar je rasa malam-malam kan, so shida spotcek kat dapur ada buah-buah ni epal dengan jambu lepas shida potong-potong kecil kebetulan shida ada beli kuah rojak dekat pasar malam hari tu belum try lagi, so siaplah seperti dalam gambar sedap juga hehee :) tambah lagi makan sejuk fuhhh ^_^ Menu lebih kurang je shida ni ^_^ korang nak tambah pedas tumbuk cili padi gaul sekali lagi ummppphh!!


Wednesday, 11 September 2013

Wordless Wednesday | Fesyen Pakaian Kertas

Assalamualaikum, peace upon you.


Monday, 9 September 2013

Segmen Follow Me By Sha & FD

Assalamualaikum, peace upon you.
   
Segmen Follow Me By Sha & FD 
jemput join ramai-ramai meriahkan lagi segmen ni :)
klik banner untuk join thanks :)

 

Sunday, 8 September 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

Assalamualaikum, peace upon you.
 shida guna maxis uzu dan dedeq :) good luck semua yang join hehee hope dapat topup free ^_^
nak join tekan banner ye thanks :)