Dunia sebenar Shida: October 2013

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 31 October 2013

Shaklee Wardrobe : Giveaway

Assalammualaikum, peace upon you,
http://nadiasyakila.blogspot.com/2013/10/shaklee-wardrobe-giveaway.html
seronok kalau dapat jadi pemenang untuk produk shaklee ni, korang kalau nk join klik banner ye hope sempat sebab hari ini tarikh tutup giveaway ini, good luck semua :)


Wednesday, 30 October 2013

Senarai Hadiah Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html
 Klik banner untuk join ^_^
Alhamdulillah syukur Allah swt ketemukan kita sekali lagi dalam Reddelima Giveaway Part 2 yang berlangsung selama 2 minggu bermula 30.10.2013 hingga 15.11.2013. Hadiah ini adalah muktamad sekiranya ada penambahan hadiah shida akan update dari masa ke semasa. Anda atau peserta yang ingin join anda WAJIB menjadi AFFLIATE www.reddelima.com kerana pemilihan pemenang berdasarkan pendaftaran anda menjadi Affliate reddelima.com. 7 langkah sahaja untuk menjadi Affliate sama seperti Nuffnang dan yang paling penting adalah FREE FOR REGISTRATION! so jika korang nak hadiah utama untuk Part 2 ini ajak kawan-kawan lain join menjadi Affliate reddelima.com :) Good Luck semua!

Hadiah Utama x1 Pemenang (4 hadiah) berdasarkan unique click (jadi affliate)
Vacation 3D2N to Satang Island, Kuching (Private Island) for 6 paxs (excluding Flight Tickets). 
 + Web/blog/facebook facelift  + 5 articles by penulisartikelmalaysia.com & + Advertisment by sponsor for 3 months for RM300


 Hadiah lain-lain yang akan dipilih sendiri oleh Pihak Penaja www.reddelima.com
  • Web/blog/facebook facelift + 3 articles + Advertisement for 1 month at nescafeais.com x 1 Pemenang
  •  3 articles + advertisement at waazin.blogspot.com x 1 Pemenang
  • Telekung x 5 Pemenang
  • Bag x 5 Pemenang
  • Scarf x 5 Pemenang
  • T-Shirt x 5 Pemenang

so hadiah yang ditawarkan sebanyak 29 hadiah dan bernilai lebih RM4000.00 ringgit dan sebanyak 23 Pemenang yang akan dipilih sendiri oleh pihak penaja (www.reddelima.com) Jadi jika korang ingin hadiah ini menjadi milik korang cepat berdaftar sebagai Affliate reddelima.com sambil manjana pendapatan hanya dengan 7 langkah mudah!! Rugi sangat-sangat jika korang tak turut serta dalam join GA ini dapat hadiah yang lumayan boleh juga menjana pendapatan sampingan dengan www.redelima.com.


7 Langkah Mudah Menjadi Affliate www.reddelima.com Sambil Menjana Pendapatan

Assalamualaikum, peace upon you.
Mula-mula anda perlu mendaftar di laman web mengikut langkah di bawah: 
  1. Pergi ke laman web, www.reddelima.com
  2. Klik “Sign in”yang terletak di hujung kanan (atas)pada laman web. (http://www.reddelima.com/customer/account/login/referer). Anda akan di bawa kepada page “Login or Create An Account”. 
  3. Anda boleh mendaftar sebagai affiliate melalui “Facebook Sign In”, “Twitter Sign In” atau “Google Sign In”. 
  4. Contohnya, apabila anda mendaftar melalui “Facebook Sign In”, page “My Dashboard” akan keluar di mana informasi anda akan berada di page itu. Anda perlu klik perkataan “affiliate” di bawah tajuk “My Account” di bahagian menu di sebelah kiri laman web. 
  5. Setelah anda klik “affiliate” itu, anda akan dibawa ke page “Affiliate Program”. Sila klik perkataan “ Signup” di bawah tajuk “Affiliate Home”, di bahagian menu di sebelah kiri laman web. 
  6. Apabila informasi semua telah diisi, proses pendaftaran sebagai ‘affiliate” telah selesai dan anda sekarang menunggu untuk permohonan itu diluluskan. 
  7. Anda akan diberitahu melalui e-mail apabila pendaftaran anda diluluskan dan anda bolehlah mula menikmati kelebihan sebagai “Affiliate” www.reddelima.com    

Di sini shida terangkan tentang “Program Affiliate” www.reddelima.com :
Program “Affiliate” ini sama macam Nuffnang
• Program ini percuma. 
• Dapat menjana pendapatan melalui “Pay per Click” (PPC) dan “Pay per Sale” (PPS). 
• Affiliate akan menggalakkan trafik dan jualan untuk laman web komersial melalui Facebook, Twitter, Email, blog banner dan mendapat pulangan dalam bentuk komisen.


Bagaimana Ia Berfungsi?
Apabila anda menyertai program affiliate ini, 
• Anda akan dibekalkan dengan pelbagai banner dan link text yang boleh anda tempatkan di laman web anda. 
• Apabila pengguna klik pada salah satu link anda, mereka akan dibawa kepada laman web kami dan aktiviti mereka akan dikesan oleh perisian Affiliate kami. 
• Anda akan menikmati komisen melalui “Pay per Click” (PPC). 
• Sekira pembelian dilakukan melalui trafik yang anda hantar kepada kami, anda akan mendapat komisen melalui “Pay per Sale” (PPS). 
• Sekiranya pembelian dilakukan dalam masa 3 bulan walaupun tidak melalui trafik yang anda hantar kepada kami, anda juga akan mendapat komisen melalui “Pay per Sale” (PPS). System Affliate kami dapat mengesan pengguna dan juga pengguna yang dirujuk. 


Anda juga dapat menggunakan facebook untuk share produk melalui : 
• “Login” ke www.reddelima.com dengan menggunakan “user id” anda. 
• Anda pilih produk untuk share in facebook. Klik produk untuk “Product Description”. Klik facebook icon share yang kecil. 
• Anda akan mendapat komisen melalui “Pay per Click” PPC sekiranya ada rakan anda yang klik. 


Siapa kah Red Delima Store? Kami merupakan syarikat perkongsian yang berdaftar dengan :
• Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). 
• MOLpay Sdn Bhd untuk “payment gateway”. 
• Norton Secure (Verisign) untuk “Secure Site”.

Rasanya setakat ini sahaja untuk shida update tentang Affliate bersama reddelima.com, seperti jenis pembayaran PPC dan PPS serta cara claim earns tersebut shida akan update juga di entri ini. Shida juga baru berdaftar dan sudah menjadi Affliate cuma tunggu nak terima dan pasang banner yang sesuai di dalam blog dengan 7 langkah di atas. Sementara tu korang daftar dulu secara percuma :) jika ada sebarang kekeliruan atau tak faham boleh komen di entri ini sahaja ya! atau boleh PM shida di facebook atau fanpage. Thanks :)


Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida telah TAMAT

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah shida panjat kesyukuran dengan rasminya Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida telah pun TAMAT. Maka tiada lagi penyertaan akan diterima lagi. Untuk pengetahuan semua shida akan jalankan pula Reddeliam Giveaway Part 2 dalam beberapa jam lagi nak siapkan dulu beberapa part yag masih dalam proses siap. Kalau tak ada apa-apa masalah shida akan publish hari ini. Terima kasih kepada semua kerana memeriahkan lagi giveaway ini. Shida juga telah pun berbincang dengan pihak penaja akan umum awal Pemenang untuk part 1 ini. So korang tolong alert ya maybe dalam minggu ni apa-apa shida akan update dekat facebook. So senarai peserta shida dah update penuh so korang boleh lah blogwalking dan ucapkan good luck sesama blogger.



Tuesday, 29 October 2013

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :

 syarat-syarat wajib : 
  1. Like, Add Facebook dan share di facebook serta tag @Red Delima :  
  2. Like dan Follow Blog Shida :
  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida
  4. Copy dan paste kod dalam entri korang
  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini



 Catatan untuk korang : 
  • GA ini dijalankan selama sebulan bermula 15.10.2013 hingga 12.11.2013, dalam sebulan terdapat 2 Part iaitu GA Part1 dan GA part 2. 
  • Sebanyak 22 pemenang dan hadiah yang ditawarkan dalam GA Part1
  • Bagi yang nak join untuk memenangi Percutian Ke Sarawak boleh tunggu Part 2 Giveaway pada 30.10.2013
  • Pengumuman Pemenang Part 1 akan shida yang umumkan nanti selepas kedua-dua Part Tamat pada 12.11.2013
  • Pemenang Part 1 akan dipilih oleh shida melalui random.org, Pemenang Part 2 dipilih oleh Pihak Penaja berdasarkan unique click (jadi affliate)
  • Korang boleh ambil bahagian kedua-dua Part  (Part 1&2)
  • Jika korang dah menang Part1, Part 2 juga jika korang menang korang layak dapat hadiah kali ke2
  • Selama GA ini berlangsung pihak penaja dan penganjur layak untuk mengubah sebarang hadiah atau syarat yang dikenakan.


Alhamdulillah Rezeki Bulan Oktober

Assalamualaikum, peace upon you.
Bersyukur sebab segala yang berjalan bulan oktober dapat dilaksanakan dengan sempurna dan rezeki yang shida target pun dapat dicapai alhamdulillah shida bersyukur :) sejak kebelakangan ni shida tak berapa bertuah dalam mana-mana segmen, giveaway mahupun contest yang shida join tapi bulan oktober memang lah bulan rezeki shida :) Menang 3 GA berturut-turut dan tengah tunggu juga beberapa result dari GA yang belum diumumkan lagi. Hope adalah rezeki bulan ni :) Nanti hadiah mereka dah sampai shida review nanti. Oh ya bulan ni juga memang ada satu list pendapatan bloging shida Alhamdulillah semua dah clear dan dah cashout. Lega hope tak ada masalah cheque sampai ke rumah nanti :)
  • NMG (done)
  • Exabytes (done)
  • Advertorial Contest (done)
  • Churp-chrup (done)
  • Nuffnang (done)
Reddelima Giveaway Part 1 akan tamat dalam beberapa jam lagi, jadi bagi yang belum join boleh join dan akan tamat tepat jam 12:00 am segala penyertaan pada jam 12:01 tidak akan dilayan dan diterima. Terima kasih juga kepada semua yang sudi join dan memeriahkan lagi Reddelima Giveaway Part 1 ini dan tunggu esok untuk Part 2 hadiah extra awesome korang!!! :)

Monday, 28 October 2013

2 days left! cepat sebelum tamat! | Top Referral Terkini Reddelima Giveaway Part1 by DSS

Assalamualaikum, peace upon you.
nak join klik banner ya :)
Tinggal lagi 2 hari GA ini akan tamat, bagi yang belum join boleh join ya sebelum terlambat! so seperti yang shida janji shida update Top Referral yang terkini dan terakhir dan keputusan akhir shida akan ambil pada 29hb tepat jam 12 am. So shida dah ambil keputusan untuk mengumumkan pemenang seminggu nak habis GA untuk Part 2 yang menawarkan Percutian ke Sarawak :) so hope korang jangan lepaskan peluang ini k. Tak banyak yang nak sponsors korang pergi bercuti tau. Untuk GA part 2 shida akan mula pada 30.10.2013 ya. Minta semua tunggu dengan sabar shida akan lancarkan :)
tahniah yang tersenarai sehingga hari ini tapi ini bukan keputusan akhir ya! sebarang perubahan boleh berlaku dalam tempoh 48jam! jadi selamat berusaha semua :) Yang belum join boleh join ok! simple je syaratnya :) terbaik semua bersaing secara sihat antara blogger untuk rebut hadiah awesome ni!!


Sunday, 27 October 2013

Orini Craft Simple Giveaway

Assalamualaikum, peace upon you.
nak join boleh klik banner atas ni ok ^_^


Mini Giveaway By Nabila Medan

Assalamualaikum, peace upon you.


CLICK BANNER!!


Saturday, 26 October 2013

Kemas Kini Top Refferal Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah nampaknya Top Refferal semakin berubah-ubah banyak pesaingan berbanding sebelum ini boleh klik sini dan klik sini juga. Tahniah shida ucapkan kepada semua sebab berpusu-pusu nak kan hadiah yang awesome ni!! memang awesome rugi sangat korang tak join tau! hadiah semua bernilai lebih RM50 ringgit setiap satu. So tinggal lagi 4 hari untuk TAMAT GA ini. Bagi yang masih belum join dialu-alu kan untuk join ok :) rebut hadiah ini secara percuma!! siapa nak bagi wehhh ^_^

5 Hadiah untuk Top Referral x 5 (pilih 1 hadiah mengikut kategori)
Select 1 item dari laman web www.reddelima.com Kategori 'Sleepwear 
Select 1 item dari www.reddelima.com Kategori 'Officewear' 
Select 1 item dari www.reddelima.com Kategori beg 
Select 1 item from www.reddelima.com Kategori 'Accessories'. 
Select 1 item from www.reddelima.com Kategori Scarf.

update untuk korang : shida akan update TOP REFERRAL untuk kali terakhir pada hari isnin dan shida tidak akan lagi update lagi sehingga keputusan atau pemenang akan diumumkan. kemungkinan shida akan umum awal untuk pemenang Part 1.

 
 
 

Friday, 25 October 2013

shida jadi blurrr hari ni!! sakit kepala dibuatnya!!

Assalamualaikum, peace upon you.
gambar hiasan dari google


Thursday, 24 October 2013

Top Referral Terkini Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
Tahniah kepada Blogger crewfathi.com dari awal hingga sekarang tak pernah berubah kedudukan masih ditempat pertama :) dan kedudukan selain itu berubah-ubah dari masa kesemasa dan hari ini genaplah 10 hari Giveaway ini berlangsung masih tinggal 6 hari saja lagi untuk tamat Part 1 dan akan berlangsung pula Part 2 seperti yang kami rancangkan. Jadi bagi yang belum lagi join dialau-alukan untuk join kerana 30 hadiah istimewa menanti anda!! 25 hadiah akan shida pilih melalui random dan 5 lagi untuk Top 5 Referral hadiahnya juga sememangnya AWESOME!!
18 yang tersenarai ini kemungkinan besar akan berubah-ubah kedudukan dari masa ke semasa, masih ada lagi 6 hari lagi untuk kekalkan kedudukan korang. Seramai 5 Top Referral sahaja yang shida cari :) Terima kasih kepada semua yang sudi memeriahkan GA ini :) Final result Top Referral pada 29hb nanti!



GA Oktober 2013 Nurul Yui

Assalamualaikum, peace upon you.
Join dan support Blogger Yui :) tamat Jam 10 pagi ini so cepat-cepat lah join hehee ^_^
hope ada tuah dalam GA oktober 2013 dari Nurul Yui amin~!
Korang nak join cepat-cepat tau, boleh klik Banner Comel kat atas tu ya!!


Wednesday, 23 October 2013

Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #7

Assalamualaikum, peace upon you.
Anda tanya shida jawab untuk Part 7 ni shida harap boleh balas cepat sikit, haaaa.. kesian ada yang berjanggut menunggu jawapan dari shida. huhu sorry tau! inshaallah kali ni nak cepat-cepat sikit jawab :) so selamat bertanya semua. Yang tanya dekat entri jawapan shida bagi tu nanti shida jawab sekali ok :) sebenarnya shida kenyang makan pizza hut semalam, nak try menu baru pizza hut entah apa namanya shida tau makan je ^_^
maaf jika ada yang terliur ^_^


Tuesday, 22 October 2013

Jawapan untuk soalan mereka | Soal Jawab : Anda Tanya Shida Jawab #6

Assalamualaikum, peace upon you.
soaln dari mereka yang ni dari bulan ogos punya soalan, haduihh sibuk sampai shida tak dan nak update korang sorry sangat-sangat huhuu.. thanks kepada blogger-blogger yang sudi bertanya kepada shida. Dah jawab dengan tabah :) tabah lah sangat kan hahaa.. sesimple yang mungkin shida jawab sebab ruang teramat lah kecil, kecuali solehah pandai bagi ruang shida untuk menjawab sekali nahhh bertalu-talu dia tanya hehee :) Soal Jawab Part 7 akan menyusul inshaallah, tahun ini habiskan sampai Part 10 lepas ulang balik part 1 dengan tahun baru 2014  :) thanks semua

 
 

Monday, 21 October 2013

Tips Nak Jadi Top Refferal Giveaway, Contest atau Segmen

Assalamualaikum, peace upon you.
nak join klik banner k :) 1 weeks left :)

Ramai juga yang PM shida tanya bagaimana nak dapatkan Top Referral ni :) bagi shida mudah saja. Pertama korang kena bekerja keras sikit lah sebab nak jadi Top Referral ni banyak kerja perlu buat. Kerja macam mana? sebab setengah peserta dia join dan mengharapkan lucky draw dan ada juga nak menjadi Top Referral sebab biasanya Top Referral ni hadiah paling Awesome sebab dia berusaha untuk menjadi Top referral. Apa korang perlu buat untuk mendapatkan tempat dalam Top Refferal ni adalah dengan membuat promosi url entri ga korang tu. Bukan entri ga penganjur tetapi entri ga korang tu sebabnya bila ramai yang klik link entri ga dari blog korang maka dalam stats atau mana-mana servis referring urls mesti naik link entri korang, so lagi banyak yang klik lagi lama korang menapak dalam Top Referral tu. Mudah kan?? selain tu boleh resize banner ga ni dan letak dekat mana-mana bagi sesiapa nampak bila masuk blogkorang dan klik! asalkan dari link ga korang bukan shida ok so kalau korang rasa nak pilih sendiri hadiah free ni dari web penaja korang boleh ambil peluang untuk menjadi Top Referral untuk blog shida ni :) so good luck semua :) shida share juga kat korang blog yang tersenarai lengkap Top Referral setakat ini :) kalau rasa nak duduk dalam TOP 5 silakan buat promosi korang ok :)

hari ahad tak update bertungkus-lumus shida cari info macam mana nak dapat reffering urls selain stast dari blogger ni. Now dah jumpa guna Google Analytic lagi mudah sekali keluar semua so tak boleh nak kata tipu-tipu kan hehee :) nanti shida buat tutorial :)


Saturday, 19 October 2013

Cpuv atau BE ke 67 dari Nuffnang | Guess Watches Q4

Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah BE atau Cpuv ke 67 datang menyinggah ke blog shida :) Iklan dari Guess Watches Q4 belum nampak lagi iklannya tapi macam cabutan bertuah dekat facebbok je, sebab bila shida google kan keluar satu page Mini Philipines yang buat giveaway guess watches ni. Shida agak je tak tau lah betul ke tak kan. Alhamdulillah walaupun jarang shida nak update Acc Nuffnang sekarang ni, sudi juga advertiser bagi iklan kat blog picisan ni :') terharu jap shida hehee:) thanks Nuffnang :)

update, shida dah jumpa iklan dia heheee klik sat banner bawah ni ^_^


Friday, 18 October 2013

5 Hadiah tambahan Reddelima untuk Top Referrel dan 3 Hadiah tambahan dari shida

Assalamualaikum, peace upon you.
nak join klik banner ^_^
Dengan rasa berbesar hati shida nak beritahu pihak penaja menambah lagi 5 hadiah untuk 5 Top Referrel (5 pemenang) dalam giveaway ini. Yang paling bestnya korang boleh pilih sendiri hadiah yang korang nak tu mengikut kategori yang shida beri. haaa camne?? best tak?? kategorinya shida update juga dekat bahagian hadiah-hadiah giveaway nanti. So kalau korang nak jadi Top Referrel korang promot giveaway ini dengan link korang dan mereka join atas link korang baru boleh jadi Top Referrel so setakat ini Top Referrel yang shida dapat setakat ini boleh tengok gambar yang shida PrintScreen tu :) so shida akan sentiada update dari masa ke semasa ok :)

hadiah tambahan untuk 5 Top Referrel yang shida cari :
(5 pemenang akan pilih salah satu hadiah ditawarkan di bawah)
Select 1 item dari laman web www.reddelima.com Kategori 'Sleepwear 
Select 1 item dari www.reddelima.com Kategori 'Officewear' 
Select 1 item dari www.reddelima.com Kategori beg 
Select 1 item from www.reddelima.com Kategori 'Accessories'. 
Select 1 item from www.reddelima.com Kategori Scarf.

Top Referrel setakat ini :
so kalau 2 blog ni teruskan promot mungkin akak kekal sampai 29hb nanti :)

dan 3 lagi hadiah misteri dari shida, shida belum survey lagi untuk korang mungkin hadiahnya ada kelainan sedikit dari semua hadiah-hadiah yang ditawarkan :) nanti shida akan update dalam entri seterusnya nanti ok :) thanks semuanya yang sudi support dan memeriahkan lagi Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida :)


Karikatur Giveaway By Zaza Ruang Monolog dan Sheila Salim

Assalamualaikum, peace upon you.
Hadiah-hadiah  : 
karikatur by ruang monolog ( gambar anda ) x 2orang -
(pemilihan pemenang 1 lelaki 1 perempuan )
shawl x 2 orang pemenang (  zaza )
3biji keychain  x 1 orang pemenang (  zaza )
RM10.00 topup x 2orang pemenang (sheila salim )
Contoh karikatur by Ruang Monolog dan keychain mirrow 
( belakang ada cermin boleh tilik-tilik ) dan keychain beg yang kiut :)
 
Tamat : 23 oktober 2013 nak join boleh klik banner ya ^_^


Thursday, 17 October 2013

Samsung Galaxy S3 | Paris Tower Cover Case

Assalamualaikum, pece upon you.
Bestnya kalau dapat pergi kota Paris ni :) shida mengidam je nak pergi sana tapi apa kan daya dapat lihat gambar-gambar je lah nak pergi tak mampu rasanya huhuhu^^ rasanya semua pun tahu kan shida sudah pun memiliki gadget impian shida baca sini tapi sampai sekarang shida masih belum jumpa baju yang sesuai untuk dia. Hampir setahun shida bersama S3 tapi baju tak pernah satu pun yang bertahan lama. Lagi satu shida juga memilih kalau bab-bab nak mengena baju dengan S3 ni ^_^ disebabkan shida ni suka sangat dengan Paris Tower ni so shida tempah rubber case hitam dengan custom design yang dah memang shida pilih dekat satu laman Instagram yang jual banyak sangat casing. Harga boleh tahan RM50 termasuk kos pos. Bila sampai rumah memang tak sabar nak pakai kan. Tapi shida sedih dan rasa terkilan sebab apa yang shida lihat dalam IG tak sama dengan yang shida dapat dan rasa tak berbaloi langsung dengan duit yang shida bayar. Memang kecewa gila lah!! rasa serik dah nak beli online. Lepas sebulan macam tu shida cari dekat Mall berdekatan cari satu baju baru untuk S3 ni akhirnya dapat tapi malangnya gambar Paris Tower tak ada, yang ada suma Minion Banana (minion ni kan hot item sekarang) tu shida pun tanpa fikir panjang rembat satu huhuu. Sebab risau casing original calar sebab tu beli juga. Now dan 3 bulan lebih shida guna case tu tapi masih nak cari gambar Paris Tower tu selagi tak dapat tak puas hati betul huhuhu :(
hasil rembatan dari google cantik gila, tapi semua pink tak ada ke yang warna biru??


Wednesday, 16 October 2013

Senarai Peserta | Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Assalamuualaikum, peace upon you.
nak join klik banner ok :)  
sila semak link entri korang kalau ada double link atau link korang tak ada PM shida di sini ok :)
yang baru join tu mungkin link memang tak ada sebab belum update ok :)
shida akan update link peserta dari masa ke semasa :)


 Senarai Peserta Giveaway : 
  1. http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  2. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  3. http://sayazaza.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.htm
  4. http://ifharzcho.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  5. http://www.syuhadasalleh.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  6. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  7. http://seudillerq.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  8. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  9. http://www.crewfathi.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  10. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  11. http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  12. http://schomells.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  13. http://myduniamelodi.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  14. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  15. http://pwincessnurika.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  16. http://itsmetira.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  17. http://www.kisahemasputih.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  18. http://giveawaymudamudi.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  19. http://najihah90.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  20. http://bangtanboysplanet.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  21. http://aswanazmy.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  22. http://umikasum.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  23. http://alyamaisarah66.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  24. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  25. http://inameowmew.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  26. http://ayuejean.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_15.html
  27. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  28. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  29. http://hunyieda.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  30. http://www.dayangdeno.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  31. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  32. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html 
  33. http://superpapaya.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  34. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  35. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  36. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  37. http://faiz-tutorial.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  38. http://nashanim.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  39. http://faralalalala.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part1-by-dunia.html
  40. http://jmbelog.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  41. http://katahati12345.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_15.html
  42. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  43. http://ninemustafa.blogspot.com/2013/10/assalamualaikum-peace-upon-you.html
  44. http://www.fyapelangi.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  45. http://www.mojatcerewet.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  46. http://www.zinniaza.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  47. http://supergirlshortstory.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html 
  48. http://superdreamland.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  49. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/10/Reddelima-Giveaway-Part-1-by-Dunia-Sebenar-Shida.html  
  50. http://karyamahirah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  51. http://rusukiri.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  52. http://putrimalupage.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  53. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  54. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_16.html
  55. http://www.mialiana.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  56. http://www.kisahsidairy.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  57. http://www.nazlyizan.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  58. http://nurillahiblogspotcom.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  59. http://sallyyatiey.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  60. http://niyhblograudha.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  61. http://arunahakirah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  62. http://bluepinkiey.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  63. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  64. http://husnazahidi.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  65. http://nur-afiz.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  66. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  67. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  68. http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  69. http://eryati.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  70. http://beyondtotheinfinity.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  71. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  72. http://supersagaaaa.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  73. http://tehaalarh.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  74. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  75. http://najwazukri.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  76. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  77. http://nanameer-lovecontest.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  78. http://sulaikayazid.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  79. http://stayinheart.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  80. http://invisiblenote.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  81. http://syafikaatilialadyboss.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  82. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  83. http://gadisdandunia.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_6398.html
  84. http://www.sigadismerah.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  85. http://jijahcomey.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  86. http://www.kanvasdakwat.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  87. http://feezavavivilavi.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_16.html
  88. http://cinta25hb.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  89. http://wwweffafarhana.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  90. http://aressazman.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  91. http://www.azhafizah.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  92. http://jannaharyanna.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  93. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  94. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  95. http://amirahamer.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  96. http://nurawatif1.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_17.html
  97. http://gacontestsunsweetz.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  98. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  99. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  100. http://lienliedot.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  101. http://yangbaik.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  102. http://www.mizisempoi.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  103. http://selendandangputihku.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  104. http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  105. http://www.nazlee.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  106. http://bungawarungu.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia_94
  107. http://tampawan.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  108. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  109. http://nzaodonut.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  110. http://ainathirahanuar.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  111. http://pokokredup.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  112. http://norminieza.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  113. http://mamamamy.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html 
  114. http://news.kongsiblog.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia-sebenar-shida/
  115. http://www.fizgraphic.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  116. http://mimie-mimot.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  117. http://www.yanasakura.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  118. http://www.opzzpinky.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  119. http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  120. http://notamilah90.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  121. http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part1-by-dunia.html
  122. http://www.fatindiana.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  123. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  124. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  125. http://www.ayuinsyirah.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  126. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  127. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  128. http://medayeveryday.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  129. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  130. http://dlilasayangmama.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  131. http://dianarashid92.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  132. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  133. http://www.zaralisha.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  134. http://dianathewannababes.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  135. http://hannaannnnn.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  136. http://lucudanlawak.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  137. http://gengentry.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html 
  138. http://brightnessofcahayahidayah.blogspot.com/2013/10/assalamualaikum-peace-upon-you.html
  139. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  140. http://duniafarisya.com/2013/10/segmenred-delima-giveaway-part-1-by-dunia-sebenar-shida.html
  141. http://diariummi.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  142. http://zack-hoya.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  143. http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  144. http://www.hazwanhairy.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  145. http://sayanurazu.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  146. http://jombercontest.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  147. http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  148. http://www.cahayapermata.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  149. http://msvelentine.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  150. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  151. http://ninibizshop.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  152. http://www.jiakreatifelt.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  153. http://mahligaikasihaifaa.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  154. http://budakgiveaway.blogspot.com/2013/10/giveaway-10-reddelima-giveaway-part-1.html
  155. http://justforfund.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  156. http://anisfhna.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  157. http://www.cikfie.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  158. http://kisahkita-story.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  159. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  160. http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  161. http://justificationed.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  162. http://teenytinym.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  163. http://ikajohans.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  164. http://ebob-dawesome.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  165. http://www.tepakku.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia-sebenar-shida/
  166. http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part1-by-dunia.html
  167. http://akuayut.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  168. http://penabuluayam.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  169. http://nooramyma.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  170. http://menariksanasini.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  171. http://nerd2aku.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  172. http://25april2011.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  173. http://aqueiez95.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  174. http://mydreamhigh123.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  175. http://ayuzan.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  176. http://sfhbelog-taip.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  177. http://nursyikin.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html
  178. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-1-by-dunia.html


Tuesday, 15 October 2013

Hadiah-hadiah untuk Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
klik banner untuk join :)

 Hadiah-hadiah yang ditawarkan dalam Giveaway ini : 

 BAG X 3 PEMENANG
 KAIN COTTON VIETNAM X 3 PEMENANG
 SELENDANG/PASHMINA X 3 PEMENANG
 T-SHIRT X 10 PEMENANG
TELEKUNG X 3 PEMENANG


5 Hadiah tambahan untuk Top Referral x 5 (pilih 1 hadiah mengikut kategori)
Select 1 item dari laman web www.reddelima.com Kategori 'Sleepwear 
Select 1 item dari www.reddelima.com Kategori 'Officewear' 
Select 1 item dari www.reddelima.com Kategori beg 
Select 1 item from www.reddelima.com Kategori 'Accessories'. 
Select 1 item from www.reddelima.com Kategori Scarf.

3 Hadiah Tambahan dari shida untuk 3 Pemenang
Print dan design bookmark sendiri (free) x 3


sebanyak 30 Hadiah menarik menanti anda!! cepat join!!

Monday, 14 October 2013

PRE ORDER! T-Shirt untuk Bloggers! PM FOR ORDER!

Assalamualaikum, peace upon you.
ini adalah entri copy paste jadi penggunaan AKU digunakan sebab shida tak edit entri ni sekian :)

Okay kali nie aku nak PRE-ORDER untuk T-shirt blogger yang orang tunggu-tunggu selama nie. Khas untuk blogger-blogger saja okay. Hampa ada yang dah pernah beli baju blogger sebelum nie? Apakata try pula pakai tshirt blogger yang diberi nafas baru nie. Yang paling best, boleh letak URL sendiri kat baju. So memang baju tu, hampa sorang ja lah yang ada dengan URL blog sendiri kan. Takkan nak pakai tshirt blogger yang ada link URL orang lain. Nak promote link orang lain plak padahal kita yang bayar dan pakai. :-)
So dengan adanya link kita sendiri kat baju, sedikit sebanyak dapatlah bagi orang kenal blog kita dan tahu yang kita nie sebagai blogger. Takda la orang pandang, alahai blogger ja pon. Hello blogger banyak yang dah berjaya okay. Penulisan blogger sekarang dapat perhatian taw. Takmau cakap banyak, meh aku explain baju jenis apa dan material yang digunakan. 
Embossed Silscreen nie aku akan print pada tulisan BLOGGER tu bewarna oren. So tulisan blogger akan seakan timbul taw. Kita mesti nak mentioned blogger kan, so aku guna keunikan macam nie supaya nampak menarik baju tu. Memang mahal sikit embossed printing tapi serius berbaloi bila aku p tengok kat kedai. LAWA!. Tak sabar nak pakai lak rasa. Jom tengok di belakang plak untuk URL. 
TAK SUKA LENGAN PENDEK? LENGAN PANJANG PON ADAAA!!!
Aku paham keadaan perempuan yang kena tutup aurat. Okay sebelum hampa nak tanya, aku terus bgtaw lah yang ada jugak lengan panjang (long sleeve). So yang mana muslimah boleh la pakai lengan panjang dan link URL boleh jugak nak letak di depan di bawah perkataan BLOGGER tu sebab letak belakang xnmpak sebab tutup ngan tudung kan. 
BAJU yang digunakan adalah 100% Cotton dan size yang ada setakat sekarang nie ialah XS - XXL. Yang pompuan size kecik pada S tu, pakai S ja, biarlah longgar sikit kan, tutup kemaluan anda :-) S pon dah kecik dah tu. Cantik dah :-) Ukuran untuk baju seperti di bawah. 
Mesti akan tanya ukuran baju untuk long sleeve lak kan. Sama ja cuma korang labuhkan lengan ja lah. Aku taw orang malaysia suka bertanya. :-) Harga untuk baju plak ialah : 
LENGAN PENDEK = RM38 SEHELAI
LENGAN PANJANG = RM45 SEHELAI
*harga ni dah fixed dan dah termasuk kos pos ok!

Hihihihi. Aku rasa itu ja kot yang boleh aku nak explain pasal baju nie. Kat bawah ni soalan-soalan lazim yang korang akan tanya, aku jawab siap2 lah.
SOALAN-SOALAN LAZIM
1. Ada BAJU warna lain tak selain daripada warna hitam?
Jawapan : Ada warna merah gelap dan biru gelap sahaja. Kenapa warna cerah takda? Sebab apabila request atas warna baju yang cerah, kena guna ink bewarna hitam, itu akan menaikkan lagi kos ink untuk baju padahal untuk ini hanya menggunakan ink warna putih dan oren. :-)
2.  Tak boleh kurang lagi ke HARGA tu?
Harga rasanya dah okay kot sebab URL sendiri, pastu embossed silkscreen (tulisan timbul). Kalau nak harga kurang lagi, boleh beli 3 helai ke atas. Pakat lah ngan kawan-kawan lain untuk beli jugak, Insyaallah aku bagi diskaun lah. 
3. Sampai bila nak open pre order nie ye?
OK aku akan bukak order sampai 14hb sahaja. Selepas tu, akan tutup order dan pada 16hb akan dicetak baju blogger masing2 mengikut URL yang telah diberikan. 
4. Kalau nak FREE boleh tak? Soalan FEMES!*
Tak boleh sebab kos nak buat ni bukan guna duit hasil sumber bumi yang ada di malaysia seperti bijih besi, getah, minyak, cukai2 dan sebagainya. So nak taknak, kena gak bayar. Hihihi. :-)

5. Tshirt labuh muslimah labuh ke punggung ada tak?
Boleh nak buat tapi kos baju muslimah kosong sahaja belum print dah cecah RM30+ keatas mcm tu. Kalau 3 orang sahaja order, berapa nak jual, kos printing lagi, URL lagi kan, so pakai tshirt yang majoriti boleh pakai :-)

berminat boleh PM shida di fanpage facebook atau email : admin@duniashida.com thanks :) ingat ya Pre Order ini sehingga 14 oktober 2013 sahaja. Bagi yang serius berminat nak beli baju ini boleh sertakan kepada shida Nama+Alamat+No.tel+Url Blog+Size Baju+Bukti pembayaran kepada shida THANKS :)