Dunia sebenar Shida: November 2013

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 30 November 2013

3 TANDA KESABARAN

Assalammualaikum, peace upon you.



3 Tanda Kesabaran adalah :
Tidak Menyebut Mengenai Kesusahanmu
Tidak Menyebut Mengenai Kesakitanmu
dan
Tidak Memuji Dirimu


Thursday, 28 November 2013

Bergaya Anggun dengan SELMANINA HIJAB dengan kos penghantaran PERCUMA!

Assalamualaikum, peace upon you.
Memperkenalkan SELMANINA HIJAB yang merupakan sebuah medium shopping online hanya dihujung jari anda yang mengeluarkan pelbagai jenis atau pattern hijab/tudung. EMANINA COLLECTION second batch sebuah keluaran yang terhangat dipasaran dengan hanya jualan laris sebanyak 5 hari sahaja!
EMANINA EDITION sebuah keluaran yang memberi impak dalam kepelbagaian cara memakai tudung keluaran terlaris ini. Warna dan pattern mengikut citarasa terkini serta kualiti kain tudung yang dititik berat untuk memenuhi citarasa semua penggemar atau si pemakai tudung. Harga setiap helaian tudung RM49.00 dan PERCUMA kos penghantaran seluruh Malaysia!
Selain untuk kegunaan sendiri, ianya juga sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah atau gift kepada insan istimewa dalam hidup anda seperti ibu, kakak, adik, isteri atau kawan-kawan dan sesuai juga untuk dibuat sebagai hadiah pertunangan atau hantaran (perkahwinan) kerana terdapat juga Kotak Tudung Khas yang Esklusif ini dari SELMANINA HIJAB. Pihak SELMANINA HIJAB juga menyediakan Kotak Tudung Khas ini dimana akan diberi dengan setiap pembelian berserta Kupon Diskaun.

Dapatkan juga pembelian dengan harga diskaun sebanyak 5-10% less!! selepas pembelian pertama. Kupon Diskaun akan disertakan juga di dalam kiriman pembelian pertama di SELMANINA HIJAB. Jadi jangan lepaskan peluang ini!! Jom kita shopping!! :) Murah pun murah!! siap kos penghantaran percuma lagi!! Jika ada yang berminat untuk mengetahui dengan lanjut tentang ONLINE SHOP SELMANINA HIJAB ini boleh terus ke fanpage atau menghubungi seperti yang tertera di bawah.Terima kasih.

 

Tuesday, 26 November 2013

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.


Monday, 25 November 2013

2 CPUV Campaign dari Nuffnang | INTI Rebranding Campaign

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah 2 CPUV Campaign yang sama menyinggah blog shida iaitu INTI Rebranding Campaign dari Nuffnang. Thanks Nuffnang kerana sudi bagi shida CPUV lagi untuk bulan November ini yang menjadikan jumlah sekarang sebanyak 73 CPUV setakat ini. Hope sangat tahun depan dalam bulan 3 atau 4 boleh cashout dah Nuffnang :) Mesti ramai yang akan dapat cpuv ni sebab rata-rata pun update tentang cpuv yang sama dengan shida, tahniah!! Oh ya!! bagi pemenang Reddelima Giveaway Part 2 kan semua detail telah pun shida serahkan kepada penaja semalam dan tadi dah dapat email yang menyatakan semua hadiah akan dipos mulai esok dan hari berikutnya :) so korang tunggu ya hadiah yang bakal korang terima tu :) besttnya!! :) Tahniah!! jangan lupa update ya :)


Sunday, 24 November 2013

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com

Assalamualaikum, peace upon you.
http://www.mojatcerewet.com/2013/11/mega-topup-giveaway-by-mojatcerewetcom.html
Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi!
Klik banner atau klik SINI untuk join !
Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

Saturday, 23 November 2013

Single Terbaru Aisyah AF 2013 - Mimpi (lirik lagu)

Assalamualaikum, peace upon you.


Lirik lagu Mimpi 
Penyanyi: Aisyah AF 2013 
Ciptaan: Faizal Tahir


Ceritakan padaku
Cerita yang terdahulu
Kisah cinta yang pernah kau tahu
Sempurna selalu pada kau dan aku


Ceritakan semua
Cerita kita cita bersama
Kisah terindah pernah ku rasa

Selama pernah jantungku bernyawa
Berdua hanya kau dan aku

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini
Biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini

Ceritakan padaku
Ceritakan padaku selalu
Kisah yang tak mungkin pergi lalu

Selama akan hidupku denganmu
Bersama mengharungi semua

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini
Oh, biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Bawa daku ke angkasa
Memetik bulan bintang
Bawaku terbang bersama
Jangan kau lepaskan
Jangan kau tinggalkan semua

Oh, biar sahaja begini
Oh, biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini

Andai semuanya mimpi
Bia sahaja ku terus begini
Ku mahu terus kisah cinta kita
Terus sampai hujung masa


Single Terbaru Nabila AF 2013 - Katakan Saja (lirik lagu)

Assalammualaikum, peace upon you.



Lirik lagu Katakan Saja 
Penyanyi: Nabila AF 2013
 Ciptaan :Zul Mahat

Katakan saja katakanlah
Tak mungkin aku percaya
Biarkanlah saja biarkan
Biarkanlah ku tak bias

Katakan saja kau menyinta
Jangan buatku merana
Jika benar kau tak berdusta
Hidup pastikan bersama

Masih jelas ku ingat
Bila engkau dan aku mula bertemu
Hari makin menghilang
Jika engkau tak putuskan

Janganlah jangan kau cuba untuk menguji
Hati yang kian lama menanti
Kasih yang aku ada hanyalah untukmu
Kasih yang kian lama berputik
Jangan disisih kau buat aku menangis

Friday, 22 November 2013

Single Terbaru Indah AF 2103 - Percayalah (lirik lagu)

Assalammualaikum, peace upon you.



Lirik lagu Percayalah 
Penyanyi: Indah AF 2013 
Ciptaan: Mohd Atlas


Aku masih mampu meneruskan hidupku
Hanya karena janjimu
Yang tulus mencintaiku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku hanya untukmu
Percayalah percayalah

Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart


Aku takkan sanggup
Bila tak bersamamu
Kerna ku yakin dirimu
Tercipta hanya untukku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku untukmu
You always in my heart
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart


Single Terbaru Amira AF2013 - Sesaat Untukku (lirik lagu)

Assalamualaikum, peace upon you.



Lirik lagu Sesaat Untukku
Penyanyi: Amira AF 2013
Ciptaan : Keroz Nazri

Kau datang lagi seperti selalu seperti biasa
Kau tak pernah jemu temani ku dalam lena ku
Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidup ku sempurna

Sentuh hati mu rasai kehadiran ku
Buka mata mu lihatlah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku bukan wanita biasa
Yang bisa kau sakiti

Tetaplah jadi yang terbaik
Biarpun sesaat sahaja
Namun ianya bermakna bagi ku
Kau buat ku merasa ku ada segalanya

Kau buat ku merasa hidup ku sempurna
Sentuh hati mu rasai kehadiran ku
Buka mata mu lihatlah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku bukan wanita biasa

Yang bisa kau sakiti
Sentuh hati mu rasai kehadiran ku
Buka mata mu lihatlah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku bukan wanita biasa

Yang bisa kau sakiti
Sentuh hati mu rasai kehadiran ku
Buka mata mu lihatlah segalanya

Agar kau tahu bahawa aku bukan wanita biasa
Yang bisa kau
Yang bisa kau sakiti lagi

Wednesday, 20 November 2013

Senarai Penuh Pemenang Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
Tahniah-tahniah kepada semua pemenang Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida di mana seperti yang semua tahu pemenang ini di pilih berdasarkan uniq click menjadi Affliate bersama penaja besar giveaway ini iaitu www.reddelima.com. Jom tengok siapa yang bertuah memenangi Hadiah Utama iaitu Sebuah Percutian ke Pulau Satang, Kuching Sarawak dan juga hadiah-hadiah lain yang ditawarkan. Tuntut dalam masa 3 Hari bermula 18hb hingga 20hb sahaja (selepas 3 hari hadiah akan ditukar kepada pemenang baru) dan :

kepada semua para pemenang dari Blog Shida boleh PM shida untuk menuntut semua hadiah yang korang menangi. Email shida Nama+No.Fone+Alamat+Link Penyertaan+Menang Hadiah apa?+Facebook jika ada dan email anda send ke email shida admin@duniashida.com bagi Pemenang dari Blog Nabila Biela boleh PM nabila di Facebook atau boleh juga PM shida dan nyatakan anda dari Blog mana serta detail yang shida perlukan ok :) Tuntut 3 hari sahaja, Tahniah semua!!

HADIAH UTAMA :
Vacation 3D2N to Satang Island, Kuching (Private Island) for 6 paxs (excluding Flight Tickets). Refer Page : Satang Island, Kuching Sarawak + Web/blog/facebook facelift  + 5 articles by penulisartikelmalaysia.com & + Advertisment by sponsor for 3 months for RM300
dari Blog Shida

HADIAH-HADIAH LAIN:
Blog Uplift + Articles + Advertisement at nescafeais.com x 1 Pemenang
dari Blog Nabila

Articles + T-Shirt + advertisement at waazin.blogspot.com x 1 Pemenang
  dari Blog Shida





 TELEKUNG X 5
dari Blog Shida
 dari Blog Nabila






BAG X 5
dari Blog Shida
dari Blog Nabila



 
 SCARF X 5
dari Blog Shida
dari Blog Nabila



T-SHIRT X 5
dari Blog Shida
dari Blog Nabila









Single Terbaru Azhael AF 2013 - Hentian Terakhir (lirik lagu)

Assalammualaikum, peace upon you.


Lirik lagu: Hentian Terakhir
Penyanyi: Azhael AF 2013
Ciptaan: Damian Mikhael


Hentian terakhir Hentian terakhir 
buat kita Sampai sini saja
Hentian terakhir Cinta yang akhir  
Hentian terakhir Cinta yang akhir  
Hentian terakhir Cinta yang akhir  
Hentian terakhir Cinta yang akhir

Mula manisnya perjalanan kita indah nya  
Pemandangan kau dan aku bersama-sama  
Landasan kita kukuh kasih kita utuh
Gelap kita sama Sekarang rasa terhuyung hayang  
Di dalam terowong panjang tiada hujung nya  
Ku rasa loya kau senyap saja bila di tanya

Aku perlukan kamu berterus terang  
Ada kita tak biasa ku seorang   
Aku boleh terima penjelasan apa jua
Ada jalan selesai kan
Aku perlukan kamu berterus terang  
Ada kita tak biasa ku seorang   
Aku boleh terima penjelasan apa jua  
Ada jalan selesai kan

Cinta yang akhir Hentian terakhir 
Cinta yang akhir Hentian terakhir 
Cinta yang akhir

oh sayang seribu sayang nya dulu kau ku sayang  
Sekarang hanya sekadar kawan  
Dulu bukanya sekarang

Aku perlukan kamu berterus terang  
Ada kita tak biasa ku seorang   
Aku boleh terima penjelasan apa jua  
Ada jalan selesai kan

Hentian terakhir Cinta yang akhir 
Hentian terakhir Cinta yang akhir 
Hentian terakhir Cinta yang akhir 
Hentian terakhir Cinta yang akhir

Aku perlukan kamu berterus terang  
Ada kita tak biasa ku seorang   
Aku boleh terima penjelasan apa jua  
Ada jalan selesai kan

Tuesday, 19 November 2013

Single Terbaru Faizul AF 2013 - Sepasang Sayap (Lirik Lagu)

Assalammualaikum, peace upon you.
Lirik lagu Sepasang Sayap
Penyanyi: Faizul AF 2013
Ciptaan : Amir Jahari dan AG Coco

Bagiku satu masa
Untukku berkata
Bagiku seribu masa
Untuk bicara

Tak pernah sama maksud
Atau ketika
Kerna sungguh
Aku mengerti

Dibelai angin menutup kalbu
Hijab ditutup tanda setuju
Chorus:
Terbanglah..

Dengan sepasang sayap
Kan ku bawa hingga akhir
Angkasa
Terbanglah..

Kan ku pegang erat
Hatimu yang telah jadi milikku
Selamanya
Wo o oo  Wo o oo

Bagiku satu masa
Untukku berkata
Bagiku seribu masa
Untuk bicara

Tak pernah sama maksud
Atau ketika
Kerna sungguh
Aku mengerti

Terimalah aku
Yakini aku
Sungguh pun aku
Ular berbisa
[Ulang Chorus] x2

Ooo oo  Ooo oo

Terbanglah..
Dengan sepasang sayap
[2x]


Monday, 18 November 2013

Faizul Juara Akademi Fantasia 2013 (AF2013)

Assalamualaikum, peace upon you.
Tahniah kepada Faizul AF2013 yang menjuarai AF musim 2013 dengan single terbarunya Sepasang Sayap dan juga lagu ke 2 Hanyut dari Faizal Tahir serta membawa pulang Trofi sumbangan Astro, wang tunai RM100,000 dan kontrak rakaman bernilai RM100,000 yang berlansung di Stadium Negara. Tahniah buat faizul dan pemenang-pemenang yang lain.

  • Tempat ke 2 : Azhael AF2013 (wang tunai RM30,000 dan Trofi sumbangan Astro)
  • Tempat ke 3: Amira AF2013 (wang tunai RM20,000 dan Trofi sumbangan Astro)
  • Tempat ke 4: Indah AF2013 (wang tunai RM10,000 dan Trofi sumbangan Astro)
  • Tempat ke 5: Nabila AF2013 (Trofi sumbangan Astro)
  • Tempat ke 6: Aisyah AF2013 (Trofi sumbangan Astro)
Single terbaru Finalist AF2013 :
  • Faizul : Sepasang Sayap
  • Azhael : Hentian Terakhir
  • Amira : Sesaat Untukku
  • Indah : Percayalah
  • Nabila : Katakan Saja
  • Aisyah : Mimpi

Sunday, 17 November 2013

2 CPUV Campaign dari Nuffnang | SONY Year End Promo 2013 | Ford MCA Launch (NOV)

Assalamualaikum, peace upon you.
Rasa terharu lah juga dalam shida sibuk-sibuk dapat juga 2 CPUV dari tarikh yang berbeza pada 13 dan 14hb Nov 2013. Iklan yang datang dari campaign Sony Year End Promo 2013 dan Ford MCA Launch (Nov) Baik hati Nuffnang bagi shida cpuv baru kan. Kalau tak menyepi juga blog ni tanpa iklan dari Nuffnang :) hope kekal lah lama sikit kan boleh kumpul-kumpul untuk cashout Tahun depan 2014 inshaallah jika panjang umur shida :) Mesti kawan-kawan pun banyak yang dapat 2 cpuv yang shida dapat ni. Mungkin cpuv femes ni hehee :p

Ohya! update guna laptop adik buat auto publish type selaju yang mungkin heheee bukan apa dia pun kaki laptop juga cuma minat dia lebih kepada game so laptop shida paling lewat petang ni siap tak pun isnin pagi :) Inshaallah tak sabar nak tunggu my sayang balik ^_^



Saturday, 16 November 2013

lappy shida masuk wad.. bertambah sunyilah blog ni!!

Assalammualaikum, peace upon you.
Cuma nak share lah, lappy dah admit kat member shida tu. Sejak dua menjak meragam je, biasalah lappy ni dah berapa tahun berkhidmat untuk shida tau! Sayang gila nak jual ke nak buat apa-apa kat dia. Ini lah harta atau aset shida pertama shida beli hasil gaji shida setelah setahun bekerja. Beli cash harga masa tu RM2199 potong itu ini bayar kurang dari harga asal :) so dia berkhidmat hampir 6 tahun sudah :) nak bila jadi camni memang risau je. Tak pernah berenggang kot! Kalau korang sayang harta korang mesti tahu rasa macam mana kan :) entri ni shida type guna smartphone shida iaitu aset ke3 shida Samsung Galaxy S3. Tengah sesak-sesak  macam sekarang ni, berguna juga fone ni kan hehee..dapat la update walau seciput entri hehee.. gambar kat atas tu gambar lappy shida yang dah kena dengan baju baru hehee macam comel je macam cantik je hehee hello kitty lagi :)



Friday, 15 November 2013

Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html
Dengan ini shida menganjurkan pula Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 30.10.2013 dan akan tamat pada 15.11.2013 (2 weeks). Pengumuman pemenang untuk Part 2 akan shida umumkan setelah mendapat keputusan dari pihak penaja. Untuk Part 2 pilihan pemenang sepenuhnya dipilih oleh penaja dan juga berdasarkan Unique Click (jadi affliate). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :

  syarat-syarat wajib : 
  1. Like  Page Penaja dan Share (klik pada button share dalam entri ini)  :
  2. Like, G+ entri ini dan Follow Blog Shida :
  3. Buat satu entri bertajuk : Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida
  4. Copy dan paste kod dalam entri korang
  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini
  6. Wajib Daftar menjadi Affliate www.reddelima.com dan letak banner Affliate dalam blog (akan disemak oleh Penaja) : klik cara  Daftar Affliate dengan 7 langkah mudah!


 Catatan untuk korang dan WAJIB korang baca : 

  • Sebanyak 23 pemenang dan 29 hadiah yang ditawarkan dalam GA Part 2
  • Pengumuman Pemenang Part 1 klik sini : SENARAI PEMENANG REDDELIMA PART1
  • Pemenang Part 1 akan dipilih oleh shida melalui random.org dan berdasarkan Referring urls
  • Pemenang Part 2 dipilih oleh Pihak Penaja berdasarkan unique click (jadi affliate)
  • Pemenang Part 2 juga hanya dipilih jika menjadi Affliate sahaja. Pihak Penaja dapat mengesan bagi penyertaan yang tidak menjadi Affliate.
  • Blogger akan mendapat 0.02 sen untuk setiap unik klik + komisen 7% pada setiap jualan dari blogger perujuk
  • Banner Aflliate korang akan dapat setelah mendapat semakan sepenuhnya oleh reddelima.com (kena selalu cek email ya)
  • Hadiah Utama untuk Part 2 Sebuah Percutian ke Pulau Satang Kuching Sarawak
  • Tak faham tentang Affliate boleh klik sini atau PM shida di facebook/fanpage
  • Korang boleh ambil bahagian kedua-dua Part  (Part 1&2)
  • Jika korang dah menang Part1, Part 2 juga jika korang menang korang layak dapat hadiah kali ke2
  • Selama GA ini berlangsung pihak penaja dan penganjur layak untuk mengubah sebarang hadiah atau syarat yang dikenakan.

    Reddelima Giveaway Part 2 tinggal lagi sehari saja lagi

    Assalamualaikum, peace upon you.


    Hari ni shida tak nak letak gambar sebab rasa best pula type entri tanpa letak gambar cuma penulisan semata-mata. So seperti yang sedia maklum, Reddelima Giveaway Part 2 ini tinggal sehari saja lagi selepas 15hb segala penyertaan tidak lagi diterima dan shida update list penyertaan sehingga 15.11.2013 11:59pm so bagi yang belum join boleh join dan selepas join cepat-cepat daftar menjadi Affliate Reddelima dapatkan banner masing-masing dan buat promosi secepatnya supaya ada yang berminat dan klik banner tersebut :) so Hadiah Utama iaitu Sebuah Percutian Ke Pulau Satang Kuching Sarawak diberikan kepada jumlah klik terbanyak sepanjang penyertaan ini berlangsung. Sebab tu korang digalakkan supaya join awal dan boleh mula promosi banner-banner korang di blog facebook twitter dan sebagaimya. So tepat 12:00am Tamat lah sudah Reddelima Giveaway Part2 dan juga Part1 di mana semua pemenang telah menerima hadiah masing-masing tahniah!! :) Inshaa Allah pengumuman pemenang akan diumumkan setelah shida mendapat senarai pemenang dari pihak Reddelima. Diminta semua peserta ALERT dan juga semak list masing-masing untuk spastikan sama ada blog korang tersenarai atau tidak.

    Selama Giveaway ini berlangsung shida dan penaja memohon maaf sekiranya sepanjang perjalanan giveaway ini ada yang terlebih dan terkurang dari shida dan penaja. Dan berharap selesai sahaja giveaway ini korang atau anda semua sentiasa support shida dan blog ini. Bagi yang nak meneruskan shopping di www.reddelima.com dipersilakan kerana terdapat banyak barang atau accessories yang terbaik kualitinya :) Inshaa Allah gaji nanti shida pun nak shopping di reddelima.com berkenan pula dengan satu bag ni :) scarf-scarf pun tak kurang cantiknya. Jangan lupa klik reddelima.com ok :)




     

    Thursday, 14 November 2013

    GA NOVEMBER by DEDEQ

    Assalamualaikum, peace upon you.

    Dengan lafaz bismillah hirrahman nirrahim .. malam ni dedeq lancarkan satu GA NOVEMBER by DEDEQ
    Tarikh mula 13 november 2013 - 30 november 2013 (12am)

     Hadiah :
    Top Referral - Jubah Dress x 1 dan Peplum labuh x 1
    43 SENARAI HADIAH yang akan diberikan kepada yang BERTUAH 

    Typo Itu Gaya Alphabet Bukan Efek Lappy Atau Smartphone

    ayat terbaik dalam kepala hotak hahaaa ^_^


    Wednesday, 13 November 2013

    TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

    ASSALAMUALAIKUM

    http://www.hazwanhairy.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
    Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


    SYARAT-SYARAT
    1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
    2. LIKE page penaja :
    3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
    4. Copy Paste kod dalam entry korang
    5. Link kan entry anda pada post entry ini..

    Simple saja kan..

    HADIAH :
    1 helai baju I Love Blogging
    2 helai baju Geek
    2 Fridge Magnet Krabi
    5 Keychain Krabi

    Pemenang akan di pilih melalui Random.org
    Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING

    Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..

    Contoh baju :






    T-Shirt IAM BLOGGER by fizgraphic dengan embossed silkscreen pada tulisan BLOGGER

    Assalamualaikum, peace upon you.
    Sebenarnya dah seminggu dapat T-Shirt IAM Blogger ni disebabkan shida dahulukan entri-entri yang lain dulu so entri pasal baju ni dah tenggelam dalam draft nasiblah shida ingat hahaa kalau tak bersawang dalam draft tu huhuhu. Thanks juga kepada Blogger Apit sebab offer baju ni kat shida kalau tak dah 4 tahun jadi blogger pun shida tak ada satu pun baju blogger untuk dibuat kenang kenangan. Rugi tau yang tak order baju ni awesome sangat-sangat hehee apa yang penting tulisan BLOGGER tu memang timbul tau!! unik je tengok baju pilihan shida untuk tahun 2013 yang bakal berakhir tak lama je lagi :)
    nampak tak tulisan tu timbul?? heheee Inshaa Allah kalau ada banyak permintaan nanti boleh buka balik untuk pre order part2 :)


    Tuesday, 12 November 2013

    Hadiah dari GA Nurul Yui dan Karikatur Giveaway by Zaza Zehra

    Assalamualaikum, peace upon you.
    Terima kasih kepada Blogger Zaza Zehra dan penaja yang menganjurkan giveaway ini. Hadiah nya FM Bunga handmade by aziefazieda Collection (fridge magnet), Alhamdulillah bulan oktober dan november ni memang bulan rezeki agaknya banyak juga hadiah shida dapat dari aktiviti blog seperti ini. Dulu mana reti join benda-benda macam ni tau. Lepas lebih kurang setahun dalam dunia bloging baru shida aktif dalam penyertaan macam ni. Kalau korang nak tau dulu masa tahun shida mula-mula buat giveaway jarang kot nak ada sponser-sponser bagai semua support sendiri lepas tahun 2011 baru nampak aktif ada banyak sponser yang saling membantu dalam dunia bloging. Indahnya bloging sebenarnya :)

    Ok hadiah voucher ni pula dari giveaway Blogger Yui Craft tu, menang juga dari giveaway yang dianjurkan oleh yui. Jarang shida menang dari GA-GA yui ni sebenarnya tapi kali ni memang rezeki dapat juga voucher ni. Thanks buat Yui dan juga penaja :) tapi sayang area tempat shida tak ada Restoran Rasamas ni sayang sangat-sangat!! dan shida nak let go kepada Fans Dunia sebenar Shida di fanpage malam ini :) secara percuma!! so korang yang nak join tu jangan lupa malam ni shida update dekat fanpage :)