Dunia sebenar Shida: 2014

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 29 December 2014

Top Komen November 2014 | Terima kasih semuanya :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Top Komen November 2014 | Terima kasih semuanya :) | Tahniah kepada 12 yang tersenarai untuk top komen bulan november 2014. Walaupun blog shida terlalu sunyi sepi kadang-kadang tu tapi top komen ni selalu menghiasi setiap entri-entri shida yang tak berapa nak ada ni, terima kasih semuanya :) Inshaallah lepas ni shida akan memberi sedikit ruang untuk berblog dan membahagikan masa seadilnya untuk blog. Sayang wehh dengan blog huhuu..gundah gulana je rasa bila ditinggalkan macam tu jer tapi apa kan daya kan, tangan ada dua, tenaga pun limited so buat mana yang termampu sahaja.
Jadi untuk menghargai mereka, shida ada lah sikit buah tangan untuk diberi kepada 12 diatas tu. Tinggalkan 2 komen korang kepada shida butir-butir seperti nama, alamat dan no.top komen dan satu lagi komen dari korang sendiri. Oh ya! untuk Jari Ohsem 2014 shida dah pilih dan hadiah pun dan ada, siapa? tunggu shida update dulu hadiahnya yang terbang khas dari Indonesia :) bertuah sangat-sangat Jari Ohsem 2014 yang dapat tu hehee :) shida baru 2 tahun ada kan blogger pilihan edisi jari ohsem ni. Untuk tahun pertama Jari Ohsem 2013 (klik untuk baca) Blogger Jiejah yang dapat :) untuk 2014 rahsiaaa.. nak tahu kena tunggu empunya diri akan update nanti ya. So jangan lupa ye yang tersenarai minta PM shida, kalau rasa segan nak komen boleh email shida juga. Yang korang komen tu nanti shida delete jangan risau, sebab tu minta komen 2 kali hehee :) Terima kasih sekali lagi semuanya :)


Wednesday, 17 December 2014

Gambar-gambar dalam handphone seorang AYAH | Wordless Wednesday

Assalammualaikum, peace upon you.
rasanya handphone mak mak pun macam ni kan?? hehee..


Sunday, 14 December 2014

Rezeki December | 20 Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki December | 10 Cpuv Campaign dari Nuffnang, pejam celik dah nak masuk tahun baru kan. sekarang shida baru ada masa nak update itu ini, itu pun sebab hari ni shida cuti so boleh buat auto publish entry. Sedih je sebab tak dapat nak fokus lebih dekat blog. Hari ni shida cek akaun nuffnang, tak sangka banyak cpuv campaign nuffnang bagi. Tapi earns tak berapa nak naik biasa lah dah kurang update tak jalan la earns dia. Tak kisah lah asalkan dapat walau tak sampai berpuluh-puluh ringgit kalau credit semua cecah juga puluhan ringgit hehee. 
Tak sangka dapat sampai 20 cpuv campaign, ada yang mandul ada yang tak hehee, jadi lah kan dari tak dapat. Ada juga sesetengah blogger yang tak merasa lagi cpuv campaign ni. Tak apa jangan risau cuba tengok tips-tips yang shida kongsikan untuk korang, mana tahu berhasil kan :) Shida pun tak lama nak type sebab agak rushing juga hari ni, nak kesana-kemari beli barang dan lain-lain. Erm..ada yang rindu ke?? hehee..shida pun rinduuuu tauuu :')
Thanks Nuffnang :)


Wednesday, 10 December 2014

Maafkan saya untuk kali ini....

Assalammualaikum, peace upon you.
Maafkan saya untuk kali ini...maafkan sebab biar blog tak berupdate huhuu :( serius shida betul-betul sibuk kali ni, rasa dah hampir sebulan shida biar blog ni. sedihnya :( memang sedih tapi apa kan daya tak ada kudrat lagi nak berblog sekarang ni. Inshaa Allah dah stabil shida kembali berblog ya tu pun tak tahu lah ada yang masih ingat blog biru ni huuwaaaa... Shida update pun ikut mana sempat je. Maaf juga tak sempat nak singgah blog korang macam dulu-dulu, inshaa allah semua tu akan shida balas lepas dah tak sibuk nanti ya. Rindunya nak berblog tapi selalu penat tahu-tahu nak tidur dah. Kali ni kerja lebih mencabar sampai shida rasa keletihan teramat-amat huhuu. Inshaa Allah ahad nanti shida cuti shida update banyak sikit ya. sorry sorry sorry korang :')


Tuesday, 25 November 2014

Rezeki November lagi | Nuffnang bagi triple tuuu!!

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki November lagi | Nuffnang bagi triple tuuu!! percaya ke tak Nuffnang jadi baik hati bagi banyak cpuv campaign tapi sayang shida tak dapat jaga baik-baik, bukan tak nak jaga tapi shida tak berkesempatan nak update blog, jaga trafik dan lain-lain. Kesian betul dengan diri sendiri huhuuu :( sedih juga selalu je fikir pasal blog tapi masa tak mengizinkan lagi untuk shida stabil. kerja sangat-sangat banyak. Balik pun lewat je tahu-tahu nak brehat tidur, kesian kan apa nak buat nak tak nak shida kena lalui sebab ini pekerjaan shida sekarang, shida yang pilih so tabah je lah. Hope Nuffnang maintain sayang blog shida selalu, bagi rezeki selalu dan shida sentiasa bersyukur..hehee ayat nak bodek aje tapi semua cpuv mandul sebab tak ada trafik huwaaa :( ok lah korang nak out ni nanti ada masa shida update lagi ya. Thanks so much korang yang sudi singgah blog shida! shida janji shida balas semuanya nanti! :)


Wednesday, 19 November 2014

Evolution Of Hijab | Wordless Wednesday




Tuesday, 18 November 2014

Al-kisah seorang manusia yang suka spam iklan dalam facebook!

Assalammualaikum, peace upon you.
Al-kisah manusia yang suka spam iklan dalam  facebook! | cerita dah basi sebenarnya tapi shida tak ada idea nak menaip so baru teringat shida belum share lagi dengan korang pasal sorang budak FB ni buat shida panasss je! Nama dia seperti dalam gambar tu tapi sekarang lega dah! shida dah block dia siap-siap sebelum dia berleluasa dalam facebook shida ni. Makin kita tegur jangan spam makin menjadi-jadi dia spam korang boleh tengok dalam gambar tu. yang jadi blurr tu sebab shida dah block dia dah, so memang apa dia nak share memang tak appear dah! kurang ajar betul budak ni! dah la kita memang terkejar-kejar masa berblog ..beronline dia boleh nak main-main macam tu terus block! tegur dah cara baik tak dak kesan, dia spam lagi banyak adala..iklan-iklan dia, terus shida block tak cakap banyak dah! Shida ni bukan suka block-block orang ni sebab memang tak ada musuh, melainkan kaki pengacau macam budak tu baru shida block. Now settel masalah dengan dia. Sekarang sibuk dengan office baru lak . Sorry sangat-sangat kawan-kawan shida belum berkesempatan nak jenguk blog korang huhuuu.. :( Shida cuba sedaya upaya yer..maybe secara perlahan-lahan. Shida tengah berusaha untuk terus update blog mana yang sempat demi blog kesayangan ni, selalu je shida fikir pasal dia huhuuu :(
trang tang tang shida tunjuk dah block dia! yang lain-lain tu?? betul-betul menyusahkan!!


Wednesday, 12 November 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalammualaikum, peace upon you.
Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang)
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-
1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-


3- Follow blog penaja( wajib) :-
Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika ada) :-
@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-
Junainah , Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini
jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..


Monday, 10 November 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalammualaikum, peace upon you.

Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.


WhatsApp & Line : 016 4858235


Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :
Shida perlukan gelang bugslock ini yang pertama sekali kerana kawasan rumah shida ni kawasan nyamuk, jadi nyamuk berleluasa dimana-mana saja tak kira masa. Sampai lah ke satu tahap boleh dikatakan berturut-turut taman shida ni diserang demam denggi. Kalau ada jabatan datang sembur asap tu, shida tahulah mesti ada sesiapa dah kena tahan wad masuk hospital sebab tu jabatan datang sembur asap dekat kawasan rumah.  Pendapat shida Gelang Bugslock ni salah satu idea paling bernas untuk mengelakkan diri dari diserang oleh nyamuk, kesihatan terjaga, dapat juga melindungi keluarga dari gejala denggi.

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


Saturday, 8 November 2014

Rezeki November | Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki November | Cpuv Campaign dari Nuffnang | Kalau dapat cpuv campaign mesti seronok sebab semua bloggers tahu cpuv campaign ni macam mana earns dia berjalan tapi tapi sejak dapat yang jenis mandul dah tak hairan sangat dengan cpuv campaign ni. Apa-apa pun rezeki tetap bersyukur la kan, asalkan dapat dari tak ada langsung hehee. Nanti ada yang kata bila tak dapat bising, dapat pun bising hehe lumrah manusia macam ni lah, ada je yang tak puas hati kan :) Ada lagi rezeki shida dapat sebenarnya iaitu 2 event media/blogger, kedua-duanya di Kuala Lumpur dan terpaksa shida tolak atas sebab masa event tu tak berapa sesuai dengan komitmen yang ada. Tak tahu lah bila nak serius! menjadi seorang BLOGGER, tak tahu sampai bila nak tolak event-event yang selalu menjadi dambaan para bloggers diluar sana. Bagi shida, shida percaya pada rezeki, kalau ada rezeki kat mana-mana pun boleh dapat kan :) Ok lah itu je nak celoteh dalam entri kali ni. Thanks Nuffnang untuk cpuv campaign Mah Sing - Avenue Street, Dutch Lady Friso Baby's dan Sony Xperia Z3 Launch. So bulan november ada 9 cpuv campaign yang baru :) senyum senyum kambing dah hehee..


Friday, 7 November 2014

Tahniah kepada TOP KOMEN OKTOBER blog shida | www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Sebelah kiri Bulan September dan sebelah kanan Bulan Oktober :)

Tahniah kepada TOP KOMEN OKTOBER blog shida | www.duniashida.com | Tahniah sekali lagi kepada pengunjung setia dan jari ohsem bulanan shida iaitu Top 10 Komentar paling tegar telah shida senaraikan seperti diatas. Tahniah bagi mereka yang tersenarai dan berusaha untuk duduk dalam 10 carta atau senarai blogger terbaik dan terpilih untuk blog shida :) Seperti biasa hadiah akan diberi kepada mereka diatas dimana shida akan beri 1 Fridge Magnet dan 1 Bookmark Keychain jadi meraka yang ada dua nama akan dapat 2 hadiah dari shida dan satu nama akan dapat Fridge Magnet dari shida. Hope sudi lah terima hadiah tak seberapa dari shida khas untuk korang sebagai tanda kenang-kenangan antara blogger cewahhh!! korang tahniah ya!! Terima kasih, terima kasih, terima kasih sekali lagi.
So nak minta nama yang tersenarai tu komen pada shida nama dan alamat korang k. Kalau boleh komen dua kali lah! 1 untuk detail 1 lagi untuk komen biasa korang sebab untuk detail nanti selesai shida copy shida akan delete komen detail tersebut. Yang rasa shida ada detail dia tak perlu lah beri lagi. Kalau rasa was-was boleh komen sekali ok. Yang tak berjaya jangan patah semangat ye nanti shida buat segmen bloglist bolehlah ambil peluang untuk menangi hadiah dari shida juga ok. Thanks sangat-sangat kepada kawan-kawan yang sudi bertandang ke blog picisan shida ni. Walau shida sibuk korang sudi datang bila shida update entri baru terharu tau :') Sayang korang semua ketat-ketat kuat-kuat heheee :)



Thursday, 6 November 2014

Rumah blackout jam 3 pagi

Assalammualaikum, peace upon you.
Hahahaaa..ok gelak dulu sebelum shida start cerita, agak lawak pagi tadi sebenarnya masih teringat tu yang gelak dulu. Shida tidur lambat semalam sebab nak siapkan surat cinta untuk Top Komen Sep & Okt, kejap lagi shida terus pos time pergi kerja k. Ok sambung balik cerita pagi tadi, sebenarnya tengah syok tulis alamat korang sambil-sambil tengok tv cerita fav shida kan tiba-tiba blackout memang terkejut lah masa tu. Masa tu shida kat depan dengan adik shida kami memang nak tidur depan malam tu. Bila blackout tiba-tiba kan, shida terus kejut adik shida sebab shida nak ajak adik teman intai kat luar rumah. Rumah shida je ke atau satu taman ni blackout, rupanya satu taman blackout gelap gila kat luar rumah. Yang shida rasa nak tergelak tu masa kejutkan adik, boleh dia menjerit hahaaa..ayat dia "ya allah kenapa gelap sangat ni" hahaaaa..lawak gila rasa.. Terus shida dengar bunyi orang berlari rupa-rupanya adik-adik shida yang tidur dalam bilik terus lari keluar mai kat kami. heheeee..nasib tak berlanggar antara kami, padahal blackout jer! tapi adik-adik shida memang penakut orangnya. Shida pun dah siap buat kerja, memang gigih la guna lampu HP Samsung S3 ni je..kami semua terus tidur dalam kegelapan pagi tadi. Naseb lah ada Bugslock tak ada lah nyamuk hinggap ke gigit ke kan heheee..
pos dah, hope sampai dengan selamat :)

Wednesday, 5 November 2014

Bayi Comel Che Ta dan Zain Saidin | Wordless Wednesday

Assalammualaikum, peace upon you.
comelnya ^_^

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalammualaikum, peace upon you.
Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com

Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser
AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI
 
 

Tuesday, 4 November 2014

Giveaway By Mamaniza.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.
Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:

Like FB:


Syarat utama:
1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com
3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada 12 tengahari juga.
6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:
Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy


Monday, 3 November 2014

Mandul pun mandul laaaa.. | 3 Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Mandul pun mandul laaaa.. | 3 Cpuv Campaign dari Nuffnang | Walau sibuk dalam rutin harian, masih lagi dapat cpuv baru tapi mandul. Seperti yang diperkatakan bloggers diluar sana. Nak buat macam mana dah rezeki kita macam tu. Mandul pun mandul lah ia tetap rezeki walau tak boleh cover duit topup pun heheee. Hope pihak Nuffnang mempertingkatkan lagi servis dan memperbaiki sistem sekiranya terdapat masalah teknikal atau sistem dalam network sampai semua cpuv mandul walau trafik tinggi menggunung. Agak terkilan sekiranya ia berterusan kan. Agak jauh beza cpuv campaign tahun ini dengan tahun-tahun sebelumnya, walau sikit boleh capai juga RM10, sekarang ni RM10 pun susah nak bela.. Sekadar luahan lah kan. Kalau berterusan macam ni sedikit sebanyak memberi kesan kepada bloggers. Macam shida part time blogger bolehlah sebab shida ada pendapatan tetap dari pekerjaan sekarang. Tapi kena fikir blogger yang makan gaji dengan blog kan, yang aktif pergi event bolehlah kan, kalau pasif susah juga kan. Apa-apa pun thanks Nuffnang!



Saturday, 1 November 2014

PVC Keychain (I am) dari Cenderahati Akamika Gift | Pakar Gift Untuk Majlis Anda

Assalammualaikum, peace upon you.


PVC Keychain (I am) dari Cenderahati Akamika Gift | Pakar Gift Untuk Majlis Anda | Cenderahati Akamika Gift satu nama yang tidak asing lagi dalam dunia percetakan dan pakar dalam mencetak cenderahati untuk sebarang majlis (Majlis Perkahwinan, Majlis Hari Jadi, Majlis Konvokesyen, Majlis Hari Guru, Majlis Reunion etc). Shida sendiri juga menggunakan perkhidmatan Cenderahati Akamika Gift dalam mencetak cenderahati untuk para blogger dan juga customer shida sendiri. Apa yang shida boleh katakan servis terbaik dan shida suka hasil kerja mereka! serius! Kalau nak disenaraikan produk atau kemahiran Cenderahati Akamika Gift dalam percetakan memang tak tertype shida sangat-sangat lah banyak! cuma yang shida nak review HOT ITEM dari Cenderatahati Akamika Gift iaitu PVC Keychain.
Ini lah dia PVC Keychain, boleh buat dalam pelbagai versi yang korang suka, I am ke I love ke, nama sendiri ke dan segala jenis pun boleh serius tau! Team Cenderahati Akamika Gift boleh cetak apa saja permintaan dari korang! Jadi kalau berminat bolehlah menghubungi terus Team Cenderahati Akamika Gift yang akan membantu korang dalam menyelesaikan masalah dalam mencari sebarang gift untuk majlis atau sebarang aktiviti yang dijalankan. Macam blogger boleh beri hadiah ini kepada pengunjung setia ke top komen korang ke, memang unik dan menarik!!

Tentang Produk :
Produk :  PVC Keychain
Tema  :  I am
Saiz :  1x3 inci
Bahan : PVC (sama macam kad atm)
Tempahan minima :  (tiada tempahan minima)
Warna :  Boleh request (minima 10 pcs per/setiap warna)
Tempoh siap: 1 minggu hari bekerja
Postage :  minima RM10 via pos laju (setiap 100 pcs)
Pick up :  Premis akamika gift seksyen 19 Shah Alam
COD :  N/A
Harga: Boleh PM Team Cenderahati Akamika Gift

Untuk mendapatkan sebarang perkhidmatan dalam percetakan gift/cenderahati boleh terus menghubungi Team Cenderahati Akamika Gift atau untuk melihat sebarang produk lebih dekat boleh berkunjung ke Studio Cenderahati Akamika Gift bagi yang berdekatan.

Hubungi untuk lebih lanjut :

Alamat Premis : 58-2, Jalan nelayan B 19/B seksyen 19 Shah Alam
Waktu Operasi  : Isnin - Jumaat (10pagi - 7 petang)
Sabtu  (10 pagi - 2 petang)  Ahad : Tutup
Email untuk tempahan  :  akamikagift07@gmail.com
Whatsapp  :  017 3722584
FB Page  : https://www.facebook.com/cenderahatiakamikagift
Website : www.akamikagift.com



Friday, 31 October 2014

Doa Untuk Orang Yang Sakit | Doa-doa Harian

Assalammualaikum, peace upon you.
 
Doa Untuk Orang Yang Sakit | Doa-doa Harian
Baru-baru ni shida ada melawat kawan baik mak sakit dekat rumah dia. Kesian lah shida tengok sampai dia nak bercakap pun tak boleh, mak kata dia kena strok. Sakit strok tu teruk juga kan sebab boleh buat lumpuh. Shida mampu berdoa yang baik-baik jerlah untuk kesihatan makcik Ani. Shida melawat dia pun sebab masa mak shida sakit kan makcik Ani tu pun kerap datang rumah melawat mak tanya khabar, buat bubur untuk mak apa semua. Seronok tengok mak dapat kawan yang prihatin dan baik macam tu. Harap-harap makcik Ani cepat sembuh dan sihat seperti selalu amin. Kawan-kawan jangan lupa doakan sama ya.


Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

Assalammualaikum, peace upon you.
Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini..


Thursday, 30 October 2014

Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

Assalammualaikum, peace upon you.
29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014
Jom Support Kisahsidairy.com


Wednesday, 29 October 2014

Gambar Selfie Paling Extreme | Wordless Wednesday

Assalammualaikum, peace upon you.
Banyak lagi gambar selfie terbaik boleh klik sini untuk view : JOM SELFIE
Thanks korang yang view :)

Tuesday, 28 October 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

Assalammualaikum, peace upon you.


Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih | Bila sebut JUALAN HEBAT mesti ingat SALE! atau HARGA RUNTUH, haaa sini nak story Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 akan membuat satu promosi gila-gila runtuh pada 11 November 2014 dan juga akan dijalankan dari 11pagi sehingga 11malam pada 11 november 2014. Jadi sikaki shopping online jangan stress ye!! boleh bookmark siap-siap link yang akan shida share supaya korang tak terlepas Jualan Hebat Lazada yang memberikan potongan sehingga 94% pada 11/11/14 korang!! memang gilalah! alang-alang dah bookmark kita join pula Giveaway Contest RM700 dari Emas Putih ni boleh klik banner bawah ok :)
http://www.kisahemasputih.com/2014/10/giveaway-contest-rm700-jualan-hebat.html
Jemput join semua :) tamat pada 11 November 2014. Menangi hadiah-hadiah  lumayan dengan menyertai Giveaway Contes RM700 Juala Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih.  


 

Monday, 27 October 2014

Rezeki Oktober bertingket-tingket | Cpuv Campaign baru dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki Oktober bertingket-tingket  | Cpuv Campaign baru dari Nuffnang | Alhamdulillah rezeki selalu ada untuk bulan oktober ni, walau tak banyak bolehlah buat tampung-tampung earns tu jadi bertingket-tingket :) orang kata rezeki jangan ditolak kan hehee :) sekali dapat 4 6 cpuv campaign tapi semua yang pasif, kurang memuaskan walau trafik maintain jer! nak buat macam mana dah nuffnang bagi macam tu. Kita bukan blogger tip top nak dapat riban-riban sekali cpuv kan hehee agak bermimpi lah kalau dapat tu. Tak pun sedar-sedar jatuh katil rupanya aku mimpi je earns riban-riban dalam acc nuffnang hehee. Melalut dah shida ok lah nak update hat ni dulu setakat ni. Entri ringkas-ringkas je sebab idea dah perah habis dekat design poster untuk office shida huhuu. Payah kan nak jadi macam biasa balik bila dah lama tinggai berblog ni huhuu :(

Sunday, 26 October 2014

Terima kasih tak terhingga buat mereka bertiga | Hadiah dari Blogger

Assalammualaikum, peace upon you.
Black Head Remover Serum ni shida dapat dari Syiela D'Beauty (kak syiela) terima kasih tak terhingga kepada kak syiela sebab bagi shida secara percuma serum ni :) happy tau! shida belum guna lagi shida baru nak belek-belek nak tengok cara dan fungsi serum ni sebaiknya, lepas baru shida review sikit selepas menggunakannya. Muka memang banyak black head ni! tak sabar nak guna heheee.. Thanks again kak :)
Vitamin C Shaklee dari nissashoppe.blogspot.com | Terima kasih nissa sebab sponser untuk Giveaway Saya Nak Vitamin Bernilai RM500 ni. Shida sebenarnya salah seorang pemenang dari giveaway tersebut. Sangat happy rasa sebab rezeki oktober semakin bertambah-tambah Alhamdulillah :) nak tahu kebaikan Vitamin C Shaklee ni? klik sini ya, nantikan review dari shida selepas guna vita c ni :) Ok yang Mary Kay tu pula dapat free gift dari Blogger Aja Ayob sebabnya dia tempah sticker dekat shida then dia bagilah shida sample lipstick dari Mary Kay. Wahhh rasa teruja nak guna tau :) thanks aja! korang kalau nak cuba produk mary kay boleh contact aja ok!


Saturday, 25 October 2014

First Giveaway by Zaki! Namaku

Assalammualaikum, peace upon you.
http://aquzack.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-zaki-namaku.html
 Kalau lah bertuah dapat lah kek lapis sarawak limited edition ni hehee :)
Nak ajak join macam dah tak sempat hehee apa-apa pun Good Luck semua!! Tamat 25.10.14 11:59pm
Shida tag kawan-kawan yang nampak entri ini dan kalau sempat join boleh join ok :)


Thursday, 23 October 2014

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Assalammualaikum, peace upon you.
http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/10/segment-blog-review-by-sally-samsaiman.html
Segment Blog Review by Sally Samsaiman  | Best juga kalau dapat review dari adik Sally ni, jom pakat join semua :) klik banner ya!! Tamat pada 26 oktober 2014. Good luck semua yang join!!


Monday, 20 October 2014

Rezeki Oktober lagi

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki Oktober lagi menyinggah, alhamdulillah walau hampir seminggu tak update blog tapi masih lagi bernyawa dengan cpuv campaign dari Nuffnang yang menyumbang beberapa earns walau tak banyak tapi bolehlah. Cpuv Campaign yang banyak nilainya dah credited so shida tunggu beberapa cpuv campaign then bolehlah kot cashout tapi kan rasa diambangan macam nak peram lagi lama pun ada sebab shida tak rasa nak guna duit ni. Tak apa masih fikir-fikir mungkin cashout mungkin tak hehee. Tak cashout jadi penasaran pula mana tau acc nuffnang tiba-tiba buat hal earns terkumpul hilang tak naya macam tu?? hahaaa risiko juga lah kan :) tapi tak apa lah percaya pada rezeki yang ada ..senang kata berserah jer hahaaa, boleh gitu? macam pasrah lak bunyi heheee :p

Lagi satu minta maaflah kawan-kawan, shida masih lagi sibuk dengan tempat kerja baru so agak banyak perkara nak buat dengan majikan baru. Banyak juga bantuan yang diperlukan dari shida sebab bidang ni dia tak ada skill so dia memang harapkan shida yang berpengalaman lebih 6 tahun dalam pengurusan dan pentadbiran so dapat tak korang bayangkan betapa sukarnya masa shida sekarang huhuu. Tak apa lah apa pun shida tak ada niat nak stop blogging cuma perlu ruang seketika buat kerja yang lebih penting, dah selesai anytime shida boleh blogging. Blogging pun dalam keadaan selesa bukan nak cepat-cepat or terpaksa kan. Lagi pun shida bloging nak happy-happy bukanlah nak terkejar-kejarkan sesuatu. Santai..relax..sudah hehee :) Inshaa Allah cuti Deepavali shida 2 hari shida nak habiskan blogwalking sebab hari tu sempat blogwalking beberapa blog kawan-kawan  jer. Ada yang shida tak singgah lagi tu memang tak sempat lah. Jumpa selasa dan rabu nanti ya.. take care korang :)


Wednesday, 15 October 2014

Tahniah! Top Komen Bulan September 2014 Blog www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Tahniah! Top Komen Bulan September 2014 Blog www.duniashida.com | Kepada yang belum tersenarai boleh cuba lagi ok :) shida ada paparkan pada kawan-kawan TOP 40 Komentar so boleh lah intai-intai ada tak diantara korang yang tersenarai, kalau ada tahniah k!. Untuk hadiah seperti yang dijanjikan kepada top 10 komentar shida kena tunggu sampai bulan oktober ok, shida beri hadiah sekali 2 bulan ya, macam biasalah selalu shida buat :) Terima kasih tak terhingga kepada kawan-kawan yang tak jemu-jemu datang dan komen blog shida ni. Seperti biasa setiap tahun shida mencari TOP KOMEN tahunan untuk memberi satu penghargaan tapi biasanya siapa pun tak tahu pemilik hadiah tersebut dari blog shida ni sebabnya hadiah shida send memang dia tak tahu dan dia sendiri kena beritahu dia adalah Pembaca Setia dan TOP KOMEN tahunan blog shida nanti, kiranya kena buat entri lah nanti selepas menerima. Dah pantau dari bulan Januari sehingga sekarang dan akhir tahun nanti. Untuk tahun 2013 Pembaca Setia dan TOP KOMEN tahunan shida adalah Blogger Jiejah ratu pecut kita hehe Thanks jiejah! :) so untuk 2014 kita tunggu dan lihat siapa yang bertuah nanti ya :)


 

Monday, 13 October 2014

Hadiah dari Blogger Sharina | Menang Giveaway dari Blogger Fatin Diana

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Blogger Sharina | Menang Giveaway dari Blogger Fatin Diana | nampak dompet comel lote tu? shida dapat dari Blogger Sharina sebab menang dalam Giveaway anjuran Blogger Fatin Diana, rasanya shida dah lama tak menang dari mana-mana Giveaway alhamdulillah tersangkut juga ^_^ selalu pun yang naik semua nombor sipi-sipi je hehee :D Boleh lah masuk dalam peti simpanan hadiah dari Bloggers kan. Shida ada satu peti khas shida simpan semuanya disana. Memang pemberian berbentuk barangan shida tak pernah pakai lama-lama, kadang-kadang tu pakai kejap lepas tu simpan bukan apa sayang kot hehee :) ada yang tak pakai pun ada terus simpan je, ini je lah kenangan yang ada ketika hari tua nanti kan :) Inshaa Allah moga murah rezeki lagi menang lagi mana-mana Giveaway yang shida join hehee amin :)


Saturday, 11 October 2014

Rezeki Oktober

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki Oktober | telan ayaq liuq tengok cpuv ni hahaaa terima kasih lah Nuffnang sebab bagi cpuv berderet macam ni. Tak minta pun tapi rezeki orang kata, walau tak banyak bila kredit nanti bertambah juga nilainya. Belum ada rezeki nak nilai berkepuk-kepuk macam blogger otai kan. Macam ni pun dah ok lepas juga buat belanja makan-makan, bayaq bil streamyx ni kan. dapat 7 Cpuv Campaign Baru tapi 3 sahaja nama iklan yang dikeluarkan. Proton PCC, SME Micro Finance dan Sime Darby LGPA 2014 (PC) hat ni je tapi dia pecah-pecah jadi dua ada yang tiga. Ramai bloggers yang keliru nanti earns di kira satu ke dua ke tiga kan. So far shida tengok semua earns jalan tapi bila credited semua masuk dalam net total so tak ada istilah dorang potong ke apa ke sebab cpuv yang sama kan, setakat ini lah :) So banyak lah bloggers happy berderet Cpuv Campaign masuk kan tapi semua Cpuv Campaign Mandul yang datang heheee saborr jelah ^_^


Friday, 10 October 2014

blurr kejap, damn!

Assalammualaikum, peace upon you.
Selalu macam ni, dah berapa hari shida macam ni, maybe sebab baru baik dari demam dan sebagainya so agak blurr sekejap. Dah nak dekat 2 jam buka new post ni tapi tak tahu nak update apa! tiba-tiba jem! padahal banyak benda nak cerita. Dari semalam dah fikir, dah setting baik punya nak type apa untuk korang hari ni. Tapi nampaknya kosong je lah tak ada apa nak dikongsikan lagi untuk hari ni. Shida cuba lagi cari mood ya. Bila dah stop berhari-hari macam ni lah, nak mula balik susah sangat-sangat! masalah juga macam ni huhuhu :( Kalau bukan sebab kesihatan memang tak tinggal blog ni. Tapi apa kan daya shida manusia biasa bila sakit perlu berehat dan makan ubat. Robot pun bila rosak kena baiki so semuanya perlu dalam keadaan baik sebelum memulakan sesuatu perkara :) ok lah shida out dulu nak sambung kerja office yang banyak ni! sorry korang!


Thursday, 9 October 2014

Dah rasa ok sikit dari sebelumnya | Thank you Allah

Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah keadaan shida semakin pulih Thank You Allah!, rehat cukup-cukup makan ubat apa semua walaupun dah tak lalu nak telan huhuu, biasalah bila selsema mesti mulut lidah kelat je kan. Agak seriuslah selsema kali ni. Betul-betul buat mood down terus, nak berblog pun kena ambil masa sikit, ni pun pelan-pelan type satu-satu entri. Semalam punya cerita kan, dalam nak elok keadaan shida ni ada lah makhluk allah ni tak tau lah pasai apa dia suka sangat ganggu wall shida baru-baru ni. Spam iklan yang entah apa-apa! sakit hati pun ada tengoknya. Sebelum ni shida tak ada masalah dengan sesape yang suka komen-komen entri depa or apa saja dekat wall post or komen post shida tapi bila dah jadi satu ganggu dan shida rasa kurang selesa juga dengan tindakan dia. Tak makan saman budak ni dah tegur pun makin menjadi-jadi, nanti lah shida sambung cerita pasal budak ni, nak masuk kerja dah take care semua :)


Wednesday, 8 October 2014

Blog cuti Sempena Hari Raya Aidiladha dan juga sakit

Assalammualaikum, peace upon you.
Sedih betul tengok keadaan diri sakit-sakit macam ni huhuhu :) tersadai blog beberapa hari mula dari raya pertama sampailah sekarang ni, raya pertama ok lagi cuma batuk masuk raya kedua dah start keluar hingus sampai la sekarang ni, tak larat nak makan ubat sama badan pun lemah bila terlalu kuat selesema dan batuk. Musim kot sebab family shida dah pun kena dan shida yang terakhir dijangkiti virus selesema ni. Hari ni shida 1st day masuk kerja keadaan kurang memuaskan sapu tangan ditangan memang tak pernah lekang bukan nak lap hingus sangat tapi air mata yang tak tertahan keluar berderai ni. Ini yang shida tak suka bila selesema dia efek sekali mata shida sampai bengkak juga lah. Nurse Jiejah help me dear :( Di kesempatan ini juga nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua dan Maaf lambat wish sebab tak ada masa dan tenaga untuk buka lappy time raya sibuk didapur dan hal sendiri yang sakit ni. Wish shida moga cepat sembuh ye korang huhuhuu..


Saturday, 4 October 2014

Ubah suai template dan design Blog The Queen Of Our Heart a.k.a MamaQistina

Assalammualaikum, peace upon you
Ubah suai template dan design Blog The Queen Of Our Heart a.k.a MamaQistina | hari ni simple shida update sebab sibuk sikit dengan urusan kerja shida. Baru-baru ni ada ubah suai templates dan design untuk Blog MamaQistina ni, baru-baru ni kak lily ada PM shida di wechat, minta shida edit blog dia untuk mood lebih baik dan bersemangat untuk berblog semula, hampir sebulan juga kak lily tak update kan so dengan kak lily paling senang nak bekerjasama, tak cerewet pun. Alhamdulillah first update draft untuk design blog kak lily dia dah approve :) terus konfem nak psang dekat blog dan dia buat payment.
Kemas, cantik dan menarik :) alhamdulillah bila customer puji dengan kerja kita shida rasa bersyukur sangat-sangat, kalau ada customer macam kak lily nak edit blog jangan segan silu PM shida ok :) kerja shida ni tak suka yang rushing, boleh ikut masa shida bukan masa customer itu yang penting sebabnya shida ni design dan edit part time je selebihnya kepada komitmen yang lebih penting iaitu pekerjaan sekarang.  masa shida ambil memang lama sebab letih nk mencari idea, bukan senang tau :) Jom singgah blog MamaQistina :)

rasa dah kerap sangat edit blog personal or blogshop tema pink, rasa dah serasi bersama plak ekekeee :p rasa tak akan curang kepada biru hehee :3


Friday, 3 October 2014

GIVEAWAY – SAYA NAK SIHAT

Assalammualaikum, peace upon you.
http://thehealthinspector.wordpress.com/2014/09/22/saya-nak-sihat-giveaway/
GIVEAWAY – SAYA NAK SIHAT | shida dijemput sendiri oleh penganjur iaitu Hidayah bt Mohammad tadi shida semak komen Blogger Sally pun ajak shida jadi bila dah 2 orang yang menjemput untuk join makanya shida join dengan penuh harapan dihati hehee..hope ada tuah la kan :) SALLY AKAK DAH JOIN OK :)  kiranya pembuka entri untuk hari terakhir Giveaway - Saya Nak Sihat :) siapa tak nak sihat ye dak? jadi bagi yang nak join masih sempat lagi dengan masa yang ada ni jomlah join (klik banner). Moh ler kita bershaklee sebelum tu lengkapkan syarat-syarat penyertaan seperti follow like dan lain-lain. Terima kasih para penganjur.

Lengkapkan Slogan  “Saya nak sihat kerana____________ (tidak lebih 100 perkataan di entry anda)
Saya nak sihat kerana sihat tu amanah Allah swt kepada kita, bila sihat semua perkara dapat dilaksanakan dengan baik. Ditambah pula bila mengambil vitamin atau suplimen dari Shaklee yang dah semestinya HALAL lagi SEMULA JADI ni kesihatan lebih terjamin dan sentiasa sihat dari dalam hingga ke luarnya. Inshaallah kalau diberi peluang boleh cuba produk Shaklee yang terbukti keberkesanannya dan juga manfaat di dalam setiap vitamin produk shaklee  :)


Thursday, 2 October 2014

BeautyOat Menu Diet Paling Ideal | BeautyOAT Collagen Plus + Oat Drink Formula

Assalammualaikum, peace upon you.

BeautyOat Menu Diet Paling Ideal | BeautyOAT Collagen Plus + Oat Drink Formula | pertama sekali shida ingin berterima kasih kepada Team BeautyOat kerana sudi menjemput shida dan blog ini berkolaborasi bersama Produk masih baru dipasaran iaitu  BeautyOAT Collagen Plus + Oat Drink Formula. Shida pasti ramai juga blogger-blogger yang turut dijemput berkolaborasi bersama-sama. Lepas ni kita cantik macam artis korea lah kan heheee Beauty Young & Healthy :)
Laman Rasmi BeautyOat Malaysia

Shida cerita sikit apa itu BeautyOat? BeautyOat merupakan minuman campuran Collagen dan Oat. Ia juga mempunyai buah Delima dan Sakura ekstrak yang dapat menjaga kesihatan dan kecantikan kita dari dalaman hingga luaran kulit kita. BeautyOat sumber nutrien dari bahan-bahan terbaik & semula jadi, bukan sahaja hanya mengekalkan kesihatan badan, malah membuat kulit kita berseri dan bersih. BeautyOat diperbuat daripada 100% bahan-bahan semulajadi dan disahkan halal. Jadi memang kenalah dengan tema yang diberi Cantik, Muda dan Sihat!! tak puas hati lagi?? Jom! shida share testimoni pula :)
Testimoni teluss dari shida ya! selalunya mana-mana suplimen/collagen susah nak cari yang bermula dengan air panas/suam, kalau pakai mana-mana suplimen/collagen semua tak boleh guna air panas. Macam shida sendiri nak minum atau makan untuk sarapan WAJIB dengan makanan atau minuman panas, disebabkan waktu pagi susah nak telan makanan berat seperti nasi lemak ke makanan bergoreng macam kuih-kuih ke, lagi-lagi kalau time rushing memang tak dan nak beli or masak semua tu. Shida diperkenalkan BeautyOat yang buat kan shida jatuh hati sebab salah satu pengganti sarapan shida yang AJAIB! nak sediakan pun mudah tak sampai 5minit pun! sambil betul tudung pun shida boleh buat hahaaaa!! percayalah! lagi-lagi kalau terkejar-kejar masa ke tempat kerja beautyoat masih sempat shida buat serius!! beautyoat ni terbaik!! korang nak ambil untuk sebelah malam pun boleh sebagai pengganti dinner korang..alaa macam makan nestum je tersangat best beautyoat ni! rasa tiap masa nak makan jer hehee :)
BeautyOat juga buat shida rasa kenyang sampai waktu petang tau! tak rasa lapar pun cuma waktu balik kerja lewat petang dia baru rasa nak makan nasi tapi selalunya bila shida abaikan perasaan nk makan nasi tu terus hilang rasa lapar sebab oat tu buat kita kenyang sangat!! Jimat pun ada juga, selalu sarapan dan makan tengahari beli dekat luar kan, sekarang dengan beautyoat tak perlu dah bazir duit sampai RM10 sehari! Ada yang lagi best bila ada Oat yang sememangnya semua tahu fungsi Oat ni membuang kolestrol dalam badan kita :) Orang kata Menu diet yang paling ideal untuk sesiapa sahaja yang ingin berdiet macam shida ni hehee :) boleh diet plus dapat cantik dari luar dan dalam tau! pakej terbaik tu! korang diet tak? shida hari-hari diet tapi selalunya tak berjaya :3 sekarang nak cuba beautyoat pula, BeautyOat Produk Diet Paling Berkesan rasa dah jatuh cinta dengan BeautyOat!!semangat nak diet wehh!! Lepas ni boleh pantau berat badan pula kan :)

          BeautyOAT Collogen BeautyOAT Collogen 
Kenal tak mereka-mereka ni? Pasti kenalkan :) BeautyOat terbaik!!

Banyak sebenarnya kelebihan yang ada pada Beautyoat ni, kalau korang rasa penasaran kan meh terjah website Beautyoat banyak lagi info-info tentang produk dan juga testimoni-testimoni yang berjaya memukau ramai pengguna BeautyOat diluar sana! shida pun terpukau sebab dah rasa sendiri dan shida sarankan ibu-ibu, kakak-kakak, adik, abang, pakcik, makcik jom dapatkan BeautyOat dengan harga yang semua mampu beli ok! bukan RM100 bukan RM90 bukan juga RM80 berapa?? heheee lebih murah dan mudah sekali dengan BeautyOat!! BeautyOat terbaik!!

Hubungi Lanjut dengan Team BeautyOat :