Adoiiii membazir sudahhh!! rasa malu dan tak pernah dibuat orang!! | Dunia sebenar Shida Adoiiii membazir sudahhh!! rasa malu dan tak pernah dibuat orang!!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 17 January 2014

Adoiiii membazir sudahhh!! rasa malu dan tak pernah dibuat orang!!

Assalamualaikum, peace upon you.
Nak dijadikan cerita 3hari yang lepas, shida terima satu barang dari pos laju, apa yang menghairankan shida kan tulisan pada slip pos laju dan kotak yang shida terima tu macam kenal jer! macam comel jer tulisan tu kan! haaahaaa.. mula rasa nak gelak besar pun ada tau korang! sebenarnya barang ni shida nak pos dekat Ibu Lala a.k.a Puan Cik Ana sebab dia menang lucky draw komen entri produk yang shida review tu. Hadiah yang Ibu Lala dapat adalah Bag Travel telekung dari MEDAN. Sebenarnya shida tak syak lagi barang tu shida punya tau, buka-buka aikk!! kenapa ada hadiah bag ni dengan namecard shida? bila tengok resit tu betul-betul shida salah tulis hahahaaaa adoiii!! membazir sudah duit pos laju hantar balik ke shida sebabnya kan korang......
Bahagian penerima shida letak detail shida bahagian pengirim shida letak detail Ibu Lala hahaaa rasa nak pitam gelak sampai mak adik-adik join sekali gelak :D rasa macam tak pernah dibuat orang!! firstime shida buat perangai pelik macam ni tau! nasib abang poslaju tu buat tak endah je sebab dia tak tau pun tuan yang terima tu adalah pengirimnya hahaaaa...  rasanya pengalaman tak dapat dilupakan awal-awal tahun dah ada memori gila-gila punya! patut macam kenai jer tulisan dengan kotak tu kan heheee sorry Ibu Lala terpaksa tunda lagi nak pos hadiah akak sorry my bad huhuuu.. Nasihat shida kepada korang sebelum isi tu baca betul-betul apa yang patut ditulis pada tempat yang sepatutnya. Jangan jadi macam shida terfikir sejenak masa tengah sign resit nak ambil barang tu "sape yang baik hati bagi aku hadiah ni", tengok-tengok barang sendiri kan heheheee :3


40 Jari Ohsem:

Maria Firdz said...

Hehe... Terbalik sudh...

Juliet ❤ said...

Hahahah,pun boleh lah kan akak :p

farrah hanim said...

kih kih !! ape nak jadi da ... ahaks !

Sukma Haron said...

hahaha.....nie mesti fasal kalut....

Zara Nurhaidah said...

haa ?? aik ?? hahahaahh.. biar btul sis shida ni ? mcm ni pon ada.. hikhikhik.. sis shida pkir pa ni masa isi slip pos laju tu.. berangan ek ? ^^

Izz Hazwani said...

lucu dehh kak. hahaha dengan ``blur tak tahu lagi tu parcel memang dari akak.

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hahaha, hmpir2 jadi. tapi bila tgk balik kotak tu...dok conpius plak, sender tu apa. ahaha

Ezy Loy said...

haha.. lawak je shida ni..
kene tgk btol2 sebelum isi..
hikhik..

Ida Yuni said...

pengajaran ni...len kali kene berhati2 jgk..hehehe...

Bahrain Ramlan said...

klakar baca entri, macam manalah boleh hantr alamat sendiri..syok sendiri namanya ni..haha

siti zawiah said...

hahaha..lawak la sis..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

haha..boleh plak Shida.. :)


p/s : sorry lama akak tak singgah sini..lately ni kurang aktif dah berblog.. :)

Leeza Dayasari said...

aduhai. ... alamat sendiri ... hmmm

Hafiza Hafinas said...

Wakaka.. golek-golek gelaak baca entry ni..

Era said...

Motiflahh hantar kat diri sendiri!

Nurul Aini said...

hehehe..saya pun hampir2 je buat macam tu kak shida..hehehe..Nasib baik perasan cepat2 strike nama yang salah dan letak nama betul. hehe.

HAJAR said...

hahaha..Serius kelakar.. XD

Atiqah Wadiah said...

haha lawaklah..nnt baca btol2 ye awk..ngeee :D

aisya said...

hahaha, kak shida mmg buat lawak lah.. hehe

sha dhira said...

kekekeke..

sYiRa LoKMaN said...

HAHAHA...AKAK MAMAI NI

nur farahain said...

HAHAHHHAA.. ain pon kadang2 nk tulis terbalik jugak.. pastu selalu ingatkan diri sendiri setiap kali nak pos.hhahahaa.. :)

caliph shuriken said...

ntah apa yg shida dok pikir wktu tulis semua tu, hukk...

azizah :) said...

shidaaa!! jijah gelak guling2 ni... bahahahaha :p

azizah :) said...

shidaaa!! jijah gelak guling2 ni... bahahahaha :p

Nurul Faiz said...

sabar je la shida.
byk berfikir tu sebab jadi camtu. hehe.

Cik Nur™ said...

laaa...shida silap tulis ke..hehehehe

Nur Kamsinah said...

shida2.. buat lawak ea..

ANa Ahmad said...

hahahaha..!!
apa la kak shida ni..
epic apa ni kak shida buat? hehe

AA hari tu hampir2 nak tersilap tulis hehe nasib baik lagi ;)

Cik Yaya said...

mesti berangan ni time tulis,,, ^_^

Sally Yatiey said...

Tersilap tulis alamat pulak kan kak shida ;D hee

Azhafizah Md Nor said...

adoii..tu tandanya excited sangat nak menulis tu..hehe..jadikan pengalaman supaya next time tak buat lagi.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum shida. haha sheila pun pernah salah tulis, mujur suami perasan. kalau tak rugi je postage. hehe dapat kat alamat sendiri. hihi

Fatin Diana said...

hahaha! pelik2 lah akak ni tau. kalau orang yg delivery kat akk tu kenal akak, mau dengan dia sekali gelakkan akk kot.

nuyui a.k.a miss YUI said...

png ea shida? hihi

Ezad Skytech said...

adehhh...macam mana boleh terbalik tu shida...nak tahan tak nak ketawa..tapi tak boleh la...haha...heee

Ibu Lala said...

Kih kih kih. Akk igt akk slh bg alamat. Rupanya shida yg slh tulis.

ayut said...

Hahaha..ni mesti time post tu xckup tido...sabar jela...

Mimi Azirah said...

Hahaha...lawaklah shida nih...adoi skit prut akak bce la

shasha yacob said...

nasib baik lahh saya xpernah main pos pos nih. haha