Kenapa blogger perlu ada Name Card Blogger? | Dunia sebenar Shida Kenapa blogger perlu ada Name Card Blogger?

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 12 January 2014

Kenapa blogger perlu ada Name Card Blogger?

Assalamualaikum, peace upon you.
Selama hampir 4 tahun shida berkecimpung dalam arena bloging ni, tak terfikir pun nak buat name card untuk diri dan blog kesayangan shida ni :) tahun 2013 genap blog shida yang berusia 3 tahun dan shida dah pun mempunyai name card sendiri :) actually tujuan shida buat name card pun sebab shida nak kembangkan lagi sayap blog serba biru ni. Walau pun shida tak pergi event tapi shida kembangkan dengan cara mengagih-agihkan kepada blogger-blogger ketika shida beri mereka hadiah. Tahun 2013 ni shida paling banyak menjadi sponsors untuk segmen/giveaway atau contest untuk shida edarkan card ni. Ini pun masih ada banyak lagi baki card yang ada sebab shida print 200pcs.

Tujuan? banyak tujuannya kalau kita buat name card ni selain nak mengembangkan lagi blog ia juga salah satu promosi dan yang paling penting kalau korang yang jenis pergi event masa ni lah korang kena ada name card sendiri untuk bertukar sesama blogger atau pihak anjuran event supaya dorang boleh contact sendiri korang secara personal bukan atas sesiapa. Selain tu juga ianya nampak pro sikit kita sebagai blogger yang serius kan? :) kalau korang rasa blog korang saja suka-suka tapi lama-lama korang akan terfikir juga kenapa name card ni penting :) kepada sesiapa yang dah dapat name card shida tu simpan baik-baik ya :) dan kalau nak contact urusan secara rasmi shida prefer by email lah ok. Bagi kawan-kawan blogger yang ada name card shida nak bertukar card dengan korang jika sudi boleh email shida ok admin@duniashida.com. Nak penuhkan album card holder shida tu baru beli je :)


28 Jari Ohsem:

shasha yacob said...

kalau saya dah mula serious berblog in syah allah akan saya buat namecard sendiri . hehehe nak namecard kak shida bole ? hewhew :3

shasha yacob said...

kalau saya dah mula serious berblog in syah allah akan saya buat namecard sendiri . hehehe nak namecard kak shida bole ? hewhew :3

Izz Hazwani said...

belum mampu lagi nak ada ecard sendiri

Aniq Bukhary said...

Yup. Btl tu.. melalui name card. kita nampak profedional sikit.. :)

timm_bill said...

hehe..lom fkir nk ada nme card lgi sbb lom serius lgi ngn brblogging..hehe..

Norhasniza Khalid said...

hihi, mama belum lagi kot.. blogger suam-suam kuku...

NinaAz said...

idea yg bagus! hehehe
sebelum ni buat kad bisness jea. kad blog xd lagi :)

Shark Kay said...

ni yg terasa nak ada jugak ni kad sendiri..

Mimi Azirah said...

Shida tempah kat siapa kad nih?

Muhammad Syazwan Norhalik said...

ehh namecard zuan pun ada..hehe.. tunggukan namecard terbaru zuan.. ;)

Normi Nieza said...

sebenarnya cik nor dah terima business card shida tp blm sempat buat entry lagi..huhu..thanks shida..:)

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...menariknya name kad shida tu biru warnanya sama mcm color blog ni...nak juga la...

aisya said...

belum sampai masanya lagi untuk ada name card sendiri kot.. hehe..

Tihara said...

cantik namecard shida..nak bertuko tapi takde namecard lagi.. :)

ima salsuzaima said...

ada jugak niat nak buat name card.. nanti nk buat jugak kalau ada rezeki8.. insyallah. bnyk kebaikannya juga sbnrnya..

Bahrain Ramlan said...

Dari dulu nak buat-buat tapi sampai sekarang tak terbuat salah satu faktornya duit.

Nadia Johari said...

nad tak buat lagi..takpe lepas kawin In Shaa Allah nad buat..=)

Cik Nur™ said...

nanti nak buat jugaklah. :)

Azhafizah Md Nor said...

Ada name card ni tambah lagi semangat nak berblogging kan Shida.Eh² kad Fiza tak de lagi kan..ok,nanti kita exchange eh Shida.

Sukma Haron said...

kalau serius berblog dan selalu hadiri event amat sesuai ada name card....

azizah :) said...

bestnyaa.. xde name card lagi pon..

cik kiera said...

Wahhh, macam best . untung la dah ada blogger card sendiri. kiera takde blogger card untuk di exchange laa. huhu :3

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui juga tak buat2 lg..huhuh

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Shida.. ini namanya penggodaan secara halus,ekekeke

Serius, lana suka sangat design kali ini, dari kalendar, bookmark smpai ke namecard ni..tu yg duk tnya harga bookmark,hehe

Untuk name card..taktau la shida. Actually, lately memikirkan scra serius untuk berhenti menulis. :)

IntaNBerliaN said...

akak pun rs teringin nk buat bila ramai sgt yg dh ada name card ni.. hihii tapi xtau la bila nak buat tu..

ayut said...

Skrg ni msih lom trasa nk ada namecard ..sbb msih men2x lg berblog.hihihi

caliph shuriken said...

yup, sesuai bawa wktu kita gi event.. mudah nk bertukar contact number cara ni ^^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum shida. sheila ada buat tapi skrg dah tak pergi event blogger. so tersadai banyak kad kat rumah. hehehe takpelah, nanti ada masa kita bertukar kad ye :)