Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 3 February 2014

Tutorial Cara Nak Pendekkan Url Facebook Page

Assalammualaikum, peace upon you.
Ok ini contoh url facebook page blog shida dia jadi pendek bahagian nama belakang, kalau sebelum tu original punya lebih panjang dan ada nombor-nombor macam ID la kan. So kalau nak cantikkan lagi url tu kita boleh singkatkan jadi macam shida senang dan kemas. Terutama kepada onlineshop yang berniaga guna facebook sahaja kalau nak buat logo/watermark nak letak url facebook page tak kan nak letak yang panjang-panjang macam tu kan so boleh pendek dan kemaskan macam shida, mudah je step dia. JOM TUKAR!

sebelum tu url facebook page shida macam ni : 
https://www.facebook.com/pages/Dunia-sebenar-Shida/153065801416985

sekarang macam ni lebih kemas dan pendek mudah nak ingat!
https://www.facebook.com/duniashidadotcom

cara nak tukar dia mudah mula korang masuk sini : fb.com/username
lepas ikut step dia, makesure korang nak tukar dan guna untuk kegunaan lama sebab dia boleh tukar hanya sekali sahaja tak silap shida lah! so kalau boleh guna satu nama yang korang nak pakai lama dan tak nak tukar-tukar dah ok :)

selamat mencuba kalau tak boleh maiii chat kat facebook dengan shida ok :)

  

18 comments:

  1. Ilmu Berguna..Tq Share

    shafiqhashim.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. tu pasal2..facebook nie sekrg suka bagi link nama panjang2..sedgkan nama pendek jer..tip top idea..hehe ^^V

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah mencari dik...lama dah cik akak tak tukar link fan page cik akak tu...akhir dapat gak...makseh dik..terbaik lah tutornya

    ReplyDelete
  4. thanks for this great piece of sharing shida... ^_^

    ReplyDelete
  5. agaknya yui dah buat tu nmpk ok..hihi

    ReplyDelete
  6. bagus tutorial nih. ^_^ thanks.

    ReplyDelete
  7. thanks shida..nanti boleh cuba.. :)

    ReplyDelete
  8. bagus bila dah tukar jadi pendek..senang :)

    ReplyDelete
  9. dah tukar masa awal2 buat fanpage. kelebihan short url fanpage ni, mudah nak cari fanpage kita :)

    ReplyDelete
  10. kalau panjang memg susah nak ingat lagi2 siap ade nombor..thank you sebab bagi tutorial ni..hehe

    ReplyDelete
  11. Page pon xde lg ni...cane tu...haha

    ReplyDelete
  12. nice sharing...boleh buat nanti....

    ReplyDelete
  13. saya pun baru buat.. harap boleh sokong saya juga sebagai rakan blogger..

    link : https://www.facebook.com/Ismailahmadnetwork

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.