Tutorial Cara Nak Pendekkan Url Facebook Page | Dunia sebenar Shida Tutorial Cara Nak Pendekkan Url Facebook Page

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 3 February 2014

Tutorial Cara Nak Pendekkan Url Facebook Page

Assalammualaikum, peace upon you.
Ok ini contoh url facebook page blog shida dia jadi pendek bahagian nama belakang, kalau sebelum tu original punya lebih panjang dan ada nombor-nombor macam ID la kan. So kalau nak cantikkan lagi url tu kita boleh singkatkan jadi macam shida senang dan kemas. Terutama kepada onlineshop yang berniaga guna facebook sahaja kalau nak buat logo/watermark nak letak url facebook page tak kan nak letak yang panjang-panjang macam tu kan so boleh pendek dan kemaskan macam shida, mudah je step dia. JOM TUKAR!

sebelum tu url facebook page shida macam ni : 
https://www.facebook.com/pages/Dunia-sebenar-Shida/153065801416985

sekarang macam ni lebih kemas dan pendek mudah nak ingat!
https://www.facebook.com/duniashidadotcom

cara nak tukar dia mudah mula korang masuk sini : fb.com/username
lepas ikut step dia, makesure korang nak tukar dan guna untuk kegunaan lama sebab dia boleh tukar hanya sekali sahaja tak silap shida lah! so kalau boleh guna satu nama yang korang nak pakai lama dan tak nak tukar-tukar dah ok :)

selamat mencuba kalau tak boleh maiii chat kat facebook dengan shida ok :)

  

18 Jari Ohsem:

Shafiq Hashim said...

Ilmu Berguna..Tq Share

shafiqhashim.blogspot.com

Eyma su said...

tu pasal2..facebook nie sekrg suka bagi link nama panjang2..sedgkan nama pendek jer..tip top idea..hehe ^^V

Nao Mei said...

Alhamdulillah mencari dik...lama dah cik akak tak tukar link fan page cik akak tu...akhir dapat gak...makseh dik..terbaik lah tutornya

Farah Waheda Wahid said...

thanks for this great piece of sharing shida... ^_^

Mimi Azirah said...

nak buat jugak nti

nuyui a.k.a miss YUI said...

agaknya yui dah buat tu nmpk ok..hihi

Nurul Faiz said...

dah tukar rasanya...

Fyna Ahmad said...

bagus tutorial nih. ^_^ thanks.

Cik Nur™ said...

thanks shida..nanti boleh cuba.. :)

Azhafizah Md Nor said...

bagus bila dah tukar jadi pendek..senang :)

Solehah Shamsuddin said...

dah tukar masa awal2 buat fanpage. kelebihan short url fanpage ni, mudah nak cari fanpage kita :)

Nadia Johari said...

kalau panjang memg susah nak ingat lagi2 siap ade nombor..thank you sebab bagi tutorial ni..hehe

azizah :) said...

good! buat dah..

ayut said...

Page pon xde lg ni...cane tu...haha

shasha yacob said...

saya dah tukar . hihi

Sukma Haron said...

nice sharing...boleh buat nanti....

Ismail Ahmad said...

saya pun baru buat.. harap boleh sokong saya juga sebagai rakan blogger..

link : https://www.facebook.com/Ismailahmadnetwork

Mahfuzah Abd Salam said...

Saya pun dah tukar ;)