Hidupkan Fesyen Islamik yang Lebih Eksklusif bersama The Crescent | Dunia sebenar Shida Hidupkan Fesyen Islamik yang Lebih Eksklusif bersama The Crescent

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 18 March 2014

Hidupkan Fesyen Islamik yang Lebih Eksklusif bersama The Crescent

Assalammualaikum, peace upon you.
Hidupkan Fesyen Islamik yang Lebih Eksklusif bersama The Crescent, terlebih dahulu shida memperkenalkan kepada korang sebuah Online Shop The Crescent yang menghidupkan gaya trendy islamik masa kini. Seperti yang sedia maklum fesyen-fesyen orang malaysia ni pelbagai, ada yang berhijab ada yang free hair, ada yang menutup aurat dan juga sebaliknya. Tapi kebanyakan yang kita lihat kebanyakan fesyen yang ada lebih kepada yang tidak menutup aurat. Contoh paling terdekat sekarang ramai remaja di luar sana memang gilakan fesyen ala-ala korea gitu. So disini shida lebih ketengahkan Fesyen Islam dimana fesyen yang lebih kepada menutup aurat bagi perempuan dan lelaki, serta berfesyen yang benar-benar mengikut panduan islam dan cara Islam Moden berfesyen. 

The Crescent antara shop online yang lebih mengetengahkan Fesyen Islam Moden yang lebih trendy dan bergaya. Menonjolkan gaya hidup serta panduan muslimah dalam dunia Fesyen Muslimah. Selain berfesyen, garis panduan seperti perkongsian tentang tips kesihatan holistik, nasihat untuk kesejahteraan yang lengkap dan pengetahuan mendalam tentang Islam dengan bantuan dari panel Ulama . Antara artikel-artikel yang dikongsi bersama dalam The Crescent :
     FESYEN                       LIFE STYLE                   SPIRITUAL                 WELLNESS
Kini The Crescent Shop sedang menjalankan promosi yang diberi nama 'PINK WEEK' dimana kesemua pengguna yang berminat dan suka membeli secara online korang akan mendapat potongan sebanyak 20% ke atas semua barangan yang berwarna PINK. Jadi bagi penggemar warna pink jangan lepaskan peluang ini!! boleh borong habis-habisan sementara promosi masih berjalan sehingga 23 Mac 2014. Pembelian selepas promosi juga masih hot!! PENGHANTARAN PERCUMA dengan pembelian RM78 ke atas. Untuk lihat Barangan Pink dengan lebih dekat boleh klik sini > Pink Week (5 March - 23 march 2014). The Crescent untuk semua keperluan Muslim dan Muslimah, membeli-belah dengan mudah dan selamat dengan penghantaran cepat di dalam Malaysia. Jadi tunggu apa lagi boleh layari web yang tertera untuk maklumat lanjut dan melihat promosi PINK WEEK!
Selepas diskaun pun masih murah betul tak? pelbagai jenama yang terdapat dalam setiap kategori pilihan dalam The Crescent termasuk Produk Beauty & Personal Care dari Simply Siti juga. Promosi Pink Week yang shida rasa cukup membuatkan kita mahu shopping kesemua barangan di The Crescent yang sememangnya murah! murah! dan murah! :)

The Crescent menawarkan kemudahan yang tiada tandingan dengan penghantaran cepat di dalam Malaysia (termasuk Sabah dan Sarawak). Untuk mula membeli-belah , hanya melayari melalui kategori , menambah item yang anda suka ke dalam troli anda dan teruskan ke checkout. Pelbagai pilihan pembayaran yang selamat boleh didapati. Setelah pembayaran berjaya ,anda akan menerima e-mel confirmationon status pembelian anda. Sebaik sahaja pesanan telah dihantar , anda akan menerima nombor pengesanan untuk mengesan cepat dan mudah penghantaran. Kami juga mempunyai pasukan yang berdedikasi perunding perkhidmatan pelanggan yang akan membantu anda di mana-mana pertanyaan atau isu-isu yang anda mungkin ada . Hanya hubungi kami melalui e-mel atau bercakap dengan kami mengenai perkhidmatan pelanggan live chat.


 Maklumat Lanjut Boleh Layari & Hubungi : 


44 Jari Ohsem:

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni, thanks for sharing shida...

Shark Kay said...

tempat shoping baru lagi..
yg ini nampk menarik skit.
thanx for sharing :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum shida.. wahh bagus ni... selamat pagi, sheila singgah sambil menabung sini ~~~

Kisah Si Dairy said...

cantiknya pink...

Sally Yatiey said...

Menarikkkk ;D

Mimi Azirah said...

Adehhh meroyan akak tgk nih...

Mimi Azirah said...

Adehhh meroyan akak tgk nih...

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Jujur wan kata yg wan suka pink. Hehe. Jangan bgtau org yer.

Maria Firdz said...

wah.. teruja tgk shawl pink tu...

Nora Nasran said...

pink colour pink colour..
suke suke suke..
pinky girl <3

yanie j said...

wahh pink kak..mmg yanie suka pink..nanti yanie tgk2 kat the crescent sbb ada tudung pink yg yanie suka :))

yanie j said...

tq sharing kak :)

sYiRa LoKMaN said...

pink ! my fav :D

♥ Nana BamBam ♥ said...

rambang mata ni kalau sopping online kat situ.. @_@

Akeyla Azmi said...

hehehehe :D
cantik sangat!!!! tapi qila takreti pakai shawl sooo bye byeee hihihi

Azhafizah Md Nor said...

wow..PINK i loike..tq share shida :)

ima salsuzaima said...

Ya Allah... Pinkkkkkk :P

Normi Nieza said...

cantik2..:)

mummyriena said...

wahhh..org mmg minat pink..thanks sharing shida :)nnt blh terjah web tu :)

mummyriena said...

wahhh..org mmg minat pink..thanks sharing shida :)nnt blh terjah web tu :)

noor aqhmar said...

Suka baju dress kak hahaha

shasha yacob said...

thanks sharing kak shida, nanti kita jenguk jenguk

deno said...

wah menarik! semua pink!^^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik2 & menarik semuanye.. ^^

azizah :) said...

Pink weii... meroyan tgk.. hahaha

Nadhirah said...

saya suke entry ni sbb kak shida ketengahkan fashion islamic walaupon bnyk lg pilihan yg ade :) sekarang ade je claim ckp sesuai utk perempuan bertudung, tp maaf ckp, baju yg ketat2 tak melambangkan islam. :) so entry and pilihan pict sangat bagus dan sesuai!

Iyqa Gani said...

Bagus ada tempat shopping membawa / mengetengahkan konsep islamic.. tp bila tgkkt gambar diskaun nie ada yang tidak menepati. namun diharapkan itu sekadar hanya dalam gambar semata-mata..

tidak salah untuk berfesyen, tapi biarlah mematuhi syarat pemakaian dalam islam..

sHaRiNa eLyaNa said...

pinky !! i like, singgah tgk2 mana yg berkenan omG 20% jom gerak kak, kita shopping sakan :P

Azwar Syuhada said...

Salam kak shida.

Akak review online shop ni dengan detailt sekali. Bagus juga The Crescent shop ni sebab ia bukan sahaja menjual pakaian muslimah sahaja malah turut berkongsi tentang tips kesihatan dan nasihat. Menarik sungguh. Yang paling menarik bab diskaun tu.. hehehe.. :)Ada kesempatan nanti, teringin juga nak berbelanja dekat The Crescent =D

siti azurah said...

sebuah online shop yang mengetengahkan fesyen muslimah

siti azurah said...

pelbagai barangan muslimah yang menarik terdapat di shopping online ini.

Kiki Piano said...

Terbaik Kak Shida review . Buat orang nak beli je >_<

amal said...

waaaaaa bestnyaaaaaaa sebab ada online shop yang so called islamik yang mana mengetengahkan fesyen islam moden. Alhamdulillah, sekarang kita tengok dah ramai yang sudah berubah ke arah kebaikan terutamanya dalam segi menutup aurat. betul , tak salah berfesyen tapi biarlah berfesyen yang menutup aurat mengikut apa yang ditetapkan dalam alquran dan sunnah.

teringat kata kata Sis Zohra Sarwari during Twins Of Faith 2013, she said that modesty is not inside but cleanliness is from the inside.

so tahniaaaah kepada Online Shop The Crescent sebab berjaya hasilkan shop yang menitik beratkan tntg soal agama dan aurat dan inovasi yang dijalankan iaitu dengan perkongsian tips dan nasihat yang bermanfaat!Tambahan pula, online shop semakin mendapat tempat dalam kalangan wanita.

perempuan dan PINK memang tak dapat dipisahkan.

zaza zehra said...

kasut pink tu lawa... dgn gincu..hehehe..skg ni zaza teruja tgk.. gincu pulak warna pink.. memukau.. :)

aJa said...

Assalamualaikum sis ^_^
Cantiknya Half Moon pink tu sis. Sesuai untuk majlis tunang nih. Hikhik.
Sharing is caring ^.^ TQ sis Shida :)

Hana Jalil said...

Wahhh.. cantik menarik tertarik de boom.. Lawa-lawa semuanya.. Thanks for sharing kak Shida. :)

zakieazid said...

sangat bagus bila ada muslimah shop macam ni , the cresent . Saya tengok tudung-tudungnya pun labuh-labuh sesuai untuk muslimah masa kini yang ingin berfesyen tetapi menutup aurat . Bukan menggunakan nama hijabistar tapi tudung tutup aurat pun tidak . Warna pink pun sesuai untuk perempuan yang lemah lembut macam muslimah . Boleh rekomen kat kakak saya nie...hehe

ayut said...

Cite on9 shop tringt zalora ad voucher xgna lg...nk kna guna ni.
Huhuhu

ismi shahida said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ismi shahida said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Normi Nieza said...

cantik, menarik dan aku pon tertarik..:)

Sukma Haron said...

nice sharing shida.....

Nadia Johari said...

suka sangat baju dress die

Miela Asmila said...

Alhamdulillah sekarang semuanya ada di hujunh jari sahaja.. nak apa apa boleh beli online...hebatkan, jimat masa, jimat tenaga.