Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Friday, 21 March 2014

Terguris hati si ibu, terbuka pintu neraka untuk si anak

Assalamualaikum, peace upon you.
terima kasih atas perkongsi rakan facebook Tengku Syukri

Terguris hati si ibu, terbuka pintu neraka untuk si anak, makan dalam sungguh ayat ini. Baru-baru ni baru je bermaafan dengan mak sebab ada perselisihan faham antara kami tapi tak lah teruk mana salah faham sikit je. Walau betul pun kita, salah ke kita memang kita seorang anak harus minta maaf terlebih dahulu sekiranya kita ada buat salah atau pun perselisihan faham. Jangan biar perkara itu berlarutan sehingga mak terguris hati atau menangis. Bila dapat tahu mak shida risau sebab balik kerja lewat lupa nak inform dulu buat mak tertunggu-tunggu dan tertidur dekat depan. Esoknya shida minta maaf kat mak buat mak tertunggu-tunggu bukan nak buat mak susah hati ke apa cuma terlupa sebab kerja terlalu banyak ralek-ralek buat kerja hampir 10.30 malam. Cepat-cepat shida shida balik rumah handfone pun silent time tu. Mak shida memang macam ni shida kerja sampai lewat malam mesti mak tunggu. Semua anak-anak dah berada dalam rumah baru dia masuk bilik untuk tidur. Tapi bila baca status ni memang makan dalam, terasa pun ya huhuuu. Now pesan kat mak tak perlu tunggu-tunggu lagi masuk je tidur dulu.... tapi emak kan kata ha! dia buat juga :')


16 comments:

  1. hati & perasaan ibu tidak boleh dikecewakan.

    ReplyDelete
  2. naluri seorg mak x kan tenteram selagi xnmpk bygn ank tu :-)

    ReplyDelete
  3. Untung shida masih dapat tinggal sebumbung dengan mak..

    ReplyDelete
  4. heee memang makan dalam.
    betul tu T_T
    sometimes bila ralek buat kerja terlupa lah nak call hm

    ReplyDelete
  5. emak mana tak sayang anak dik,walau seteruk manapun marah dia,lama-lama hati dia lembut jugak kan...dia sayangkan anak dia la tu..ehehe

    ReplyDelete
  6. seronoknye jika sy masih ade mak...:')

    ReplyDelete
  7. Terguris hati ibu, menitis nya iar mata seorang ibu kerana kelakuan buruk anaknya...berdosa la anak2 itu sehinggalah dia meminta ampun kepada ibunya..

    Allahurabbi .

    ReplyDelete
  8. jgn sesekali guriskan hati seorg ibu ;')

    ReplyDelete
  9. Jagalah hati ibu.. sekali terguris susah untuk kita ke syurga..

    ReplyDelete
  10. Hati seorang ibu ni kan kuat...teruk mane dia marahvdia ttp sygkan anknya...

    Hargai ibu selagi dia ada..

    ReplyDelete
  11. jangan seseklai kita melukakan perassan ibu

    ReplyDelete
  12. Hati mak mne xrisau dear....lg perempuan dh mlm...huhuhu

    ReplyDelete
  13. Hati seorg ibu..dh khwin pun x hilang risaunya...

    ReplyDelete
  14. semua mak macam nie...risaukan anaknya....

    ReplyDelete
  15. itulah kan kdg² tanpa sedar dah terbuat terguris hati mak..dah mintak maaf lega dah kan

    ReplyDelete
  16. tu la kadang-kadang terpikir juga..mesti banyak kesalahn kite dekat mak..sobsob

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.