Semakin hari semakin sibuk | Dunia sebenar Shida Semakin hari semakin sibuk

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 8 April 2014

Semakin hari semakin sibuk

Assalammualaikum, peace upon you.
Baru hari ni shida senang nak update personal punya cerita, ya allah sibuk tak terkata. Ke hulu ke hilir bawa mak beli barang untuk kenduri kakak nanti. Minta maaf pada kawan-kawan yang berkunjung selalu tak nampak shida update. Yang sempat join GA je sebab tak guna idea pun nak update huhu.. minta maaf ye sibuk nak kenduri macam ni lah! Baru kenduri kakak belum kenduri sendiri lagi nanti tak tahu sibuk macam mana pula kan. Shida bantu kakak sebab dia sibuk dengan hal-hal sekolah dengan study dia lagi so berkorban sikit untuk dia nanti waktu shida nanti dia pula tolong kan hehee :)

Sejak-sejak kakak dah bertunang ni ujian makin banyak, bukan sahaja ujian untuk kakak tapi tempias dekat shida juga. Alaahh normal lah bila kakak abang dah setel turn shida pula, so ada lah kawan-kawan mak bertanya-tanya tentang shida "haa kamu bila lagi?" "dah ada calon ke belum?" "nak? makcik carikan" dan bla..bla.bla...bla kadanag rimas shida dengar benda yang sama!! rasanya shida tak lah terdesak sangat nak kahwin walau umur dah meningkat macam ni. Nak kahwin persediaan perlu ada dari segi fizikal, mental dan kewangan kan? mana boleh kahwin ikut nafsu semata-mata! Kena fikir juga tanggungjawab selepas kahwin berlipat ganda so bukan lah perkara main-main.

So lepas kenduri kakak bertunang hari tu just abaikan apa yang kawan-kawan mak bebel kan heheee.. dah biasa dengar, shida senyum je lah nak kata apa kan. So hari ni nak keluar lagi dengan mak memandangkan shida cuti hari ni. Letih pun ada macam tak cukup rest shida ni dengan kerja lagi. Kerja makin hari makin banyak kalau cuti esoknya siaplah double triple kerja bos bagi..alahaii bos!! Harapa-harap semua ni berjalan dengan lancar sehingga pada tarikh kenduri nanti. Dah lepas kenduri baru boleh tarik nafas panjang berjelaa hehee :) tapi kena ready telinga lah kan! :3



12 Jari Ohsem:

Normi Nieza said...

sabar jer lah shida..:)

Sally Yatiey said...

Semoga dipermudahkan..

Fizi Zaidi said...

macam bz sangat nie...huhu all teh best kak, semoga majlis nanti berjalan dgn lancar..:)

Nies alhaQ said...

super duper busy yer, kesian akak. moga Allah permudahkan segala urusan yaa. yg penting, hidup happyyyy disamping insan2 kesayangan :)

Solehah Shamsuddin said...

hehe xpe kak. Rest je dlu ok. Slow2 je update tu :)

Azhafizah Md Nor said...

bila dah busy memang tak sempat kan nak jengah blog..take you rest and settlekan ape yang patut dulu..pasni dah free boleh hadap blog pulak :)

Ezad Skytech said...

soalan biasa la tu Shida...ezad pun selalu kena...sebab sepupu2 ramai yang da kahwin...bukannya benda main2 bab2 kahwin ni...memang perlukan banyak persediaan..huhu

Maria Firdz said...

Terkena tempias gak eh..

Tinta Lana said...

Assalamualaikum shida.

Itu baru kakak yg bertunang shida..bila kita sendiri bertunang, lagi berganda sibuknya,hehe

Sementara hidup solo, enjoy je dgn khidupn kita..soalan mcmtu, kita pn asyik ditanya, smpai da tak reti nak jwb cmna, senyum je kita,hehehe

azizah :) said...

Moga di peemudahkan.. busy xle nak kata apa lahh

ayut said...

Klu bt knduri mmg xckup tido adlh pkra biasa. Moga persiapan kakak shida dipermudahln..utk shida..sabar la ye.org mmg ajn slalu ckp :)

Nadia Johari said...

kalau sendiri punyer lagila buzy..hehe