Blog berwajah baru tapi masih dalam mood BIRU heheee.. | Dunia sebenar Shida Blog berwajah baru tapi masih dalam mood BIRU heheee..

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 13 May 2014

Blog berwajah baru tapi masih dalam mood BIRU heheee..

Assalamualaikum, peace upon you.
Rasanya ini final dah yang shida touch up pada bahagian header shida ni :) mood baru datang dah cewahhh hehee..padahal sepatutnya lama dah kena datang kan! asyik sibuk edit-edit blog tapi hasilnya tetap sama warna BIRU juga! macam sebelum ni shida pernah cakap memang shida akan kekalkan TRADISI WARNA BIRU ni sampai bila-bila. Dari kecil lagi suka warna BIRU tau :) so far macam mana ye? ok tak header shida dan part-part yang lain. Corak masih sama sebab shida nak meringankan lagi blog ni so tak nak terlalu banyak guna image semua main code saja simple! bahagian footer pun shida tak letak apa-apa coz rasa macam semak je kalau letak image atau lain-lain, jadi shida biarkan kosong saja. Sebenarnya nak balance kan sebab header dah berat so footer kita ringan dengan kosongkan tanpa design.
Impian nak buat header 3D (lantai dia je) ni dah lama sejak-sejak shida tempah doodle couple ni dari Blogger Nurdani. Sangat-sangat halus artwork dia suka shida sampai rasa nak tempah lagi 1set lagi doodle tapi nak guna gambar real punya hehe tunggu lah perbincangan seterusnya dengan dani. Akhirnya terlaksa juga, lantai 3D ni pun inspire by Blogger Azhafizah. Fiza thanks sangat-sangat sebab banyak dah fiza bantu shida ni, tak tahu nak balas dengan apa! Artwork fiza pun superb! seronok shida tengok! so untuk tahun 2014 dan shida pun bakal menyambut ulangtahun blog yang ke 4 tahun ini. Jadi mood-mood baik dan pemandangan baru wajib ada hehee. Pejam celik pejam celik 4 tahun dah blog ni.
Lepas ni blog dah siap tumpuan shida lebih kepada nak up balik blog ni. Dah selalu kena tinggal, lepas ni pun nak tinggal lagi dalam beberapa hari sebab bulan june nanti rumah shida ada majlis so fokus dulu mana yang patut. Majlis apa? hehee..yang selalu datang baca blog shida mesti tahu shida sibuk dengan majlis apa kan :) Inshaallah selesai semuanya shida kembali aktif seperti biasa, sekarang pun aktif tapi komitmen terlalu banyak kadang-kadang kena dulukan mana yang patut didulukan :) so korang thanks selalu support shida dan blog biru ni. Tanpa korang tak ada lah blog ni seperti sekarang terutamanya my Top Readers (jari ohsem) yang selalu support shida tak kira masa korang selalu ada! sayang korang


31 Jari Ohsem:

Azwar Syuhada said...

Perghhh..meletopp design baru..Cun, lagi-lagi header :)

Eellee Nana said...

wahhhh, cantik header baru
love it :)

miss fifi said...

Cantiknya sis! Dulu fifi nak buat kaler biru juga tapi ntah tak menjadi pulak, bile tengok sis punye...serious jeles :D

Norhasniza Khalid said...

dari semalam mama dah perasan bloh shida berwajah baru,,:)

cantik...

Syaza Raihanah said...

Header tu awesome sangat. Cantik!

Aqilah Azmi said...

heee best banget kak shida hebak editing hihihih

Dieba Adieba said...

eeeee makin comel blog shida ni.. cantik gitu.. so sweet..

Azhafizah Md Nor said...

Finally siap jugak kan...kembali semangat berblogging ye shida..wajah blog baru kena ada semangat baru gak :)

Cahaya Kebaikan ♥ said...

Nicelah akak! Lagi2 header tuuuu! ;)

mummyriena said...

cantik shida..biruuu tetap ado hihihi..

yanie j said...

cantik kak ;)

Cik Matahariku said...

Tahniah!, suka tengok kaler biru yang shida pilih ni, mendamaikan dan cool je rasa bila singgah sini.semoga terus suksess ya!

sabrina rafiee said...

cantiknya shidah..lawa sgt2 :)

Lynn Damya said...

SAalam, haa betul blog shida ni mmg xlari dpd mood biru :D hehe..nice header, and yup blogger nurdani dan azhafizah tu mmg terror doodle~ sweet sgt..hehe :D

Norain Yusoff said...

still biru.. suka.. cantik.. all the best shida :)

http://www.norainyusoff.com/2014/05/resepi-kek-batik-yang-simple-lagi-sedap.html

Aisya A. said...

sama la kita kak shida.. skrg nak maintain kan rutin blog balik. dh kelaut dah. haha

sYiRa LoKMaN said...

masih cantikkk

Fizi Zaidi said...

walaupun berubah tapi still nakpak serasi dgn yg sebelum nie..huhu

Mimi Azirah said...

Shidaaaa,cantiknyeeee...akak suke

Anisyamir Leejo said...

Kak Shida, terbaik lah ^^ Part header tu mgg cantekk sangat ! Sy pun geng biru . Hope akak sudi singgah XD http://anies-msletoes.blogspot.com/

Nick Nashram said...

cantik..x pandai nak design.guna header yg simple je..huhu

Sally Yatiey said...

Cantikkkkkkk ;)

akoo said...

cantikk :D rajin betul

Nadia Johari said...

header coupler..wah dah tak lama dah tu..hehee

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo comel sgt..

Maria Firdz said...

Headrr tu nmpk unik..

azizah :) said...

header cantik la shida! cun!

Haneeza Mohamad said...

fuh, jealousnya dengan header kak shida, idea superbbbb! ^_^

Sukma Haron said...

Look blue

Tinta Lana said...

Salam.

Shida, lana suka sangat penampilan header baru ni :)

Sya Mimie said...

Cantik.. Kemas.. :)