Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 13 May 2014

Blog berwajah baru tapi masih dalam mood BIRU heheee..

Assalamualaikum, peace upon you.
Rasanya ini final dah yang shida touch up pada bahagian header shida ni :) mood baru datang dah cewahhh hehee..padahal sepatutnya lama dah kena datang kan! asyik sibuk edit-edit blog tapi hasilnya tetap sama warna BIRU juga! macam sebelum ni shida pernah cakap memang shida akan kekalkan TRADISI WARNA BIRU ni sampai bila-bila. Dari kecil lagi suka warna BIRU tau :) so far macam mana ye? ok tak header shida dan part-part yang lain. Corak masih sama sebab shida nak meringankan lagi blog ni so tak nak terlalu banyak guna image semua main code saja simple! bahagian footer pun shida tak letak apa-apa coz rasa macam semak je kalau letak image atau lain-lain, jadi shida biarkan kosong saja. Sebenarnya nak balance kan sebab header dah berat so footer kita ringan dengan kosongkan tanpa design.
Impian nak buat header 3D (lantai dia je) ni dah lama sejak-sejak shida tempah doodle couple ni dari Blogger Nurdani. Sangat-sangat halus artwork dia suka shida sampai rasa nak tempah lagi 1set lagi doodle tapi nak guna gambar real punya hehe tunggu lah perbincangan seterusnya dengan dani. Akhirnya terlaksa juga, lantai 3D ni pun inspire by Blogger Azhafizah. Fiza thanks sangat-sangat sebab banyak dah fiza bantu shida ni, tak tahu nak balas dengan apa! Artwork fiza pun superb! seronok shida tengok! so untuk tahun 2014 dan shida pun bakal menyambut ulangtahun blog yang ke 4 tahun ini. Jadi mood-mood baik dan pemandangan baru wajib ada hehee. Pejam celik pejam celik 4 tahun dah blog ni.
Lepas ni blog dah siap tumpuan shida lebih kepada nak up balik blog ni. Dah selalu kena tinggal, lepas ni pun nak tinggal lagi dalam beberapa hari sebab bulan june nanti rumah shida ada majlis so fokus dulu mana yang patut. Majlis apa? hehee..yang selalu datang baca blog shida mesti tahu shida sibuk dengan majlis apa kan :) Inshaallah selesai semuanya shida kembali aktif seperti biasa, sekarang pun aktif tapi komitmen terlalu banyak kadang-kadang kena dulukan mana yang patut didulukan :) so korang thanks selalu support shida dan blog biru ni. Tanpa korang tak ada lah blog ni seperti sekarang terutamanya my Top Readers (jari ohsem) yang selalu support shida tak kira masa korang selalu ada! sayang korang


31 comments:

  1. Perghhh..meletopp design baru..Cun, lagi-lagi header :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh, cantik header baru
    love it :)

    ReplyDelete
  3. Cantiknya sis! Dulu fifi nak buat kaler biru juga tapi ntah tak menjadi pulak, bile tengok sis punye...serious jeles :D

    ReplyDelete
  4. dari semalam mama dah perasan bloh shida berwajah baru,,:)

    cantik...

    ReplyDelete
  5. Header tu awesome sangat. Cantik!

    ReplyDelete
  6. heee best banget kak shida hebak editing hihihih

    ReplyDelete
  7. eeeee makin comel blog shida ni.. cantik gitu.. so sweet..

    ReplyDelete
  8. Finally siap jugak kan...kembali semangat berblogging ye shida..wajah blog baru kena ada semangat baru gak :)

    ReplyDelete
  9. Nicelah akak! Lagi2 header tuuuu! ;)

    ReplyDelete
  10. cantik shida..biruuu tetap ado hihihi..

    ReplyDelete
  11. Tahniah!, suka tengok kaler biru yang shida pilih ni, mendamaikan dan cool je rasa bila singgah sini.semoga terus suksess ya!

    ReplyDelete
  12. cantiknya shidah..lawa sgt2 :)

    ReplyDelete
  13. SAalam, haa betul blog shida ni mmg xlari dpd mood biru :D hehe..nice header, and yup blogger nurdani dan azhafizah tu mmg terror doodle~ sweet sgt..hehe :D

    ReplyDelete
  14. still biru.. suka.. cantik.. all the best shida :)

    http://www.norainyusoff.com/2014/05/resepi-kek-batik-yang-simple-lagi-sedap.html

    ReplyDelete
  15. sama la kita kak shida.. skrg nak maintain kan rutin blog balik. dh kelaut dah. haha

    ReplyDelete
  16. walaupun berubah tapi still nakpak serasi dgn yg sebelum nie..huhu

    ReplyDelete
  17. Shidaaaa,cantiknyeeee...akak suke

    ReplyDelete
  18. Kak Shida, terbaik lah ^^ Part header tu mgg cantekk sangat ! Sy pun geng biru . Hope akak sudi singgah XD http://anies-msletoes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. cantik..x pandai nak design.guna header yg simple je..huhu

    ReplyDelete
  20. header coupler..wah dah tak lama dah tu..hehee

    ReplyDelete
  21. header cantik la shida! cun!

    ReplyDelete
  22. fuh, jealousnya dengan header kak shida, idea superbbbb! ^_^

    ReplyDelete
  23. Salam.

    Shida, lana suka sangat penampilan header baru ni :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.