Fakta Anak Keempat | Dunia sebenar Shida Fakta Anak Keempat

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 10 May 2014

Fakta Anak Keempat

Assalammualaikum, peace upon you.

1. Banyak buat orang ketawa & banyak buat orang menangis
2. Selagi dia boleh buat sesuatu perkara, dia takkan minta orang lain membantunya. Tak suka susahkan orang lain >baguskan perangai dia<
3. Orang nampak dia macam SOMBONG, tapi bila dah tegur. Haaa... amik kau! Bercakap tak hentilah pulak ^^
4. Senang percayakan orang. Kadang2 baru je kenal, dah share all story pasal diri dia kat orang.
5. Pantang bila dia minta sesuatu barang tu orang tak bagi, then bila dia dah tak nak baru terhegeh2 nak bagi.
6. Kalau dah suka satu lagu tue, dia akan ulang2 banyak kali.
7. Kalau orang sedih mesti cari dia.
8. Sangatlah peramah. Org tanya sepatah, berpatah2 dijawabnya..
9. Tak pandai memujuk! Memang FAILED bab2 memujuk nie ^^
10. Mudah risau & suka paksa2 orang. Org lain paksa dia tak boleh!
11. Cepat rasa kesian dgn orang lain.
12. Suka menolog selagi dia boleh tolong, dia akan tolong dengan sungguh2.
13. Cepat sangat terasa. Kekadang org tak cakap pasal dia pun! Dia tetap terasa juga. Awas!!
14. Kalau lepak dengan dia, tak sah kalau tak gelak. Sikit2 gelak
15. Mempunyai suara yg sedap. Kalau dpt mic, tak lepas punyalah. Mula2 jer segan nak nyanyi.
16. Sangat memahami perasaan seseorang, tak boleh tgk orang dalam keadaan susah. Mesti rasa nak tolong.
17. Sesetengah orang je yg boleh faham anak ke-4 ni!
18. Bila kawan dia tengah sedih, dialah yang gembirakan kawan dia dengan lawaknya.
19. Pendiam bila ada masalah. Kalau tak, dialah yang paling murai. Pot pet pot pet..
20. Sangat pemalas! Benda yg ada depan mata pun nak suruh orang ambilkan!!
21. Tidurlah lewat mana pun, kalau set alarm mesti akan sedar punya!
22. Suka tidur lewat, bangun pun lewatlah jadinya!
23. Kalau dia tak mampu ucap dengan kata-kata, airmata je yang jadi peneman
24. Kalau orang tak kacau dia, dia takkan kacau org tu melainkan dia hanya bergurau (sakat menyakat)
25. Kalau dah sayangkan someone or something, dia akan jaga dengan baik.
26. Paling pantang bila moody orang tanya soalan berulang, time tue hanya kaki je mampu bercakap!
27. Pandai jaga hati orang, hati dia luka takpe. Asalkan dapat puaskan hati orang lain.
28. Kalau bercakap susah nak behenti, kalau tak pecaya try la sembang dengan dia.
29. Bila parents suruh buat sesuatu kerja, "sekejap" "sekejap" Lastly, buat pun tak! Lupalah katakan.
30. Suka ingat tarikh, lagi2 tarikh penting.
31. Apa yg dia cakap, dia akan buktikan or buat. Jgn sesekali cakap dia penipu!!
32. Kalau dia banyak duit, dia akan belanja kengkawan dia. But kalau dia takde duit, jangan cakap dia KEDEKUT okey!
33. Kalau takde mood, hanya orang tertentu sahaja yg boleh kembalikan mood dia.
34. Bila ada makanan, pandang pun tak! Bila takde makanan mulalah mencari.
35. Bersabar selagi mampu, and kalau tahap kesabaran dia dah melebih had, dia akan luahkan segala2nya.
36. Tak suka dipaksa, lagi2 kalau time makan ubat!
37. Tetap happy walaupun tengah bersedih
38. PELUPA!!! kekadang dia cari satu benda sampai mengamuk habis, padahal benda tue depan mata je.

psssttt..bab pot pet pot pet tu macam tak sama dengan shida hehee.. shida anak ke 4 :)


29 Jari Ohsem:

Eyqa Hasnan said...

Kebanyakannya sama dengan eyqa . Cuma yang makanan tu salah . Sebab kalau ada depan , memang rembat je makan . Hahahaha .. Visit mine http://eyqahasnan.blogspot.com/

Azhafizah Md Nor said...

ade jugaklah kena sikit dengan abg fiza, anak no 4 :)

Farah Waheda Wahid said...

banyak jugak faktanya...akak baca satu persatu tau... ha ha ha...

Farah Waheda Wahid said...

banyak jugak faktanya...akak baca satu persatu tau... ha ha ha...

Izzati Amira said...

adik sye yg ke4 tu.. bongsu laa... pukul 9 dah lelap. haha

Maria Firdz said...

owh,, xsuka mkn ubat ea.. cucuk montot aje la.. hehe

Mimi Azirah said...

Akak anak sulungg

Nick Nashram said...

saya nak kelima..tapi ada jugak sikit-sikit ade kat atas tu..hehe

Sally Yatiey said...

Saya anak pertama ;D

dalila said...

yeahh..sy anak ke 4..byk jgk yg btl ni..hikhik

mummyriena said...

ank bgsu aku ni tp de juga prgai aku dlm ank ke4 ni hikhikhik..

sabrina rafiee said...

kak sab ank sulung..byk ni tggjwb ^_~

Nadia Johari said...

samalah kite anak keempat..hehee..potpetpotpet memg betul..haha

azizah :) said...

hehehe ada yg betul n tidak yer shida.. tp jijah tahu shida ni peramah.. :)

Haneeza Mohamad said...

Maaf, saya anak ketiga, haha XD

Agung Prasetyo said...

Banyak kali tu, asal cakap je kamu

Agung Prasetyo said...

Ahh, banyak kali tuh, asal cakap aje.

Agung Prasetyo said...

Wakakaka

aliff alex said...

Mostly betol laa .

aliff alex said...

Mostly betol laa .

aliff alex said...

Mostly betol laa .

fajar budi said...

Iya tu :3

anova xebar said...

Kena dgn saya.. sbb saya ank ke 4..hahahaha

Ku Muhammad Hilmie Ku Din said...

Bekas tunang saya ada no.4.

Ku Muhammad Hilmie Ku Din said...

Bekas tunang saya ada no.4.

Unknown said...

thak's

Unknown said...

thak's

puteri lynaaa said...

Haha banyak sama dgn sy :)

Zi Nu said...

De ciri2 pada saya yg setengah tu.