Sepantas mana anda menaip? Jom uji! | Dunia sebenar Shida Sepantas mana anda menaip? Jom uji!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 18 May 2014

Sepantas mana anda menaip? Jom uji!

Assalamualaikum, peace upon you.
Sepantas mana anda menaip? Jom uji! masa tengah blogwalking ke blog-blog rakan blogger ada lah 2 3 entri menarik minat shida tentang menguji kepantasan jari kita ketika menaip dikeyboard. Setakat ni shida tengok Blogger Azhafizah paling hebat! memang pantas! shida sendiri tak terlawan ok, kurang sikit dari fiza. Tapi memang seronok game ni bukan sahaja menguji kepantasan jari tapi minda kita juga "fokus" tu penting hilang fokus mungkin ketandusan lah hehee. Elok juga blogger amalkan sikap fokus atau beri tumpuan dalam menaip sebab bila blogger menerima advertorial atau sponsor post memang sangat-sangat penting dalam ejaan dalam penulisan entri kita tu. Penulisan juga mempengaruhi SEO maka kena lebih berhati-hati. Shida share ketangkasan yang shida dapat hehee, result fiza klik sini! mencabar kan rasa nak marah juga bila buat silap asyik refresh nak buat lagi sekali tapi yang pertama kali buat tu adalah yang sebetulnya. Bila buat-buat banyak kali emosi pun dah lain so result pun pelbagai hehee kalau makin bagus maksudnya korang tak hilang fokuslah! Tapi shida perasan bila dah salah satu dah mula ganggu fokus untuk ejaan seterusnya kan hehee :) Jom uji!
korang nak uji juga ke? meh klik link ini > http://10fastfingers.com/typing-test/malaysian


17 Jari Ohsem:

Kisah Si Dairy said...

akak pun suka test kepantasan menaip nie..

norafiqah96 said...

haaa.. blh ieyka try juga hehee :)

mummyriena said...

jom uji hehe..aku dh lama xmnaip lelaju ni hehe konfem tewass..

Sally Yatiey said...

Dah try ;D hee

husna zahidi said...

pernah dah buat sebelum nih..
kalut sgt sampai banyak salah..:p

husna singgah dari blog kak mia..:)

Syuhada Salleh said...

Tag kak shida..

http://www.syuhadasalleh.my/2014/05/1st-mini-giveaway-by-atikah-aziz.html

Nys Anis said...

mcm best je.. tp dh tahu . mmg lmbt anis ni. kalau taip mesej boleh la ggah tp typo byk lee

Mimi Azirah said...

Wahhhh....kire oantas jugak shida

Maria Firdz said...

Lebih kurang je la shida... Hehe

M Fizan said...

93 words per minute. 473 key strokes. hehe. tak percaya saya ada printscreen. ^_^

singgah jenguk blog saya. ^_^

http://nazlifestory.blogspot.com

Azwar Syuhada said...

tak sepantas kak shida n kak fiza.. lambat sangat azwar ni..heheeh

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama tak test..kih2

Azhafizah Md Nor said...

letih jugak menaip kan..memang bagus menguji kepantasan kita menaip ni.kalau hari² buat exercise ni mesti hebat kan.

Sukma Haron said...

ada jugak try nie....

Normi Nieza said...

blh try nie..:)

azizah :) said...

jijah lagi xteror.. hehe

Sya Mimie said...

Seronok uji kepantasan jari ni.. :)