Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 18 May 2014

Sepantas mana anda menaip? Jom uji!

Assalamualaikum, peace upon you.
Sepantas mana anda menaip? Jom uji! masa tengah blogwalking ke blog-blog rakan blogger ada lah 2 3 entri menarik minat shida tentang menguji kepantasan jari kita ketika menaip dikeyboard. Setakat ni shida tengok Blogger Azhafizah paling hebat! memang pantas! shida sendiri tak terlawan ok, kurang sikit dari fiza. Tapi memang seronok game ni bukan sahaja menguji kepantasan jari tapi minda kita juga "fokus" tu penting hilang fokus mungkin ketandusan lah hehee. Elok juga blogger amalkan sikap fokus atau beri tumpuan dalam menaip sebab bila blogger menerima advertorial atau sponsor post memang sangat-sangat penting dalam ejaan dalam penulisan entri kita tu. Penulisan juga mempengaruhi SEO maka kena lebih berhati-hati. Shida share ketangkasan yang shida dapat hehee, result fiza klik sini! mencabar kan rasa nak marah juga bila buat silap asyik refresh nak buat lagi sekali tapi yang pertama kali buat tu adalah yang sebetulnya. Bila buat-buat banyak kali emosi pun dah lain so result pun pelbagai hehee kalau makin bagus maksudnya korang tak hilang fokuslah! Tapi shida perasan bila dah salah satu dah mula ganggu fokus untuk ejaan seterusnya kan hehee :) Jom uji!
korang nak uji juga ke? meh klik link ini > http://10fastfingers.com/typing-test/malaysian


17 comments:

  1. akak pun suka test kepantasan menaip nie..

    ReplyDelete
  2. haaa.. blh ieyka try juga hehee :)

    ReplyDelete
  3. jom uji hehe..aku dh lama xmnaip lelaju ni hehe konfem tewass..

    ReplyDelete
  4. pernah dah buat sebelum nih..
    kalut sgt sampai banyak salah..:p

    husna singgah dari blog kak mia..:)

    ReplyDelete
  5. Tag kak shida..

    http://www.syuhadasalleh.my/2014/05/1st-mini-giveaway-by-atikah-aziz.html

    ReplyDelete
  6. mcm best je.. tp dh tahu . mmg lmbt anis ni. kalau taip mesej boleh la ggah tp typo byk lee

    ReplyDelete
  7. Wahhhh....kire oantas jugak shida

    ReplyDelete
  8. Lebih kurang je la shida... Hehe

    ReplyDelete
  9. 93 words per minute. 473 key strokes. hehe. tak percaya saya ada printscreen. ^_^

    singgah jenguk blog saya. ^_^

    http://nazlifestory.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. tak sepantas kak shida n kak fiza.. lambat sangat azwar ni..heheeh

    ReplyDelete
  11. letih jugak menaip kan..memang bagus menguji kepantasan kita menaip ni.kalau hari² buat exercise ni mesti hebat kan.

    ReplyDelete
  12. Seronok uji kepantasan jari ni.. :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.