sibuk.. sibuk.. sibuk.. sibuk.. pening.. pening.. pening.. pening | Dunia sebenar Shida sibuk.. sibuk.. sibuk.. sibuk.. pening.. pening.. pening.. pening

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 26 May 2014

sibuk.. sibuk.. sibuk.. sibuk.. pening.. pening.. pening.. pening

Assalamualaikum, peace upon you.
Sibuk.. sibuk.. sibuk.. sibuk itu je tajuk yang sesuai shida letak sekarang ni sebabnya hari kenduri nak dekat dah! ohh stress!! kenapa shida pula yang stress eh.. huhuu! yer lah shida yang paling tua sekarang dalam rumah so banyak benda nk di buat. Seperti yang shida cerita sebelum ni. Tarikh nak dekat lagi 10 hari lebih saja. Tapi rumah belum nampak apa-apa yang boleh dikatakan sempurna sebab tah lah! selalu jemm! blurrr! tak tahu nak mula yang mana dulu. Now sekarang baru lipat-lipat kotak goodies bag sebab kakak tempah buat patern pula kena lipat-lipat huwaaa!! ingat guna bag macam mana sekali kena lipat-lipat dah la banyak pula tu! tinggal lagi sikit nak buat. Kakak shida si pengantin pula cikgu yang sangat-sangat sibuk sebab saat genting ni pula dia berjemur tengah panas bawa budak pergi game lah, kem lah, adoiii sabar! itu lah dengan shida dan adik-adik yang sibuk nak siapkan semuanya. Walaupun dah 2 kali kenduri dekat rumah tetap rasa macam ada yang tak kena rasa macam first time pula, macam ada yang tak cukup tak beli padahal ikut list semua dah ada huhuu. Itu orang kata nak buat sempurna memang susahlah tapi sekadar semua lengkap ada kira ok lah kan! fuhhh~!
Pening.. pening.. pening.. pening ini pula tajuk kedua yang betul-betul tuju dekat shida seorang. Rasa macam tak pernah rasa panahan pening macam ni. Bukan pening sebab apa, cuma pening fikir soal kerja. Shida plan nak buka biznes family tapi bukan semua family terlibat kira beberapa lah! Shida nak buka kedai sendiri kedai pelbagai orang kata disebabkan tahun ni last shida berkhidmat dengan majikan shida tersayang tu. Tapi shida macam blurr sikit. Tak tahu nak mula dari mana, macam mana dan lain-lain. Dalam kepala pula rasa serabut dan pening, kalau fikir memang pening sampai tak boleh tidur! tengah type ni pun shida asyik fikir. Nak kata belum ready shida dah lama dah ready. Tapi tak sangka secepat ini angan-angan yang shida fikir sebelum ni menjadi kenyataan huhuu. Sorry lah kalau korang baca korang pun pening sebab tiba-tiba shida cerita bermula dengan  pening hahaa :p shida tak tahu nak cerita macam mana tapi asyik fikir tak tahu tahun depan apa naseb yang menimpa shida ni alahaiii~! Kalau betullah apa yang shida plan terlaksana, harap sangat semua berjalan dengan lancar dan berjaya huhuhu!! wahhhh.. stresssnyaa! shida ni banyak fikir sampai mood bloging kelaut dah! sorry semua :(

" apa-apa pun shida buat ikut kata hati dan mulakan mana yang perlu diberi keutamaan dulu, selesai yang utama baru teruskan buat perancangan seterusnya.. amin "


13 Jari Ohsem:

Normi Nieza said...

setuju dgn entry nie..:)

Myra Jay said...

Nak kenduri kawen ni memang la kan, sibuk dengan macam2 benda nak kena buat..
Tambahan 'orang penting' majlis lagi la kalut :D

azizah :) said...

ni baru kakak shida kawen.. belum shida lagi.. lagi pening nnt..hehe

Fuza Musa said...

Meh tengok siapa kena TAG
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-liza-izara-fazriel.html

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.. sbr ye shida..pelan2 t settle.

Norhasniza Khalid said...

hihi, mama pun buzy daaa... ni jawapan untuk liebster award shida..

http://www.mamaniza.com/2014/05/liebster-award-dunia-shida.html

Sally Yatiey said...

Busy2.. hee

Maria Firdz said...

moga dipermudahkan urusan shida...

Sukma Haron said...

sabar jer ler Shida....tanggungjawab besar tu....

Azhafizah Md Nor said...

dah nak sampai waktu memang camtu shida..apatah lagi pengantinnya kan..fiza pun baru lepas busy dan pening..mood kelaut kembali pulih..takpe shida pas dah settle boleh rehat dan tarik nafas lega

Mimi Azirah said...

Kakak nak kawen shida yg pening ye...bile buat kndri kawen memg busy semacam

Sya Mimie said...

Msa sy nk kwin pun mmng pning. Tp pling pning mak ayh la sbb first knduri.. Semoga impian nk ada bisnes tu akn terlaksana.. :)

Nadia Johari said...

Shieda bukan permenant ke kat tmpat keje tu