The Liebster Award - Syira Lokman | Dunia sebenar Shida The Liebster Award - Syira Lokman

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 19 May 2014

The Liebster Award - Syira Lokman

Assalammualaikum, peace upon you.
The Rules
Mention who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 question asked.
Nominate 11 others bloggers.
Create 11 of your questions for them to answer.
Notify your nominate.

Akhirnya ditag juga dalam The Liebster Award ni, shida di tag oleh Blogger Syira Lokman blognya yang serba pink gitu sweet je tengok hasil seni dari Blogger Azhafizah yang sememang tak asing lagi dari dunia edit & design. Rasanya dah berkurun lamanya tak dapat Award macam ni, last dapat pun masa shida baru-baru menjinakkan diri dalam dunia blog. Update penuh tentang award sahaja seronok sangat masa tu, best update macam tu tapi sejak meningkat tahun ni macam sunyi sepi dah dari award-award bagai ni. Dulu seingat shida blogger yang ada sekarang yang shida kenal tak ada lagi masa tu mungkin juga kita belum kenal hehee.. Cukuplah perkenalan tentang award ni kita teruskan misi menjawab soalan dari syira pula. Let's do it!!

1. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
Saya Shida Radzuan owner blog www.duniashida.com. Berumur 27 tahun (dah genap pun) Berasal dari Taiping Perak. Meminati sukan hoki, badminton dan warna BIRU macam dalam blog ni :) Seorang yang simple dan mudah dikenali :) Sudah Berblog selama 4 tahun since July 2010 dan sudah pun menjadi aktiviti wajib dilakukan dalam rutin seharian.
2. Apakah tujuan anda berblog?
Tujuan shida berblog banyak sebenarnya daripada menjadikan medium perantaraan antara shida dan kawan-kawan alam maya, shida juga berkongsi pendapat dan pengetahuan, mencerita aktiviti harian yang lebih kepada open diary :) Pendapatan sampingan?? sudah pun termasuk dalam tujuan tapi bukanlah kepada tujuan asal mungkin tujuan yang ke 5 6 7 8 9 atau ke 10 :)
3. Apakah impian hidup anda?
Impian dalam hidup shida kalau kata personal impian nak berumahtangga sebab dah umur 27 masih belum ada seru untuk kearah itu. Selepas dah kahwin baru timbul impian nak hidup bahagia bersama keluarga tercinta. Jika berkesempatan juga impian shida yang lain nak mak ayah menunaikan ibadah Rukun Islam ke 5 iaitu Menunaikan Haji. Inshaa Allah semoga semua dipermudahkan amin!
4. Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.
Blogger Lelaki yang shida suka : www.fizgraphic.com (suka art&design dia) Blogger Perempuan yang shida suka : peliks.blogspot.com (suka dia yang pelik dan muslimah blogger)
5. Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.
Blog Syira Lokman yang sweet pinky memang shida suka, pink macam tu soft je dan sejuk mata memandang. Bukan blog biru je sejuk mata memandang, semua jenis color yang soft memang akan sejuk je mata bila tengok kan..
6. Apakah pekerjaan anda sekarang?
Shida bekerja dibadan swasta seorang kerani dan partime GURU :)
7. Apakah yang ditulis dalam blog anda?
Banyak perkara yang shida ketengahkan dalam blog ini, bukan sahaja menjadi TUTOR tapi lebih kepada hal-hal personal yang boleh diceritakan dan dikongsikan dalam penulisan macam lebih kepada Life Style Blogger.
8. Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.
Majlis hari jadi? hahaaa..tak pandai nak req tapi jika masih single nak req bakal suami yang beriman dan penyayang boleh gitu?? hehee :p
9. Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?
Jatuh? kalau jatuh katil kita bangun sendiri lah kan hehee, kot lah jatuh katil mimpi "kalau aku kaya" hahaa berbaloi juga jatuh sebab mimpi duit bukan mimpi di kejar suster ngesot hahaa :3 banyak bergurau shida kan, kalau jatuh kerana kegagalan shida kena lah bangkit dan teruskan berusaha hingga berjaya kan :)
10. Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?
Kalau dia meninggalkan kita dalam kita sedar, mesti lah nak isi saat-saat akhir hidup dia dengan penuh kebahagiaan dan kasih sayang.
11. Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi?
Setakat ni tak banyak ada dua yang shida rasa boleh dibanggakan :) menjadi Olahragawati Sekolah 2004 dapat piala besarrr ya amat! dan tersenarai Top 50 Blogger Pilihan Malaysia 2010 itu sahaja :)
 
ok selesai menjawab semua soalan dari syira dan ini 11 soalan pula dari shida kepada bakal yang kena TAG dalam The Liebster Award!
  1. Memperkenalkan secara ringkas tentang diri anda
  2. Sila nyatakan url blog anda, dan kenapa memilih nama url tersebut?
  3. Antara blog berdomain dan blogspot yang mana menjadi pilihan, kenapa?
  4. Sudah berapa lama anda berblog?
  5. Tujuan anda Berblog "hurai seringkasnya
  6. Setujukah anda dengan berblog anda boleh buat pendapatan sampingan, kenapa?
  7. 'Blogger Popular' sikap bagaimana yang patut ditonjolkan sekiranya anda adalah Blogger tersebut.
  8. Apa pendapat anda tentang (Blog Shida) www.duniashida.com
  9. Senarai 5 Blog kesukaan anda
  10. Senarai 5 Blog yang selalu anda kunjungi
  11. Senarai 5 Blog yang menjadi inspirasi anda berblog
 
 Selamat Menjawab kepada : 
  1. www.azhafizah.com
  2. www.fizgraphic.com
  3. www.ziezah.com
  4. www.mamaniza.com
  5. www.kisahemasputih.com
  6. www.zazazehra.com
  7. www.haneeza.com 
  8. www.kisahsidairy.com
  9. myfirdz-trulylove.blogspot.com
  10. coratcoretpinkummi.blogspot.com
  11. nusha1706.blogspot.com
 

16 Jari Ohsem:

Innanie Ariffin said...

Just nak tanya Liebster tu apa?

Nys Anis said...

mati2 tadi ingat ni blog syira lokman sbb buka pakai mobile je. tiba2 konfius eh syira shida syira shida . good luck uoll;)

double’S said...

wah.. shida kena tag ya.. Nana pon pernah jgk kena tag masa awal2 blogging dulu.. hehehe.. jemput BW ke blog Nana.. salam Ukhuwah! :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh2 mcm ada yui tu..hihih

Maria Firdz said...

Wah... Kena tag... Hehe.. Terima kasih... Nanti sy jawab ya...

Azhafizah Md Nor said...

Thanks shida tag fiza..selamat bersegmen Liebster award :)

Sally Yatiey said...

Best jugak jawab soalan liebster award camni ;) hee

husna zahidi said...

nak tengok mama abah pergi mekah tunai haji jugak..:)

sabrina rafiee said...

mcm best je soal jawab cmni shida..hehee

Sukma Haron said...

thanks Shida....hadiah dah sampai...
http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/05/hadiah-top-komentar-dari-shida.html

Syuhada Salleh said...

Tag kak shida lg..

http://www.syuhadasalleh.my/2014/05/beauti-giveaway-2-by-rafydahouse.html

Normi Nieza said...

all the best..:)

yanie j said...

dah lama juga yanie xdapat award2 ni.. :)

Norhasniza Khalid said...

waaa..mama kena tag..

azizah :) said...

tu dia.. i kena tag... inshaaAllah cuba buat

Sya Mimie said...

Oo.. Orng taiping ye sis shida ni.. Sy dr ipoh.. :)