Set Resdung dan Alergik Shaklee | NiniBizShop | Dunia sebenar Shida Set Resdung dan Alergik Shaklee | NiniBizShop

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 28 August 2014

Set Resdung dan Alergik Shaklee | NiniBizShop

Assalammualaikum, peace upon you.
Set Resdung dan Alergik Shaklee | Produk Shaklee yang semakin Popular dengan suplimen terbaik kini semakin dikenali Masyarakat sekeliling. Contoh di facebook lebih 50% rakan facebook shida adalah Ahli Shaklee dan kini bergiat aktif dalam biznes Produk Skaklee. Shida amat tertarik untuk berkongsi artikel dari Sponser shida dalam Giveaway 5k Dunia sebenar Shida iaitu Pengedar Sah Shaklee Ninibizshop dan korang juga boleh dapatkan Shaklee murah je! dari Ninibizshop. Set Resdung dan Alergik Shaklee terdiri dari 3 Vitamin iaitu Alfafa Complex, Vita-C dan B-Complex, dimana masing-masing mempunyai fungsi seperti berikut.

ALFALFA COMPLEX
- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX
- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C
- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.

Jadi bagi kawan-kawan yang mempunyai masalah Resdung dan Alergik/ Alahan yang teruk mungkin boleh cuba Set dari Shaklee mana tahu berkesan :) atau korang nak beli juga vitamin-vitamin lain yang terdapat dalam Produk Shaklee dengan harga yang murah boleh roger NINI.

Noratini Jaminon ID 928022 | SMS/Whatsapp 010 8227403 | www.ninibizshop.com


13 Jari Ohsem:

Mastura Aziz said...

kene kmpul duit baru beli...hehe..nt boleh jenguk2 shop kak ni :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

elok sgt utk abah tp skg dia tgh consume lain.

Normi Nieza said...

good sharing

Sally Yatiey said...

Menarik ;D

Asha Lya said...

Lya mkn yg vitamin b complex tu

azizah :) said...

jijah pon penguna shaklee ni..

Busyra Bt Takiyudin said...

mmg ada teringin nak cuba. tp duit belum ckup. hehe

Norhasniza Khalid said...

mama pengguna shaklee mama mengandung, dalam pantang dan selepas bersalin, sekarang takde dah.. hihi

Azhafizah Md Nor said...

produk shaklee memang bagus :)

Yun Sing said...

Macam best je :)

Mimi Azirah said...

hadiah vit c akak de lg

Maria Firdz said...

Nice sharing..

Kiz MySelf said...

Nanti rekemen ngan adik ipar yg memang pemegang rekod ada resdung sejak dulu hingga kini..hehe