Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 25 September 2014

Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna

Assalammualaikum, peace upon you.
Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna | kali shida share tips blog mesra pengguna, buang verify code adalah salah satu tips blog mesra pengguna, kenapa shida anggap macam tu? sebab bila adanya atau wujudnya verify code dalam blog korang tu automatik semua pembaca atau pengomen tegar korang tu lari sebab verify code yang tiada berkesudahan tu. Tambahan pula line internet semput macam siput cadbury lagi lah kesian!! memang menyusahkan verify code ni korang! ini atas pengalaman shida sendiri juga so tak lain tak bukan tindakan seterusnya adalah pangkah atau closed terus blog tersebut. Nak datang balik mungkin tidak lagi. So disini siapa yang rugi?? sendiri juga rugi kan. Kita berblog jangan syok sendiri amalkan sifat ukwah dan saling berkunjungi sesama blog baru lah indah suasana bloging kita kan. Tutorial ini mudah sangat-sangat langkahnya hanya 123 dan save! seperti diatas. Jom ubah!


21 comments:

  1. verify ni yang melambatkan aktiviti mengomen kan, thanks sharing :)

    ReplyDelete
  2. bila takde verified code nie,barulah best nak drop komen kan...

    ReplyDelete
  3. memang tak perlu ada..susah nak komen kan..bagus shida buat tutor ni :)

    ReplyDelete
  4. Betul tu..mula nk komen..tp ada benda alah tu terus pangkah huhu...


    Shida nk tanya macam mne nk buat blog kita mesra gugel ye?hehe

    ReplyDelete
  5. boring bila lepas komen nak kena isi no la isi huruf la..mengalah kan nak login mybank2u pulak..padahal komen je kan??

    ReplyDelete
  6. Thanks kak!

    Jom join:

    http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/09/segmen-kenapa-kesihatan-itu-penting.html

    ReplyDelete
  7. terima kasih kerana berkongsi..dpt ilmu baru

    ReplyDelete
  8. tutorial ni sgt beguna.. mudah la nak komen banyak2

    ReplyDelete
  9. Buang benda ni bagus sikit kita nak komen kat blog dia pon jadi semangat sikit ..

    ReplyDelete
  10. kalau tersembul jer benda tu kan ..Semangatnak mengomen dah jatuh gedebuk dahh ..Takde semangat dah nak komen kat entri lain walaupon kita baca jugak entri yang lain huhuhuhu........

    ReplyDelete
  11. kalau tersembul jer benda tu kan ..Semangatnak mengomen dah jatuh gedebuk dahh ..Takde semangat dah nak komen kat entri lain walaupon kita baca jugak entri yang lain huhuhuhu........

    ReplyDelete
  12. Tak suka nak komen kalau kena masuk kan kod nie, tambah2 klu guna mobile ... Jenuh ... Tq Shida ...

    ReplyDelete
  13. Salam, haa..dulu pernah guna word verification ni, tp mcm menyusahkan, so dah buang..hehe.. :D

    ReplyDelete
  14. setuju2...memang leceh ada verify code nie...

    ReplyDelete
  15. bagus ada tutorial ini, tak syoklah kalau nak komen ada benda alah ini.. :)

    ReplyDelete
  16. bagus tutorial ni.. membantu para blooger yang tidak tahu lagi kan.. kadang-kadang nak komen tu macam terganggu dengan adanya verify code tu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.