Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna | Dunia sebenar Shida Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 25 September 2014

Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna

Assalammualaikum, peace upon you.
Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna | kali shida share tips blog mesra pengguna, buang verify code adalah salah satu tips blog mesra pengguna, kenapa shida anggap macam tu? sebab bila adanya atau wujudnya verify code dalam blog korang tu automatik semua pembaca atau pengomen tegar korang tu lari sebab verify code yang tiada berkesudahan tu. Tambahan pula line internet semput macam siput cadbury lagi lah kesian!! memang menyusahkan verify code ni korang! ini atas pengalaman shida sendiri juga so tak lain tak bukan tindakan seterusnya adalah pangkah atau closed terus blog tersebut. Nak datang balik mungkin tidak lagi. So disini siapa yang rugi?? sendiri juga rugi kan. Kita berblog jangan syok sendiri amalkan sifat ukwah dan saling berkunjungi sesama blog baru lah indah suasana bloging kita kan. Tutorial ini mudah sangat-sangat langkahnya hanya 123 dan save! seperti diatas. Jom ubah!


21 Jari Ohsem:

Tihara said...

verify ni yang melambatkan aktiviti mengomen kan, thanks sharing :)

Siti Rohaida Yusof said...

bila takde verified code nie,barulah best nak drop komen kan...

Azhafizah Md Nor said...

memang tak perlu ada..susah nak komen kan..bagus shida buat tutor ni :)

Zana Hassan said...

Betul tu..mula nk komen..tp ada benda alah tu terus pangkah huhu...


Shida nk tanya macam mne nk buat blog kita mesra gugel ye?hehe

nor nazliana said...

tq dengan toturial nie..

Diana Rashid said...

boring bila lepas komen nak kena isi no la isi huruf la..mengalah kan nak login mybank2u pulak..padahal komen je kan??

caliph shuriken said...

terbaik.. nice sharing, shida ^^

Sally Yatiey said...

Thanks kak!

Jom join:

http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/09/segmen-kenapa-kesihatan-itu-penting.html

Aku Penghibur said...

terima kasih kerana berkongsi..dpt ilmu baru

azizah :) said...

tutorial ni sgt beguna.. mudah la nak komen banyak2

Akif Imtiyaz said...

Buang benda ni bagus sikit kita nak komen kat blog dia pon jadi semangat sikit ..

Akif Imtiyaz said...

kalau tersembul jer benda tu kan ..Semangatnak mengomen dah jatuh gedebuk dahh ..Takde semangat dah nak komen kat entri lain walaupon kita baca jugak entri yang lain huhuhuhu........

Akif Imtiyaz said...

kalau tersembul jer benda tu kan ..Semangatnak mengomen dah jatuh gedebuk dahh ..Takde semangat dah nak komen kat entri lain walaupon kita baca jugak entri yang lain huhuhuhu........

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Tak suka nak komen kalau kena masuk kan kod nie, tambah2 klu guna mobile ... Jenuh ... Tq Shida ...

Lynn Damya said...

Salam, haa..dulu pernah guna word verification ni, tp mcm menyusahkan, so dah buang..hehe.. :D

siti sarah said...

setuju2...memang leceh ada verify code nie...

Kiz MySelf said...

Setuju 200%..

Azwar Syuhada said...

bagus ada tutorial ini, tak syoklah kalau nak komen ada benda alah ini.. :)

ros_reeza said...

bagus tutorial ni.. membantu para blooger yang tidak tahu lagi kan.. kadang-kadang nak komen tu macam terganggu dengan adanya verify code tu

Normi Nieza said...

good sharing..

Sukma Haron said...

nice tip