Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna | Dunia sebenar Shida Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Thursday, 25 September 2014

Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna

Assalammualaikum, peace upon you.
Tutorial buang verify code pada ruangan komen | Tips bloging | Blog mesra pengguna | kali shida share tips blog mesra pengguna, buang verify code adalah salah satu tips blog mesra pengguna, kenapa shida anggap macam tu? sebab bila adanya atau wujudnya verify code dalam blog korang tu automatik semua pembaca atau pengomen tegar korang tu lari sebab verify code yang tiada berkesudahan tu. Tambahan pula line internet semput macam siput cadbury lagi lah kesian!! memang menyusahkan verify code ni korang! ini atas pengalaman shida sendiri juga so tak lain tak bukan tindakan seterusnya adalah pangkah atau closed terus blog tersebut. Nak datang balik mungkin tidak lagi. So disini siapa yang rugi?? sendiri juga rugi kan. Kita berblog jangan syok sendiri amalkan sifat ukwah dan saling berkunjungi sesama blog baru lah indah suasana bloging kita kan. Tutorial ini mudah sangat-sangat langkahnya hanya 123 dan save! seperti diatas. Jom ubah!


21 Jari Ohsem:

Tie HT said...

verify ni yang melambatkan aktiviti mengomen kan, thanks sharing :)

kisah si dairy said...

bila takde verified code nie,barulah best nak drop komen kan...

Azhafizah MN said...

memang tak perlu ada..susah nak komen kan..bagus shida buat tutor ni :)

Milobenikattepi said...

Betul tu..mula nk komen..tp ada benda alah tu terus pangkah huhu...


Shida nk tanya macam mne nk buat blog kita mesra gugel ye?hehe

Ibu Ainul,Alif,Aisy & Afiq said...

tq dengan toturial nie..

Diana Rashid said...

boring bila lepas komen nak kena isi no la isi huruf la..mengalah kan nak login mybank2u pulak..padahal komen je kan??

caliph shuriken said...

terbaik.. nice sharing, shida ^^

Unknown said...

Thanks kak!

Jom join:

http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/09/segmen-kenapa-kesihatan-itu-penting.html

Akupenghibur.com said...

terima kasih kerana berkongsi..dpt ilmu baru

Unknown said...

tutorial ni sgt beguna.. mudah la nak komen banyak2

Lya Akif Imtiyaz said...

Buang benda ni bagus sikit kita nak komen kat blog dia pon jadi semangat sikit ..

Lya Akif Imtiyaz said...

kalau tersembul jer benda tu kan ..Semangatnak mengomen dah jatuh gedebuk dahh ..Takde semangat dah nak komen kat entri lain walaupon kita baca jugak entri yang lain huhuhuhu........

Lya Akif Imtiyaz said...

kalau tersembul jer benda tu kan ..Semangatnak mengomen dah jatuh gedebuk dahh ..Takde semangat dah nak komen kat entri lain walaupon kita baca jugak entri yang lain huhuhuhu........

Hani Rahman said...

Tak suka nak komen kalau kena masuk kan kod nie, tambah2 klu guna mobile ... Jenuh ... Tq Shida ...

Lynn Damya said...

Salam, haa..dulu pernah guna word verification ni, tp mcm menyusahkan, so dah buang..hehe.. :D

Ladysara said...

setuju2...memang leceh ada verify code nie...

kizmyself said...

Setuju 200%..

Azwar Syuhada said...

bagus ada tutorial ini, tak syoklah kalau nak komen ada benda alah ini.. :)

Cik Rose said...

bagus tutorial ni.. membantu para blooger yang tidak tahu lagi kan.. kadang-kadang nak komen tu macam terganggu dengan adanya verify code tu

Cik Nor said...

good sharing..

Sukma said...

nice tip