TUTORIAL cantikkan scroll bar | Dunia sebenar Shida TUTORIAL cantikkan scroll bar

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Thursday, 18 September 2014

TUTORIAL cantikkan scroll bar

Assalammualaikum, peace upon you.
ini contoh dari blog yang shida edit credit to : Blog Qalwanieys :)
TUTORIAL cantikkan scroll bar | bagi yang nak biasa-biasa tak nak cantikkan apa-apa tak perlulah buat tutorial ini ok. Tutorial ini khas untuk yang nak mencantikkan lagi scroll bar ni mengikut warna kegemaran korang tu ok :) Jom follow step ini.
1.  Buka bahagian template --> cari kod ini --> ]]></b:skin>
dah jumpa paste kod bawah ni sebelum kod yang dicari macam dalam gambar dibawah
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #ffffff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #56a5ec;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
border: 1px solid #ffffff;
}
yang warna biru tu korang boleh tukar kepada code warna kesukaan korang k
code warna boleh cari disini --> html color code

Selamat Mencuba ^_^


click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

21 Jari Ohsem:

Dingdang said...

cantik dan menarik sangat :)

Unknown said...

Comel je ;D

Unknown said...

Cantik...:)

Ibu Ainul,Alif,Aisy & Afiq said...

cantinyer

Ainim Rashihah said...

thanks for sharing kak shida..

Cekgu Norazimah said...

mmg cantik..sori ye dear lupa nak inform brg dh lama sampai, tgh nk up kan entry ;)

Unknown said...

sweet nya.. menarik ni tauu

Cik Rose said...

cantik..

nurul aqidah azahar said...

cantik

Azhafizah MN said...

cantik kan..tapi fiza dah malas nak tengok tengok coding..hehehe

nurrazali.blogspot.com said...

cantiknye.. ;) thanks for sharing 😚

Lya Akif Imtiyaz said...

Kalau rajin mengubah lepas ni lagi cantik dan menarik la blog kita kan Shida ...

Lya Akif Imtiyaz said...

Thansk Shida sudi kongsi tutorial menarik ni ..

Unknown said...

oh camtu ker...baru taw...TQ for Infos...;-)

Unknown said...

memang cantik.. :)

kisah si dairy said...

cantik..dulu pernah buat...

Karya Mahirah said...

Wah... KM makin lama makin suka blog awak ni shida... sampai terus jadikan bloglist... mcm2 ado... haa.. terutama blog tutorial... ni tak keluar2 lagi dri blog awak dok godek2... hahaha...

kizmyself said...

Sesuai untuk blogger wanita jelita ni...

Azwar Syuhada said...

Cantik kalau letak, tapi Azwar dah xletakdah.. :)

Syamimi Saad said...

Sy tkut nk usik coding..tkut x menjadi.. Hihi

Sukma said...

belum try lagi