Tutorial nak elak dari di komen oleh Anonymous Users | Dunia sebenar Shida Tutorial nak elak dari di komen oleh Anonymous Users

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Tuesday, 23 September 2014

Tutorial nak elak dari di komen oleh Anonymous Users

Assalammualaikum, peace upon you.
Tutorial nak elak dari di komen oleh Anonymous Users | tutorial ni khas untuk blogger yang selalu dikacau oleh si Anon. Dulu shida buat 'Anyone' jadi sesiapa pun boleh komen sehinggakan berlambak-lambak komen si Anon yang shida rasa terganggu juga lah. Then shida ambil keputusan untuk ubah ruangan komen kepada regitered user sahaja. So nak komen kena log in dahulu ya :) Jadi nak buat hal atau onar dalam blog ini link mali heheee.. tak boleh lariii :) Step simple semudah abc eh bukan 123 sahaja then save! :) just ikut dalam gambar yang shida print screen tu ok :) 

Majukan Blog tanpa si Anon! yeahh!


25 Jari Ohsem:

maszull said...

assalamualaikum shida...mama pun baru settel masalah anoy ni...baru hari tu settingkn balik..

izzeyda said...

Thanks shida.. boleh cuba nanti..

Cik Nor said...

good sharing..:)

Aerill Hassan said...

Blog saya selalu ada anonymous yg komen. Banyak pulak tu.. :d

Cik Mimie said...

Thank you kak Shida..blog Cik Mimie lalu ada Anom..tak suka btul..thank ye :)

Mrs Velentine said...

kak MV takde komen anon ni..hihi

Maria Firdz said...

Pernah buat tapi kesian pula kt rakan2 yg xde blog atau akaun google nk komen... So aktifkan blik cuma selalu tapis...

Ziana Eunos said...

tq..Cik G baru buat tadi hehe

Diana Rashid said...

sama la dengan akak..dulu siapa2 boleh komen tapi anonj2 ni melampau punya tahap benci kat akak tu yang terus buat untuk pengguna berdaftar je..

Lya Akif Imtiyaz said...

Nicd tuto...moga setiap masalah berjaya diatasi

Unknown said...

Thannks ;)

Dayang Deno said...

Haaa deno pun baru buat ni.. Selalu sangat spam

Unknown said...

terbaik shida.. senang tak di kacau anon ni kan.. buat spam je..

Ibu Ainul,Alif,Aisy & Afiq said...

beraninya dia kan..ada ilmu apa2 kot..

Azhafizah MN said...

dah setting siap siap..senang :)

Milobenikattepi said...

Saya skrg ni penuh dgn msg dari anom ni..penuh kat spam

caliph shuriken said...

yup, dh lama sy settings cmni ^^

Lya Akif Imtiyaz said...

Dulu Kak Lya buat gini jugak tapi kan ada jugak kawan cakap takleh nak komen kat blog sebab dia bukan blogger takde g+ bagai jadi kak lya tapis kat PUBLISH komen jer la ..agar komen2 yang tak patut tu tak terlepas kat dalam kotak komen ..

Hani Rahman said...

A'ah, dulu sape2 ker leh komen ... Semenjak peristiwa itu terus setting balik ...

Dingdang said...

tutorial yang sangat berguna. dah tukar setting. lepas ni takde anon lg. hihi.

kizmyself said...

Den pakai everyone boleh komen..set tunggu kelulusan dan off email notice..spam pun x semak email..

Azwar Syuhada said...

good sharing.. :)

Cik Rose said...

owh belum buat lagi ni.

Syamimi Saad said...

Gud sharing.. :)

Sukma said...

thanks shida