Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 23 September 2014

Tutorial nak elak dari di komen oleh Anonymous Users

Assalammualaikum, peace upon you.
Tutorial nak elak dari di komen oleh Anonymous Users | tutorial ni khas untuk blogger yang selalu dikacau oleh si Anon. Dulu shida buat 'Anyone' jadi sesiapa pun boleh komen sehinggakan berlambak-lambak komen si Anon yang shida rasa terganggu juga lah. Then shida ambil keputusan untuk ubah ruangan komen kepada regitered user sahaja. So nak komen kena log in dahulu ya :) Jadi nak buat hal atau onar dalam blog ini link mali heheee.. tak boleh lariii :) Step simple semudah abc eh bukan 123 sahaja then save! :) just ikut dalam gambar yang shida print screen tu ok :) 

Majukan Blog tanpa si Anon! yeahh!


25 comments:

  1. assalamualaikum shida...mama pun baru settel masalah anoy ni...baru hari tu settingkn balik..

    ReplyDelete
  2. Thanks shida.. boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  3. Blog saya selalu ada anonymous yg komen. Banyak pulak tu.. :d

    ReplyDelete
  4. Thank you kak Shida..blog Cik Mimie lalu ada Anom..tak suka btul..thank ye :)

    ReplyDelete
  5. Pernah buat tapi kesian pula kt rakan2 yg xde blog atau akaun google nk komen... So aktifkan blik cuma selalu tapis...

    ReplyDelete
  6. sama la dengan akak..dulu siapa2 boleh komen tapi anonj2 ni melampau punya tahap benci kat akak tu yang terus buat untuk pengguna berdaftar je..

    ReplyDelete
  7. Nicd tuto...moga setiap masalah berjaya diatasi

    ReplyDelete
  8. Haaa deno pun baru buat ni.. Selalu sangat spam

    ReplyDelete
  9. terbaik shida.. senang tak di kacau anon ni kan.. buat spam je..

    ReplyDelete
  10. Saya skrg ni penuh dgn msg dari anom ni..penuh kat spam

    ReplyDelete
  11. Dulu Kak Lya buat gini jugak tapi kan ada jugak kawan cakap takleh nak komen kat blog sebab dia bukan blogger takde g+ bagai jadi kak lya tapis kat PUBLISH komen jer la ..agar komen2 yang tak patut tu tak terlepas kat dalam kotak komen ..

    ReplyDelete
  12. A'ah, dulu sape2 ker leh komen ... Semenjak peristiwa itu terus setting balik ...

    ReplyDelete
  13. tutorial yang sangat berguna. dah tukar setting. lepas ni takde anon lg. hihi.

    ReplyDelete
  14. Den pakai everyone boleh komen..set tunggu kelulusan dan off email notice..spam pun x semak email..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.