Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 18 November 2014

Al-kisah seorang manusia yang suka spam iklan dalam facebook!

Assalammualaikum, peace upon you.
Al-kisah manusia yang suka spam iklan dalam  facebook! | cerita dah basi sebenarnya tapi shida tak ada idea nak menaip so baru teringat shida belum share lagi dengan korang pasal sorang budak FB ni buat shida panasss je! Nama dia seperti dalam gambar tu tapi sekarang lega dah! shida dah block dia siap-siap sebelum dia berleluasa dalam facebook shida ni. Makin kita tegur jangan spam makin menjadi-jadi dia spam korang boleh tengok dalam gambar tu. yang jadi blurr tu sebab shida dah block dia dah, so memang apa dia nak share memang tak appear dah! kurang ajar betul budak ni! dah la kita memang terkejar-kejar masa berblog ..beronline dia boleh nak main-main macam tu terus block! tegur dah cara baik tak dak kesan, dia spam lagi banyak adala..iklan-iklan dia, terus shida block tak cakap banyak dah! Shida ni bukan suka block-block orang ni sebab memang tak ada musuh, melainkan kaki pengacau macam budak tu baru shida block. Now settel masalah dengan dia. Sekarang sibuk dengan office baru lak . Sorry sangat-sangat kawan-kawan shida belum berkesempatan nak jenguk blog korang huhuuu.. :( Shida cuba sedaya upaya yer..maybe secara perlahan-lahan. Shida tengah berusaha untuk terus update blog mana yang sempat demi blog kesayangan ni, selalu je shida fikir pasal dia huhuuu :(
trang tang tang shida tunjuk dah block dia! yang lain-lain tu?? betul-betul menyusahkan!!


23 comments:

  1. He he he ... Padan muka, dah cakap elok2 tp tak paham or buat2 tak paham ... Kan dah kena ...

    ReplyDelete
  2. itu je caranya kalau tgur elok2 wat tak tau..

    ReplyDelete
  3. memang betul2 memyusahkan ni.. spam banyak pulak tu.. eee sakitnya hati kita ni..hehe

    ReplyDelete
  4. oh..memang pernah nampak dia ni share iklan spam..ramai tau dia buat macam ni...

    ReplyDelete
  5. takda lagi friends yg macam tu dlm fb..

    ReplyDelete
  6. senang citer block je.. xde la buat semak je kan hehe..

    ReplyDelete
  7. Memang tak suka org spam iklan yang tak berkaitan dgn post kita tu. kat fb, ig ataupun kat komen blog...

    ReplyDelete
  8. kekadang diorang ni tak reti bahasa... tak reti tempat... tak reti masa...
    nak bisnes, cara betul la kan.
    bukan cara gitu, ganggu org...

    ReplyDelete
  9. Tak suka betul spam2 ni..sekarang dh boleh unblock jugak ye

    ReplyDelete
  10. Kalau benda2 gini sebenarnya terjadi sebab diaorg dah terklik iklan yang tak patut diklik iklan spam la tu pastu bila dia dah klik akan menular ke page yang dia like sebab tu la banyak jadi benda gini ..Kalau Kak Lya pon takut sebab mmg benda2 ni biasa terjadi ..Huhuhuhu........Tapi kalau BLOCK OK jugak sebab kita takkan nampak dah iklan2 dia kat situ ,......

    ReplyDelete
  11. memang stress kalau ada org macam nie....

    ReplyDelete
  12. memang patut block je orang yang menyusahkan

    ReplyDelete
  13. Eeeeee ada eh centu kak shiida ish gila nyaaaaaaa

    ReplyDelete
  14. Kalau da tegur pon xlyn... mmg tu la jwbnye shida... ade jugak org cmtu ye

    ReplyDelete
  15. Saya pun dapat iklan spam macam ni(orang sama juga).Dia kata tu virus yang hantar bukan dia sendiri yg hantar. :)

    ReplyDelete
  16. sy pun pnah apply teknik 'block' cmni, hikk...

    ReplyDelete
  17. Syukur blm lg kna smpai tahap ni. Klau kena, mmng block jgk kut..

    ReplyDelete
  18. huh.. org yg sama teman dah block..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.