Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com | Dunia sebenar Shida Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 10 November 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalammualaikum, peace upon you.

Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.


WhatsApp & Line : 016 4858235


Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :
Shida perlukan gelang bugslock ini yang pertama sekali kerana kawasan rumah shida ni kawasan nyamuk, jadi nyamuk berleluasa dimana-mana saja tak kira masa. Sampai lah ke satu tahap boleh dikatakan berturut-turut taman shida ni diserang demam denggi. Kalau ada jabatan datang sembur asap tu, shida tahulah mesti ada sesiapa dah kena tahan wad masuk hospital sebab tu jabatan datang sembur asap dekat kawasan rumah.  Pendapat shida Gelang Bugslock ni salah satu idea paling bernas untuk mengelakkan diri dari diserang oleh nyamuk, kesihatan terjaga, dapat juga melindungi keluarga dari gejala denggi.

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


28 Jari Ohsem:

mama amir said...

good luck shida...^_^

timm bill said...

chayok kak shida! hihi, bgus nih..boleh guna klau nak tdo..dah la umah timm byk nyamuk..huhu..

Sukma Haron said...

GOOD LUCK SHIDA.....

Diana Rashid said...

Good luck Shida..memang berkesan bugslock nih..lagi2 kalau nak berkemah ke,nak balik kampung ke..memang akak bawak la..

Diana Rashid said...

Good luck Shida..memang berkesan bugslock nih..lagi2 kalau nak berkemah ke,nak balik kampung ke..memang akak bawak la..

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

good luck

ziezah.com said...

fiza gudluck yer.. nak kena ada 1 bugslock ni sbb hakimi asal balik kg berbintat kena nyamuk

Azhafizah Md Nor said...

Apapen kita kena cegah dari digigit nyamuk..good luck shida

Sya Mimie said...

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html?m=1

Gudluck.. :)

Sally Yatiey said...

Goodluck ;)

Maria Firdz said...

Semoga berjaya shida...

Glory jane said...

Alamak, ada yg tiruan ke? takutnya. sbb ada beli hari tu kat groupon. tapi tak check brand apa

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Bagus nya kalau ada ni.
Anak-anak kan disukai nyamuk sebab kulit depa lembut.

Ismail Md Salleh said...

Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Mialiana.Com

***IsmailDotCom***

Mia Liana said...

Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Senarai peserta telah dikemaskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

Good luck (^_^)

- Mia Liana -

izzeyda said...

Assalamualaikum.. singgah sini dari segmen yang sama.. good luck ya..

http://izzeyda.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Azwar Syuhada said...

Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Maria Firdz said...

Salam ziarah dari segmen yang sama ;

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

Semoga berjaya ... (^_^)

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Good luck, zumal singgah dari segmen yang sama http://duniazumal.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
^_^

Sally Yatiey said...

Goodluck kak ;D

Cik Ash said...

ASSALAMULAIKUM... CIK ASH DATANG SINGGAH DARI SEGMEN SAMA... jOM SINGGAH BLOG EKIN BACA ENTRY LAIN... :)

http://cikash.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau_14.html

Siti Rohaida Yusof said...

salam.singgah dari Giveaway Mialiana
http://www.kisahsidairy.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
all the best ya!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hi ... Blog walking dari segmen yang sama ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat & dimurahkan rezeki ...

Normi Nieza said...

gud luck shida..:)

Alynn Azman said...

Assalammualaikum

singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

alynnazfiz.blogspot.com :)

adianiez AIDA said...

kalau balik umah MIL kat seremban, izzat la no 1 kena gigitan nyamuk! org lain kurang digigit. berbintat-bintat dahi izzat...
sebelah umah MIL semak!!! tanah org yg ditinggalkan hu hu hu...

Akif Imtiyaz said...

All the best Shida !!!!!

tenku butang said...

rasa nak try ni tapi tak beli2 lagi