Monday, 3 November 2014

Mandul pun mandul laaaa.. | 3 Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Mandul pun mandul laaaa.. | 3 Cpuv Campaign dari Nuffnang | Walau sibuk dalam rutin harian, masih lagi dapat cpuv baru tapi mandul. Seperti yang diperkatakan bloggers diluar sana. Nak buat macam mana dah rezeki kita macam tu. Mandul pun mandul lah ia tetap rezeki walau tak boleh cover duit topup pun heheee. Hope pihak Nuffnang mempertingkatkan lagi servis dan memperbaiki sistem sekiranya terdapat masalah teknikal atau sistem dalam network sampai semua cpuv mandul walau trafik tinggi menggunung. Agak terkilan sekiranya ia berterusan kan. Agak jauh beza cpuv campaign tahun ini dengan tahun-tahun sebelumnya, walau sikit boleh capai juga RM10, sekarang ni RM10 pun susah nak bela.. Sekadar luahan lah kan. Kalau berterusan macam ni sedikit sebanyak memberi kesan kepada bloggers. Macam shida part time blogger bolehlah sebab shida ada pendapatan tetap dari pekerjaan sekarang. Tapi kena fikir blogger yang makan gaji dengan blog kan, yang aktif pergi event bolehlah kan, kalau pasif susah juga kan. Apa-apa pun thanks Nuffnang!



20 comments:

  1. Betul tu.. cpuv banyak.. trafik pun tinggi tapi ciput je. Tak pelah rezeki dah banyak tu. Amin amin

    ReplyDelete
  2. iya shida.. even trafik tinggi pon pyh betul earning nk naik,,

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...tahniah shida...agaknya nuffnang tgh upgrade syst kot...

    ReplyDelete
  4. tgk ramai update dpt BE...hihi..tahniah.. rzki tu :)

    ReplyDelete
  5. Hehehe mandul pon mandul laa jji dapt ..

    ReplyDelete
  6. sayapun pelik juga mulanya.Ingatkan saya punya setting dah lari.Hmm...

    ReplyDelete
  7. punya la banyak cpuv tapi bulan 10 tak boleh cashout pun..pelik..

    ReplyDelete
  8. Banyak jugak dapat CPUV mandul ni kak. T_T

    ReplyDelete
  9. Dah dpt mandul pulak kan..mungkin ade rezeki lain

    ReplyDelete
  10. kan....... tak pelah, ada mama terima, takde pun takpe

    ReplyDelete
  11. Asslmkm shida..
    Btul tu.. Bnyk yng mndul.. Klau tgk berderet nmpk best je kn..

    ReplyDelete
  12. banyak jugak cpuv akak dapat ye..

    ReplyDelete
  13. blogger tegar dpt mandul, cx yg newbie ni? hahaha hope so nuffnang perbaikilah sb blogger kan penyumbang jugak kan. :)

    ReplyDelete
  14. Tak der BE..jadi tak berlaku kemandulan..hehe

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah hahahhaha mandul tu ha perkataan takleh belah hiks

    ReplyDelete
  16. Saya pun dapat cpuv yang mandul.. apapun kena bersyukur, manalah tau nanti rezeki bertambah2 selepas ni..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.