Dunia sebenar Shida: February 2014

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 28 February 2014

Hadiah Birthday dan Bookmark Calendar Limited dari Emas Putih

Assalamualaikum, peace upon you.
Baru-baru ni shida dapat satu sampul berisi tebal dalamnya, bila tulisan macam kenal hehee thanks kepada uzu dan apit sebab bagi shida birthday gift dan bookmark ni datang dari Giveaway yang shida join dari uzu berserta name card baru lagi cantik :) Apa-apa pun thanks ye uzu :) tak tau nak balas dengan apa cuma doa untuk kejayaan uzu sebagai student dan blogger AMIN :)


Thursday, 27 February 2014

Sibuk menyiapkan hadiah-hadiah untuk pemenang Giveaway 5K DSS dari shida

Assalammualaikum, peace upon you.
shida ada buat servis print sticker transparent berminat nak order PM shida (admin@duniashida.com)
Ok bukan pasal sticker shida nak sembang dengan korang sebenarnya, semalam letih gila siapkan hadiah-hadiah untuk pemenang Giveaway 5K Dunia sebenar Shida, boleh tahan hari ni shida pos laju sebanyak 7 item dan 20 pos biasa. Semalam pula 5 pos ekspress dan 3 pos biasa. Ok kalau jalankan giveaway macam ni memang agak letih lagi-lagi kita penganjur dan penaja paling banyak kan :) harap semua hadiah-hadiah sampai dengan selamat :) minta nanti dah sampai inform shida ye korang supaya shida tak tercicir sesiapa nanti,ok hari ni juga bermula life seperti biasa semua kerja dah beres :)
hope selamat sampai ke rumah pemenang semua :)

Tuesday, 25 February 2014

Senarai Pemenang Baru Giveaway 5K Dunia sebenar Shida | 13 Hadiah belum dituntut

Assalamualaikum, peace upon you.
RANDOM X13 Pemenang  (SENARAI PESERTA)

Stand Calendar dari Shida x2 ---> 229,40

 Bookmark dari Emas Putih x4 ---> 231, 80, 128, 110

Bookmark dari Shida Radzuan x5 ---> 65, 136, 96, 288, 5
 
Keychain England+Sling Bag x1---> 27
 
Chewable Vita-C 100mg (shaklee) x1 ---> 147
 
Semua pemenang diminta add facebook shida untuk memberi detail yang diperlukan seperti berikut, jika tak ada facebook boleh email shida admin@duniashida.com tapi shida galakkan korang add facebook supaya shida mudah nak berhubung semula dengan korang :
Nama :
Alamat :
No.Tel :
No.Peserta serta url entri :
Hadiah dimenangi :
Sepatah dua kata utk sponser :

 Noted untuk semua : 
  • kepada sponser yang join hanya boleh menang bahagian random sahaja ya (jika menang)
  • Diminta menuntut hadiah ini selama 1HARI bermula 25.2.2014 Jam 2:00pm hingga 26.2.2014 Jam 1.59pm sahaja ya! masuk hari ke2 shida random lagi!
  • setelah semua pemenang sudah tuntut, list akan shida beri kepada sponser untuk proses pos hadiah kepada pemenang, kalau boleh sponser jangan tunda sampai sebulan untuk urusan pos, kesian pemenang kita ni hehee. ok :)
  • harap semua memberi kerjasama ya! tahniah dan terima kasih sekali lagi :)
  • ada sebarang masalah boleh PM shida atau komen disini :) 
 
 

Monday, 24 February 2014

Senarai Penuh Pemenang Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
Terima kasih tak terhingga kepada semua yang menyertai Giveaway shida kali ini :) peserta paling banyak setakat ini 303 peserta, yang buat shida senyum lebar tengok penyertaan kali ini hehee terima kasih banyak-banyak. Terima kasih juga kepada sponser yang sudi sponser untuk giveaway kali ini. Hadiah sangat-sangat awesome korang! shida pun rasa nak join tapi apakan daya shida kan penganjur boleh tengok jelah! hehee. Ok tak nak cerita banyak maiii tengok pemenang-pemenang yang bertuah ini. Seperti yang dijanjikan 50 Pemenang akan tersenarai, mereka adalah : senarai peserta klik sini

TOP REFERRAL X4 Pemenang
1. Cash/Topup RM30 + Kain Batik Indonesia +  Bookmark Plastic Cute + Bookmark dari Shida + T-Shirt Havoc & Tudung Bawal Kangroo
2. Cash/Topup RM20 + Kain Batik Indonesia + Keychain Penang + Bracelet Reddelima + Bookmark Plastic Cute & Bookmark dari Shida 
3. Cash/Topup RM5  Tudung Bawal Kangroo + Keypad Sticker + Moused Pad Cute + Contact Lens Case Cute + Bookmark Calendar + Mini Calendar 
4. Cash/Topup RM5  Tudung Bawal Kangroo + Moused Pad Cute + Card Holder + Contact Lens Case Cute + Bookmark Calendar + Mini Calendar
BEST ENTRI X2 Pemenang
1. Novel Bahagia Dalam Rahsia + Bookmark dari Emas Putih & Shida (192)
2. Novel Bahagia Dalam Rahsia + Bookmark dari Emas Putih & Shida (242)

RANDOM X44 Pemenang 
FM Langkawi + Bookmark dari Shida x1 (95)
Tudung Bawal Kangroo + Bookmark dari Shida x1 (289)
Bookmark Plastic Cute + Bookmark dari Shida x1 (233)
Stand Calendar dari Shida x2 (84, 189)
Bookmark dari Emas Putih x8 (265, 165, 129, 47, 17, 29, 75, 141) 
Bookmark dari Shida Radzuan x13 (162, 36, 219, 238, 77, 155, 212, 3, 25, 16, 94, 66, 1 )
T-Shirt Geek x1 (48)
T-Shirt Havoc + earring vintage x1 (118)
Keychain England+Sling Bag x2 (307, 211) 
Hand Sock + Smurf Shoes HP Plug x1 (243) 
Shawl dari Wa Beauty Eshoppe x1 (109) 
T-Shirt Perempuan Wa Beauty Eshoppe x1 (67)
Bedak tanaka syiela d'beuty x2 (2, 88)
Harum Malam syiela d'beuty x1 (26)
Silk Scarf 4002 + Handmade Bracelet x1 (105) 
Silk Scarf 1012 + Handmade Bracelet x1 (139) 
Pack Trial Vitamin C Shaklee 30 biji (shaklee) x1 (232) 
Barangan Craft x1 (246) 
T-Shirt Korea x1(282) 
Jacket Electric Blue (Ashanim) x1 (43) 
Chinch Tea 3sachets (shaklee) x1 (31) 
Chewable Vita-C 100mg (shaklee) x1 (210)

YANG BERTANDA MERAH MAKSUDNYA PEMENANG TIDAK MENUNTUT HADIAH SELAMA TEMPOH YANG DIBERI. JADI HADIAH INI SUDAH PUN DIBERI /DIPINDAH MILIK KEPADA PEMENANG BARU, TERIMA KASIH.

Semua pemenang diminta add facebook shida untuk memberi detail yang diperlukan seperti berikut, jika tak ada facebook boleh email shida admin@duniashida.com tapi shida galakkan korang add facebook supaya shida mudah nak berhubung semula dengan korang :
Nama :
Alamat :
No.Tel :
No.Peserta serta url entri :
Hadiah dimenangi :
Sepatah dua kata utk sponser :

 Noted untuk semua : 
  • kepada sponser yang join hanya boleh menang bahagian random sahaja ya (jika menang)
  • Diminta menuntut hadiah ini selama 3HARI sahaja bermula 22hb -24hb ya! masuk hari ke4 shida random lagi!
  • setelah semua pemenang sudah tuntut, list akan shida beri kepada sponser untuk proses pos hadiah kepada pemenang, kalau boleh sponser jangan tunda sampai sebulan untuk urusan pos, kesian pemenang kita ni hehee. ok :)
  • harap semua memberi kerjasama ya! tahniah dan terima kasih sekali lagi :)
  • ada sebarang masalah boleh PM shida atau komen disini :)


Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

Assalamualaikum, peace upon you.

Rasa macam tak percaya, baru semalam shida usha tudung dekat Page Sponser ni tau! memang nak grab Syria dari Page ni sebab cantik-cantik je! shida sipemakai syria ok! dan yang paling pentingnya kita boleh pilih warna dan size ikut citarasa kita tau! awesome bagi shida!! so korang yang nak join boleh join sekarang sebab tarikh tamatnya HARI INI 24.2.2014 :) thanks Nabila Biela :)

Saturday, 22 February 2014

Perhatian kepada pemenang Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you
Shida nak memohon maaf atas kecuaian sendiri. Shida baru perasan yang shida salah letak email pada entri Senarai Pemenang Giveaway 5K Dunia sebenar Shida. Shida harap jika ada pemenang yang menghantar detail melalui email minta email lagi sekali ke email yang telah shida update dalam entri senarai pemenang. Inilah dia kalau dah ready terlalu awal ada je yang silap. Rasanya shida dah semak betul-betul. Nasiblah ramai juga yang PM shida di facebook. Terima kasih semua mohon maafkan shida ye huhuu :(


Email shida : admin@duniashida.com


10 Hadiah tambahan dalam Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
 Tudung Bawal x 2
 Topup RM5 x 2
Stand Calendar Limited Design Shida x2
Bookmark Calendar + Mini Calendar x 4


tunggu ya shida update senarai pemenang, paling lewat pagi nanti Inshaa Allah akan shida publish :)


Thursday, 20 February 2014

Rezeki dari Exabytes Network | Pendapatan sampingan dengan Bloging

Assalamualaikum, peace upon you.
Rezeki dari Exabytes Network, alhamdulillah ini rezeki ke3 shida dengan Exabytes Network, tawaran kali ini lebih tinggi dari sebelumnya. Untuk iklan bahgaian header RM70, kalau korang perasan masa hujung januari shida dah letak dah iklan ni. Mulanya shida dah lupa pun pasal renew iklan exabytes ni, pertengahan januari shida dapat email dari Exabytes Network dia menawarkan lagi program Exabytes 100 Blogger Ads Programme. Lepas shida pun reply dengan detail yang pihak exabytes minta. Selang beberapa hari dah approve code script untuk iklan pun dah dapat terus masuk dalam blog. Semalam shida semak akaun maybank shida ternampak lah RM70 telah credit dalam akaun shida pada 13.2.2014, wahh rasa happy :) cepat tak sampai sebulan pun dorang dah bayar shida Alhamdulilah syukur :) so korang kalau berminat nak join Exabytes Program ni boleh apply di sini Exabytes 100 Blogger Ads Programme boleh tengok kelayakan sama ada lepas ke tak ok :)
Thanks Exabytes Network :)


Wednesday, 19 February 2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida TAMAT!

Assalammualaikum, peace upon you
Alhamdulillah akhirnya Giveaway 5K Dunia sebenar Shida telah melabuh tirai semalam 18.2.2014 dan seramai 303 penyertaan yang shida dapat setelah tolak beberapa link rosak. Terima kasih tak terhingga kepada blogger yang memeriahkan giveaway shida kali ini dan shida rasa sangat-sangat gembira dengan sokongan yang diberi kepada semua. Walaupun hadiah tak lah HAVOC mana tapi korang still join dan support shida, sungguh terharu ;') Jadi shida minta semua peserta semak no.peserta masing-masing dan berharap dapat beri shida kerjasama nanti pada pengumuman pemenang giveaway ini. Jadi shida dahulukan ribuan terima kasih dan semoga berjaya kepada semua :)


Thanks dan Good Luck semua :)
 Pengumuman pemenang pada : 22 Feb 2014 sabtu
 

Tuesday, 18 February 2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
GIVEAWAY 5K DUNIA SEBENAR SHIDA TAMAT!

Dengan ini shida merasmikan Giveaway 5K Dunia sebenar Shida yang bermula pada 4 Feb 2014 dan akan tamat pada 18 Feb 2014. Diharap kawan-kawan serta blogger sekalian dapat memeriahkan lagi giveaway shida kali ini serta mengikuti kesemua syarat wajib yang diberi seperti LIKE dan FOLLOW BLOG penaja (akan disemak 1/1). Terima kasih tak terhingga kepada penaja yang sudi menaja untuk giveaway shida kali ini. Jadi dengan rasminya Giveaway 5K Dunia sebenar Shida bermula terima kasih semua :) Ohya!! Penaja juga boleh join untuk memeriahkan lagi :)

Syarat-syarat wajib :
  1. Buat entri bertajuk Giveaway 5K Dunia sebenar Shida
  2. Copy and paste code yang telah disediakan dibawah
  3. FOLLOW BLOG dan LIKE kesemua PENAJA *wajib!
  4. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini
  5. Blogger yang join adalah mesti beralamat dalam MALAYSIA sahaja



Kategori Blogger (PENAJA) :

1. Blogger Shida Radzuan
2. Blogger Emas Putih
3. Blogger Zulhairy
4. Blogger Yumida
5. Blogger Nabila Medan
6. Blogger/writter Rafina Mimi Abdullah
7. Blogger Jaa kechik


Kategori Onlineshop (PENAJA) :

1. AHR Boutique 
2. WA beauty E'Shoppe
3. Syiela d'beauty
4. Zinnia Z A Zinnia
5. Puteri Jelita Shoppe
6. Annia's Health & Beauty Shoppe
7. Dedeqdewishes Boutique 
8. Nurul Yui Collection
9. Nini Bizshop
10. Reddelima.com



Thanks dan Good Luck semua :)


GA 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT

Assalamualaikum, peace upon you.
http://najihah90.blogspot.com/2014/02/ga-1-aniversary-semek-dan-mamat.html
Ucapan pada dedeq khas kepada korang berdua kak shida ucapkan selamat ulangtahun perhubungan kalian dan kak shida sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kalian berdua. Moga hubungan korang hingga kejinjang pelamin dan keakhir hayat kekal bersama AMIN. Nanti jangan lupa jemput kak shida tau kenduri nanti hehee. Ini kak shida share untuk korang TIPS KEKAL DALAM PERHUBUNGAN :) boleh juga praktik kan kepada kawan-kawan yang membacanya :)

1. Cinta Sejati
Percintaan ini memerlukan persefahaman dan tolak  ansur. Cinta bukanlah dari kata – kata, tetapi segumpal keinginan yang diberikan hati yang memerlukan.
2. Ambil Berat
Sifat ini harus ditanam kedua – dua belah pihak, samaada si lelaki atau perempuan. Pasangan ini harus memahami antara satu sama lain agar jalinan kasih sayang terus kekal abadi.
3. Elak Perasaan Cemburu
Cemburu buta membawa padah, sedangkan cemburu membawa kebaikan. Biarlah berpada, bukan  terlalu mengongkong kerana ianya akan timbul nanti perasaan rimas dan lemas.
4. Saling berkerjasama
Sifat ringankan tulang, bantu membantu dapat mengeratkan lagi kekuatan percintaan.
5. Kejujuran
Paling penting untuk kekal dalam cinta, cinta sejati selamanya. Tidak sama sekali khianat terhadap pasangan anda. Keseriusan bercinta dapat mengelak perasaan syak wasangka terhadap pasangan hidup anda.



 senarai hadiah | nak join klik banner ya :)


Monday, 17 February 2014

Keep calm only two days left | Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
Ewahh speaking pula kan hehe.. pejam celik pejam celik dah nak sampai ke penghujung Giveaway 5K ni, alhamdulillah sambutan sangat-sangat menggalakkan. Seronok shida tengok ramai yang join support shida. Shida berterima kasih kepada semua yang menjayakan giveaway shida setakat ini. Tak lupa juga kepada para sponser juga. Inshaa Allah esok shida akan tambah hadiah dalam senarai hadiah atau pembahagian hadiah seperti yang shida janji kan :) shida tambah 10 hadiah lagi untuk korang. Jadi jumlah keseluruhan pemenang menjadi 50 pemenang yang dicari dalam giveaway shida kali ini. Jumlah peserta yang terkini setakat ini 285 peserta amin!!! :) kalau ada penambahan peserta lagi shida akan update kemudian. Bagi yang belum join tu cepat-cepat lah join ya!. Seronok hadiah dah bertambah peluang nak menang tu ada sangat-sangat. yang penting korang ikut sayarat jadi korang layak menang ok :) Thanks semua :) 



Sunday, 16 February 2014

Hadiah dari menang GA CNY by Blogger Dedeqdewishes

Assalamualaikum, peace upon you.
Hadiah ni shida dapat dari menang Giveaway CNY by Dedeq, seronok memang seronok sebab shawl ni cantik and warna pink, warna kesukaan ramai wanita dalam dunia ni tidak termasuk shida hehee. Terima kasih tak terhingga kepada Blogger Dedeq selaku penganjur giveaway tersebut. Alhamdulillah bertambah koleksi shawl shida walaupun shida tak dapat nak pakai. Syria tetap dalam hati lebih mudah cepat dan ringkas kan aima :) Thanks dedeq dan tahniah peserta yang menang juga :)


Saturday, 15 February 2014

Kemas kini TOP REFERRAL Giveaway 5K Dunia sebenar Shida part 2

Assalammualaikum, peace upon you.
stast dari blogger.com 4 Referral yang update Referring Url
ini pula dari Google Analytics ada 7 url yang tersenarai Full Referrer

So referral setakat ini dulu, nanti last day Giveaway ini shida akan update lagi ok, baru mencabar sikit kan hehee. Sementara ni shida belum lagi semak entri peserta, masih tak ada masa lagi nak semak inshaallah shida cuba esok nak semak sebab nak cari kategori BEST ENTRI, sekiranya tak ada secara automatik BEST ENTRI dibatalkan dan dimasukkan dalam TOP REFERRAL yang menjadi 4 hadiah (TOP 4). Lagi satu shida nak update pemenang akan diberikan kepada yang bukan sponser so jika sponser menang shida akan beri peluang kepada yang bukan sponser ok. Sponser join hanya lah untuk memeriahkan lagi giveaway ini. Giveaway ini masih berlangsung lagi, bagi yang belum join cepat-cepat join dan bagi yang nak  duduk dalam carta TOP REFERRAL boleh cuba tips ini hope membantu semua ya, Good Luck :)


Friday, 14 February 2014

13 Tempat Paling Menyeramkan di Malaysia

Assalamualaikum, peace upon you.
Tempat-tempat Paling Menyeramkan di Malaysia, sebenarnya kalau nak korek sejarah seram dalam Malaysia ni banyak sangat-sangat ada yang lebih seram pun ada, tapi yang shida share beberapa yang menjadi perbualan mulut masa sekarang ni. Lagi-lagi dengan kemunculan Movie Highland Tower yang mengejutkan ramai orang dari tak tahu jadi tahu kan, shida lah orangnya hehee. lepas tu muncul pula kisah Villa Nabila pun shida tak tahu juga bila keluar cerita ni baru tahu. Shida kurang nak selidik suka baca-baca je, ini pun shida share untuk korang sebab terbaca dekat facebook.

1. Highland Tower – Kuala Lumpur
Suatu masa dahulu merupakan sebuah apartment mewah yang didiami oleh pelbagai lapisan masyarakat. Satu tragedi runtuhan telah meragut puluhan nyawa. Hanya segelintir saja mayat yg di jumpai. Selebihnya masih terkubur di sana. 
2. Banglo Mona Fandey
Banglo yang pernah didiami oleh seorang artis tidak terkenal tanah air yang juga merupakan seorang Bomoh. Beliau dan suaminya serta seorang pembantunya telah terlibat dalam satu kes pembunuhan di Temerloh, Pahang yang telah menggemparkan dunia. 
3. Kemayan City – Johor Bahru
Sebuah komplek membeli belah yang terbengkalai sejak sekian lama. Adalah dipercayai komplek tersebut telah menjadi tempat kediaman pelbagai makhluk halus.
 
4. Lebuhraya Karak
Kita pernah digemparkan dengan cerita kehadiran sebuah kereta Volkswagon berwarna kuning tanpa pemandu yang sering menakutkan pengguna lebuhraya ini. Kawasan terowong ini juga seringkali mengakibatkan kemalangan yang meragut banyak nyawa.
 
5. Villa Nabila – Johor Bahru
Pada suatu masa dahulu, Johor Bahru di gemparkan dengan satu kes pembunuhan di sebuah villa. Sejak dari saat itu, banyak penemuan-penemuan mistik telah terjadi di sekitar kawasan tersebut. Banyak juga kisah versi lain berkaitan villa ini, boleh search google dengan keyword –>
Misteri Villa Nabila Di Johor Bahru 
6. Amber Apartment – Genting Highland
Sebuah apartment usang yang sering kali meninggalkan mimpi ngeri buat pengunjung di sana. Di sebalik kemeriahan dan keceriaan kota keriangan tersebut, tersimpan beberapa kisah hitam mengenai tempat ini. Beberapa pengunjung pernah melihat kelibat manusia membunuh diri dari tingkap bangunan dan hilang apabila sampai ke tanah. Banyak lagi kisah seram mengenai tempat ini.
 
7. Simpang – T Georgetown – Pulau Pinang
Lebih dikenali sebagai Junction The Deadly terletak bersebelahan dengan Union High School.Mungkin kerana terlalu banyak kemalangan misteri yang berlaku di kawasan ini terutama ketika memandu secara bersendirian pada waktu malam. Dikatakan juga terdapat sebatang pokok kecil yang kelihatan seperti wanita membawa kanak-kanak. Kononnya ia terjadi apabila seorang bomoh wanita menculik anak kakaknya dan mereka tidak lagi pernah muncul di mana-mana kecuali di jalan ini.
 
8. Institusi St Michael – Ipoh
Pada zaman dunia ke 2, sekolah ini telah digunakan oleh tentera Jepun sebagai ibu pejabat mereka. Pada ketika itu tentera Jepun sering menggunakan sekolah ini untuk mejalankan aktiviti penyiksaan terhadap tawanan perang.
Terdapat juga banyak terowong-terowong yang dibina oleh tentera Jepun untuk tujuan penyiksaan dan penyimpanan makanan. Kawasan paling berhantu di sekolah ini ialah di gereja kecil yang terletak di sekolah ini, di mana sering kelihatan seorang mubaligh kristian berjubah hitam tanpa kepala duduk berdoa menghadap ke pintu pada waktu pagi. Kebanyakan orang yang pernah melihat merahsiakan perkara ini. 
9. Malay College Kuala Kangsar (MCKK), Kuala Kangsar – Perak
Seperti Institusi St Michael, MCKK juga pernah dijadikan markas tentera pada zaman pendudukan Jepun dahlu. Pelajar-pelajar di sini sering melihat kejadian-kejadian seperti sepasukan tentera Jepun sedang berkawad dan juga mendengan bunyi rantai yang diheret sepanjang koridor.Terdapat juga sebatang pokok yang berdekatan dengan lampu dimana pelajar sering melihat bayangan seperti ada orang di gantung di pokok berkenaan.
 
10. Victoria Intitution – Kuala Lumpur
Kawasan ini merupakan satu kawasan sekolah bagi kanak-kanak lelaki. Semasa pendudukan Jepun, ramai askar-askar British disiksa dan dibunuh di sekolah ini terutama di ruang bawah tanah. Banyak kejadian kerasukan di mana para pelajar akan berkelakuan pelik dan ganas yang boleh mencederakan orang di sekelilingnya. Ini dikaitkan dengan banyak roh yang berkeliaran dikawasan tersebut.
 
11. Bukit Tungku – Kuala Lumpur
Satu kawasan menyeramkan walaupun ia merupakan kawasan perumahan paling elit di KL. Cerita misteri kawasan ini bermula apabila terdapat seorang pemuda meninggal dunia akibat kemalangan ketika sedang menunggang motosikal dengan laju di satu selekoh tajam.Terdapat juga vesi lain dalam cerita ini iaitu pemuda tersebut ghaib ketika menunggang motosikal dalam kawasan gelap. Mungkin sebab terdapat banyak pokok besar di kawasan ini yang menyebabkan timbul perasaan seram walaupun pada waktu siang.
 
12. Rumah ADO Menumbok – Sabah
Kawasan rumah ini dikatakan paling berhantu kerana tidak pernah ada satu orang pun ada yang tinggal lebih dari seminggu dalam rumah tersebut.Sehinggakan rumah tersebut terbiar begitu sahaja.Bermacam-macam gangguan berlaku di rumah tersebut seperti penghuni di pindahkan ketika tidur selain bunyi yang menyeramkan.
 
13. Penjara Pudu
Tidak dapat disangkal lagi bahawa kawasan penjara pudu merupakan kawasan yang paling keras dan berhantu di Malaysia. Ini dibuktikan lagi bila hampir semua akhbar pernah melaporkan mengenai kejadian paranormal yang berlaku di kawasan Penjara Pudu. Kejadian-kejadian seperti gangguan lembaga hitam, wanita cantik yang berdiri di tengah lorong penjara dan macam-macam lagi gangguan bukan sahaja mengganggu banduan malah juga turut mengganggu pegawai penjara yang bertugas. Namun kini penjara yang pernah menempatkan penjenayah tegar seperti Botak Chin, Batang Kali dan lain-lain telah di robohkan untuk tujuan pembangunan.



Thursday, 13 February 2014

sibuk dengan majlis merisik

Assalamualaikum, peace upon you.
Mesti ada yang perasan lately shida tak update blog kan, bukan malas korang, sibuk sikit dengan Majlis Merisik kakak shida hehee. Wahh.. baca title mesti semua ingat merisik shida kan hehee belum lagi lah korang huhu.. belum ada seru lagi nak kearah itu, shida dan dia tengah berusaha juga ni, korang just doakan saja k :) Yang jadi sibuk sangat biasa lah shida dan family banyak benda nak buat dalam tempoh singkat ni, beli barang sikit untuk majlis tu dan barang-barang yang lain. Yup! merisik hanya perjumpaan antara 2 keluarga sahaja tapi pihak lelaki bawak ramai pula kerabatnya penuh satu rumah heheee. Now shida ambil peluang update juga dah tak sibuk sangat sebab Majlis Bertunang Bulan Mac nanti so hujung bulan shida mula sibuk balik dan seterusnya Majlis Kenduri bulan Jun so jun nanti baru sambung sibuk balik hehee. 
Ada lagi yang buat shida tak ada mood, HP kesayangan shida masuk wad juga 2 hari, kena program sebab ada file dalam tu hilang then HP shida tu jadi mereng tak nak on hahaaa.. gila betul, main duit bulan ni tau! tak apa lah bersabar mungkin rezeki pula nak masuk agaknye hehee ^_^shida tengah ambil mood juga memandangkan Giveaway 5K Dunia sebenar Shida hampit tamat tinggal beberapa hari saja lagi. Nanti shida update senarai peserta dan juga top referral terkini. Rasanya itu saja setakat ini :) kalau ada apa-apa shida update cepat-cepat. Review percuma para sponser pun coming soon. Shida masih mengumpul beberapa maklumat dan pengisian dari para sponser :)


Wednesday, 12 February 2014

Wordless Wednesday | Surat Terbuka dari Siti Normaizan Binti Haji Samshuddin

Assalammualaikum, peace upon you.



Sunday, 9 February 2014

Senarai Peserta Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
 Senarai Peserta :
  1. http://applehijaulife.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  2. http://www.haneeza.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  3. http://www.mohdnaser.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  4. http://justforfund.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  5. http://quraistory.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  6. http://www.kisahemasputih.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  7. http://babyaimacomel.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  8. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  9. http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/02/assalammualaikum-peace-upon-you.html
  10. http://thesupersomething.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  11. http://www.fizgraphic.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  12. http://www.syuhadasalleh.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  13. http://walkstatic.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  14. http://babysiiwan.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  15. http://aisyasakura.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  16. http://rusukiri.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  17. http://storybudakfanty.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  18. http://dino-amour.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  19. http://www.diarijejakahangat.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  20. http://blogashalya.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  21. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  22. http://bahteranakhoda.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  23. http://mylovely-fieda.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  24. http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  25. http://www.munirahizzan.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  26. http://www.azhafizah.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  27. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  28. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  29. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  30. http://izzatihadra.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  31. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  32. http://yangbaik.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  33. http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  34. http://thesweetyelmo.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  35. http://yayaonly.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  36. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  37. http://ijamawar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  38. http://www.hawasyazanalee.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  39. http://eiramahirah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  40. http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  41. http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_4.html
  42. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_4089.html
  43. http://namakusuzy.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  44. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  45. http://wanieymahassan.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  46. http://norminieza.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  47. http://syiralokman.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  48. http://www.zazazehra.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  49. http://airis-contest.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  50. http://i-ezzaen.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  51. http://violetroslavender.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  52. http://sayasukagiveaways.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  53. http://umihumairayusof.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  54. http://aztiqah0216.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  55. http://nenektanjung.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  56. http://nasuhanass.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  57. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  58. http://balqislifestyle.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  59. http://www.nieynasakinahza.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  60. http://sayasukaimaginasi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  61. http://dramaticyang.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  62. http://sinoraanuar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  63. http://sinoraanuar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  64. http://mynameishafizah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  65. http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  66. http://sotskirt.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  67. http://contenganmesra.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_3.html
  68. http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  69. http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  70. http://alfirahana.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  71. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  72. http://vidolaaa.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  73. http://celotehgadistwitter.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  74. http://diaryoflittlepwincess.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  75. http://azyanramle.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  76. http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  77. http://mylovely-cats.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  78. http://aejarstories.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_4.html
  79. http://beskodpowerb.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  80. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  81. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  82. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  83. http://jombercontest.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  84. http://amirkhalis.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  85. http://fatinamdzfr.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  86. http://justmeandeu.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  87. http://belogninilar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  88. http://norshafikahaf.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  89. http://www.hakimiputra.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  90. http://komikfeeqry.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  91. http://permatacahayailmu.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  92. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  93. http://didi-the-kaito.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  94. http://dewqracintakita.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  95. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  96. http://purplestarz89.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  97. http://tengkubutang.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  98. http://honeyoyeke.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  99. http://feezavavivilavi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  100. http://kekasihdiawanbiru.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  101. http://awansamudera.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  102. http://seudillerq.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  103. http://blog-nadhirahafiqah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  104. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  105. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  106. http://www.phat.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  107. http://iamliniey.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  108. http://www.mojatcerewet.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  109. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  110. http://www.miraahussin.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  111. http://schomells.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  112. http://tehaalarh.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  113. http://nashanim.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  114. http://iyqa92.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  115. http://leerny.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  116. http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  117. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  118. http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  119. http://badariahkakak007.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  120. http://misz-aa.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  121. http://sheda-ucu.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  122. http://miszrockers.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  123. http://dlilasayangmama.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  124. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  125. http://inikisahsaya99.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  126. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunis-sebenar-shida.html
  127. http://myimpian11.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  128. http://nurawatif1.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  129. http://www.mialiana.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  130. http://lasenoritalala.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  131. http://aswanazmy.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  132. http://maszull.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  133. http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  134. http://zanahassan-zana.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  135. http://aryssanajwa.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  136. http://chocolatefreeze.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  137. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  138. http://ayshanur.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  139. http://sisepet-kinderbueno.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  140. http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  141. http://alyanimatshah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  142. http://bondaqalish.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  143. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  144. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  145. http://arazua.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  146. http://izahafizah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  147. http://www.kisahsidairy.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  148. http://ctamanaqim.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  149. http://www.iuzira.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  150. http://aisyasyahar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  151. http://blockaje.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  152. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  153. http://thestrella.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida-estrella.html
  154. http://www.wawaashihara.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  155. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  156. http://havinue.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  157. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  158. http://www.diyanahani.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  159. http://naniedean.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  160. http://niahix01.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  161. http://usahawansebenar.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  162. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  163. http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  164. http://www.opzzpinky.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  165. http://www.jiesusanos.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  166. http://dumtaradumdum.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  167. http://farahwahyda.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  168. http://bloghafisz.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  169. http://thescreammer.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  170. http://atiqahabsamad.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  171. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  172. http://anakpakcikawaiontheblog.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  173. http://lifestorysayakatsini.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  174. http://cikalyea.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  175. http://nisflox.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  176. http://diarifantasiku.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  177. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  178. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  179. http://meomaikawaii.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  180. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  181. http://systalolita.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  182. http://iynalieyanadira.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  183. http://mimiefarid.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  184. http://supergirlshortstory.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  185. http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  186. http://hyesemua.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  187. http://dheartyqhearty.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  188. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  189. http://alamslegacy.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  190. http://jafida.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  191. http://applepearlhaira.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  192. http://kamihardsman.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  193. http://lazymenaip.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  194. http://upsidesdown.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  195. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  196. http://ceritaanje.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_6.html
  197. http://mybloggieintan.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  198. http://www.ayuinsyirah.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  199. http://porthadiah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  200. http://nur-afiz.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  201. http://www.erazfadli.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  202. http://nadysyakirah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  203. http://www.linazlina.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  204. http://leyyannakhai.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  205. http://sitifatimahpunyablog.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  206. http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  207. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2014/02/bismiilahirahmanirahim-dengan-nama.html
  208. http://puangojes.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  209. http://najihah90.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  210. http://rimaalliq.com/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida/
  211. http://nikainaa.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  212. http://cyntakami.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  213. http://dilaella.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  214. http://zienoordin.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  215. http://cikshuhada.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  216. http://mrnskn.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  217. http://storystorynadya.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  218. http://koala-zeeqa.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  219. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  220. http://puyibl.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  221. http://little-geek98.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  222. http://dianathewannababes.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  223. http://hajarashikin.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  224. http://www.nabilabiela.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  225. http://ainamallow.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  226. http://shaufikahshukri.blogspot.co.uk/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  227. http://jmbelog.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  228. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  229. http://zamani84.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  230. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  231. http://faiz-tutorial.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  232. http://www.mamakaybee.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  233. http://qileh.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  234. http://darlinalife.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  235. http://sicomotizati.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_8.html
  236. http://akuayut.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  237. http://runninggiveaway.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  238. http://sc4rs.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  239. http://liamsjuliet.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  240. http://www.rafinamimi.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  241. http://nanakimie.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  242. http://ainexo96.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  243. http://ummumariah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  244. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  245. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  246. http://superpapaya.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  247. http://fynazshamz.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  248. http://miezashaklee.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  249. http://mizzanies.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  250. http://selendandangputihku.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  251. http://wanaseoby.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  252. http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  253. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida_11.html
  254. http://aidablurr96.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  255. http://www.yanasakura.my/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  256. http://ayuzan.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  257. http://contenganvampire14.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  258. http://zaralisha.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  259. http://www.azneyshamsuddin.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  260. http://cammylia.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  261. http://mass-naim.blogspot.com/2014/02/segmen-giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  262. http://selendandangputihku.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  263. http://www.dayangdeno.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  264. http://ckecilberbicara.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  265. http://celiktapikabur.blogspot.com/2014/02/04th-februari-2014-giveaway-5k-dunia.html
  266. http://aisyah4594.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  267. http://nursyikin.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  268. http://xiauraellallyn.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  269. http://zafirahzarrae.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  270. http://supergirlaiman.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  271. http://zulaizat.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  272. http://www.ccidoilydle.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  273. http://ratupimples.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  274. http://nursyazana26.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  275. http://simfonisida.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  276. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  277. http://fatinnurfaiqah.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  278. http://whymustshazwani.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  279. http://artisarainbow.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  280. http://batucoklat.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  281. http://contengcontengsicabi.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  282. http://marionettelifegoeslala.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  283. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  284. http://amirahamer.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  285. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  286. http://yaniej.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  287. http://waniesyiteru.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  288. http://sunnyxandra.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  289. http://umikasum.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  290. http://misscacacomot.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  291. http://mohdghazrani.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  292. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  293. http://inicaraaniss.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  294. http://mycharmingcrush.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  295. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  296. http://www.salya07.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  297. http://mutiarasubuh1.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  298. http://chichiziee.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  299. http://www.fatindiana.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  300. http://mutiarasubuh1.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  301. http://gurlgemini.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  302. http://tempoyakduriangoreng.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  303. http://emieyz.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  304. http://eelleebeautyhealth.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html 
  305. http://wwweffafarhana.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  306. http://hafiznur.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
  307. http://idreyldreams.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html

  • No.63 double link so no. ni kira terbakar ya! No.76 adalah link shida, hairan juga ada peserta letak link shida aduih! No.87 blog not found dan No.197 tak ada entri GA shida tapi blogger ni boleh buat link entri GA hebat! hebat!
  • shida minta semua peserta semak link korang betul-betul ya! jika tak ada atau double link sila inform shida dan sertakan link entry korang tu dekat komen entri ini.
  • senarai peserta akan shida update dari masa ke semasa 
  • PERINGATAN! bagi yang ada 2 nama/link dalam senarai ni shida akan kira 1 penyertaan sahaja, jadi no.pertama menjadi no.anda no. kedua batal. Shida tak nak edit lagi sebab masing-masing dah semak no.peserta masing-masing kan. Hope jelas ye!
  • buat remark dekat mana-mana supaya korang boleh ingat No Peserta masing-masing
  • nak cari entri korang sila CTRL+F ya! untuk memudahkan semua
  • shida dah semak semua link penyertaan seramai 303 peserta, tahniah semua!
  • rebut hadiah menarik mengikut Kategori : TOP REFERRAL, BEST ENTRI, RANDOM
  • Senarai Hadiah, Pembahagian Hadiah, Entri Giveaway 5k Dunia sebenar Shida *sila klik!
  • semua keputusan shida adalah MUKTAMAD!