Dunia sebenar Shida: June 2014

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 30 June 2014

Jom Turun Berat Badan dengan Jamu Slimbeautycare atau SBC

Assalamualaikum, peace upon you
Jom Turun Berat Badan dengan Jamu Slimbeautycare atau SBC | Firstly shida nak tanya semua pembaca blog shida hari ini korang pernah dengar tak Jamu Slimbeautycare ni? Produk ni juga dah Hot dalam Malaysia, dah ramai yang mencuba termasuk para artis kita sekarang ni. Jamu Slimbeautycare ni berasal dan produk keluaran dari Indonesia, ia juga mendapat kelulusan dari KKM. Jamu Slimbeautycare sebuah Produk Penurunan Berat Badan diperbuat 100% daripada Herba dan 100% bebas dari Bahan Kimia. Selain untuk penurunan berat badan ia juga sesuai untuk ibu-ibu yang sukar untuk hamil, Inshaa Allah dengan pengambilan Jamu SBC ini akan meningkatkan peluang untuk hamil.
  • Jamu SBC berfungsi sebagai Pembakar Lemak
  • Menukar Lemak menjadi Sumber Tenaga
  • Rasa Sihat dan Bertenaga dengan Pengambilan Jamu SBC
  • Dapat Mengetatkan Sistem Peranakan
Jamu SBC ni sesuai diguna oleh lelaki atau perempuan seawal 14 tahun. Jamu Slimbeautycare ini selamat dan berkesan serta HALAL itu yang paling penting sebenarnya kan. Kita kalau nak beli apa produk sekalipun kena pastikan status HALAL itu ada ya. Jamu Slimbeautycare tidak juga mendatangkan sakit-sakit kepala, kuat membuang air besar, sesak nafas atau kesan sampingan yang lain. Bagi Ibu yang menyusu tidak dibenarkan mengambil Jamu Slimbeautycare ini takut nanti bayi terasa panas kerana ramuan herbanya. Wajib minum air masak ketika pengambilan serta bersenam untuk kesan lebih cepat.

Antara testimoni yang berjaya dengan Jamu Slimbeautycare :
Farhan AF turun 9kg dengan Jamu SBC 
Ieda Moin turun 20kg dengan Jamu SBC
Edlin AF turun 7kg dengan Jamu SBC

Jadi khas buat pembaca shida, tak kira yang wujud atau tak wujud maksud shida  yang membaca artikel dari entri shida ini korang layak mendapat DISKAUN + PENGHANTARAN PERCUMA + HADIAH PERCUMA dengan menyatakan anda "pembaca blog shida dan mendapat tahu Jamu Slimbeautycare ini dari blog shida" cukup itu saja tak perlu bodek banyak-banyak ok :) so kalau korang dah mula nak plan turunkan berat badan boleh lah cuba Jamu Slimbeautycare ni.  Raya pun dah nak lagi sebulan kan so elok sangatlah kalau korang plan nak nampak cantik semasa perayaan nanti :) Jamu SBC di datangi dengan botol berisi 60 kapsul untuk penggunaan selama sebulan bernilai RM165.00. Jika berminat boleh menghubungi pengedar dan mendapat harga terbaik dari BLOG SHIDA sendiri :


Sunday, 29 June 2014

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida telah pun TAMAT

Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah, akhirnya TAMAT sudah  Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida, diminta semua peserta semak link masing-masing pada SENARAI PESERTA dan juga minta ALERT pada Pengumuman Pemenang  Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida pada 1 July 2014 iaitu pada hari selasa nanti. Terima kasih kepada semua peserta dan kawan-kawan rapat yang support dan join segmen ini :) Nantikan Keputusan pemenang sebab ada kejutan sikit :) Tunggu ya :) sambil tu boleh Blogwalking ke blog peserta yang lain untuk membaca pengalaman mereka yang sememangnya so sweet :) Good Luck semua :)


Selamat Berpuasa kepada semua bloggers dan pembaca setia DSS | Niat Puasa Sebulan

Assalamualaikum, peace upon you.
Ucapan Salam Ramadhan shida kepada semua blogger, kawan-kawan, sahabat handai dan tak lupa kepada semua pembaca pengunjung setia Blog Dunia sebenar Shida :) Tahun ni kita berpuasa seperti biasa agak awal dan semakin awal jadi shida rasa masa tu terlalu cepat dan pantas sehinggakan shida terkejar-kejar kan masa dengan sibuk urusan sendiri dan kerja shida. Pakej pula datang dengan musim panas berpanjangan kalau hujan pun tak rasa hujan pun. Berdoalah kita banyak-banyak agar hujan rahmat membasahi bumi AMIN!. So bulan puasa tahun ni tak ada yang nak tambah tolak seperti biasa cuma tahun ni nak kerap pergi solat tarawih macam tahun lepas pun ada azam macam ni Alhamdulillah dapat pergi walau selang-selang hari, selalunya shida tak berpeluang nak pergi sebab kerja malam kan so tahun ni nak cari juga masa untuk pergi berjemaah tarawih bersama keluarga. Inshaa Allah dalam bulan yang Mulia ini moga kita mendapat lebih keberkatan darinya tapi jangan lah pula bulan Ramadhan je nak cari keberkatan bulan-bulan lain pun boleh, kalau hari-hari cari keberkatan hidup lagi Awesome! :) Shida nak share juga Niat Puasa Sebulan dan Doa Berbuka Puasa kepada semua mungkin ada yang lupa al-maklumla setahun sekali kan :)


 kalau rasa entri ini patut di share sila klik button sahre fb, g+ tweet dan like thanks ;)


Saturday, 28 June 2014

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida | mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa shida beria-ria sangat nak buat segmen ni kan. Sebenarnya shida nak luah rasa bersyukur shida kerana selama shida bersama Nuffnang banyak juga dengan duit atau pendapatan bersama Nuffnang ini sedikit sebanyak membantu shida dari segi kewangan dari sikit-sikit lama-lama jadi bukit tapi baru bukit rendah belum bukit tinggi lagi hehee :) tapi walau apa pun shida tetap bersyukur :) Jadi sempena cpuv campaign ke 100 ni shida ada niat nak buat sesuatu kenangan kepada semua Nuffnang members yang join segmen ni tetapi khas kepada yang terpilih dan layak sahaja (pemenang) mengikut kategori hadiah yang shida buat. So kita teruskan dengan syarat-syarat segmen terlebih dahulu :
  1. WAJIB: Follow Blog + Add Facebook + Like Fanpage + Follow Istagram + Follow google+ & Follow Twitter  *shida memang tak link kan sebab semua detail ada dalam blog (sidebar) ni juga just klik saja ok :)
  2. WAJIB: klik button share facebook entri ini, G+ entri ini, tweet entri ini dan like entri ini .
  3. WAJIB: Buat satu entri bertajuk Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida
  4. WAJIB: Copy Banner segmen dan link kan ke entri segmen
  5. WAJIB: Di dalam entri anda Nyatakan pengalaman anda bersama Nuffnang sebagai contoh : cerita tentang mula-mula dapat cheque ke, dapat cpuv campaign ke, pergi event ke atau lain-lain cerita hanya berkenaan dengan Nuffnang sahaja.
  6. WAJIB: Dah siap entrinya, copy link entri dan paste pada komen entri ini sahaja.
  7. Mula : 22 June 2014 (ahad) dan Tamat : 28 June 2014 (sabtu)  *berlangsung selama seminggu
  8. Pengumuman pemenang pada :  1 July 2014 (selasa)




Mungkin juga anda ingin baca entri-entri ini :


Friday, 27 June 2014

Tinggal sehari saja lagi nak TAMAT segmen bersama Nuffnang | Pembahagian Hadiah Segmen

Assalamualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
Nak join boleh klik BANNER | tamat pada 28 Jun 2014
Pejam celik pejam celik tinggal lagi sehari Segmen shida ni nak tamat, bagi yang belum join dan rasa nak join bolehlah klik banner untuk join ya :) Setakat ni seramai 36 peserta yang join alhamdulillah ramai juga tapi shida target 50 peserta tapi tak apa 36 pun dah memadai sebab hadiah pun tak banyak. Bagi yang join ni mungkin dia rasa dia betul-betul hargai apa yang di dapat selama bersama dengan Nuffnang. Mungkin juga nak luah rasa kecil hati ke, shida baru baca beberapa entri belum sempat baca semua lagi. Tapi semua best-best kebanyakkan semua pernah pergi event anjuran Nuffnang sangatlah best shida rasa sebab shida sendiri belum pernah lagi nak join semua tu :) Inshaa Allah satu hari nanti kan :)

Ohya sebenarnya shida nak buat pembahagian hadiah dalam entri ini so seperti yang semua tahu hadiah yang shida tawarkan kepada 14 pemenang sahaja. Dan shida ada tambah hadiah disebabkan shida akan pos pada bulan puasa so shida nak tambah Kad Raya Limited Edition dari shida sendiri, design sendiri, print sendiri untuk para pemenang shida ke 14 pemenang tersebut. So kiranya semua pemenang akan dapat. Rupa kad masih dalam proses, shida tiba-tiba blurr nak design kad shida sebab dah 3tahun shida keluar kad raya untuk blogger dengan berlainan design. Harap semua berjalan dengan lancar amin :)


PEMBAHAGIAN HADIAH-HADIAH SEGMEN BERSAMA NUFFNANG (14 PEMENANG) :
Tempat Pertama : Entri Nuffnang Paling Menarik
Button Badge Segmen + Bookmark Segmen + Voucher RM100 Zalora + Voucher Discount Legoland + Kad Raya LE dari Blog Shida

Tempat Kedua : Entri Nuffnang Paling Best
Button Badge Segmen + Bookmark Segmen + Voucher RM50 Zalora + Kad Raya LE dari Blog Shida

Tempat Ketiga : Entri Nuffnang Paling Cantik
Button Badge Segmen + Bookmark Segmen + Voucher RM30 Zalora + Kad Raya LE dari Blog Shida

Tempat Keempat : Entri Nuffnang Paling Memikat
Button Badge Segmen + Bookmark Segmen + Voucher Discount 20% Zalora + Kad Raya LE dari Blog Shida

Tempat Kelima : Peserta Terakhir Segmen
Button Badge Segmen + Bookmark Segmen + Kad Raya LE dari Blog Shida

Tempat ke 6 hingga 14 : Cabutan dari Encik Random
Bookmark Segmen + Kad Raya LE dari Blog Shida


So macam mana pembahagian hadiah shida buat? adil x? hehee ..so kalau rasa korang nak menang dalam salah satu kategori hadiah ni boleh betul-betul  balik entri tu sebelum segmen TAMAT ya :) Nak join boleh cepat-cepat join sebab tinggal sehari saja lagi ya :) Good Luck semua :) Ohya! Tak dapat nak bagi hadiah CASH sebab tak ada luck dalam GA MrJacko tu huhuhu :3


Thursday, 26 June 2014

Nuffnang Berwajah Baru | Cpuv Campaign ke 101 Bulgogi Brothers Korean BBQ

Assalamualaikum, peace upon you.
Nuffnang Berwajah Baru, korang dah tengok belum? kalau belum pi la buka laa ni memang lain tau. Kerap juga Nuffnang ni salin baju web depa ni. Kali ni nampak macam lebih byk warna biru hehee.. Harussslah biru kan hehee :) dia tahu kot shida pun suka warna biru :) Ada yang lagi best sebenarnya shida dapat lagi CPUV Campaign ke 101 iklan dari Bulgogi Brothers Korean BBQ, actually agak pelik dengan nama iklan shida ni sebab tak pernah nampak lagi menari-nari dalam blog shida cuma harapan ia kekal lama lah :) So far dah ada 4 cpuv campaign yang on going, harap lama-lama duduk dalam blog ni. Boleh shida cahout lepas tu kalau dah tak ada cpuv campaign sekiranya dapat lagi shida tunggu lah sampai puas hati nak cashout :) Thanks Nuffnang :)


Tuesday, 24 June 2014

Kita Semua Gila Bola #gilabola by Joe Flizzow

Assalamualaikum, peace upon you.
Kita Semua Gila Bola #gilabola | semua sekarang borak-borak pasal bola tak kira laki atau perempuan dimana-mana mesti dengar pasal bola dan kegilaan yang dibawa oleh #pialaduniabrazil2014 ni. Agaknya orang perempuan pandai ke sembang pasal bola ni eh?? mesti lah pandai perempuan sekarang dan maju tengok bola pun seiring dengan lelaki sekarang. Kalau dicari memang ada wanita kaki bola ni dengan jersi pilihan mereka, melepak dikedai-kedai mamak, buat contengan dimuka dengan warna pilihan team masing-masing, memang gila bola! Tak macam dulu hanya minat team semata-mata ada cristiano ronaldo hehee. Selalu macam tu lah tapi sekarang tak lagi. Mana team kuat yang tu lah menjadi pilihan mereka :)


Kita Semua Gila Bola #gilabola by Joe Flizzow | kalau menjelang perlawanan bola yang hebat-hebat seperti Piala Dunia Brazil ni mesti ada lagu bersempena. Korang pernah dengan lagu #gilabola dari Joe Flizzow. Kalau tak pernah cuba korang play video tu sekarang. Sebuah lagu yang unik dan liriknya pula mengenai tabiat biasa peminat 'gila bola sepak', yang fans nya tidak kira peringkat umur dan asal-usul, seperti berjaga sepanjang malam, lukisan muka dan banyak lagi. Jom sama-sama kita dengar dan  nyanyi lagu #gilabola by Joe Flizzow bersama lirik klik sini. memang best kot lagu ni!!
Dah dengar sampai habiss?? syok kan? bestt kan? jangan lah sekadar layan saja apa kata kita JOM SERTAI KEGILAAN di Football Mad Territory. Macam mana nak join?? senang saja!! korang pengguna Instagram yang tegar kan?? apa kata korang kongsi kan gambar football-mad moments korang di instagram dan JANGAN LUPA! #gilabola . Kenapa perlu #gilabola ? manalah tahu korang boleh muncul dalam video seterusnya yang akan datang Exclusive dari Celcom! haaaa.. best kan? so jangan lupa hashtaggilabola #gilabola ok, kita tengok perempuan ke lelaki yang 'gila' bola sebenarnya hehee :)



Monday, 23 June 2014

Bebelan dari Segmen bersama Nuffnang

Assalammualaikum, pece upon you.
http://www.duniashida.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
nak join boleh klik banner ya :) 22 June - 28 June 2014

Antara bebelan yang biasa shida dengar :
  • banyaknya syarat WAJIB
  • susahlah lah syarat segmen ni
  • tak ada Akaun Nuffnang
  • tak ada facebook, tak ada itu tak ada ini
  • tak ada masa nak join sibuk
Ok ini antara bebelan yang shida dengar, so far shida tidak pernah meletakkan syarat yang orang kata kita sendiri tak mampu buat. Setakat follow-follow itu perkara biasa bagi shida, bukannya follow banyak blog pun blog shida saja. Kebanyakan yang join semua yang dah pernah pernah follow shida so tak ada masalah dari segi itu. Untuk share entri pula korang pon tak perlu risau just buka entri shida ni nanti korang akan nampak icon share button shida dah siapkan untuk korang share just klik saja then share lah :) button share facebook ada pada bawah title post ya kot ada yang tak nampak. 
Sekiranya korang tak ada salah satu acc media social macam instagram ke twitter ke atau google+ just abaikan saja buat yang mana ada sahaja ok. Shida tak lah kejam sangat-sangat semua tak boleh ini tak boleh. Kalau rasa nak support just join saja Segmen ini, tak adanya shida nak cek satu persatu siapa yang follow tak follow sebab shida anggap dalam aktiviti macam ni, kita  masing-masing kena jujur lah ok tak perlu kena cakap "korang kena jujur eh". Shida memang tak cek serius! kalau korang ada masa bolehlah join meriahkan lagi Segmen pertama dari shida ni. kalau sibuk nak buat macam mana. Shida tahu hadiah pun tak seberapa tapi ikhlas dari Shida dan Blog Picisan ini :) Terima kasih.


Senarai Peserta Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
Nak join boleh klik BANNER :) 22 Jun - 28 Jun 2014
Mohon korang komen sekiranya link korang tak ada dalam senarai atau url korang salah. Shida akan kemaskini senarai peserta dari masa ke semasa. Jom pakat blogwalking dengan peserta yang lain, boleh juga korang baca pengalaman setiap ahli Nuffnang dan menambah kenalan dikalangan blogger-blogger Nuffnang.

Senarai Peserta :
  1. http://www.syuhadasalleh.my/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  2. http://www.linazlina.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  3. http://amad-jalanan.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  4. http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  5. http://amirnawawi.com/pengalaman-bersama-nuffnang/
  6. http://tehaalarh.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  7. http://timmbill91.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  8. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  9. http://cikdelimamerah.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  10. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  11. http://zanahassan-zana.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  12. http://www.kisahsidairy.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  13. http://nurrahabdullah.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  14. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  15. http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  16. http://www.opzzpinky.my/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  17. http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  18. http://travellogdin.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  19. http://msvelentine.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  20. http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  21. http://www.mycherita.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  22. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  23. http://www.cekgunorazimah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  24. http://adna2029.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  25. http://norminieza.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html 
  26. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  27. http://yangbaik.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  28. http://www.zazazehra.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  29. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  30. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  31. http://www.shedaucu.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar-shida.html
  32. http://www.ladyainaa.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  33. http://umikasum.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  34. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  35. http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunis-sebenar.html
  36. http://www.ziezah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  37. http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  38. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  39. http://seindahcerita.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  40. http://www.ainizakaria.my/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar_3525.html
  41. http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
  42. http://www.rafinamimi.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html


Saturday, 21 June 2014

Hadiah untuk Segmen bersama Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah untuk Segmen bersama Nuffnang | ok ini antara hadiah yang shida tawarkan dalam Segmen bersama Nuffnang esok :) hadiah tak seberapa pun tapi ikhlas shida beri kepada pembaca setia semua :) Segmen ini berlangsung sempena ke 100 Cpuv Campaign shida, tak percaya?? klik sini ya! entri masih fresh lagi hehee. Jika shida menang cash dari Giveaway Cash RM150 MrJocko akan tambah wang tunai dalam Segmen ni nanti "kalau menanglah" :) Syarat sangat-sangat mudah sebab shida sorang saja yang sponser semua hadiah ni :) Hadiah (5 Button Badge Nuffnang + 14 Bookmark Nuffnang + 5 Voucher dari Watsons + Cash/Topup jika menang) yang shida beri kepada 14 pemenang di pecahkan kepada 2 kategori iaitu 5 pemenang untuk Best Entri dan 9 pemenang untuk random dari shida sendiri. So Good Luck semua yang join nanti :)

jika ada penambahan hadiah akan shida update di dalam entri ini :)


Giveaway Cash RM150 MrJocko

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.mrjocko.com/2014/06/mini-giveaway-cash-rm150-mrjocko.html
Sepanjang join mana-mana Giveaway atau Segmen shida belum lagi pernah menang wang tunai, selalunya mesti hadiah barangan dari blogger. So kali ni nak mencuba nasib untuk memenangi hadiah dari MrJocko dan Team Bloggers ni. Kalau lah bernasib baik bolehlah shida tambah hadiah untuk segmen bersama Nuffnang shida yang akan berlangsung pada esok hari AHAD tepat jam 00:00 so tunggu ya semua :) Hope bertuahlah dalam Giveaway Cash RM150 MrJocko ni Amin :)

Nak join boleh Klik Banner | Hadiah : RM50 x 3 pemenang | Tamat 22.6.2014


Friday, 20 June 2014

Akhirnya tercapai juga 100 Cpuv Campaign yang ditunggu-tunggu | Terima Kasih Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Akhirnya tercapai juga 100 Cpuv Campaign yang ditunggu-tunggu | Terima Kasih Nuffnang, dengan ini shida akan melancarkan Segmen bersama Nuffnang untuk pertama kalinya. Paling cepat esok shida akan publish entri segmen. Nanti shida share hadiahnya dulu ok :) Untuk Cpuv Campaign yang ke 100 dari iklan Invest Smart Campaign yang berada pada iklan skyscraper (sidebar) kalau korang perasan bolehlah picit-picit iklan tu kan hehee :) Happy juga rasa akhirnya 100 sudah BE terkumpul setakat ni Alhamdulillah syukran :) Hari-hari kot shida tunggu bilalah BE baru nak muncul semalam shida saja update survey, tiba-tiba malam tu shida tengok dah ada BE baru sangkut yang ke 100 lah tu :) itu salah satu cara juga untuk kita mendapatkan cpuv campaign dari advertising :) so jangan segan silu korang mencuba segala tips yang shida beri ok :) Thanks Nuffnang!
http://www.investsmartsc.my/
nak tahu apa itu Invest Smart Campaign boleh klik banner atas ni ya :)
semalam ada update dekat facebook, ramai juga yang alert nak support segmen pertama shida ni :) alhamdulillah moga berjalan dengan lancar hendaknya. Yang paling penting semua boleh join, berkongsi ilmu bersama Nuffnang members kan molek begitu :) tunggu ya semua!!


Thursday, 19 June 2014

Syiela D'Beauty

Assalammualaikum, peace upon you.
Syiela D'Beauty | shida suka dengan eshoppe ini, kenapa shida suka? sebab shida kenal lah owner shop ni Blogger Syiela atau Kak Syiela. Baru-baru ni shida ada beli Produk Al-Razi dari Kak Syiela memang menakjubkan sabun al-razi tu sesuai dengan kulit shida yang berjerawat ni. Bukan Produk Beauty saja yang kak syiela jual sekarang ni banyak tau pelbagai kalau korang nak tahu lebih lanjut boleh ke Blog Kak Syiela sendiri banyak sangat-sangat barang yang dijualnya. Antara Hot Item yang lain :

WA beauty E'Shoppe

Assalammualaikum, peace upon you.
Shida masih berhutang dengan beberapa sponser GA 5k Dunia sebenar Shida termasuklah sponser dari WA beauty E'Shoppe ni. Dari apa yang shida lihat sekarang eshoppe wawa ni dah mula beroperasi menjual Produk Shaklee. Makin banyak remaja dan ibu-ibu ambil peluang dengan menjual barangan dari Shaklee selain mengambil sebagai produk kesihatan untuk diri. Bukan itu sahaja ada juga Produk Beauty, Shawl, Baju-baju, untuk baju persiapan hari raya pun ada korang boleh klik link page wawa untuk lebih lanjut ok :)
Produk Beauty
Baju-baju terbaik dari WA beauty E'Shoppe


Wednesday, 18 June 2014

Al-Fatihah buat Blogger Syuhada Baharudin

Assalammualaikum, peace upon you.
http://syuhadabaharudin.com/
Al-Fatihah buat BloggerSyuhada Baharudin | Rasa sedih belum habis lagi dengan pemergian Arwah suami Kak Dara atau Blogger Makdara, tadi senja dikejutkan lagi dengan berita sedih dengan pemergian Blogger atau Kak Syuhada Baharudin. Rasa sayang shida belum sempat mengenali dengan lebih rapat dengan arwah ni. Tapi dia rajin tegur shida, like dan komen status di facebook itu salah satu aktiviti harian arwah. Selepas berita Kak Syuhada terlantar koma di hospital shida terkejut patutlah lama tak nampak Kak Syuhada bersocial dimedia social. Kalau tak, selalu nampak status semangat dan kata-kata semangat yang selalu Kak Syuhada update. Sekarang semua tinggal kenangan dan shida pasti ramai bloggers yang mengenali arwah rapat atau tak terasa dengan pemergiannya. Kita kena akur Allah lebih sayangkan arwah dan kita juga kena terima hakikat bahawa semua yang hidup pasti akan mati, ajal dan maut ketentuan yang Maha Esa. Al-Fatihah buat arwah Syuhada Baharudin, andai arwah ada membuat kesalahan dan kesilapan atau menyinggung perasaan mana-mana pihak mohon Maafkan ya, halalkan segalanya untuk kebaikan bersama AMIN. Blogger Syuhada Baharudin dalam kenangan.


Tempahan Kad Raya Dibuka sehingga 10 Julai 2014

Assalammualaikum, peace upon you.
Tempahan Kad Raya Dibuka sehingga 10 Julai 2014 | shida buka untuk print kad raya untuk korang ya :) bagi yang berminat nak ada kad raya sendiri nak cetak boleh PM shida di facebook shida, fanpage shida atau lebih mudah korang email saja shida. Semua detail shida ada di sidebar ok :) So boleh roger shida untuk tengok harga kasih sayang shida untuk korang ok :) Minima print sebanyak 30 keping berharga RM38 Free sampul dan kos penghantaran. Bayar je RM38 shida bagi 30 keping kad raya korang dengan sampul sekali ok :) itu untuk yang paling sikit untuk print lah! nak print lebih banyak boleh PM shida untuk harga selanjutnya. Yang paling penting korang kena design sendiri atau upah lah designer korang untuk design kad korang bersaiz 800x560 ok? dah siap, hantar design kat shida then boleh lah print ok :) shida tak buka servis design sebab sibuk dengan kerja dan komitmen lain so tak nak kelam kabut shida open untuk print sahaja. Berminat maii PM shida naaa :)
ini contoh Kad korang dapat nanti, ini kad raya shida 2013 siapa yang dapat kad ni jenis dia macam tu lah ok :) sebarang pertanyaan jangan lupa PM shida ya :)


Tuesday, 17 June 2014

Terima Kasih Blogger Sya Mimie

Assalammualaikum, peace upon you.
Terima Kasih Blogger Sya Mimie sebab dia banyak komen pada entri-entri shida tau! sebenarnya belum sesi perkenalan lagi antara shida dan Blogger Sya Mimie ni. Eh jap nak panggil kak ke? sebab Sya Mimie dah berkahwin dan bakal menjadi ibu nanti Tahniah ye :) Sya Mimie dah pun memasuki carta Jari Ohsem Bulanan shida, tak percaya boleh scroll bahagian sidebar shida ni. Yang pertama memang nama Sya Mimie. Terima kasih ya kerana sudi hadir ke blog picisan ini dan menjadi sebahagian daripada keluarga blog warna biru ni :) Happy sejenak shida :) untuk tidak terlepas dari shida singgah-singgah blog Sya Mimie ni shida masukkan dalam Bloglist 2 shida. Terima Kasih sekali lagi :) Jom terjah Blog Sya Mimie :)



Monday, 16 June 2014

Kalau ada Jodoh tak kemana

Assalammualaikum, peace upon you.
Kalau ada Jodoh tak kemana, ayat ni selalu shida guna kalau ada yang bertanya-tanya tentang kami. Masa lepas kenduri kakak rumah dengan penuh sanak saudara, makcik pakcik, ipar duai semua duk bertanyakan shida, bila lagi? bila lagi? Kadang tu memang agak tertekan sebenarnya korang. Mak ayah shida relax je bukan jenis memaksa tapi orang lain pula yang banyak bunyi. Almaklumlah selepas kakak shida sebenarnya memang turn shida pula. Tapi apakan dayakan cuma shida selalu ingat kalau ada jodoh tak kemana. Shida pun tak boleh nak jangka bila shida akan jadi isteri orang sebab bagi shida untuk menempuh semua tu Inshaa Allah shida sudah bersedia dan akan lebih bersedia. Yang lain berserah pada dia dan Maha Esa. Kalau cepat, cepatlah kalau lambat pun nak kata apa kan. Ini semua soal jodoh kadang-kadang kita hanya merancang yang menentukan selebihnya yang diatas. Perancangan shida memang ada masih plan tapi ada beberapa part yang kami berdua perlu sabar dan mengambil masa sikit. 
Tapi mulut orang kan, ada juga yang kata tak kan nak kahwin time tua-tua kan. Ammboii..mulut depa. Tak makan saman betul bila berbicara kan. Terasa teman ni ha! kalau ada yang nak sponser boleh juga esok juga shida boleh kahwin!! Tapi fikirkan soal hati sidia shida tutup telinga je. Kadang sentap weiii!! serius cakap tapi sabar..sabar..sabar.. Biasalah umur macam shida sepatutnya memang dah kena kahwin tapi orang kata belum sampai seru. Nak buat macam mana kan, shida redha je! Moga nanti dipermudahkan hari-hari shida nanti. Kawan-kawan pun minta doakan sekali yang terbaik buat shida ya :) Mungkin juga ada hikmah disebaliknya kenapa shida kahwin lambat. Mungkin allah nak shida jaga mak ayah lebih lama, berbakti dengan mak ayah supaya hidup lebih berkat dan sejahtera, Inshaa Allah. Sentiasa berfikir positive :)

mulut orang ni kahwin lambat pun bunyi, nanti dah kahwin tak dapat-dapat anak lagi pun bunyi..haihh mulut manusia kan nak kata apa. shida malas nak ambil port sangat. buat hal sendiri, fikir positive je lagi baik kan :)


Sunday, 15 June 2014

Hadiah Ephyra dan T-shirt Ephyra dah sampai ke tangan dengan selamat

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah Ephyra dan T-shirt Ephyra dah sampai ke tangan dengan selamat, terima kasih tak terhingga kepada Ephyra2u dan Pengasas Ephyra iaitu Puan Amiza sebab sudi memilih blog shida buat kali keduanya Giveaway Ephyra ini dijalankan. Tak lupa juga shida ucapkan kepada Blogger Mialiana kerana menganjurkan Giveaway yang superb awesome ini dan memberi juga ruang kepada semua blogger menjadi pengguna Produk Ephyra yang terlajak laris ini. So kalau nak tengok result kena lah tunggu selepas 30hari menggunakan Ephyra. Seperti sebelum ini ephyra sedikit sebanyak membantu dalam masalah kulit dan jerawat shida so dengan harapan yang tinggi harap ephyra boleh membantu lebih lagi menanangi masalah kulit dan jerawat ini. Sama-sama doakan dan berusaha untuk Cantik, Sihat dan Bertenaga bersama Ephyra!


Saturday, 14 June 2014

Hadiah dari Blogger ziezah.com dan mamaniza.com

Assalamualaikum, peace upon you.
Rasa seronok bila ada blogger beri kita hadiah kan? shida orang pertama yang seronok dan bersyukur jika ada diantara blogger yang sudi beri hadiah sebagai tanda kenangan ketika berbloging. Thanks kepada Blogger Jiejah atas pemberian set butang dari sabah ni. Blog jiejah yang baru berdomain www.ziezah.com sangat mudah nak ingat, jiejah pandai pilih kan hehee :) Hadiah yang shida dapat ni dari Top Komen Blog Jiejah, bukan sahaja shida ada juga beberapa rakan blogger yang juga menjadi top komen blog shida. Tahniah shida ucapkan. Set Butang ni warna biru rasa sweet je tengok, Inshaa Allah raya shida boleh pakai sebab rasanya baju raya tahun ni Biru jika tak ada apa-apa cadangan lain. Thanks ya jiejah :)
Hadiah kedua ni pula dari Blogger Mamaniza, baru-baru ni mama ada anjurkan Giveaway dan shida diantara yang bertuah memenangi cabutan tersebut so dapatlah tasbih comel limited dari mamaniza :) Thanks mama dan salam perkenalan dari Shida ya :) Maaf agak lambat update baru selesai dengan kesibukan kenduri kendara dirumah minggu lepas :) Mama juga salah satu pengomen tegar blog shida jom terjah blog mama www.mamaniza.com :)


Friday, 13 June 2014

Top Komen Bulan May www.duniashida.com

Assalamualaikum, peace upon you.
Tanpa mereka tak kemana blog shida, inilah ungkapan yang selalu hadir dalam hati dan sanubari kepada Top Komen Bulanan shida. Kalau korang tengok selalu naik nama yang sama kan so nama-nama tu lah tak jemu-jemu singgah blog shida walau shida update ke tak ke, mereka tetap datang sekadar ingin bertanya khabar membaca setiap cerita yang shida kongsikan. Tak lupa juga kepada silent-silent reader eh ader ke?? hahaa kalau ada juga lah, atau kepada kawan-kawan yang rajin komen tapi tak masuk lagi dalam carta Terima Kasih tak terhingga ya :) Inshaallah jika diberi kesempatan dan rezeki lebih boleh beri kepada 20 Top Komen sekali gus kan! Apa-apa pun terima kasih banyak-banyak dan sebagai tanda penghargaan shida nak beri Penanda Buku atau Bookmark versi Frozen tapi kita tunggu sekali dengan TOP KOMEN untuk bulan seterusnya pula k. Bagi 2 bulan sekali gus senang kan :) Ohya terima kasih sebab sudi wish pada entri Wordless Wednesday shida kelmarin ada yang salah faham bila tengok gambar tu sebenarnya itu akad nikah kakak shida so tahun ni kami ada ahli keluarga baru lagi meriah raya nanti :) lepas ni turn shida pula baru korang boleh wish kat shida ok :) doa-doakan tau moga cepat jodoh kami Amin!


Thursday, 12 June 2014

Cpuv Campaign ke 99 dari Nuffnang | Huawei Ascend P7

Assalammualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah 99 cpuv campaign yang shida dapat sepanjang shida bersama Nuffnang, lagi 1 cpuv saja lagi untuk cukupkan 100 cpuv campaign untuk tahun ke 4 shida bersama Nuffnang ni. Dapat yang ke 100 bolehlah shida cashout untuk sesi 2014 ni. Walau pun shida agak sibuk dalam 2 minggu yang lepas tapi alhamdulillah shida dapat juga cpuv ni. Kita tunggu cukup 100 cpuv campaign lepas tu shida mulakan segmen nuffnang ok. Hadiah lama dah ready nanti shida up gambar. Untuk cpuv campaign ke 99 ada 1 lagi cpuv tengah running yang lain semua credited dah. Mana taknya 2minggu tak update tak buka blog huhuu.. redha sudah :) Iklan ke 99 Huawei Ascend P7 Thanks Nuffnang!


Wednesday, 11 June 2014

Wordless Wednesday | Akhirnya dia miliknya :)

Assalammualaikum, peace upon you.
bertambah ahli dalam keluarga :)