Dunia sebenar Shida: August 2014

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 30 August 2014

Hadiah dari Ephyra Oceanlife2u | Kotak ke Empat Ephyra

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Ephyra Oceanlife2u | Kotak ke Empat Ephyra | alhamdulillah syukur walau tak menang dalam Top 10 untuk menjadi pilihan Puan Amiza iaitu Pengasas Ephyra Oceanlife2u sendiri tetapi dapat juga dalam 20 peserta terawal yang review bagaimana ephyra membantu dalam cabaran 30hari. Ephyra Trial Pack (10 sachet) ini shida dapat dalam 3 or 4 hari yang lepas shida kalau tak silap sekarang baru nk update di blog :) shida belum lagi minum kemungkinan esok baru mula minum, dah habis 10 sachet akan order untuk kotak ke 5 ephyra. Sebenar diri shida sendiri amat sesuai minum Ephyra sebab shida sendiri rasa bagaimana perubahan yang shida dapat. Siapa yang minum memang tahu lah ephyra ni memang awesome! betul tak? Tak cuba memang tak tahu khasiat yang kita boleh rasa seawal 7 hari korang!! serius!! so bagi kesemua pemenang Top 10 dan saguhati untuk Cabaran Fasa ke2 ni tahniah shida ucapkan dan Terima Kasih juga kepada Blogger Mialiana. Selamat berEphyra ya kawan-kawan :)

bagi kawan-kawan yang nak cuba ephyra dan ingin memeiliki ephyra dengan harga murah dari pasaran boleh PM shida ya di email, facebook atau fanpage :) klik : testimoni shida menggunakan Ephyra


Friday, 29 August 2014

Kawan-kawan boleh tak bantu shida selesaikan masalah ini??

Assalammualaikum, peace upon you.
Beberapa hari yang lepas shida digemparkan dengan kedatangan Malware yang tak diundang, sekarang masalah lain pula yang timbul, masalah BERAT BLOG shida ni. Setakat ini bagi shida sendiri blog shida berat dia terkawal, bila load semua habis keluar dan muncul dari segi banner, tulisan dan lain-lain. Mungkin sebab shida mempunyai kelajuan internet yang boleh tahan lajunya (streamyx). Cuma kadang-kadang shida perhatikan bahagian sidebar paling lambat load berbanding bahagian ruangan banner dan post, header pun keluar elok saja, cuma sidebar agak lambat tapi disebabkan internet ok so tak ada masalah lah! Cuma yang membuat shida tak sedap hati bila ada beberapa blogger yang tegur shida blog lambat loading, blog berat dan sebagainya. So sedikit sebanyak memberi kesan kepada shida juga.

Terkesan bukan shida kecil hati atau marah tapi risau dengan keadaan blog shida ni. Bila lambat loading dan blog terlalu berat juga salah satu faktor kenapa blog kita tiada pengunjung. Shida selalu fikir apa nak buat ni. template paling ringan shida dah gunakan pada blog kesayangan shida ni. Mungkin shida nak lihat-lihat bahgian sidebar mungkin ada beberapa yang perlu shida buang atau tak pelru dipaparkan. So shida nak tanya koranglah bila buka blog shida kan bahagian mana yang paling lambat keluar atau rasa loading terlalu lama? Keselesaan korang sebagai pembaca dan pengunjung blog shida adalah keutamaan shida sekarang ni. Sebab yang selalu nak datang adalah korang so nak jugalah jaga keselesaan korang ketika berada di blog shida ni. Kalau kata korang ada idea lebih baik untuk blog ni juga boleh share dengan shida diruangan komen ya. Shida sangat-sangat hargai jika dapat bantua dari korang semua.

Bukan itu sahaja, shida juga perasan kadang-kadang ada beberapa blogger tak jumpa tempat komen blog shida. Kalau buka link entry mesti kotak komen tak muncul, ada tak korang alami situasi macam ni bila buka atau komen blog shida?. Sebab shida tak menggunakan readmore so korang boleh baca sampai habis blog ini tanpa perlu menekan tajuk entri. Bagi yang menggunakan internet yang speed kureng boleh guna cara ini. Kadanag-kadang bila korang baca full entry shida, shida perasan juga kotak komen atau ruangan komen lambat keluar, bagi yang guna internet speed kureng mesti dah tak keluar kotak atau ruangam komen shida. Mungkin ini salah satu sebab blog shida ni lambat sangat loading. Shida pening dah fikir, minta jasa baik korang fikir untuk shida pula, maybe boleh cari solution untuk shida ke :)


Thursday, 28 August 2014

Segmen I LOVE MALAYSIA bersama Cik POP

Assalammualaikum, peace upon you.
http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2014/08/segmen-i-love-malaysia-bersama-cik-pop.html
Nak join boleh klik banner, kita memeriahkan lagi segmen ini :)

Tajuk Segmen : Segmen I LOVE MALAYSIA bersama Cik POP
Deadline : Sepanjang bulan kemerdekaan :) 11.59pm ( 31 Ogos 2014 ) 
Siapa boleh join : Bloggers 

 I Love Malaysia and I'm From Perak


Set Resdung dan Alergik Shaklee | NiniBizShop

Assalammualaikum, peace upon you.
Set Resdung dan Alergik Shaklee | Produk Shaklee yang semakin Popular dengan suplimen terbaik kini semakin dikenali Masyarakat sekeliling. Contoh di facebook lebih 50% rakan facebook shida adalah Ahli Shaklee dan kini bergiat aktif dalam biznes Produk Skaklee. Shida amat tertarik untuk berkongsi artikel dari Sponser shida dalam Giveaway 5k Dunia sebenar Shida iaitu Pengedar Sah Shaklee Ninibizshop dan korang juga boleh dapatkan Shaklee murah je! dari Ninibizshop. Set Resdung dan Alergik Shaklee terdiri dari 3 Vitamin iaitu Alfafa Complex, Vita-C dan B-Complex, dimana masing-masing mempunyai fungsi seperti berikut.

ALFALFA COMPLEX
- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX
- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C
- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.

Jadi bagi kawan-kawan yang mempunyai masalah Resdung dan Alergik/ Alahan yang teruk mungkin boleh cuba Set dari Shaklee mana tahu berkesan :) atau korang nak beli juga vitamin-vitamin lain yang terdapat dalam Produk Shaklee dengan harga yang murah boleh roger NINI.

Noratini Jaminon ID 928022 | SMS/Whatsapp 010 8227403 | www.ninibizshop.com


Wednesday, 27 August 2014

Wordless Wednesday | Nasi Paling Cute di Dunia

Assalammualaikum, peace upon you.
Sayangnya lahaii.. nak makan pun ^_^


Tuesday, 26 August 2014

SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA

Assalammualaikum, peace upon you.
http://greenfarra.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farra.html
Terima kasih Blogger Sally sebab tag shida untuk Segmen "Biar Saya Tolong Cik Farra" untuk join boleh klik banner ya :) Segmen akan tamat pada : 14 September 2014 pada hari Ahad. Good Luck semua peserta.

3 Blogger yang patut join segmen ni :


Mini Merdeka Giveaway

Assalammualaikum, peace upon you.
http://1.bp.blogspot.com/-oR5Vr4sblcg/U_dwH2gQPXI/AAAAAAAAEuk/ywuy7XzQI2w/s1600/PicsArt_1408638864636.jpg
Semua syarat follow dan lain dah ikut, nak join klik banner ya dan shida tag mereka :

Good Luck semua yang join | Tamat  : bila-bila masa kata penganjur heheee


Monday, 25 August 2014

Bahana Malware atau Malicious Software

Assalammualaikum, peace upon you.
Bahana Malware atau Malicious Software | baru-baru ni tapi tak baru lah dalam 2 minggu yang lepas macam tu blog shida dikejutkan oleh beberapa blogger (akan disebut pada akhir entri) yang blog shida ada Malware. Mesti ramaikan blogger yang tak tahu tentang kewujudan Malware ni. Malware atau Malicious Software ini sejenis perisian (virus) yang boleh merosakkan atau mengganggu sistem komputer korang dengan cara berjangkit antara komputer ke komputer lain atau pun dari plugin-plugin yang di pasang di mana-mana blog dan blog tersebut ada pautan terbuka kepada blog-blog yang lain. Dalam kes shida ni shida memang ada exchange bloglist dengan blog abgteror.com salah satu blog feveret shida yang selalu shida baca tentang isu semasa dalam dan luar negara. So kalau blog media seperti itu tak hairan lah kalau guna plugin macam-macam untuk trafik dan lain-lain.

Makin ramai pula yang PM shida beritahu pasal Malware yang dorang detect bila buka blog shida menggunakan google crome. Ini lah salah satu kelebihan google crome, korang boleh layari dengan selamat kalau guna crome tapi shida pengguna setia mozilla firefox hehee im sorry ^_^ Rasa tak selesa bila blog ada malware! shida pun buka lah blog shida guna crome dan keluarlah warning seperti dalam gambar tu. Tertera blog shida ada malware dari content abgteror.com. So cepat-cepat shida buang blog abgteror dari bloglist. Now blog kembali aman Alhamdulillah :) Terima kasih kepada Blogger Rohaida, Blogger Zzela dan Blogger Deno sebab sudi PM shida tentang malware ni. Walaupun tengah sibuk-sibuk dengan urusan dirumah dan tempat kerja, malam tu shida ambil juga masa untuk selesaikan. :)

Kesan Buruk Malware pada Blog :
  • Melumpuhkan Trafik Harian
  • Pengunjung Tak Masuk Blog sebab ada Warning Malware
  • Terkesan juga kepada SEO
  • Rank Alexa Terjejas
  • Pendapatan Blog berkurangan

Cara Atasi atau Membuang Malware :
  1. Kenal pasti dulu punca Malware datang, jika dari komputer sendiri boleh scan, jika dari content atau code mana-mana boleh buang terus content atau code tersebut.
  2. Jika tak dapat kenal pasti boleh scan malware menggunakan scan online boleh search dekat google ya :)
  3. Yang paling penting komputer korang mesti ada antivirus yang berupdate, lepas guna internet scan komputer/laptop korang tu, dah bersih baru shut down ok :)

*ada pandangan lain boleh share! sama-sama kita jaga blog kesayangan kita ni :)


Sunday, 24 August 2014

Cpuv Campaign ke 111 dari Nuffnang | HP PC Demand Gen Digital

Assalammualaikum, peace upon you.
Cpuv Campaign ke 111 dari Nuffnang | HP PC Demand Gen Digital | alhamdulillah bulan ogos bulan hantu bagi orang cina bagi shida bulan ogos bulan rezeki sebab setakat ini dah 6 cpuv campaign terkumpul bulan ini. Rezeki alhamdulillah, nak cashout pun boleh dah tapi hati kata tahan-tahan tunggu peram lama sikit hehee :) sebab setakat ni shida tak ada nak guna lagi duit Nuffnang ni so shida peram dulu lah! walau hati kata "tekanlah button cashout tu!!" hahaaaa!! sabar-sabar hehee! peram lah dalam 2 tahun ke kan hehee :) banyak sikit sekali dapat boleh bayar sewa motor 3 4 bulan hehee :) Terima kasih Nuffnang dengan iklan kekal yang menari-nari dalam blog ni walau pun shida tak nampak wujudnya iklan ni dimana-mana penjuru hehee (ayat cam biasa lah shida ni asik2 tak nampak hehee :p) Jadi Cpuv Campaign yang terkumpul setakat ini 111 cpuv campaign :) ada 3 tengah on going 2 dah credited dalam acc shida. Terima kasih juga kepada pengunjung blog shida yang tak berapa nak ceria sangat sekarang ni! asyik sibuk je kan huhuhu :3


Saturday, 23 August 2014

Dhiya's First Giveaway

Assalammualaikum, peace upon you.
http://dhiyadahlia.blogspot.com/2014/08/dhiyas-first-giveaway.html
Dhiya's First Giveaway | jom reramai join giveaway dari Blogger Dhiya yang akan tamat pada 31 Ogos 2014. Nak nyatakan Follower ke berapa tak pasti sebab dah lama follow blog dhiya ni. Shida ada print screen sebagai bukti ya :) Nak join boleh terus klik banner cantik tu k :)
print screen dari blog dhiya :)

Friday, 22 August 2014

22 Ogos 2014 Rakyat Malaysia Berkabung | Merahmati Mangsa Pesawat MH17

Assalammualaikum, peace upon you.
22 Ogos 2014 Rakyat Malaysia Berkabung | Merahmati Mangsa Pesawat MH17, seperti yang sedia maklum hari ini adalah hari berkabungnya rakyat malaysia untuk memperingati dan menghormati Mangsa Pesawat MH17. Shida lihat ditelevisyen pun terasa dalam dan sebaknya melihat keranda-keranda yang dibawa secara serentak ke destinasi rumah keluarga masing-masing. Walau tidak mengenali sendiri kesemua yang terlibat, tetapi atas dasar ihsan manusia shida turut berasa sedih dan mengalirkan air mata melihat istiadat tersebut. Ini semua dugaan darinya apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya, dari Allah swt kita datang dan darinya juga kita kembali. Salam Takziah buat keluarga Mangsa Pesawat MH17 Al-Fatihah.


Thursday, 21 August 2014

Cpuv Campaign ke 110 dari Nuffnang | Macau Tourism

Assalammualaikum, peace upon you.
Cpuv Campaign ke 110 dari Nuffnang | Macau Tourism, dapat cpuv ni dah lama 5 hari lepas tapi semalam baru perasan dia masuk dan muncul dalam blog ni. Macau Tourism Cpuv Campaign ke 110. Sekarang shida ada 5 cpuv campaign tengah on going. Trafik shida agak slow sejak-sejak ni, earns pun kurang memuaskan, takpe takde rezeki. Sekarang shida pun telah kembali menaip seperti biasa cuma belum mula sesi blogwalking sahaja. Inshaallah malam ni nak start blogwalking dalam bloglist feveret shida :) Bloglist 1, 2 dan 3! Thanks Nuffnang masih beri iklan kekal dalam blog ni walau pun blog ni suam-suam suku je sekarang. Tengah ambil mood balik nak aktif seperti biasa. Kerja-kerja printing masih dilakukan seperti biasa ya :) jumpa nanti masa blogwalking ke blog korang!


Wednesday, 20 August 2014

Kembali Menaip

Assalammualaikum, peace upon you.
Kembali Menaip shida hari ni setelah 2 hari tinggal blog tidak berentri. Sebenar semalam dan ahad shida teman adik pergi Gopeng, Ipoh. Adik ada temuduga KEMAS kat sana. Masa hari ahad shida balik kerja terus pergi ipoh kami pusing satu pekan gopeng cari Pusat Temuduga tu, ikut jalan lama memang makan masa dari petang sampai masuk senja baru jumpa, itupun berhenti isi minyak dekat shell tanya orang kat situ nasib lah dia tahu orang gopeng agaknye "tak jauh ni dik jalan depan terus nanti jumpa bangunan warna biru tu lah dia" cakap orang tu :) kami pun terus lah sampai depan tu memang jumpa so mak kata esok kita lalu ikut highway senang satu jalan je tak perlu pusing-pusing. Lepas dah jumpa tempat temuduga adik terus singgah Mee Rebus Ramli pekena Nasi Ayam depa yang sedap tu hehee :) 
Kenapa Mee Rebus Ramli? (snap pun gambar terbalik! sabar jelah!) ini tempat favourite mak shida, dulu mak duduk ipoh selalu makan sini dengan ayah hehee :) keduanya sebab Restoran Mee Rebus Ramli ada surau so salah satu tempat makan yang wajib kita as muslim cari sebab nak solat. Lagi-lagi masa tu dah senja so lepas order makan kami gilir-gilir solat sebab bawa telekung sepasang je :) Selesai semuanya kami singgah Tesco Extra Ipoh, tak ada apa sangat shida tengok, hebat lagi Tesco Taiping so beli yang mana murah je then balik rumah, sampai pun lewat juga lebih kurang pukul12 malam sebab menyinggah rumah kakak dekat kamunting ambil kasut sukan adik. Memang terus tidur lah jawabnya! sebab temudauga adik esok jam 8 pagi so kena bertolak lebih kurang pukul6.45 pagi.
Selesai temuduga adik awal juga lebih kurang pukul12 macam tu so sempat lah masa shida berehat walau pun ayah yang drive heheee :p semalam dah penat gila! dalam cerita ni memang tak ada cerita pasal on laptop sebab tak sempat pun nak tengok blog or facebook, letih gila kot! Sampai rumah pun lebih kurang pukul6 petang macam tu, masa on the way balik kami singgah kuala kangsar makan abc hehee :) ada pula expo dalam dewan depan kedai tu jalan-jalan lah cuci mata, tak beli apa pun saja tengok-tengok. Masa kemas-kemas kereta waktu balik tu shida nampak ada surat dalam peti, buka-buka surat shida, dapat kad raya ke 25 dari Blogger Nurdani :) simple tapi menarik bagi shida :) Thanks dani. Ini lah kesudahan cerita tak update 2 hari dan sekarang shida kembali menaip :)


Sunday, 17 August 2014

SimpleGirlCloset.com | Online Korean Fashion Shop | Butik Pakaian Fesyen Korea Termurah

Assalammualaikum, reader semua :)

SimpleGirlCloset.com | Online Korean Fashion Shop | Butik Pakaian Fesyen Korea Termurah | Mesti ramai reader shida yang tak tahu sebenarnya dalam era shopping online ni ada juga laman website yang membuat satu perniagaan untuk Pakaian Fesyen Korea sahaja! Sebenarnya shida dipanggil untuk mengulas atau review sedikit tentang Perniagaan SimpleGirl Closet ini sebuah butik online shop yang terbaik yang menjual secara online dengan harga yang kompetitif dan memproses pesanan pelanggan dengan cepat. Pelbagai pakaian korea yang terkini dan menjadi Jualan Terlajak Laris!! untuk setiap bulan di dalam website tersebut. Macam korang sendiri apa yang korang ingin tampil bergaya dalam penampilan korang? semestinya dengan pakaian yang terkini, lebih trendy, jahitan yang kemas dan yang paling penting harga berpatutan, betul tak?

http://splashurl.com/mldh2uy
Laman Rasmi SimpleGirl Closet.com

Di sini shida nak kongsikan dengan korang apa yang menariknya Butik Online Shop SimpleGirlCloset ini. Butik SimpleGirlCloset.com telah pun beroperasi melebihi 2 tahun dan berpengalaman dalam operasi menjual secara online dengan mempunyai pelbagai Fesyen Korea Terkini. Perkhidmatan yang berkualiti dan amanah adalah prinsip panduan untuk semua operasi harian butik. Semua pakaian di dalam Butik Online Shop ini adalah ready stock, dari segi size terdapat dari size S - XXL, berlengan pendek atau panjang, mengikut selera dan keselesaan pelanggan. Tiada had atau minimum belian, korang boleh shopping walau hanya membeli 1 item. Jadi Butik SimpleGirl Closet salah satu gedung yang mesti korang cari dan shopping kerana...

Butik Mesra Pengguna : 
Di mana korang boleh dapatkan apa yang dicari dengan mudah dan efektif. Boleh juga melihat beberapa fesyen terkini dari korea yang telah dikategori dengan kemas dan teratur. Pilih sahaja dengan memilih kategori yang korang suka > Tops & Shirts, Cardigan/Blazer, Dresses atau Pants/Jumpsuits.

Membeli Dengan Mudah dan Selamat : 
Cara dengan menggunakan Sistem Cart adalah memudahkan pelanggan dalam urusan memilih dan masuk bakul, macam kita shopping dekat shopping mall, mana yang berkenan ambil dan masuk dalam troli, mudahkan? :) Ramai yang takut bila membeli secara online kerana kes penipuan dan scam tetapi dengan SimpleGirl Closet korang tak perlu risau butik ini menjaminkan keselesaan dan keselamatan ketika membeli, dengan memastikan pemegang akaun adalah dengan menggunakan nama butik sahaja, bukan nama orang mahupun tuan butik. 

Harga yang Berpatutan : 
Harga yang superb murah dan mampu beli, bagi shida itu salah satu perkara yang dititik beratkan ketika membeli secara online. Kadang-kadang tu harga dan kos shipping terlalu tinggi tetapi dengan Butik SimpleGirl Closet korang tak perlu risau, tiada caj-caj tersembunyi walau hanya membeli sehelai baju. Kos penghantaran pula normal mengikut berat belian yang kita beli.

Khidmat Pelanggan Komprehensif :
Khidmat Pelanggan adalah antara perkara yang dilihat oleh pelanggan ketika shopping online. Macam shida sendiri memang memandang serius dari segi servis khidmat pelanggan yang diberi oleh sesebuah shopping online tersebut. Dengan Butik OnlineShop SimpleGirl Closet anda boleh berhubung dengan team khidmat pelanggan butik melalui email dan sistem sms yang lebih cepat dan mesra.

5 langkah mudah shopping di SimpleGirl Closet :
  1. Register at http://simplegirlcloset.com/my-account/ 
  2. Go to product page.  Click ‘ADD TO CART’
  3. View your shopping ‘CART’ http://simplegirlcloset.com/cart/
  4. Click ‘PROCEED TO CHECKOUT’ http://simplegirlcloset.com/checkout/
  5. Last Step. Key in Your delivery info and click ‘PLACE ORDER’. Done.

Tunggu apa lagi? Tak perlu fikir panjang dah. Di Butik OnlineShop SimpleGirl Closet semuanya pasti mudah, cepat dan selamat. Yang penting harga berbaloi-baloi! Bagi yang sememangnya mengikuti gaya atau fashion korean ini korang jangan lepaskan peluang untuk shopping di SimpleGirl Closet. Memang tak rugi! Nak cari harga baju fesyen korea termurah? ingat SimpleGirl Closet.

Maklumat Lanjut Boleh Layari dan Hubungi : 
Operating Hour 10:00am — 10:00pm
SIMPLE GIRL CLOSET (Reg: PG0330349-A)
Penang, Malaysia.
Email: simplegirlcloset@yahoo.com 
016-4970776 *sms sahaja (dalam Bahasa Malaysia pun boleh)


Saturday, 16 August 2014

Senarai Pemenang Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Senarai Pemenang Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com
Tahniah shida ucapkan kepada 6 pemenang yang terpilih dan sebenarnya shida terharu tak ada hujan tak ada ribut tiba-tiba shida buat Mini Giveaway dan masa hanya 3 Hari sahaja! bukan kehendak shida tapi hati ni dah terdetik nak buat shida terus buat, cepat-cepat create banner dah lancarkan. Tapi walaupun dalam keadaan kelam kabut dapat juga 26 peserta yang turut serta dalam memeriahkan lagi sambutan terlewat Anniversary Blog Dunia sebenar Shida ini :) dan mereka yang bertuah adalah :

  •  1 X Pemenang Ucapan Blog : Button Badge LE + Bookmark Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com dan Sepasang Brooch Chanel Silver + Fridge Magnet LE
  • 5 X Pemenang Random : Button Badge LE + Bookmark Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com 
 
 
Tahniah kepada pemenang, diminta PM (nama, alamat dan url blog) shida untuk menuntut hadiah yang ditawarkan kepada 6 pemenang ini. Kesemua hadiah akan shida pos pada hujung bulan ogos bersama dengan TOP KOMEN JULY & OGOS so tak perlu shida ulang alik ke pejabat pos. Sempat lah juga korang nak hantar detail nanti selama 2 minggu tempoh diberikan :) Tahniah ya semua :)


Pre Order Fridge Magnet di buka sehingga 16 Ogos 2014 | Percetakan Murah!!

Assalammualaikum, peace upon you.

Pre Order Fridge Magnet di buka sehingga 16 Ogos 2014 | Percetakan Murah dari shida untuk anda. Shida buka order untuk Fridge Magnet atau nama singkatnya FM ini kepada para blogger yang ingin memiliki FM dengan harga yang sangat-sangat murah :) dan boleh print sikit serendah 10pcs sahaja :) So sesiapa yang berminat boleh PM shida dengan segera di email, facebook atau fanpage shida ya sebelum tamatnya Pre order pada 16 ogos 2014. Nak tau harga boleh PM shida ye, harga shida bagi FREE DESIGN :) nak design sendiri pun tak ada masalah ya :) Size FM ni 2'x2' lebih kurang 5cm x 5cm, berminat PM ya. Boleh juga beri ia sebagai hadiah untuk reader korang :) sekeping FM pun ringan boleh pos guna setem mudah kan? Berminat laju-laju PM shida ya :)



Hadiah dari Lazada Malaysia | Chanice Handbag

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Lazada Malaysia | Chanice Handbag | inilah dia bag yang shida kata Lazada nak belanja tu, mulanya untuk pakai raya tapi disebabkan ada masalah penghantaran dari lazada delay dapat lepas raya, so shida tak ada lah beli bag baru sebab dah ada bag lain yang sesuai untuk pakai raya. So dah save lah nak beli bag baru :) Shida dapat juga kupon RM100 dari Zalora Malaysia tapi masih belum guna. Lagi pun due lambat lagi bulan december nanti. So shida tengah fikir nak beli bag dan purse dekat zalora nanti tapi mungkin tunggu time Raya Haji baru beli Inshaallah kalau ada rezeki lebih :)
Mesti korang hairan kan macam-macam shida dapat dari lazada lah, dari zalora lah. Ini semua shida dapat habuan dari job yang shida buat untuk mereka. Baru-baru ni ada buat review Raya Sale dari Lazada Malaysia masa bulan puasa hari tu. Kalau korang ingatlah entri tu, then zalora lak shida ada share satu entri tentang Tips Make Up Tahan Lama, ada tak? ingat tak entri tu? haa itu job dari Zalora so shida dapat lah Handbag ini dan kupon RM100 dari zalora. Terima kasih kepada kedua-dua online shop terbaik malaysia ini. Inshaallah lain masa boleh lagi bekerjasama bersama :)
ini lah bagnya :) tengok dalam gambar kecil tapi sebenarnya besar dia boleh tahan hehee :)


Friday, 15 August 2014

Senarai Peserta dan Hadiah Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Terima kasih tak terhingga kepada pembaca dan rakan blogger lain yang menyertai Mini Giveaway shida ini, walaupun berlangsung selama 2 Hari setengah dan bertarikh 12 hingga 14 ogos 2014 (3hari) tapi yang joinnya boleh tahanlah lebih 20 peserta! terima kasih ya masih nak support shida! walau agak lama tinggalkan blog dengan tak berupdate sebelum ni! Nak pulihkan keadaan tu yang buat juga tu :) Inshaallah shida akan teruskan penulisan dan berblog demi pembaca cewahhh hehee :)


Senarai Peserta :
  1. http://iolacaviarofficial.blogspot.com
  2. http://adnan-daughter.blogspot.com 
  3. http://fuzamusa.blogspot.com
  4. http://www.feetrimahadzir.com
  5. http://nuyushahidarahim.blogspot.com
  6. http://eiraaikawa.blogspot.com
  7. http://adna2029.blogspot.com
  8. http://norminieza.blogspot.com
  9. http://sitizawiah95.blogspot.com
  10. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com 
  11. http://mohd-ridzwan.com
  12. http://ka0rist0ry.blogspot.com
  13. http://msvelentine.blogspot.com
  14. http://aunidenovella.blogspot.com
  15. http://budakbandunglaici.blogspot.com 
  16. http://httpterataiungu.blogspot.com
  17. http://mamapapaamir.blogspot.com
  18. http://norshafikahaf.blogspot.com
  19. http://mass-naim.blogspot.com
  20. http://www.cekgunorazimah.com
  21. http://www.mamaniza.com
  22. http://tengkubutang.blogspot.com
  23. http://ssurianahyana.blogspot.com
  24. http://auniqarya90.blogspot.com
  25. http://therylisanurulain.blogspot.com
  26. http://feezavavivilavi.blogspot.com
  27.  
 Senarai Hadiah :
  •  1 X Pemenang Ucapan Blog : Button Badge LE + Bookmark Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com dan Sepasang Brooch Chanel Silver + Fridge Magnet LE
  • 5 X Pemenang Random : Button Badge LE + Bookmark Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com

P/s : LE = Limited Edition ya :) Pengumuman pemenang pada 16 Ogos 2014!! tunggu ya semua :)


Thursday, 14 August 2014

Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Let's Celebrate! 4th Anniversary www.duniashida.com | Alhamdulillah syukur kerana sehingga sekarang shida masih bernafas dimuka bumi Allah swt ini untuk meneruskan perjuangan shida dalam penulisan dan berkarya di dalam blog kesayangan ini. Walaupun banyak liku-liku kehidupan realiti dan fantasi tetap shida harungi dengan sabar dan tabah. Pengalaman berblog selama 4 tahun ini memang banyak mengajar shida dari segi ketahanan mental dan fizikal. Shida juga bukan seorang penulis blog sahaja, malah part time designer dari segi edit blog, printing dan lain-lain. Alhamdulillah sehingga sekarang shida masih mengekalkan tradisi warna kegemaran iaitu warna biru dan dari segi tema dan susun atur semakin berubah-ubah mengikut peredaran masa. Dulu ala-ala comel kebudak-budakan sikit blog, sekarang lebih formal dan matured! eh! betul ke? hahaaa..ikut umurlah dah nak masuk 3series tau!! hehee.. layankan aja merepek shida ni! so so so sempena sambutan istimewa hari ini walau agak lewat sebulan sebenarnya disebabkan jatuhnya tarikh penting ini pada 19 July 2014 pada bulan puasa hari tu, shida niat nak buat simple mini giveaway dengan syarat yang mudah dan semua boleh ikut! syarat-syaratnya :

  1. Wajib ada blog! dan beralamat dalam Malaysia sahaja 
  2. Tak perlu buat entri, tapi jika nak buat ikut korang lah :)
  3. Follow Blog Shida, Like Fanpage Shida & Follow G+ Shida (ada diruangan header dan sidebar)
  4. Share entri ini dalam facebook dan paparkan untuk umum ya! (tukar setting kepada icon bumi supaya post korang boleh dilihat oleh umum) *klik pada icon share facebook yang shida sediakan dalam entri
  5. Masa korang share tu hashtag nama dunia shida #duniashida & tuliskan ucapan untuk Blog ini :)
  6. Share juga pada twitter dan google plus (boleh guna icon share yang shida sediakan didalam blog)
  7. Siap buat semua syarat diatas tinggalkan : URL Blog & NAMA Facebook diruangan komen entri ini
  8. Let's celebrate! dijalankan selama 3 hari sahaja! Mula : 12.8.2014, Tamat : 14.8.2014
  9. 6 Pemenang bertuah yang dicari melalui Ucapan dan Cabutan oleh random.
  10. Senarai Peserta dan Hadiah akan diupdate setelah tamat Mini Giveaway ini.


Good Luck semua! jika ada sebarang masalah tentang mini giveaway ini boleh pm shida ya :)


Terima kasih untuk Kad Raya ini | Kad Raya Blogger 2014

Assalammualaikum, peace upon you.
 Terima kasih : +Eyma su , +Tya Salmid , +Arra Ahmad , +Nurul Yui , +Abah Zuki , +Nurul Najwa +Afzalsukasuki Punye , +Azhafizah Md Nor  +Hafizi Aziz , +Sally Samsaiman 
Terima Kasih : +Greenhousera Dot Blogspot , +Tinta Lana , +Cik Puan Ana , +Ainaa Roseberry , +Caliph Shuriken , +Kathy R'bain  , +Fiqa Nsz , +Azwar Syuhada 
Terima Kasih : +Raja Farah , +Lisa Mawar Biru , +Mia Liana , +Dayang Deno , +zaza zehra , +Jiejah 

Terima Kasih tak terhingga kepada blogger-blogger ini yang sudi memberi shida Kad Raya untuk tahun 2014 :) sebanyak 24 Kad Raya dari Blogger yang terkumpul setakat ini :) Kad terakhir yang shida terima dari Blogger Yui :) semua kad-kad ini shida update dekat instagram shida, terima kasih semua yang terlibat ya! tahun depan shida kirim lagi ya :) Aktiviti bulan puasa yang paling menyeronokkan iaitu Tradisi Kirim Kad raya! Siapa nak join tunggu tahun depan ye :) Thanks semua!


Tuesday, 12 August 2014

62 Iklan Xaxis dari Nuffnang yang pelik :3

Assalammualaikum, peace upon you.

62 Iklan Xaxis dari Nuffnang yang pelik | memang pelik sebab nuffnang banyak bagi iklan cpuv campaign free-free macam tu je kan. Bukan apa sebab iklan tu shida perasan pun bila dan dari mana datangnya. Bila tengok iklan lama-lama yang dah credit tiba-tiba ada iklan-iklan xaxis ni. Banyak juga dalam 62 shida kira iklan ni, kira macam tu jelah sekali pandang tapi gigih juga shida kira satu-satu hahaaa.. Duit dia running pun semua dalam sen sen adalah paling banyak 41sen. Iklan free agaknye, tapi duit-duit iklan xaxis yang dah credit ni semua masuk dalam total terkini. Dari tahun lepas lagi shida perasan iklan macam ni selalu ada dalam akaun nuffnang tapi terus credit bukan on going. Korang ada tak dapat iklan macam shida ni? Cuba korang cek akaun nuffnang korang tu.



Sunday, 10 August 2014

Tuuuddiiaaaa....shidaaaa

Assalammualaikum, peace upon you.
Tuuuddiiaaaa...shidaa, apa yang tudiaa? tak ada apa pun! cuma tudiaa 3 hari tak update blog habaq hang! sedih betul lah dengan kesibukan shida sekarang! lepas raya ingat dah ok tapi still sibuk macam mana ni! shida dah tak boleh nak luang masa dengan blog sekarang ni, apatah lagi nak blogwalking. Hurrmmm sedih rasanya, 2 bulan ni shida sibuk dengan tempat kerja shida yang dah nak tutup tu. Nanti ada bos baru nak take over tempat tu so ada bos baru lah lepas ni kan. Apa yang sibuk sangat tu kan, yerlah nak kemas kini fail, data, akaun dan lain-lain sebelum bos baru take over! banyak juga kerja! balik je tahu nak tidur je berat rasa mata nak buka mengadap blog pula. Lagi-lagi shida baru baik demam kan lepas raya demam pula! dugaan betul lah! membebel kat diri sendi sebab kuat sangat MAKAN! tapi tak apalah nak buat macam mana kan nama pun RAYA, letih dengan kerja juga tapi dah tanggungjawab tetap shida teruskan! Eh! shida nak tanya korang ni! korang pernah tengok atau cuba atau tahu tentang Produk atau Sabun keluaran K.BROTHERS ni komen-komen sikit ya! nanti shida update beritahu kenapa :) thanks korang!
tahu tak pasal sabun ni??


Thursday, 7 August 2014

Rezeki Ogos dapat 4 Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki Ogos dapat 4 Cpuv Campaign dari Nuffnang | Alhamdulillah syukur shida walaupun lepas raya agak sibuk update blog pun ikut suka je kan dapat juga Cpuv Campaign dari Nuffnang. Rezeki orang kata jangan ditolak hehee. Ramai juga kawan-kawan yang dapat Cpuv Campaign yang sama macam shida ni :) Buat masa sekarang shida belum sempat blogwalking tau! sebab tengah siapkan satu blog customer shaklee so tengah bertungkus lumus menyiapkan, kesian pula kat dia lama tunggu dari sebelum puasa lagi. Suruh cari designer lain tak nak, nak shida juga hehee apa boleh buat orang dah percaya dan suka dengan kerja kita sanggup tunggu :') terharu den ena oii! Ok 4 cpuv campaign shida dari iklan Mayfair Bodyline - August (ke 106 dan 107) yang ni ada dua iklan shida pun tak sure kenapa macam tu. Yang ke 3 B.liv Brand Visibility (ke 108) dan Air Asia Go - Korea Sale (ke 109). Terima kasih Nuffnang atas iklan-iklan yang diberikan ini :)


Wednesday, 6 August 2014

Wordless Wednesday | Perkara yang patut kita ambil tahu tentang TELUR

Assalammualaikum, peace upon you.



Tuesday, 5 August 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia

Assalammualaikum, peace upon you.

Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014.

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang.

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014 hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah: Cash RM30 Cash RM20 Cash RM20
1 Naskah al-Quran Buku terbitan Ana Muslim Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain Wallet Sophie Paris Wallet Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha Brooch 2 Car Perfume
Keychain Sarawak EXO-M Postcard Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 7 Topup RM5 x 8
Header Blog x 2 Watermark x 5 Review Blog x 2 Hadiah Misteri x 2 

Tahniah kepada TOP KOMEN July Blog Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
Tahniah kepada Top Komen July Blog shida yang berjaya berada Top 10 Jari Ohsem! Blog shida. Seperti biasa setiap bulan shida akan beri hadiah Limited Edition (LE) kepada blogger-blogger yang rajin komen entri shida yang tak berapa nak pedas dan manis tu kan hehee. Terima kasih lah korang senang hati shida walau macam mana pun korang tetap datang blog shida. 
Sekarang shida tengah dalam pulih demam ni, dari hari sabtu lagi shida dah mula demam, demam raya orang kata hahaa.. Mana taknya mula puasa sampai raya asyik minum ais je kan haa..sekarang demam lah makan dia huhuu.. susah juga bila demam semua kerja tak boleh buat sebab asyik bersin lepas tu mata berair. Shida kalau selsema semua efek dari mata ke mulut. Sabar je lah! 
Cukuplah celoteh pasal diri sendiri yang sememangnya degil hahaaa. So shida nak tunjuklah hadiah untuk Top Komen July shida ni iaitu Fridge Magnet (FM) Limited Edition dari Blog Shida www.duniashida.com :) Tahniah ya kepada semua yang tersenarai di atas. Minta nama-nama diatas PM shida alamat korang siap-siap ya. Tapi shida pos sekali dengan TOP KOMEN OGOS biasa shida buat 2 bulan sekali jadi bulan september nanti baru shida pos hadiah untuk Top Komen July dan Ogos :) kalau kata korang tersenarai dua bulan sekali so hadiah pun dapat 2 ok! Tahniah semua ya!!
FM untuk TOP KOMEN JULY 2014


untuk FM ni dibuka juga untuk tempahan :) PM untuk Price ya :)