Dunia sebenar Shida: November 2014

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 25 November 2014

Rezeki November lagi | Nuffnang bagi triple tuuu!!

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki November lagi | Nuffnang bagi triple tuuu!! percaya ke tak Nuffnang jadi baik hati bagi banyak cpuv campaign tapi sayang shida tak dapat jaga baik-baik, bukan tak nak jaga tapi shida tak berkesempatan nak update blog, jaga trafik dan lain-lain. Kesian betul dengan diri sendiri huhuuu :( sedih juga selalu je fikir pasal blog tapi masa tak mengizinkan lagi untuk shida stabil. kerja sangat-sangat banyak. Balik pun lewat je tahu-tahu nak brehat tidur, kesian kan apa nak buat nak tak nak shida kena lalui sebab ini pekerjaan shida sekarang, shida yang pilih so tabah je lah. Hope Nuffnang maintain sayang blog shida selalu, bagi rezeki selalu dan shida sentiasa bersyukur..hehee ayat nak bodek aje tapi semua cpuv mandul sebab tak ada trafik huwaaa :( ok lah korang nak out ni nanti ada masa shida update lagi ya. Thanks so much korang yang sudi singgah blog shida! shida janji shida balas semuanya nanti! :)


Wednesday, 19 November 2014

Evolution Of Hijab | Wordless Wednesday




Tuesday, 18 November 2014

Al-kisah seorang manusia yang suka spam iklan dalam facebook!

Assalammualaikum, peace upon you.
Al-kisah manusia yang suka spam iklan dalam  facebook! | cerita dah basi sebenarnya tapi shida tak ada idea nak menaip so baru teringat shida belum share lagi dengan korang pasal sorang budak FB ni buat shida panasss je! Nama dia seperti dalam gambar tu tapi sekarang lega dah! shida dah block dia siap-siap sebelum dia berleluasa dalam facebook shida ni. Makin kita tegur jangan spam makin menjadi-jadi dia spam korang boleh tengok dalam gambar tu. yang jadi blurr tu sebab shida dah block dia dah, so memang apa dia nak share memang tak appear dah! kurang ajar betul budak ni! dah la kita memang terkejar-kejar masa berblog ..beronline dia boleh nak main-main macam tu terus block! tegur dah cara baik tak dak kesan, dia spam lagi banyak adala..iklan-iklan dia, terus shida block tak cakap banyak dah! Shida ni bukan suka block-block orang ni sebab memang tak ada musuh, melainkan kaki pengacau macam budak tu baru shida block. Now settel masalah dengan dia. Sekarang sibuk dengan office baru lak . Sorry sangat-sangat kawan-kawan shida belum berkesempatan nak jenguk blog korang huhuuu.. :( Shida cuba sedaya upaya yer..maybe secara perlahan-lahan. Shida tengah berusaha untuk terus update blog mana yang sempat demi blog kesayangan ni, selalu je shida fikir pasal dia huhuuu :(
trang tang tang shida tunjuk dah block dia! yang lain-lain tu?? betul-betul menyusahkan!!


Wednesday, 12 November 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalammualaikum, peace upon you.
Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang)
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-
1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-


3- Follow blog penaja( wajib) :-
Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika ada) :-
@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-
Junainah , Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini
jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..


Monday, 10 November 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalammualaikum, peace upon you.

Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.


WhatsApp & Line : 016 4858235


Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :
Shida perlukan gelang bugslock ini yang pertama sekali kerana kawasan rumah shida ni kawasan nyamuk, jadi nyamuk berleluasa dimana-mana saja tak kira masa. Sampai lah ke satu tahap boleh dikatakan berturut-turut taman shida ni diserang demam denggi. Kalau ada jabatan datang sembur asap tu, shida tahulah mesti ada sesiapa dah kena tahan wad masuk hospital sebab tu jabatan datang sembur asap dekat kawasan rumah.  Pendapat shida Gelang Bugslock ni salah satu idea paling bernas untuk mengelakkan diri dari diserang oleh nyamuk, kesihatan terjaga, dapat juga melindungi keluarga dari gejala denggi.

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


Saturday, 8 November 2014

Rezeki November | Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Rezeki November | Cpuv Campaign dari Nuffnang | Kalau dapat cpuv campaign mesti seronok sebab semua bloggers tahu cpuv campaign ni macam mana earns dia berjalan tapi tapi sejak dapat yang jenis mandul dah tak hairan sangat dengan cpuv campaign ni. Apa-apa pun rezeki tetap bersyukur la kan, asalkan dapat dari tak ada langsung hehee. Nanti ada yang kata bila tak dapat bising, dapat pun bising hehe lumrah manusia macam ni lah, ada je yang tak puas hati kan :) Ada lagi rezeki shida dapat sebenarnya iaitu 2 event media/blogger, kedua-duanya di Kuala Lumpur dan terpaksa shida tolak atas sebab masa event tu tak berapa sesuai dengan komitmen yang ada. Tak tahu lah bila nak serius! menjadi seorang BLOGGER, tak tahu sampai bila nak tolak event-event yang selalu menjadi dambaan para bloggers diluar sana. Bagi shida, shida percaya pada rezeki, kalau ada rezeki kat mana-mana pun boleh dapat kan :) Ok lah itu je nak celoteh dalam entri kali ni. Thanks Nuffnang untuk cpuv campaign Mah Sing - Avenue Street, Dutch Lady Friso Baby's dan Sony Xperia Z3 Launch. So bulan november ada 9 cpuv campaign yang baru :) senyum senyum kambing dah hehee..


Friday, 7 November 2014

Tahniah kepada TOP KOMEN OKTOBER blog shida | www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Sebelah kiri Bulan September dan sebelah kanan Bulan Oktober :)

Tahniah kepada TOP KOMEN OKTOBER blog shida | www.duniashida.com | Tahniah sekali lagi kepada pengunjung setia dan jari ohsem bulanan shida iaitu Top 10 Komentar paling tegar telah shida senaraikan seperti diatas. Tahniah bagi mereka yang tersenarai dan berusaha untuk duduk dalam 10 carta atau senarai blogger terbaik dan terpilih untuk blog shida :) Seperti biasa hadiah akan diberi kepada mereka diatas dimana shida akan beri 1 Fridge Magnet dan 1 Bookmark Keychain jadi meraka yang ada dua nama akan dapat 2 hadiah dari shida dan satu nama akan dapat Fridge Magnet dari shida. Hope sudi lah terima hadiah tak seberapa dari shida khas untuk korang sebagai tanda kenang-kenangan antara blogger cewahhh!! korang tahniah ya!! Terima kasih, terima kasih, terima kasih sekali lagi.
So nak minta nama yang tersenarai tu komen pada shida nama dan alamat korang k. Kalau boleh komen dua kali lah! 1 untuk detail 1 lagi untuk komen biasa korang sebab untuk detail nanti selesai shida copy shida akan delete komen detail tersebut. Yang rasa shida ada detail dia tak perlu lah beri lagi. Kalau rasa was-was boleh komen sekali ok. Yang tak berjaya jangan patah semangat ye nanti shida buat segmen bloglist bolehlah ambil peluang untuk menangi hadiah dari shida juga ok. Thanks sangat-sangat kepada kawan-kawan yang sudi bertandang ke blog picisan shida ni. Walau shida sibuk korang sudi datang bila shida update entri baru terharu tau :') Sayang korang semua ketat-ketat kuat-kuat heheee :)



Thursday, 6 November 2014

Rumah blackout jam 3 pagi

Assalammualaikum, peace upon you.
Hahahaaa..ok gelak dulu sebelum shida start cerita, agak lawak pagi tadi sebenarnya masih teringat tu yang gelak dulu. Shida tidur lambat semalam sebab nak siapkan surat cinta untuk Top Komen Sep & Okt, kejap lagi shida terus pos time pergi kerja k. Ok sambung balik cerita pagi tadi, sebenarnya tengah syok tulis alamat korang sambil-sambil tengok tv cerita fav shida kan tiba-tiba blackout memang terkejut lah masa tu. Masa tu shida kat depan dengan adik shida kami memang nak tidur depan malam tu. Bila blackout tiba-tiba kan, shida terus kejut adik shida sebab shida nak ajak adik teman intai kat luar rumah. Rumah shida je ke atau satu taman ni blackout, rupanya satu taman blackout gelap gila kat luar rumah. Yang shida rasa nak tergelak tu masa kejutkan adik, boleh dia menjerit hahaaa..ayat dia "ya allah kenapa gelap sangat ni" hahaaaa..lawak gila rasa.. Terus shida dengar bunyi orang berlari rupa-rupanya adik-adik shida yang tidur dalam bilik terus lari keluar mai kat kami. heheeee..nasib tak berlanggar antara kami, padahal blackout jer! tapi adik-adik shida memang penakut orangnya. Shida pun dah siap buat kerja, memang gigih la guna lampu HP Samsung S3 ni je..kami semua terus tidur dalam kegelapan pagi tadi. Naseb lah ada Bugslock tak ada lah nyamuk hinggap ke gigit ke kan heheee..
pos dah, hope sampai dengan selamat :)

Wednesday, 5 November 2014

Bayi Comel Che Ta dan Zain Saidin | Wordless Wednesday

Assalammualaikum, peace upon you.
comelnya ^_^

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalammualaikum, peace upon you.
Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com

Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser
AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI
 
 

Tuesday, 4 November 2014

Giveaway By Mamaniza.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.
Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:

Like FB:


Syarat utama:
1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com
3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada 12 tengahari juga.
6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:
Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy


Monday, 3 November 2014

Mandul pun mandul laaaa.. | 3 Cpuv Campaign dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Mandul pun mandul laaaa.. | 3 Cpuv Campaign dari Nuffnang | Walau sibuk dalam rutin harian, masih lagi dapat cpuv baru tapi mandul. Seperti yang diperkatakan bloggers diluar sana. Nak buat macam mana dah rezeki kita macam tu. Mandul pun mandul lah ia tetap rezeki walau tak boleh cover duit topup pun heheee. Hope pihak Nuffnang mempertingkatkan lagi servis dan memperbaiki sistem sekiranya terdapat masalah teknikal atau sistem dalam network sampai semua cpuv mandul walau trafik tinggi menggunung. Agak terkilan sekiranya ia berterusan kan. Agak jauh beza cpuv campaign tahun ini dengan tahun-tahun sebelumnya, walau sikit boleh capai juga RM10, sekarang ni RM10 pun susah nak bela.. Sekadar luahan lah kan. Kalau berterusan macam ni sedikit sebanyak memberi kesan kepada bloggers. Macam shida part time blogger bolehlah sebab shida ada pendapatan tetap dari pekerjaan sekarang. Tapi kena fikir blogger yang makan gaji dengan blog kan, yang aktif pergi event bolehlah kan, kalau pasif susah juga kan. Apa-apa pun thanks Nuffnang!



Saturday, 1 November 2014

PVC Keychain (I am) dari Cenderahati Akamika Gift | Pakar Gift Untuk Majlis Anda

Assalammualaikum, peace upon you.


PVC Keychain (I am) dari Cenderahati Akamika Gift | Pakar Gift Untuk Majlis Anda | Cenderahati Akamika Gift satu nama yang tidak asing lagi dalam dunia percetakan dan pakar dalam mencetak cenderahati untuk sebarang majlis (Majlis Perkahwinan, Majlis Hari Jadi, Majlis Konvokesyen, Majlis Hari Guru, Majlis Reunion etc). Shida sendiri juga menggunakan perkhidmatan Cenderahati Akamika Gift dalam mencetak cenderahati untuk para blogger dan juga customer shida sendiri. Apa yang shida boleh katakan servis terbaik dan shida suka hasil kerja mereka! serius! Kalau nak disenaraikan produk atau kemahiran Cenderahati Akamika Gift dalam percetakan memang tak tertype shida sangat-sangat lah banyak! cuma yang shida nak review HOT ITEM dari Cenderatahati Akamika Gift iaitu PVC Keychain.
Ini lah dia PVC Keychain, boleh buat dalam pelbagai versi yang korang suka, I am ke I love ke, nama sendiri ke dan segala jenis pun boleh serius tau! Team Cenderahati Akamika Gift boleh cetak apa saja permintaan dari korang! Jadi kalau berminat bolehlah menghubungi terus Team Cenderahati Akamika Gift yang akan membantu korang dalam menyelesaikan masalah dalam mencari sebarang gift untuk majlis atau sebarang aktiviti yang dijalankan. Macam blogger boleh beri hadiah ini kepada pengunjung setia ke top komen korang ke, memang unik dan menarik!!

Tentang Produk :
Produk :  PVC Keychain
Tema  :  I am
Saiz :  1x3 inci
Bahan : PVC (sama macam kad atm)
Tempahan minima :  (tiada tempahan minima)
Warna :  Boleh request (minima 10 pcs per/setiap warna)
Tempoh siap: 1 minggu hari bekerja
Postage :  minima RM10 via pos laju (setiap 100 pcs)
Pick up :  Premis akamika gift seksyen 19 Shah Alam
COD :  N/A
Harga: Boleh PM Team Cenderahati Akamika Gift

Untuk mendapatkan sebarang perkhidmatan dalam percetakan gift/cenderahati boleh terus menghubungi Team Cenderahati Akamika Gift atau untuk melihat sebarang produk lebih dekat boleh berkunjung ke Studio Cenderahati Akamika Gift bagi yang berdekatan.

Hubungi untuk lebih lanjut :

Alamat Premis : 58-2, Jalan nelayan B 19/B seksyen 19 Shah Alam
Waktu Operasi  : Isnin - Jumaat (10pagi - 7 petang)
Sabtu  (10 pagi - 2 petang)  Ahad : Tutup
Email untuk tempahan  :  akamikagift07@gmail.com
Whatsapp  :  017 3722584
FB Page  : https://www.facebook.com/cenderahatiakamikagift
Website : www.akamikagift.com