Dunia sebenar Shida: 2015

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 15 September 2015

MIKA Sakura White - Memutihkan kulit sehingga seluruh badan

Assalammualaikum, peace upon you.
MIKA Sakura White - Memutihkan kulit sehingga seluruh badan | MIKA Sakura White adalah salah satu produk bumiputra dari Procrowd Holdings Sdn.Bhd yang bakal memecah pasaran produk terlaris dengan suplimen yang boleh memutihkan kulit dengan hanya mengunyah tablet dari MIKA Sakura White. Suplimen ini 100% dari ekstrak semulajadi BUNGA SAKURA dan 100% tiada bahan kimia dan juga tiada kesan sampingan yang negetif. MIKA Sakura White diformulasi oleh doktor perubatan malaysia yang bertauliah dengan kepakaran teknologi korea. Ekstraknya antara agen anti penuaan terbaik dan yang paling berkesan, terbukti digunakan oleh ramai pengamal kecantikan di Jepun dan Korea.

Kebaikan dan Fungsi Produk MIKA Sakura White :
  • Boleh Memutihkan Kulit Muka
  • Boleh Memutihkan Kulit Seluruh Badan
  • Boleh Menghilangkan Jerawat dan Parut Jerawat
  • Boleh Menghilangkan Jeragat
  • Boleh Menaikan Seri Muka
Sudah 2 minggu lebih shida mengambil suplimen dari MIKA Sakura White ini, memang cepat ia memberi kesan. Kulit muka tampak lebih cerah dari sebelumnya. Kecerahan tu boleh nampak sebab shida kulit muka sawo matang orang kata tak putih tak gelap, sederhana saja. Kawan lah yang tegur nampak lain sikit. Jadi memang ternyatalah keberkesanan suplimen ni. Dah la mudah dibawa botol kecik je memang muat dalam handbag, mudah juga dimakan hanya dengan kunyah saja, rasa pun sedap!! berperisa anggur. Korang jangan risau tau ianya sesuai dengan semua jenis kulit wanita dan lelaki. Ia juga LULUS dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
Muka tanpa mekap kedua-duanya, sebelum memang nampak kusam dan gelap kalau tak mekap tapi setelah menggunakan MIKA Sakura White kulit lebih cerah dari sebelum, tak mekap pun shida ok je tak ada masalah :) senyum lebar sat ^_^ Cara pengambilan pun mudah, sehari boleh sebiji atau dua biji sebelum makan. Biasanya shida ambil sebelum sarapan waktu pagi dan sebelum tidur. Hasilnya memang seawal 3 hari sudah memberi kesan yang positif :) Bagi yang berminat dan mahu mencuba MIKA Sakura White ini boleh dapatkan segera supaya menjadi 200 pelanggan terawal dengan PROMOSI HEBAT dari Procrowd Holdings Sdn.Bhd. Hubungi segera!! cepat 200 terawal sahaja!! 

WhatsApp: 013 2037799 Sis Ara

 

Wednesday, 26 August 2015

Jom kira HARIMAU!

Assalammualaikum, peace upon you.
Berapa banyak harimau yang kelihatan di dalam gambar?? jangan stress tau! kalau stress harimau akan muncul semakin banyak dan banyak.. akhirnya korang tak dapat kira heheee :D Nanti shida akan beri jawapan dan kita tengok siapa yang meneka dengan tepat hehee.. Selamat mencuba :) 

 

Tuesday, 25 August 2015

SimKad Magic Tone Excel | Sumber Pendapatan Dengan Handphone!!

Assalammualaikum, peace upon you.
SimKad Magic Tone Excel | Sumber Pendapatan Dengan Handphone!! | Amboii.. best gila kot!! bila kita dapat meraih sesuatu pendapatan hanya dengan menggunakan handphone. Handphone laa..telefon bimbit yang setiap hari korang pegang tu, senang cerita smart phone la, handphone yang korang pakai tu sebenarnya boleh menjana pendapatan sampingan tau. Bukan sahaja sampingan bahkan ada yang berjaya dengan SimKad Tone Excel ni sehingga menjadikan pendapatan tetap setiap bulan. Simkad Magic Tone Excel, pernah dengar tak simkad ni korang?? heheee..shida yakin dan pasti semua dah tahu apa itu simkad tone excel dan apa kelebihan jika menggunakan kelebihan memakai sim ini. Simkad tone excel ni mudah je sebab korang tak perlu nak beli nombor baru, korang boleh tukar telco korang kepada tone excel sebagai contoh lah :
"shida sekarang mengguna simkad maxis dan shida berminat nak join Tone Excel ni then shida cuma register nombor prabayar shida ni kepada line tone excel nombor masih sama cuma bukan lagi line maxis, jika nak topup pun menggunakan servis Tune Talk bukan lagi maxis/hotlink, mudahkan??"

Ini diantara kelebihan dari simkad tone excel, ada banyak lagi kelebihan jika kita memiliki simkad ini sehingga boleh menjana pendapatan diluar jangkaan kita tau!! senang kata boleh buat duit dengan Simkad Tone Excel ini. Mehh..meh shida tunjuk kat korang kelebihan atau faedah sebagai pengguna Simkad Tone Excel ini :

Wang pasif sepanjang hayat, dah berhenti kerja duduk rehat dirumah pun duit masuk  setiap bulan macam biasa. Komisen antara 20 - 26% setiap kali orang topup. Nampak sikit tapi bayangkan ratusan orang yang topup setiap hari/bulan jadi boleh kira sendirilah, hasilnya luar biasa :)
RM20 bagi setiap tajaan orang baru. Nah, dengan mendapatkan pengguna baru anda dapat lagi komisen RM20/pengguna baru. Telco lain ada nak bagi macam ni ke?? shida yakin ramai yang menggelengkan kepala sekarang! 
Harta pendapatan dari Tone Excel ini boleh diwariskan kepada waris terdekat seperti keluarga tersayang (ini satu perlindungan untuk yang tersayang)
Naik Air Asia FREE sekiranya cukup mata/point yang anda kumpul dan boleh tukar kepada tiket penerbangan ke mana sahaja asalkan cukup untuk ditebus menggunakan mata ganjaran anda.
Perlindungan sebanyak RM100 ribu dengan menambah topup setiap bulan RM50, secara automatik anda layak menerima perlindungan insuran bernilai RM100k ini tanpa perlu bayar wang tambahan lagi. Hanya topup berterusan RM50 sahaja.
Peluang Hadiah RM200 sebulan dengan topup sebanyak RM80 anda sudah layak menyertai cabutan bertuah ini. Hadiahnya RM200 untuk bulan tersebut, walaupun tak perlu berharap namun sekurang-kurangnya ada peluang berbanding sim telco yang lain.
Pelbagai pertandingan juga disediakan oleh syarikat dan anda juga berpeluang menyertai pelbagai pertandingan yang dianjurkan.
Kesemua komisen akan masuk terus ke akaun anda pada 11hb, 21hb dan 31hb.
Inilah diantara kelebihan dan faedah yang bakal korang terima sekiranya korang join Team Tone Excel ini, bukan itu sahaja bila korang join korang akan di bimbing oleh orang-orang yang berpengalaman dan yang sudah berjaya mendapat income hanya dengan handphone sahaja!!, disitu korang juga akan diajar cara buat duit dengan Simkad Tone Excel ini :) 
Seronoknya menjadi pengguna Simkad Tone Excel ini, sekiranya korang rebut peluang ini dan konsisten, berusaha dalam membuat sesuatu kerja itu serta sedikit kesanggupan berubah inilah yang sebenarnya titik permulaan untuk korang menjadi lebih berjaya dengan Simkad Tone Excel. Mana ada orang berjaya dalam sekelip mata mestilah kena ada pengorbanan/ kesanggupan dalam melakukan sesuatu kerja. Usaha Usaha Usaha!! sekiranya ada diantara pembaca shida yang rasa berminat atau ingin bertanya-tanya dengan lebih lanjut lagi, shida pasti ramai yang mahu tahu rahsia besar mereka yang sudah berjaya, jangan segan silu boleh hubungi :
Encik Ridzuan Mazelan 
(Pengendalian Simkad Tone Excel Berpengalaman)
WhatsApp : 019 460 7711 (Wan)
 


Giveaway Anak Merdeka 2015!

Assalammualaikum, peace upon you.
Jom kawan-kawan support Giveaway dari Blogger Mariafirdz ini :)
wahhh..shida terlambat lah, sebab shida tengok maria dah tukar dari blogspot ke domain, tahniah dear!! tu lah sibuk sangat-sangat sampai tak tahu update-update terbaru dari rakan blogger. Inshaa Allah shida tengah usaha juga nak update dan blogwalking jika diizinkan. Punca utama shida internet sekarang ni huhuu..
So Good Luck untuk semua yang join ye :) nak join sama? klik banner atas tu :) tamat pada 31 Ogos 2015 bersamaan Hari Kemerdekaan negara Malaysia tercinta :)

 

Saturday, 15 August 2015

Membeli belah dengan Zalora Malaysia | Servis terbaik!!

Assalammualaikum, peace upon you.
Membeli belah dengan Zalora Malaysia | Servis terbaik!! |Alhamdulillah berkesempatan lagi shida untuk menaip dan update entri-entri terbaru untuk tatapan pembaca, pengunjung tersayang semua :) Memang tengah bodek pun heheee :p Sorry kawan-kawan shida agak lama tak aktif dari biasa. Almaklumla banyak pulak masalah datang satu persatu!! satu dah selesai datang yang baru hahaa, jadi sebegitu lah lumrah kehidupan sebenarnya yang manusia memang tidak pernah atau boleh lari dari masalah, tak kisah lah masalah sendiri mahupun orang lain yang tak bersangkut paut tup..tup..tup kita pun kena juga alaahaaii..

Okok shida nak enjoy typing sebenarnya tak mau kusut dengan hal atau masalah peribadi tolak tepi saatt naaa :) Lepas raya tak silap shida beberapa hari lah dalam raya ke 5 6 cam tu lah, shida ada order barang dari Zalora tau. Seronok sebab masih berkesempatan boleh membeli belah walau sudah pokai hahaa..lepas raya katakan :p Apa yang shida beli?? disebabkan sebelum raya tak dapat beli kita shopping habis lepas raya, pun okay :) Shida beli online wallet wanita dan lelaki. Maksudnya shida beli 2 wallet lah, satu untuk sendiri dan satu untuk sidia :) Shida tunggu barang ni sampai pun tak lama tau, shida order hari rabu lewat petang juga, then hari jumaat petang barang dah sampai dengan selamatnya :) Tip Top servis Gedex dan Zalora!! Yang tak leh belah shida terus buka dan pakai hahaaa :D

Ok yang purse panjang tu shida punya tau (from unisa) dan satu lagi dompet lipat dua (polo swiss) untuk sidia. Shida belum lagi beri pada sidia cuma nak tunggu masa yang sesuai, maybe waktu nak jumpa hujung bulan nanti InshaaAllah :) Masa hari raya kami ada lah bertemu, lama sangat tak bertemu boleh kira entah berapa tahun..bulan..hari..minit? jangan kira lah :) Masing-masing sibuk dengan komitmen sendiri kan sampai dah lali dah! :) Haaaa.. Apaa?? Nasi Minyak?? Heheee..InshaaAllah coming soon :)) Moga semua berjalan seperti yang dirancang InshaaAllah :)) Hujung bulan nanti kami jumpa sekali lagi jika tak ada apa-apa urusan kan. Moga Allah sentiasa permudahkan perjalanan dan urusan hubungan kami Aminnn :))



Friday, 14 August 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Assalammualaikum, peace upon you.

Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com

Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa


Kad Raya terakhir ke 17 dari Blogger Ina Ainaa | Terima kasih Ena :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Pejam celik pejam celik kita sudah pun menghampiri syawal-syawal yang terakhir dan shida masih berkesempatan untuk update Kad Raya yang terakhir ini datangnya dari Blogger Ina Ainaa atau lebih mesra dengan panggilan ena, Thanks ENA :) Sekarang shida susah sangat nak online dengan sempurna, bukan sebab kerja banyak atau letih. Tapi masalah internet pula dah timbul, sekarang shida buntu macam mana nak konsisten dengan blog. Sedih pula padahal baru lepas renew domain bulan lepas :( sedih teramat sebab tak dapat jaga denganbaik blog ni. Makin lama makin susah, sekarang shida on kejap-kejap guna data saja.

Sebelum ni memang ada beli data khas untuk bloging tapi nampaknya memang tak sesuai buat untuk si pengguna tegar internet. Terpaksa juga shida cari yang unlimited dan yang boleh dibawa kemana-mana. Korang boleh suggest untuk shida yang unlimited like broadband or modem tak kisah sangat asalkan bukan TM atau Streamyx. Help me please!!

Jom singgah blog Ena :)


Tuesday, 4 August 2015

Kad Raya 2015 yang ke 16 dari Blogger Amanina Ahmad :) Terima kasih Nina :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 16 dari Blogger Amanina Ahmad :) Terima kasih Nina :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog Blogger Amanina Ahmad :)
 

Kad Raya 2015 yang ke 15 dari Blogger Cik Itah :) Terima kasih Cik Itah :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 15 dari Blogger Cik Itah :) Terima kasih Cik Itah :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog cik itah, sama minat dengan shida tau, minat ape? kena lah terjah dulu heheee :)
 

Friday, 31 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 14 dari Blogger Fatin Bella :) Terima kasih Aten :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 14 dari Blogger Fatin Bella :) Terima kasih Aten :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog Blogger Fatin bella :)
 
 

Kad Raya 2015 yang ke 13 dari Blogger Fuza Musa | Terima Kasih Kak Fuza :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 13 dari Blogger Fuza Musa :) Terima kasih Kak Fuza :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog Kak Fuza Musa :)
 
 

Thursday, 30 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 12 dari Blogger Cik Nor | Terima Kasih Cik Nor :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Suka shida terima kad raya dari Cik Nor ni :) warna biru hehee..pandai kawan-kawan shida ni dorang tau shida suka warna biru so pilihan kad untuk shida pun warna biru :) terima kasih Cik Nor untuk kad raya ke 12 ni :) telah sampai dengan selamatnya. Terkejut juga dapat kejutan kad raya dari Cik Nor :)

Jom terjah blog Cik Nor : norminieza.blogspot.com


Kad Raya 2015 yang ke 11 dari Blogger Wawa Ashihara | Terima Kasih Wawa :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Terima kasih Wawa sebab ingat juga kak shida ni :) Kad Raya ke 11 dari Blogger Wawa Ashihara :) Unik nama dia macam nama korea pula hehee :)
Terjah jom Blog Wawa : www.wawashiharaa.com


Tuesday, 28 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 10 dari Blogger Caliph Irwan | Terima Kasih Caliph :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke10 dari Blogger Caliph Shuriken :) Arigatou Caliph :)
Jom berkenalan dengan Caliph yang superb sporting habiss :) ohh!! Liph masih single ye semua ekekeee.. gurau je liph heheee :p


Monday, 27 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 9 dari Blogger Inani | Terima Kasih Inani :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 9 dari Blogger Inani Hazwani :) Terima kasih Inani :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog Inani Hazwani :)
 
 
 

Sunday, 26 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 8 dari Blogger Sheda Ucu Design | Terima Kasih Sheda :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 8 dari Blogger Sheda Ucu :) Terima kasih Sheda :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog Sheda Ucu ni best blogger design blog yg superb lawaaa habisss tau :)
 
 

Saturday, 25 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 7 dari Blogger Kathy Arbain | Terima Kasih Kak Kathy :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 7 dari Blogger Kathy Arbain :) Terima kasih Kak Kathy :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog kak kathy :)


Kad Raya 2015 yang ke 6 dari Blogger Amanina | Terima Kasih Amanina :)

Assalammualaikum, peace upon you.
 Kad Raya 2015 yang ke 6 dari Blogger Amanina :) Thanks Amanina :)
Jom singgah dan berkenalan dengan Adik Amanina ni :) > klik sini <
 
pssttt..amanina pun print dengan shida :) thanks dear :)
 
 

Friday, 24 July 2015

Kad Raya 2015 yang ke 5 dari Blogger Emas Putih | Terima Kasih Emas Putih a.k.a Uzu :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya dari Mem Besar ni hehee..Thanks uzu sudi Print dengan shida lagi sekali :) rasa dah 3 tahun berturut-turut uzu print dengan shida :) tema tak lari mesti pink dengan dia dia sekali warna pink sekali tengok kan hehee :) Salam Aidilfitri Uzu :)

jom terjah blog uzu www.kisahemasputih.com


Tuesday, 21 July 2015

Set Skincare dari Seqy Beauty | Produk Kosmetik dan Kecantikan

Assalammualaikum, peace upon you.
Pejam celik pejam celik dah raya ke 5 kita kan, Selamat Hari Raya kepada semua pembaca dan pengunjung blog shida :) Lewat petang nanti shida nak ke rumah kakak sulung shida ada open house. Ada juga shida tolong dia memasak dari rumah untuk dibawa ke sana nanti, kiranya sambil-sambil memasak kita typing sikit-sikit update blog heheee..update la sangat kan :p sebelum tu shida nak share dengan korang satu set penjagaan kulit yang terbaik ni Set Skincare dari Seqy Beauty | Produk Kosmetik dan Kecantikan | Masuk hari ini dah 3 entri shida review untuk produk dari Seqy Beauty ni dan ini produk yang terakhir dari shida iaitu Skincare dari Seqy Beauty. Set Skincare ini salah satu produk yang paling shida gemari kerana kesannya yang terbaik seawal 10hari sahaja, dalam set ini terdapat 4 item iaitu Cleanser, Toner, Serum dan Day & Night Cream. 

Fungsi dan kelebihan Set Skincare dari Seqy Beauty :
Cleancer :
  • Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
  • Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
  • Membuang kotoran padan wajah
  • Anti-Oxidant
  • Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
  • Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
  • Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
  • Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
  • Anti-microbial
 
Toner :
  • Membantu menstabilkan pH kulit
  • Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepukkan toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
  • Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air disaat anda membersihkan wajah.
  • Bertindak sebagai humektan, mengunci kelembaban sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari.
  • Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut.
  • Mengawal sebum (kelenjar minyak)Mengurangkan radang (kemerahan). 
 
Serum :
  • Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal.
  • Melembapkan kulit wajah yang kering akibat jerawat.
  • Mengurangkan kedutan pada wajah (Anti penuaan)
  • Menghalus serta mencerahkan kulit.
  • Menutrisikan kulit.Mencegah kegatal (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat.
  • Menghilangkan flek pada wajah.
  • Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat,
  • Mengawal sebum. 
 
Day & Night Cream :
  • Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat.
  • Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
  • Mengecilkan pori-pori
  • Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah.
  • Menghilangkan parut di wajahMenyegarkan kulit wajah.
  • Mengawal minyak
  • Mengurangkan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
  • Melicinkan tekstur kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran UV
 
 Testimoni :
Kalau korang nak tahu Set Skincare ni adalah set faveret shida kerana hasilnya hanya 10 hari dah nampak kesan tau!! memang awesome gila!! Shida cuba set skincare ni pun sebab masalah kulit shida yang sangat-sangat ketara dengan jerawat dan kulit berminyak. Alhamdulillah dengan keberanian entah dari mana datangnya.. shida cuba set ini dan selepas 10 hari pakai memang rasa puas hati. Macam shida hari-hari tengok wajah sendiri dalam cermin kan, Kadang-kadang tu guna produk apa pun shida rasa sama je! tapi selepas menggunakan set skincare ni dengan komited sekali orang pertama yang tegur kulit shida ni selepas 1o hari menggunakannya adalah my mom :) Mak kata kulit dah ok nampak cerah sikit :) haaaa senyum lebar tau shida :) bertambah-tambah sayang dengan set skincare ni. selang 2 3 hari pula, adik pula tegur muka shida dah lain, jerawat dah berkurangan!! OMG!! jerawat dah kurang..!! lepas tu baru shida rasa nak belek muka puas-puas, memang betul lah kulit nampak lebih bersih tau lepas tu bekas jerawat pun makin pudar.  Alhamdulillah shida bersyukur sebab set ni memang ada kesan atas kulit shida yang sensitif ni. 
Sekarang shida dah cop Produk Seqy Beauty ni adalah Produk kekal shida untuk penjagaan kulit wajah ni. 4 item ni sangat mudah nak digunakan, daannn yang paling penting cream dia tak melekit lepas pakai. Selepas guna cleanser shida guna toner then guna serum picit 1-2 kali sapu rata. Last sekali shida guna cream malam dan siang tu, dah sapu rata tunggu dalam beberapa minit bagi dia meresap dan kering lepas tu setel :) Rasa biasa je tak melekit langsung, kering je :) Shida happy tau sekarang :) tak tau nak kata happy macam mana sebab produk sebelum-sebelum ni langsung tak ada kesan kat shida. So bagi kawan-kawan yang belum jumpa produk yang sesuai untuk penjagaan kulit wajah tu, shida memang galakkan korang guna Produk Seqy Beauty ni. Mudah digunakan, selesa, sesuai untuk semua jenis kulit, boleh atasi masalah kulit wanita asia dan yang paling penting ianya HALAL serta mendapat kelulusan dari KKM. Jadi janganlah risau dan was-was lagi, produk Seqy Beauty sangat-sangat terjamin, sekali dah pakai terasa sayang tau :)


Hubungi lanjut pengedar sah Seqy Beauty :
  • Blog : wondeland online shop
  • Instagrams : @estrella_onlineshop
  • Fanpage : Estrella Muslimah
  • Whatsapp : 017 394 5948 (sis liza)
  • Email : elizwonderland28@gmail.com
  • Butik Vendor : Thepopulous Seksyen 8 Bandar Baru Bangi (tester BB Cream Seqy Beauty disediakan)
  • COD Area : Putrajaya, Cyberjaya, Seremban, Nilai, Senawang, Port Dickson
 

Wednesday, 15 July 2015

Koleksi Fesyen Pakaian Wanita Terkini

Assalammualaikum, peace upon you.
 
Koleksi Fesyen Pakaian Wanita Terkini | Kalau nak sebut pasal fesyen ni seluruh wanita didunia ni sukakan fesyen, boleh dikatakan wanita dengan fesyen memang sukar dipisahkan lagi. Macam shida bukan lah pakar sangat dalam hal-hal fesyen tapi kadang kala suka juga berfesyen. Fesyen pilihan shida adalah Trend Fesyen Muslimah. Memang tak dinafikan makin hari makin banyak fesyen-fesyen yang keluar dipasaran. Sampaikan kita baru tengok fesyen terbaru hari ini, esok lusa dah keluar yang terbaru. Industri fesyen memberikan begitu banyak pilihan pakaian untuk wanita dan mereka sudah tahu perkembangan fesyen semasa sentiasa menghasilkan koleksi pakaian wanita terkini yang turut boleh didapati secara online(atas talian). Koleksi pakaian wanita di Malaysia sebagai contohnya telah mengalami evolusi yang cukup memberangsangkan sejak akhir-akhir ini.

Koleksi fesyen pakaian wanita terkini menampilkan rekaan yang lebih segar daripada sebelumnya. Sentuhan yang lebih moden telah diberikan untuk membuatkan koleksi  dress wanita terkini lebih cantik untuk digayakan sesuai dengan trend yang sedang hangat dalam pasaran. Namun sebelum korang membuat pembelian adalah penting untuk korang ambil kira beberapa faktor seperti : KESELESAAN, JENIS, CITARASA dan HARGA. Ini semua sangat penting kerana setiap pembelian yang anda pilih itu adalah ibarat satu bentuk pelaburan jangka panjang.

Sekarang ini, apakah antara jenis pakaian wanita yang sedang popular atau menjadi trending wanita di Malaysia? Jom lihat dibawah :
 
Pakaian Muslimah moden yang sebenarnya berasal daripada koleksi pakaian tradisional wanita terdahulu telah diberikan sentuhan yang lebih segar. Atas faktor perkembangan fesyen Muslimah, kita boleh lihat banyak koleksi baju Muslimah dipasarkan hampir di mana-mana sahaja. Ia juga telah menjadi pilihan utama dalam kalangan wanita yang gemar memakai tudung ataupun hijab.

Pakaian wanita yang lebih moden seperti dress wanita, blouse, skirt dan kaftan moden masih kekal popular sebagai antara baju wanita yang sering menjadi idaman ramai. Cukup mudah untuk dapatkan baju wanita ini kerana dipasarkan dengan cukup meluas. Apa pun sahaja pilihan korang, dapatkan pakaian wanita online yang bersesuaian dengan cita rasa serta personality korang agar kelihatan lebih menonjol dan bergaya! Sekarang ini banyak butik fesyen online yang menawarkan pelbagai koleksi pakaian wanita yang popular.