Dunia sebenar Shida: May 2015

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 30 May 2015

28 tahun usiaku..

Assalammualaikum, peace upon you.
28 tahun usiaku.. lama dah shida hidup dah 28 tahun dah :) cuma masih single but not available hehee..bila lah nak sampai seru kahwin kan ^_^ gatai ke bila shida sentuh bab kahwin ni?? hahaaaa adik-adik yang baru belajar tak boleh fikir hal kawen-kawen ni, ah kak yang tua macam shida ni baru boleh sebab dah bekerja dan mampu untuk berumah tangga Inshaa Allah :) Plan kahwen tu ada sebenarnya tapi belum cukup beberapa syarat lagi atau quota dia so terpaksa lah tunggu sampai cukup, tak tahu lah sampai bila lah kan.. mybe lepas raya ke atau hujung tahun ke, tahun depan ke kan hehee :)

Mungkin ramai yang tak tahu lagi usia shida yang sebenarnya, ada yang kata muda ada yang kata tua, yang kata muda siapa yang tak kenal shida, yang kenal mybe kata tua heheee ^_^ tapi dari raut wajah selalu orang teka shida antara 22 or 24 tau haaaaa..seee awet muda gitu hahaa #perahsantanbetul Inshaa Allah dah sampai waktu atau jodoh tu dah lekat, adalah nanti jemputan yang akan shida sampaikan atau kirimkan. Rakan-rakan seperjuangan yang shida kenal masa dia single contoh macam Azhafiza, Jiejah, Dedeq, Mirakim, Apit_fizgraphic, Fiqra, Haida, Ayut, Myravea dan ada lagi beberapa rakan seperjuangan tapi dah tak berapa nak ingat heheee..jangan marahh naa..semua shida kenal masa depa single tau sekarang dah double dan ada juga dah triple heheee.. Tahniah untuk korang :) Shida tumpang happy ya :) Inshaa Allah turn shida lepas ni jika tak ada aral, cuma berdoa je selalu amin..amin..amin :)
Ingat tak tanggal 5 Januari 2015, ramai yang tak ingat kot sebab dah 5 bulan berlalu hehee..termasuklah shida sendiri hehee ^_^ masa tu birthday shida tau :) thanks bagi yang wish dekat facebook, blog, instagram ada juga yang wasup shida wish..thanks a lot :) terharu shida huhuu.. dan tak lupa juga kepada Blogger Zaza Iman yang menghadiahkan shida seperti dalam gambar tu sebuah buku motivasi santai karya Dr. HM Tuah Iskandar. Berguna sangat buku ni Jom Menyerlah dan juga buku /kitab Al-Mathurat disertakan juga dengan Yaasiin & Terjemahan :) Masa dapat dari abg gedex tu tertanya-tanya juga apa benda ni, shida tak oder pun tengok dalam rupanya dari zaza hehee terharu sat :') Januari punya cerita ni stok lama tapi sibuk memanjang shida ni sekarang baru nak up up segalanya. Ada juga beberapa review shop yang shida belum review lagi. So next entri lah! sekali panjang daaa entri ni hope tak bosan membacanya ye heheee.. Terima kasih untuk semua :)


Friday, 29 May 2015

Suami Isteri Bahagia | Kata Ustaz Don Daniyal

Assalammualaikum, peace upon you.
 
Shida harap dan berdoa bakal suami shida 'halim' dalam menguruskan hal rumah tangga, biasalah suami isteri kan.. sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri. Jadi dalam hal rumah tangga suami isteri kena main peranan dengan baik :) Mudah-mudahan Inshaa Allah.. Amin :)


Thursday, 28 May 2015

Selamat Tinggal Bulan Mei..

Assalammualaikum, peace upon you.
Selamat Tinggal Bulan Mei.. Akhirnya Bulan Mei akan berlabuh tirai 3 hari lagi. Bulan Mei tahun ni tak berapa nice dengan shida. Bulan paling banyak berabis duit, motor rosak, kereta rosak, beli itu beli ini. Pastu dah nak raya tv lcd yang tak pernah-pernah buat hal rosak, remote tv rosak, tiba-tiba tv pun rosak tekan button kat tv tak boleh. Masuk hari ini dah nak 2 minggu tak tengok tv. Rasa dah lama tak tengok cerita-cerita fav shida huwaaa..csi, hawaii five o dan banyak lagi cerita-cerita kat astro tu. Hadoiii..pening kepala bulan mei saja kering kot shida!! Nasiblah duit dividen ASB shida masih ada tak pakai lagi boleh lah topup-topup guna untuk pakai raya nanti! Harap bulan Jun lebih nice dan lebih jimat dari bulan Mei hahaaa.. Hello June please be nice ya :3




Wednesday, 27 May 2015

Nampak real kan?? | Wordless Wednesday

Assalammualaikum, peace upon you.
ada ke yang sanggup buat kerja macam ni?? kerja ni semua mesin yang buat sekarang huhuuu..

Tuesday, 26 May 2015

Hadiah dari Blogger Yumida | Menang Giveaway Hujung Tahun Bersama Dianarashid.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Blogger Yumida | Menang Giveaway Hujung Tahun Bersama Dianarashida.com | sebenarnya tak sangka juga shida boleh sangkut menang untuk Giveaway Hujung Tahun Bersama Dianarashid.com, ramai juga yang join tapi orang kata rezeki kan jangan ditolak :) Alhamdulillah walaupun lambat respon untuk pemenang tu Blogger Yumida masih sudi mengirim hadiah yang di sponsor untuk giveaway tersebut. Simpan semua ni buat kenangan :) Actually dah banyak hadiah-hadiah dari blogger yang shida dapat, ada dari menang giveaway ada juga menang dari top komen. Sekarang shida cuba nak aktif semula macam dulu-dulu sebab semua kerja dah semakin stabil! happy sangat-sangat dapat bermanja semual dengan baby blue shida hehee..my blog la..jangan fikir lain hehee :) Terima kasih sekali lagi kepada Blogger Yumida dan juga penganjur Blogger Diana Rashid :)


Monday, 25 May 2015

Triple Cpuv Campaign dari Nuffnang | McDonald's Family

Assalammualaikum, peace upon you.
Triple Cpuv Campaign dari Nuffnang | McDonald's Family | Macam best jer dapat cpuv baru lagi untuk bulan may, dah ada 6 cpuv dalam bulan may tapi kalau kali dengan 3 ada 18 cpuv campaign, aterr..dah semua dapat triple je kan hehee. Perasan juga banyak banner promoted content McD ni dalam blog shida, mybe yang tu lah rasanya iklan dia. Shida tengah design-design ni sebenarnya tapi tiba-tiba adik tutup lampu!! adehh!! baru mood datang nak design!! kacau daun lah!! susah nauu kalau tido semua nak kena dalam gelap jer..cerah memang tak leh tido yer :3 terpaksa siapkan entri dulu tengah malam sikit adik dah lena baru pasang balik lampu hehee :) kalau dia terjaga kompem dia bising hahaaa ^_^

BTW, nak wish HAPPY BIRTHDAY to Mummy Jiejah, mama kepada anak soleh Hakimi tu haaa..dah makin besor makin bam bam dia..suka shida tengok :) wish shida untuk jiejah semoga sihat selalu :) murah rezeki :) dan berjaya dalam apa jua bidang atau kerja yang dilakukan :) nak celebrate jauh nauu so wish ini sebagai pengganti diri buat jiejah :) Happy Birthday Jiejah yang ke??? muda jiejah lagi dari shida sebenarnya kan kan.. hehe :)

♪ ♩♫ Happy Birthday To You ♪ ♩♫
♪ ♩♫ Happy Birthday To You ♪ ♩♫
♪ ♩♫ Happy Birthday To Mommy Jiejah ♪ ♩♫
♪ ♩♫ Happy Bithday To You :) ♪ ♩♫

 

Saturday, 23 May 2015

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum, peace upon you.

 
Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)
        Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang) Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015


Friday, 22 May 2015

Moga Sampai Dengan Selamat

Assalammualaikum, peace upon you.
Moga Sampai Dengan Selamat | Tudiaaa..apa yang sampai dengan selamat tu? Sebenarnya shida dah pos kesemua hadiah untuk Top Komen Bulanan dan juga Hadiah untuk Blogger Pilihan 2014. Berharap sangat-sangat semua hadiah tu sampai ke tangan tuan dia dengan selamat. Bukan apa banyak hadiah-hadiah yang shida pos by setem sebelum ni kadang-kadang tak sampai, padahal bukan berat pun timbang pun tak gerak pun jarum timbang tu haaa. So shida tunggu khabar dari Blogger Pilihan 2014 dan juga rakan seperjuangan untuk top komen bulanan seperti gambar dibawah ini :) Tahniah!! Oh ya! nama yang shida underline warna merah tu belum PM shida untuk beri detail. Yang lain semua dah PM dan ada yang shida dah ada alamat dia. Andai kata lah empunya nama terbaca entri ni bila-bila pun, PM je shida ok? (untuk beri detail korang) Sentiasa shida alu-alukan untuk korang :) Terima kasih semua :) Hope lepas ni shida lebih bersemangat untuk berblog :) Happy Blogging semua :)
dah sampai inform naa :)


Wednesday, 20 May 2015

Hadiah Untuk Blogger Pilihan 2014 Blog Shida | www.duniashida.com

Assalammualaikum, peace upon you.
Pejam celik pejam celik dah menghampiri penghujung bulan may kan, sekejap je masa berlalu. Shida pula nebes bila masa begitu pantas berlalu sebab semakin menghampiri 30 series hahaaa :D dah tua tak nak mengaku juga kan hehee..Shida sebenarnya bukan nak berceloteh pasal umur ke apa, shida just nak inform bahawa seperti yang dijanjikan oleh shida sebelum ni dimana pengumuman untuk Blogger Pilihan 2014 telah pun dikenal pasti. Shida berterima kasih kepada semua yang selama ini menyokong shida dari jauh dari belakang depan dan mana-mana arah lah! terima kasih banyak-banyak ye :)

Untuk Hadiah Blogger Pilihan 2014 ini seperti biasa si penerima yang akan memberitahu atau membuat satu entri di mana dia adalah Blogger Pilihan 2014 Blog Shida ni. Untuk 2013 Blogger pilihan adalah Blogger Jiejah (Ratu Pecut) atau www.ziezah.com. Shida belanja dia makan KFC dengan memberi voucher kfc. Dapat lah jiejah makan dengan family tercinta :) Untuk 2014 shida tak beri voucher tapi tukar kepada barang iaitu sepasang telekung, bag telekung untuk travel dan sepasang baju, semua ni made in INDONESIA. Tahun lepas masa cuti sekolah kakak shida ada travel pergi Indonesia so shida kirimlah beberapa barang khas untuk si Penerima ni :) Hope dia suka lah :) So kita just tunggu barang sampai dan di update oleh si penerima nanti ya! sorry juga sebab lewat shida kirimkan :) Inshaallah untuk 2015 memang ada dan masih beramah mesra :) Thanks juga kepada semua yang banyak support shida dan blog picisan shida ni :)

update : shida akan pos juga untuk top komen bulanan, hadiah dah sampai beritahu ye :)


Tuesday, 19 May 2015

GMBM 1st GIVEAWAY 2015

Assalammualaikum, peace upon you.
http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html
Sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta. 
Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-
  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-
  • Follow Belog
  • Follow Instagram 
@Yong | @Sofu
  • Follow Google +


  • Like Fanpages 



  • Follow FaceBook
Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join


Cpuv Campaign dari Nuffnang | Terima kasih Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you :)
Cpuv Campaign dari Nuffnang | Terima kasih Nuffnang | Banyak juga shida dapat Cpuv Campaign ni, tapi sayang shida tak aktif sangat. Nak cari semangat yang hilang balik ni, bukan apa mulanya shida tunggu sim kad celcom yang shida beli dari mawar biru ni sampai then nak tunggu dia aktif dalam 3 - 7 hari so sementara nak tunggu shida pun abaikan dulu blog ni. Shida pun sibuk buat test paper budak-budak ni. Naik pening dibuatnya. Banyak gak kerja bila budak-budak nak exam ni. Budak yang exam pun rilex jer kan hehee :d Inshaallah sim kad dah ok dah ada line, shida guna data postpaid dari celcom, line sangat-sangat ok so far, memang terbaik lah tak rugi shida beli. Kalau korang nak juga boleh klik link mawar biru untuk sebarang pertanyaan. 
Nak cashout Nuffnang pun macam lama lagi so shida peram je lah dulu sebab bila tak online earns ada tapi kurang sikit. Kena aktif macam dulu baru masyuk hehee :) Hope dapat semangat baru sekarang sebab guna data celcom ni. Boleh online kemana saja janji ada hanset ada laptop hehee :) Cpuv Campaign yang on going ada 8 iklan yang sama dan tak sama. Macam biasalah strategi Nuffnang..layankan ajer hehee.. ok lah shida nak update lagi lepas ni pasal CETAK KAD RAYA 2015 so tungggu yer :)


Wednesday, 6 May 2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Assalammualaikum, peace upon you.
{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog :


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com