Dunia sebenar Shida: August 2015

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 26 August 2015

Jom kira HARIMAU!

Assalammualaikum, peace upon you.
Berapa banyak harimau yang kelihatan di dalam gambar?? jangan stress tau! kalau stress harimau akan muncul semakin banyak dan banyak.. akhirnya korang tak dapat kira heheee :D Nanti shida akan beri jawapan dan kita tengok siapa yang meneka dengan tepat hehee.. Selamat mencuba :) 

 

Tuesday, 25 August 2015

SimKad Magic Tone Excel | Sumber Pendapatan Dengan Handphone!!

Assalammualaikum, peace upon you.
SimKad Magic Tone Excel | Sumber Pendapatan Dengan Handphone!! | Amboii.. best gila kot!! bila kita dapat meraih sesuatu pendapatan hanya dengan menggunakan handphone. Handphone laa..telefon bimbit yang setiap hari korang pegang tu, senang cerita smart phone la, handphone yang korang pakai tu sebenarnya boleh menjana pendapatan sampingan tau. Bukan sahaja sampingan bahkan ada yang berjaya dengan SimKad Tone Excel ni sehingga menjadikan pendapatan tetap setiap bulan. Simkad Magic Tone Excel, pernah dengar tak simkad ni korang?? heheee..shida yakin dan pasti semua dah tahu apa itu simkad tone excel dan apa kelebihan jika menggunakan kelebihan memakai sim ini. Simkad tone excel ni mudah je sebab korang tak perlu nak beli nombor baru, korang boleh tukar telco korang kepada tone excel sebagai contoh lah :
"shida sekarang mengguna simkad maxis dan shida berminat nak join Tone Excel ni then shida cuma register nombor prabayar shida ni kepada line tone excel nombor masih sama cuma bukan lagi line maxis, jika nak topup pun menggunakan servis Tune Talk bukan lagi maxis/hotlink, mudahkan??"

Ini diantara kelebihan dari simkad tone excel, ada banyak lagi kelebihan jika kita memiliki simkad ini sehingga boleh menjana pendapatan diluar jangkaan kita tau!! senang kata boleh buat duit dengan Simkad Tone Excel ini. Mehh..meh shida tunjuk kat korang kelebihan atau faedah sebagai pengguna Simkad Tone Excel ini :

Wang pasif sepanjang hayat, dah berhenti kerja duduk rehat dirumah pun duit masuk  setiap bulan macam biasa. Komisen antara 20 - 26% setiap kali orang topup. Nampak sikit tapi bayangkan ratusan orang yang topup setiap hari/bulan jadi boleh kira sendirilah, hasilnya luar biasa :)
RM20 bagi setiap tajaan orang baru. Nah, dengan mendapatkan pengguna baru anda dapat lagi komisen RM20/pengguna baru. Telco lain ada nak bagi macam ni ke?? shida yakin ramai yang menggelengkan kepala sekarang! 
Harta pendapatan dari Tone Excel ini boleh diwariskan kepada waris terdekat seperti keluarga tersayang (ini satu perlindungan untuk yang tersayang)
Naik Air Asia FREE sekiranya cukup mata/point yang anda kumpul dan boleh tukar kepada tiket penerbangan ke mana sahaja asalkan cukup untuk ditebus menggunakan mata ganjaran anda.
Perlindungan sebanyak RM100 ribu dengan menambah topup setiap bulan RM50, secara automatik anda layak menerima perlindungan insuran bernilai RM100k ini tanpa perlu bayar wang tambahan lagi. Hanya topup berterusan RM50 sahaja.
Peluang Hadiah RM200 sebulan dengan topup sebanyak RM80 anda sudah layak menyertai cabutan bertuah ini. Hadiahnya RM200 untuk bulan tersebut, walaupun tak perlu berharap namun sekurang-kurangnya ada peluang berbanding sim telco yang lain.
Pelbagai pertandingan juga disediakan oleh syarikat dan anda juga berpeluang menyertai pelbagai pertandingan yang dianjurkan.
Kesemua komisen akan masuk terus ke akaun anda pada 11hb, 21hb dan 31hb.
Inilah diantara kelebihan dan faedah yang bakal korang terima sekiranya korang join Team Tone Excel ini, bukan itu sahaja bila korang join korang akan di bimbing oleh orang-orang yang berpengalaman dan yang sudah berjaya mendapat income hanya dengan handphone sahaja!!, disitu korang juga akan diajar cara buat duit dengan Simkad Tone Excel ini :) 
Seronoknya menjadi pengguna Simkad Tone Excel ini, sekiranya korang rebut peluang ini dan konsisten, berusaha dalam membuat sesuatu kerja itu serta sedikit kesanggupan berubah inilah yang sebenarnya titik permulaan untuk korang menjadi lebih berjaya dengan Simkad Tone Excel. Mana ada orang berjaya dalam sekelip mata mestilah kena ada pengorbanan/ kesanggupan dalam melakukan sesuatu kerja. Usaha Usaha Usaha!! sekiranya ada diantara pembaca shida yang rasa berminat atau ingin bertanya-tanya dengan lebih lanjut lagi, shida pasti ramai yang mahu tahu rahsia besar mereka yang sudah berjaya, jangan segan silu boleh hubungi :
Encik Ridzuan Mazelan 
(Pengendalian Simkad Tone Excel Berpengalaman)
WhatsApp : 019 460 7711 (Wan)
 


Giveaway Anak Merdeka 2015!

Assalammualaikum, peace upon you.
Jom kawan-kawan support Giveaway dari Blogger Mariafirdz ini :)
wahhh..shida terlambat lah, sebab shida tengok maria dah tukar dari blogspot ke domain, tahniah dear!! tu lah sibuk sangat-sangat sampai tak tahu update-update terbaru dari rakan blogger. Inshaa Allah shida tengah usaha juga nak update dan blogwalking jika diizinkan. Punca utama shida internet sekarang ni huhuu..
So Good Luck untuk semua yang join ye :) nak join sama? klik banner atas tu :) tamat pada 31 Ogos 2015 bersamaan Hari Kemerdekaan negara Malaysia tercinta :)

 

Saturday, 15 August 2015

Membeli belah dengan Zalora Malaysia | Servis terbaik!!

Assalammualaikum, peace upon you.
Membeli belah dengan Zalora Malaysia | Servis terbaik!! |Alhamdulillah berkesempatan lagi shida untuk menaip dan update entri-entri terbaru untuk tatapan pembaca, pengunjung tersayang semua :) Memang tengah bodek pun heheee :p Sorry kawan-kawan shida agak lama tak aktif dari biasa. Almaklumla banyak pulak masalah datang satu persatu!! satu dah selesai datang yang baru hahaa, jadi sebegitu lah lumrah kehidupan sebenarnya yang manusia memang tidak pernah atau boleh lari dari masalah, tak kisah lah masalah sendiri mahupun orang lain yang tak bersangkut paut tup..tup..tup kita pun kena juga alaahaaii..

Okok shida nak enjoy typing sebenarnya tak mau kusut dengan hal atau masalah peribadi tolak tepi saatt naaa :) Lepas raya tak silap shida beberapa hari lah dalam raya ke 5 6 cam tu lah, shida ada order barang dari Zalora tau. Seronok sebab masih berkesempatan boleh membeli belah walau sudah pokai hahaa..lepas raya katakan :p Apa yang shida beli?? disebabkan sebelum raya tak dapat beli kita shopping habis lepas raya, pun okay :) Shida beli online wallet wanita dan lelaki. Maksudnya shida beli 2 wallet lah, satu untuk sendiri dan satu untuk sidia :) Shida tunggu barang ni sampai pun tak lama tau, shida order hari rabu lewat petang juga, then hari jumaat petang barang dah sampai dengan selamatnya :) Tip Top servis Gedex dan Zalora!! Yang tak leh belah shida terus buka dan pakai hahaaa :D

Ok yang purse panjang tu shida punya tau (from unisa) dan satu lagi dompet lipat dua (polo swiss) untuk sidia. Shida belum lagi beri pada sidia cuma nak tunggu masa yang sesuai, maybe waktu nak jumpa hujung bulan nanti InshaaAllah :) Masa hari raya kami ada lah bertemu, lama sangat tak bertemu boleh kira entah berapa tahun..bulan..hari..minit? jangan kira lah :) Masing-masing sibuk dengan komitmen sendiri kan sampai dah lali dah! :) Haaaa.. Apaa?? Nasi Minyak?? Heheee..InshaaAllah coming soon :)) Moga semua berjalan seperti yang dirancang InshaaAllah :)) Hujung bulan nanti kami jumpa sekali lagi jika tak ada apa-apa urusan kan. Moga Allah sentiasa permudahkan perjalanan dan urusan hubungan kami Aminnn :))



Friday, 14 August 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Assalammualaikum, peace upon you.

Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com

Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa


Kad Raya terakhir ke 17 dari Blogger Ina Ainaa | Terima kasih Ena :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Pejam celik pejam celik kita sudah pun menghampiri syawal-syawal yang terakhir dan shida masih berkesempatan untuk update Kad Raya yang terakhir ini datangnya dari Blogger Ina Ainaa atau lebih mesra dengan panggilan ena, Thanks ENA :) Sekarang shida susah sangat nak online dengan sempurna, bukan sebab kerja banyak atau letih. Tapi masalah internet pula dah timbul, sekarang shida buntu macam mana nak konsisten dengan blog. Sedih pula padahal baru lepas renew domain bulan lepas :( sedih teramat sebab tak dapat jaga denganbaik blog ni. Makin lama makin susah, sekarang shida on kejap-kejap guna data saja.

Sebelum ni memang ada beli data khas untuk bloging tapi nampaknya memang tak sesuai buat untuk si pengguna tegar internet. Terpaksa juga shida cari yang unlimited dan yang boleh dibawa kemana-mana. Korang boleh suggest untuk shida yang unlimited like broadband or modem tak kisah sangat asalkan bukan TM atau Streamyx. Help me please!!

Jom singgah blog Ena :)


Tuesday, 4 August 2015

Kad Raya 2015 yang ke 16 dari Blogger Amanina Ahmad :) Terima kasih Nina :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 16 dari Blogger Amanina Ahmad :) Terima kasih Nina :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog Blogger Amanina Ahmad :)
 

Kad Raya 2015 yang ke 15 dari Blogger Cik Itah :) Terima kasih Cik Itah :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Kad Raya 2015 yang ke 15 dari Blogger Cik Itah :) Terima kasih Cik Itah :)
Selamat Hari Raya :) Jom terjah blog cik itah, sama minat dengan shida tau, minat ape? kena lah terjah dulu heheee :)