Dunia sebenar Shida: April 2019

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Thursday, 18 April 2019

RAMEN ALA ALA KOREA | RAMEN PRODUK MUSLIM

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera
 RAMEN ALA ALA KOREA | RAMEN PRODUK MUSLIM 

Hai korang!! haaa kali ni shida nak citer sikit pasal RAMEN MUSLIM yang tengah VIRAL sekarang ni!! Ya memang Viral ok! Actually shida juga salah seorang EJEN MEEQI RAMEN ni :) haaa mesti semua pun macam pelik kan banyaknya biznes shida tengah run hehee. Yerlah almaklumla kita dah berkahwin kerja pun takada so kita run lah apa biznes yang boleh run. Asal boleh dapat pendapatan sikit :) so so kita teruskan yer bercerita pasal ramen ni. Ok ramen ni 100% Product Muslim keluaran Darnalis Diana Ramen dan ianya homemade mee bukan pemprosesan guna kilang yer. Mee ni juga dihasilkan tanpa bahan-bahan pengawet dan terlarang 100% clean. RAMEN MUSLIM ni mempunyai 3 perisa  dan 2 jenis packaging. Berbeza juga dari segi harga mengikut kuantiti. 

Tahap kepedasan juga taklah terlampau pedas sampai pecah kepala ye ^_^ Boleh dikatakan pedas dia bagi shida boleh tahan laa. Takla pedas giler macam ramen samyang korea tu. Pedas sangat shida pun takleh tahan! Pedas Ramen Muslim budak-bidak pun boleh makan. Banyak customer shida feedback anak-anak depa pun balun sama makan sampai habis dan ada juga yang kata pedas ^_^ yang ni maybe jenis tak makan pedas la kot kan.
Ada 3 Jenis Perisa Ramen : 
🍜 Curry Cheese
   🍜 Tomyam Verapi
    🍜 Spicy Carbonara

Spicy Level :
🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢
Pedas orang Malaysia boleh makan πŸ˜…

 PACKAGING PER BOX DALAM ADA 1 PCS MEE

PACKAGING PER BUNDLE DALAM ADA 3PCS MEE

Yang dekat shida boleh COD yang jauh shida boleh pos. Pos juga ikut berat mee. Mee pun tak berat mana sangat pun kalau sekeping mee berat dalam 120gram sahaja.Jadi yang berminat boleh lah roger shida ok. Yang berminat nak jadi dropship juga shida alu-alukan :) mai ja whatsapp shida :) Nak tengok pelbagai testimoni boleh masuk instagram shida ye :: testimoni ramen ::

Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG


 

Wednesday, 10 April 2019

BANTAL LEYNA FAVOURITE BY FLENAZ COLLECTION

Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera
BANTAL LEYNA | BANTAL GEBU DAN TAHAN LAMA | Kenapa shida kata bantal dia gebu? sebab bila buka je dari plastik terus naik gebu bantal dia. Shida sendiri dah pakai sebulan lebih masih gebu komee, geram pula dengan bantal sendiri..hahaa Sejak ada bantal leyna yang gebu ni, sakit leher pun dah tak ada, tidur pun senang dan selesa bila letak kepala. Sebabnya bantal lena walau gebu dan lembut bila letak kepala dia tak tenggelam tau! elok terletak je shida sukee sangat ^_^

HARGA SEBIJI BANTAL RM 39.00 - SEMENANJUNG
HARGA SEBIJI BANTAL RM 49.00 - SABAH/SARAWAK

PROMOSI 4 BIJI BANTAL RM 150 - SEMENANJUNG SAHAJA
SUDAH JIMAT RM 6.00

UNTUK POSTAGE  1 - 2 BIJI BANTAL RM 10 - 18.00
UNTUK POSTAGE  3 - 4 BIJI BANTAL RM 18 - 24.00

Mana yang berdekatan shida boleh delivery jimat kos pos, kawasan yang shida cover setakat ini TAIPING - BERUAS - MANJUNG sahaja. Bergantung juga kepada kuantiti kalau lebih dari 10 biji kemungkinan IPOH pun shida boleh delivery. Mana yang duduk jauh-jauh tu sama ada pos atau shida cari ejen yang boleh delivery untuk korang, takada masalah pun!

KEUNIKAN BANTAL LEYNA : πŸ˜‰πŸ˜‰
✔ Kualiti yang terbaik - tahan lama
✔ Terdapat piping tepi bantal yang dijahit kemas
✔ Isian bantal yang menggunakan polyester yang bermutu tinggi
✔ Ringan dan mudah dibawa kemana-mana
✔ Bantal boleh dicuci dan bantal tak kan keras selepas dicuci
✔ Buatan Malaysia 100%  πŸ‡²πŸ‡Ύ 


WAJIB DAPATKAN BANTAL LEYNA SEBAGAI TEMAN TIDUR ANDA 😴😴
✔ Tak perlu rungsing bantal berbau
✔ Tak perlu marah anak tumpahkan air pada bantal
✔ Tak perlu risau lagi pada Air liur yg meleleh ketika tidur
✔ Tak perlu berbelanja lebih untuk dapatkan bantal semewah Leyna


INFO LANJUT YANG MENARIK WAJIB ANDA BACA :
 πŸŒΈ My Leyna Journey | Bantal Leyna Pilihan No.1 Malaysia
 πŸŒΈ Kenapa Bantal Leyna Menjadi Pilihan & Patut Ada Dalam Setiap Rumah 
 πŸŒΈ Bantal Leyna Gebu dan Tahan Lama 
 πŸŒΈ Bantal Leyna Boleh Basuh 
 πŸŒΈ Testimoni Bantal Leyna 
 πŸŒΈ Jadikan Bantal Leyna sebagai "hadiah" dipelbagai Majlis
 πŸŒΈ Dropship Bantal Leyna diperlukan! whatsapp segera!



Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG


Tuesday, 9 April 2019

KENAPA BANTAL LEYNA MENJADI PILIHAN DAN PATUT ADA DALAM SETIAP RUMAH?

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.
KENAPA BANTAL LEYNA MENJADI PILIHAN DAN PATUT ADA DALAM SETIAP RUMAH? rata-rata shida tengok bantal selalu orang tak begitu ambil peduli. Korang tahu tak Bantal juga penting dalam menjaga kesihatan kita ni, lagi-lagi berkaitan dengan kulit badan kita. Kulit yang berhampiran dengan bantal adalah kulit muka kita. Apa yang shida baca salah satu faktor punca jerawat dan kulit bermasalah adalah dari bantal yang kotor permukaannya. Walaupun Kita tukar sarung bantal tapi bantal asal disebalik sarung bantal tu yang main peranan penting.
Bantal kalau tak dijaga dengan betul akan berbau dan kotor. Bantal lama-lama yang tak pernah dibersihkan juga akan didatangi pepijat bantal. Betul-betul akan merosakkan kulit jika terkena serangan pepijat bantal ni. Hama-hama bantal juga boleh mengakibatkan alahan dan alergik kulit, bahaya tu korang! Jarang ada bantal yang boleh basuh sekarang ni kan? Apa kata korang tukar bantal korang dengan Bantal Leyna yang boleh basuh ni. Bukan basuh sarung yer..basuh bantal tu sendiri, masuk dalam mesin basuh tu cuci. Mudah tau dengan bantal leyna ni.
KENAPA BANTAL LEYNA PATUT ADA DALAM SETIAP RUMAH? sebabnya mak-mak sekalian tak perlu lagi risau dan malu dengan leyna mak-mak boleh cuci bantal ni masuk mesin basuh pastu jemur. Selepas basuhan berkali-kali pun bantal leyna takkan kempis atau tekstur bantal berubah. Ada yang kata semakin basuh semakin gebu mak-mak semua ^_^ alahaiii senangnya dalam hatikan. Kadang-kadang kita tak sedar time tidur tu air liur basi (agak busuk ye) meleleh terkena bantal. Ada juga yang mempunyai anak kecil tumpahkan air. Tak perlu lah rungsing basuh aje mak-mak semua haa..Boleh juga korang simpan untuk tetamu datang rumah nak tumpang tidur kan. Takla malu nak bagi bantal yang korang sendiri dah latam..tahu latam? lenjan tahu? hahahaaa ^_^ Berminat tak? Jika berminat boleh hubungi shida untuk order. Senang kata yang dekat boleh cod yang jauh bisa pos. Atau shida juga boleh arrange ejen terdekat korang untuk proses cod. Tarahal semua bisa diatur.

Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG


Jadikan Bantal Leyna sebagai "hadiah" dipelbagai Majlis

Assalamualikum wbt dan salam sejahtera.
Zaman sekarang ni sebut je "H A D I A H" macam-macam dalam fikiran fikir apa nak diberikan. Kadang-kadang tu sampai buntu lah nak bagi apa dekat kawan, dekat officemate yang naik pangkat, dekat kawan-kawan yang bakal berkahwin, dekat suami/isteri, ibu/ayah dan sebagainya. Bagi shida "Hadiah Bantal Leyna" ni paling sesuai untuk pelbagai majlis yang ada di dalam Malaysia ni sebab apa?? sebab semua orang memerlukan bantal dirumah. Lagi-lagi bantal macam leyna yang sangat gebu ni :) pasti semua suka :)

Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG
 
 

Testimoni Pengguna Bantal Leyna Pilihan No.1 Malaysia

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Testimoni Pengguna Bantal Leyna Pilihan No.1 Malaysia | Ini antara ribuan testimoni-testimoni dari pengguna-pengguna Bantal Leyna, memang shida akui testimoni ni semua pun berlaku pada shida sebagai pengguna bantal leyna. Happy sangat bila dapat tidur lena dan berkualiti. Sayang Leynaaa ^_^ Anda bila lagi?



Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG



BANTAL LEYNA BOLEH BASUH GAISS!! | VIDEO BANTAL LEYNA

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.
BANTAL LEYNA BOLEH BASUH GAISS!! | VIDEO BANTAL LEYNA


Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG

BANTAL LEYNA SANGAT GEBU DAN TAHAN LAMA | VIDEO BANTAL LEYNA

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.
BANTAL LEYNA SANGAT GEBU DAN TAHAN LAMA | VIDEO BANTAL LEYNA


Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG



Monday, 8 April 2019

MY LEYNA JOURNEY | BANTAL LEYNA PILIHAN NO.1 MALAYSIA

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera
MY LEYNA JOURNEY | BANTAL LEYNA PILIHAN NO.1 MALAYSIA | Haaa ini yang shida lagi semangat nak blogging semula salah satu sebabnya shida dah ada biznes baru tengah run! Ya! Ya! shida adalah penjual yang sah (AGENT) Bantal Leyna dari Flenaz Collections. Bantal leyna ni tengah viral sekarang ni! Ramai sangat pelanggan feedback dan beri testimoni yang terbaik setelah menggunakan Bantal Leyna ni. Pada mulanya shida boleh terjebak sama sebab kes nak cari bantal untuk sendiri pakai. Mana tahu rezeki Allah dah atur cantik shida tertarik dengan konsep Bantal Leyna ni sendiri, terus shida nak buat jual. Masa mula-mula tu shida jadi droship dulu sebab nak test market dan kepakaran dalam menjual bantal ni. Masa mula-mula berminat nak jadi dropship shida telah dibantu oleh serang Leader Puan Noraina Mat Jali lebih mesra dipanggil Aina. Leader shida ni banyak membantu dalam penjualan bantal leyna ni. Alhamdulillah allah dah atur sesuatu lagi untuk shida. Dalam misi penjualan bantal ni juga husben la paling banyak membantu dari segi masa dan wang ringit, almaklumlah shida buat masa sekarang ni suri rumah sepenuh masa Inshaa Allah shida juga dalam mencari pekerjaan yang sesuai dekat kawasan berdekatan dengan tempat tinggal. Husben juga yang banyak bantu shida drive pergi cod ke sana ke mari. Tak jemu dia bantu shida, rasa sangat-sangat beruntung dapat husben yang sokong 100% apa yang wifey dia suka buat ^_^

I LOVE U HUSBEN πŸ’‹

Dalam tempoh yang singkat semasa jadi dropship shida cuba buat promosi menggunakan medium yang ada, facebook dan instagram. Alhamdulillah hasil titik peluh dan sekadar nak cuba-cuba nasib dapat terjual 10 biji bantal dalam seminggu shida join Biznes Bantal Leyna ni. Lepas dah puas menjual dan percaya memang senang jual bantal leyna ni terus shida upgrade menjadi Agent berdaftar bersama Flenaz Collections. Selepas tu bermulalah perjalanan shida bersama Bantal Leyna sangat-sangat indah. Order 20 biji habis dan sebegitulah seterusnya. Shida masih baru dan newbie dengan Leyna tapi agak membanggakan cuma kena pertingkatankan sales dan mantapkan lagi. Shida dengan bantal leyna baru nak masuk 2 bulan korang!! percaya tak?? setakat ni sebarang award atau pencapaian yang membanggakan tak ada lagi, team sendiri pun tak ada lagi (soon Inshaa Allah doakan ye) sebab masih baru tapi ya!! shida ada misi dan target dalam biznes bantal leyna ni, nak buktikan biznes bantal leyna ni bukan "biashe biashe". Semoga apa yang diceburi ini akan mendapat keberkatan dalam mencari pendapatan sampingan dan shida akan teruskan perjuangan dalam biznes bantal leyna ini "Bantal Leyna Pilihan No.1 Malaysia, Inshaa Allah. 

Sekian, terima kasih. Dah tamat πŸ˜‰

Friday, 5 April 2019

Hantaran belah lelaki dan perempuan | Perkahwinan Shida & Sharul

Assalammualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.

Nak cerita tentang barang-barang hantaran ni memang seronok. Sampai sekarang tak boleh move on lagi sebab semua hantaran shida dari bertunang sampailah kahwin ni shida buat sendiri deco sendiri tapi ada juga 1 2 barang hasil tangan orang lain tapi mostly sentuhan shida la daripada tema barang hinggalah hiasan deco untuk hantaran ni. Belah perempuan kami bawa 9 dulang dan lelaki pula bawa 7 dulang dan semuanya barang ada 1 2 je manisan tambah sikit-sikit bagi lengkap bilangan. 
Untuk tema shida, sudah semestinya biru dan berlawan dengan warna hitam silver. Agak menarik juga gabungan warna tu sebabnya ni idea last minit sebab baju sanding shida pun last minit tukar warna. So terhasil lah warna biru, hitam dan silver. Biru tu shida deco bahagian bunga pada bekas hantaran dan hitam silver tu shida buat pada ribbon hantaran. Deco side lelaki pun dah ikut warna kesukaan shida ada juga biru-biru tapi biru lembut-lembut gitu. hehheee shida sukaa :)
Barang-barang hantaran ni kami beli lagi 2 bulan nak kenduri lebih kurang la. Kami keluar dan cari barang-barang yang kami nak pakai dan boleh buat hantaran. So tak lah rugi bila seleasai majlis barang-barang tu boleh digunakan. Setakat ni barang-barang shida lepas kahwin duduk rumah suami semua barang yang dibeli memang shida pakai sebabnya memang beli barang-barang keperluan seperti set skincare, set perfium, handbag, kasut, tuala serta telekung dan tambahan kek side lelaki bagi so cukuplah 7 dulang yang dibawa oleh side lelaki. Side perempuan pula 9 dulang ada kain pelikat, kasut, jersi bola, set perfium, set walet + belt, jam tangan (ini recycle punya) dan lain-lain bagi cukup 9 dulang shida bagi manisan-manisan je. So bagi korang yang ada plan nak berkahwin tu, ni juga salah satu tips korang untuk cari barang hantaran. Belilah barang yang korang nak pakai bukanlah barang yang korang beli then barang tak pakai simpan sampai bila tak tahu lagi bila nak pakai . Elak pembaziran dalam perkahwinan korang ye!




Tuesday, 2 April 2019

Yeay! Shida dah kahwin laaa | Blogger Shida Radzuan

Assalammualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.

Ya! Ya! Shida dah kahwin komee ^_^ Gambar atas ni Kad Jemputan Perkahwinan shida pada 15.12.2018 pada hari sabtu. Kalau ikutkan perkahwinan kami dah 3 bulan 15 hari dan juga shida bergelar isteri. Majlis belah lelaki pula dibuat pada 29.12.2018 pada hari sabtu juga Selang 2 minggu selepas majlis shida. Sebenarnya yang lama sangat menghilang tu disebabkan sibuk dengan biznes sibuk dengan persiapan nak kahwin. Persediaan tu agak lama shida ambil masa hahaha..hampir 5 tahun kan. Ya lah nak planing kena la awal tak boleh last minit tak gitu? Mesti ada yang kata : shida ni hilang pi kahwin rupanya ^_^ maaflah tak jemput tak dan komee tahu-tahu dah lagi sebulan nak kahwin. Ada juga shida buat jemputan dekat facebook, dekat whatsapp. Nak jemput reramai macam tak berdaya, pengantin agak sibuk ketika itu hahaa ^_^
Kad Kahwin ni shida macam biasa la upah je someone design. Tak pernah lari shida dengan beliau, mesti kalau nak design shida akan minta beliau buatkan. Tak lain tak bukan Blogger Azhafizah la komee. Fiza je tahu citerasa shida ni yang tak pernah lari dengan warna biru.Tema Kad shida blueblack dan gold. Kad suami pula design yang sama cuma warna lain black dan gold. Hasil design memang tiptop sangat puas hati. Dekat fiza shida tempah design Kad Kahwin both side, Fridge Magnet dan juga banner kahwin. Then terus hantar print senang gitu, siap pun cepat sebab takyah tunggu que pihak printing masuk design. Apa-apa pun nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kat fiza sebab siapkan hasil kerja yang baik. Alhamdulillah Allah swt merancang perjalanan perhubungan kami dengan baik 7 tahun berkawan atau senang kata bercinta tanpa putus ya! straight berkawan sampai lah kahwin, Syukur sangat :)

MULA BERKENALAN : 12 JULAI 2010
MAJLIS MERISIK : 7 JULAI 2017
MAJLIS BERTUNANG : 30 SEPTEMBER 2017
MAJLIS AKAD NIKAH : 14 DISEMBER 2018
MAJLIS SANDING : 15 DISEMBER 2018
MAJLIS BERTANDANG : 29 DISEMBER 2018




Monday, 1 April 2019

1 APRIL 2019 | APRIL FOOL

Assalammualaikum wbt & Salam Sejahtera.
Hai korang :) yaaa shida update blog laaa punya sekian lama menyepi haaa! Sebenarnya dah lama shida nak cuba update blog seperti biasa tapi hurmm..semuanya dusta!! hurmm..shida ada sesuatu nak kongsi dengan korang. Agak lama shida diamkan diri update pun setahun sekali agaknya. Inshaa Allah data pun makin strong bolehlah shida update dari masa ke semasa. 

Nak buat comeback ke?? urmm..takyah la sebabnya risau harini update pastu hilang lagi hahaa.. Okay! soalan pertama, ada ke yang masih ingat shida lagi?? Shida blog jarang update tapi facebook boleh kata sakan juga update disebabkan perubahan hidup selepas dah berumahtangga komee (malu) Ok lah kita jumpa next entri ya! banyak benda nak story mory hahaha..Thanks korang :)

shida comeback! yeehaaa!