Pengeluaran penuh KWSP masih kekal pada umur 55 tahun | Dunia sebenar Shida Pengeluaran penuh KWSP masih kekal pada umur 55 tahun

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Saturday, 27 June 2020

Pengeluaran penuh KWSP masih kekal pada umur 55 tahun

Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera.

Pengeluaran penuh KWSP masih kekal pada umur 55 tahun - "Kami ingin memaklumkan bahawa tiada sebarang perbincangan dibuat untuk menaikkan had umur bagi pengeluran penuh 55 tahun", satu status yang dibuat dari page facebook rasmi Kumpulan Wang Simpanan Pekerja atau KWSP. Ha! yes! maksudnya yang kita dengar perbincangan untuk pindaan ke umur 65 tu hanyalah berita palsu. Panik juga baca tadi, kecoh dekat twitter dan facebook isu had umur pengeluaran kwsp ni. Ada someone ni share berita palsu ni macam dah mendapat kesahihan dari pihak kwsp. Lepas, dalam beberapa jam tu page facebook dari harian metro online update tentang berita palsu ini. Tak lama pula, page facebook kwsp update berita itu juga adalah palsu! Had umur pengeluaran kwsp masih kekal pada umur 55 tahun.

Ini lah masalah orang malaysia suka sangat share benda yang tak sahih, kalau tak pasti jangan kongsi. Sebab tu lah wabak berita palsu ni susah nak bendung dan kawal kalau masih ada lagi segelintir manusia seperti ini yang suka kongsi perkara-perkara yang tak patut. Okay shida sekadar ambil berat dan share perkara yang sahih dan pasti sahaja.


click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

7 Jari Ohsem:

UNICHI YANIEJ said...

itu lah masyarakat kena alert lepas ni. Pasti baru kita kongsi..yg pasti kita percaya.

Shida Radzuan said...

@UNICHI YANIEJbetul yanie.

Diana Rashid said...

Yang buat cerita palsu tu mesti nak orang ramai gelabah dan start marah2 PM.

Syaz Rahim said...

Macam-macam

Encik Sharul said...

macam - macam hal lah! sabojele.

nohas said...

baguslah kekal..sokong!

mamapp said...

alhamdulillah