SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com | Dunia sebenar Shida SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Monday, 13 July 2020

SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com

Assalamualiakum wbt dan Salam Sejahtera.
SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com - Lama dah shida pendam nak buat segmen, cuma tunggu masa yang sangat-sangat sesuai. Alhamdulillah hari ini tiba lah masanya shida lancarkan "Segmen Bloglist 2020 Blog Shida" segmen yang pertama untuk tahun ini. Kenapa pertama? sebab dah lama sangat tinggai blog kesayangan ni ^_^ sape suruh ye dak :p Segmen akan bermula 24 Jun 2020 sehingga 13 Julai 2020 bersamaan 20 hari sahaja. Okay lah jom tengok apa syarat-syarat yang patut diambil kira dalam menyertai segmen shida ini, sememangnya mudah sahaja. Okay lets start it :)

  1. Buat satu entri dan tajuknya - SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com
  2. Copy Banner Segmen dan masukkan dalam entri serta backlink kan ke entri segmen ini. 
  3. Cerita sikit dalam entri "apa yang korang suka tentang blog shida"
  4. Follow Blog Shida dan Add Facebook Shida Radzuan **jika ada facebook ya :)
  5. Dah siap? Korang boleh send link entri korang ke komen entri segmen ini sahaja ya.
  6. 20 blogger terpilih akan shida masukkan ke dalam Bloglist 2020. Bloglist ini akan kekal sehingga Disember 2020 selagi blog tersebut masih aktif.
  7. 1 pemenang akan shida pilih melalui referral tertinggi atau Top Referral dan akan membawa pulang berupa hadiah cash RM50.00
  8. Okay itu sahaja untuk segmen kali ini, Semoga berjaya dan Selamat Bersegmen untuk semua bloggers.


Tujuan Shida buat segmen bloglist ini adalah...
  1. Shida nak mencari kenalan-kenalan baru sebab rata-rata tengok banyak dah blogger baru muncul. Salam Kenalan untuk awak semua.
  2. Nak dapatkan aura-aura positif dikalangan blogger-blogger. (bukan senang ya! lama shida tinggai blog)
  3. Nak ambil semangat baru dan terus istiqomah dengan berbloging.
  4. Nak terus aktif dan blogwalking sesama bloggers.
  5. Mengeratkan lagi ukhwah dan silaturahim sesama blogger.
  6. Menaik taraf semula blog Dunia Sebenar Shida a.k.a www.duniashida.com
  7. Memburu misi follower ke 5000 dan pageview ke 10 juta. Dapat antara dua ni shida nak lancarkan "Giveaway"
  8. Bersempena  juga ulangtahun blog Dunia Sebenar Shida ke 10 tahun 19 Julai 2020.

Kebaikan Bloglist 2020 Blog Shida ini adalah...
  • Kita boleh saling blogwalking untuk meningkatkan trafik blog
  • Kita boleh saling menambah follower antara bloggers
  • Kita juga boleh saling mengekalkan budaya komen mengomen di dalam entri bagi meningkatkan kualiti blog.
  • Kita boleh menjadi Sahabat Blogger
  • Kita juga boleh saling membantu dalam apa jua permasalahan mengenai blog


click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

42 Jari Ohsem:

Syaz Rahim said...

Selamat bersegment shida :)

Saya dah letak link blog shida di blogroll blog saya, tapi insyaallah akan cuba buat segmen macam ni jugak, macam best jugak ek hehe

Warisan Petani said...

Tahniah
Mudah2an meriah sambutannya

Cik Nor said...

done support shida :

https://norminieza.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

nohas said...

semoga meriah sambutannya..

UNICHI YANIEJ said...

JOIN
https://yaniej.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Semut Senyum said...

Assalamualaikum shida. In Shaa Allah akan menyusul kemudian =D

Muhammad Naim Abdullah said...

Assalamualaikum.. Naim join ya..

https://pemudattbc.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

izzati日向 ♥ said...

selamat bersegment dan good luck semua. done follow blog ni. <3

Farhana Jafri said...

terima kasih jemput ye.

https://www.farhanajafri.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Ziana Eunos said...

gee join

http://www.zianaeunos.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Mrs. A said...

Selamat menganjurkan segmen ;-)

Aerill Hassan said...

JOIN :)

https://www.aerill.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Aiman Salleh said...

aiman join :D

https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Khairul Krol said...

Selamat bersegmen dan semoga meriah sambutannya.

mamapp said...

aslm shida.. ok nanti mama join tau.. cantik la banner tu

Abam Kie said...

As salam. Abam Kie pun join gak (spt yg telah dijanjikan)

http://www.zukidin.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Nur Asyiqin said...

ummi join ;)
https://nurasyiqin201.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Diana Rashid said...

dah join.. :)

http://www.dianarashid.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Mia Liana said...

joinnnn

https://www.mialiana.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Aynora said...

Saya join

https://www.aynorablogs.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html?m=1

Cik TK said...

Assalam... Cik TK join sekali!!!

https://tetikusmerah.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

cikguzim said...

Welcome back duniashida.com...
Sy dh join...
https://cikguzim.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-dunia-shida.html?m=1

Encik Sharul said...

Abg join ye
support awak!

https://medayeveryday.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Andrie Kristianto said...

Salam kenal ya kak

ZaridaIshak said...

As salam.

Kita join yer segmen ni
https://salatulzarida.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Tq

mamapp said...

Mama join ye shida

oohsenyum said...

Salam kenalan dari oohsenyum.com

Terima kasih segmen nya.

oohsenyum join

https://www.oohsenyum.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Aini said...

Selamat bersegmen semua...

Aini said...

Dah join....

http://www.yamanaimy.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Himawan Sant said...

Selamat bersegmen, kak.
Semoga lancar segmennya.

Pesertanya khusus dari negara Malaysia ya, kak ?.

Yaya Azura said...

Salam..Yaya join ye

https://www.yayaazura.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

mamapp said...

alamak, mama lupa nak bagi link hihi sowi

http://www.mamapipie.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

ejulz said...

ejulz join :)

https://ejulz.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Shikin Razali said...

Assalamualaikum, salam kenal dari saya, join dan support awak..

https://www.shikinrazali.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Cik Ash said...

datang support blog ni join segmen


https://www.cikash.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida-www.duniashida.com.html

Misya said...

http://www.aimisyahirah.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

mazharalti said...

Saya join juga ya...

https://weolls.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shoda.html

BLAIRE BAE said...

macam nak join juga tapi blog adik masih tersangat baru. tak ada traffic blog lagi. tak apalah mungkin belum sampai masanya. hehe. adik sudah follow blog sis. selamat bersegmen akak Shida.buatlah segmen lagi nanti supaya adik boleh join sekali

Sha Mohamed said...

Sha joint ye
https://kasihkuamani.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Ombak Bergigi said...

OM join jugak tau..

http://www.ombakbergigi.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Azlan Rumadi said...

Assalamualaikum wbt...

saya join ye...

http://azlanrumadibloglist.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

Syabas untuk segmen ini. Semoga dipermudahkan urusan.


AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.my

ShirVen said...

salam berkenalan, saya join yea

http://zzzyy.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html