Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Monday, 13 July 2020

SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com

Assalamualiakum wbt dan Salam Sejahtera.
SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com - Lama dah shida pendam nak buat segmen, cuma tunggu masa yang sangat-sangat sesuai. Alhamdulillah hari ini tiba lah masanya shida lancarkan "Segmen Bloglist 2020 Blog Shida" segmen yang pertama untuk tahun ini. Kenapa pertama? sebab dah lama sangat tinggai blog kesayangan ni ^_^ sape suruh ye dak :p Segmen akan bermula 24 Jun 2020 sehingga 13 Julai 2020 bersamaan 20 hari sahaja. Okay lah jom tengok apa syarat-syarat yang patut diambil kira dalam menyertai segmen shida ini, sememangnya mudah sahaja. Okay lets start it :)

  1. Buat satu entri dan tajuknya - SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com
  2. Copy Banner Segmen dan masukkan dalam entri serta backlink kan ke entri segmen ini. 
  3. Cerita sikit dalam entri "apa yang korang suka tentang blog shida"
  4. Follow Blog Shida dan Add Facebook Shida Radzuan **jika ada facebook ya :)
  5. Dah siap? Korang boleh send link entri korang ke komen entri segmen ini sahaja ya.
  6. 20 blogger terpilih akan shida masukkan ke dalam Bloglist 2020. Bloglist ini akan kekal sehingga Disember 2020 selagi blog tersebut masih aktif.
  7. 1 pemenang akan shida pilih melalui referral tertinggi atau Top Referral dan akan membawa pulang berupa hadiah cash RM50.00
  8. Okay itu sahaja untuk segmen kali ini, Semoga berjaya dan Selamat Bersegmen untuk semua bloggers.


Tujuan Shida buat segmen bloglist ini adalah...
  1. Shida nak mencari kenalan-kenalan baru sebab rata-rata tengok banyak dah blogger baru muncul. Salam Kenalan untuk awak semua.
  2. Nak dapatkan aura-aura positif dikalangan blogger-blogger. (bukan senang ya! lama shida tinggai blog)
  3. Nak ambil semangat baru dan terus istiqomah dengan berbloging.
  4. Nak terus aktif dan blogwalking sesama bloggers.
  5. Mengeratkan lagi ukhwah dan silaturahim sesama blogger.
  6. Menaik taraf semula blog Dunia Sebenar Shida a.k.a www.duniashida.com
  7. Memburu misi follower ke 5000 dan pageview ke 10 juta. Dapat antara dua ni shida nak lancarkan "Giveaway"
  8. Bersempena  juga ulangtahun blog Dunia Sebenar Shida ke 10 tahun 19 Julai 2020.

Kebaikan Bloglist 2020 Blog Shida ini adalah...
  • Kita boleh saling blogwalking untuk meningkatkan trafik blog
  • Kita boleh saling menambah follower antara bloggers
  • Kita juga boleh saling mengekalkan budaya komen mengomen di dalam entri bagi meningkatkan kualiti blog.
  • Kita boleh menjadi Sahabat Blogger
  • Kita juga boleh saling membantu dalam apa jua permasalahan mengenai blog


55 comments:

  1. Selamat bersegment shida :)

    Saya dah letak link blog shida di blogroll blog saya, tapi insyaallah akan cuba buat segmen macam ni jugak, macam best jugak ek hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah
    Mudah2an meriah sambutannya

    ReplyDelete
  3. done support shida :

    https://norminieza.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  4. semoga meriah sambutannya..

    ReplyDelete
  5. JOIN
    https://yaniej.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum shida. In Shaa Allah akan menyusul kemudian =D

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. Naim join ya..

    https://pemudattbc.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  8. selamat bersegment dan good luck semua. done follow blog ni. <3

    ReplyDelete
  9. terima kasih jemput ye.

    https://www.farhanajafri.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  10. gee join

    http://www.zianaeunos.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  11. Selamat menganjurkan segmen ;-)

    ReplyDelete
  12. JOIN :)

    https://www.aerill.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  13. aiman join :D

    https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  14. Selamat bersegmen dan semoga meriah sambutannya.

    ReplyDelete
  15. aslm shida.. ok nanti mama join tau.. cantik la banner tu

    ReplyDelete
  16. As salam. Abam Kie pun join gak (spt yg telah dijanjikan)

    http://www.zukidin.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  17. ummi join ;)
    https://nurasyiqin201.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  18. dah join.. :)

    http://www.dianarashid.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  19. joinnnn

    https://www.mialiana.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  20. Saya join

    https://www.aynorablogs.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html?m=1

    ReplyDelete
  21. Assalam... Cik TK join sekali!!!

    https://tetikusmerah.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  22. Welcome back duniashida.com...
    Sy dh join...
    https://cikguzim.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-dunia-shida.html?m=1

    ReplyDelete
  23. Abg join ye
    support awak!

    https://medayeveryday.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  24. As salam.

    Kita join yer segmen ni
    https://salatulzarida.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    Tq

    ReplyDelete
  25. Salam kenalan dari oohsenyum.com

    Terima kasih segmen nya.

    oohsenyum join

    https://www.oohsenyum.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  26. Selamat bersegmen semua...

    ReplyDelete
  27. Dah join....

    http://www.yamanaimy.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  28. Selamat bersegmen, kak.
    Semoga lancar segmennya.

    Pesertanya khusus dari negara Malaysia ya, kak ?.

    ReplyDelete
  29. Salam..Yaya join ye

    https://www.yayaazura.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  30. alamak, mama lupa nak bagi link hihi sowi

    http://www.mamapipie.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  31. ejulz join :)

    https://ejulz.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum, salam kenal dari saya, join dan support awak..

    https://www.shikinrazali.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  33. datang support blog ni join segmen


    https://www.cikash.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida-www.duniashida.com.html

    ReplyDelete
  34. http://www.aimisyahirah.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  35. Saya join juga ya...

    https://weolls.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shoda.html

    ReplyDelete
  36. macam nak join juga tapi blog adik masih tersangat baru. tak ada traffic blog lagi. tak apalah mungkin belum sampai masanya. hehe. adik sudah follow blog sis. selamat bersegmen akak Shida.buatlah segmen lagi nanti supaya adik boleh join sekali

    ReplyDelete
  37. Sha joint ye
    https://kasihkuamani.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  38. OM join jugak tau..

    http://www.ombakbergigi.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum wbt...

    saya join ye...

    http://azlanrumadibloglist.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    Syabas untuk segmen ini. Semoga dipermudahkan urusan.


    AZLAN RUMADI
    www.azlanrumadi.blogspot.my

    ReplyDelete
  40. salam berkenalan, saya join yea

    http://zzzyy.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  41. Fiza joined :)

    https://www.faizzahamir.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  42. @Himawan Sant Blogger luar juga bisa turut serta bagi memeriahkan lagi aktiviti bloggers ini..cumanya mungkin dikecualikan untuk memenangi hadiah TOP REFERRAL kerna cuma khas buat blogger dari Malyasia sahaja.

    ReplyDelete
  43. @BLAIRE BAETak kisah pun blog muda ke tua ke..jemput join bagi memeriahkan lagi segmen ni..okay :)

    ReplyDelete
  44. Ika join ya :)


    https://ikashoid.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  45. join ye..

    https://darihatimissmulan.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  46. Bismillah..

    Join jugak....

    https://www.leaazleeya.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  47. Join sekedar meramaikan...

    https://webayas.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  48. https://lindabeauties.com/2020/07/10/segmen-bloglist-2020-blog-shida-www-duniashida-com/

    ReplyDelete
  49. Support! Joinn hehe

    http://www.sayidahnapisah.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  50. Saya dah Join, terima kasih

    https://www.templateppt.eu.org/2020/08/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.