Akhirnya iklan nuffnang dah aktif | Dunia sebenar Shida Akhirnya iklan nuffnang dah aktif


Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Tuesday, 21 July 2020

Akhirnya iklan nuffnang dah aktif

Assalammualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.
Akhirnya iklan nuffnang dah aktif | Yaa syukur sangat iklan dah berjoget-joget dalam blog shida ni. Disebabkan lama shida tak aktif since 2016 hinggalah baru-baru ni je shida aktif semula pada bulan jun yang lepas. Kebanyakan blog yang dah tak aktif bertahun-tahun selalunya pihak nuffnang akan band atau senang kata dia blok la iklan-iklan dari disiarkan di dalam blog, ada juga akaun nuffnang pun tak boleh buka dah. Tapi Alhamdulillah setakat ni akaun shida belum kena blok lagi cuma iklan je takde. Baru-baru ni adalah shida mengirim sepucuk surat cinta kepada nuffnang bertanyakan tentang iklan yang dah lama tak masuk. Alhamdulillah sekali lagi, bulan Julai ni dah banyak iklan keluar berlegar-legar dalam blog shida :) Terima kasih nuffnang.

Hari ini juga secara tak sengaja shida buka akaun nuffnang dan nampak ada penambahan earn dalam akaun nuffnang bahagian CPC..rupa-rupanya ada yang dah klik beberapa iklan dalam blog shida yang berlegar-legar dalam beberapa hari ni. Banyak iklan dari LHDN dari pelbagai sudut atas header ada, bahagian sidebar ada dan dalam entri pun ada. Kalau korang nampak ada iklan-iklan tu sudi-sudilah mengelik kot berminat dengan pengiklanan tersebut :) lama pula tak dapat CPUV dari nuffnang ni. Last dapat pun tahun 2018. Dapat CPUV ni seiring dengan trafik blog tinggi lagi masyukk :)



click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

24 Jari Ohsem:

apekinahdotcom said...

Bestnya ni shida. Tahniah tau. Kinah punya akaun nuffnang dah lama berkubur.

Siti Yang Menaip said...

memang sangat tak aktif da Nuffnang.. rasanya betul la acc pun da kena block. bagus masih ada. alhamdulillah tahniah !!

ZaridaIshak said...

sama la...kita pun dah alama tinggal blog, kebetulan bulan Jun juga baru kembali aktif.. macam berjanji pula.

mummy_ayu said...

lama sgt x jengah nuffnang.

ezy.xixii said...

alhamdulillah..
nuffnang sy dh terkubur agknya..
ms aktif balik dh xboleh bukak nuffnang..
skrg ni pkai yg google ads jela.. huhuuu

rindu jgk ngn nuffnang..

Han Hanni said...

Nuffnang kami dah tak aktif. Dulu ada RM200 dalam tu tak sempat kami cash out. Huhuhu.. Time tu blog slow je, jd traffic tak ok kot

nohas said...

Alhamduiillah...

Muhammad Naim Abdullah said...

Seronok la kak earning naik.. hehe. Jika naim jenuh nak tunggu earning masuk haha

Diana Rashid said...

Akak pun nak pasang balik la iklan nuffnang ni. Dulu buang iklan sebab merajuk tak dapat earning langsung.

Shida boleh apply adsense dah ni. Blog shida bagus. Adsense dah senang lulus sekarang. Tak macam dulu.

Shida Radzuan said...

@apekinahdotcom Kinah cuba la anta ticket or contact nuffnang..jgn lupa update survey kat acc nuffnang tu.

Shida Radzuan said...

@Siti Yang Menaip Alhamdulillah lah.. siti boleh cuba update survey..pastu contact la bertanya khabar nuffnang hehee ^_^

Shida Radzuan said...

@ZaridaIshak haaa elokla sgt moh ler kite sama2 naik balik ^_^

Shida Radzuan said...

@ezy.xixii cuba email..risik blk mesti boleh hehee

Shida Radzuan said...

@Han Hanni Allah sygnyee huhuu

Shida Radzuan said...

@nohas Amin :)

Shida Radzuan said...

@Muhammad Naim Abdullah takpe naim kalau baru2 tu kena sabar skit..biasala..xde jln mudah kan..so kena la tgu,nnt dia dah mula masuk..masukkk je xberenti haaa :)

Shida Radzuan said...

@Diana Rashid Pasangla balik kak..baru ade geng heheee.. ada bercadang nk buat..tgu bulan 8 Inshaallah shida mohon..

Syaz Rahim said...

Alhamdulillah! Kita punya pun dah lama tak ada, sebab berhenti blogging dulu agaknya kan. Perlukah kirim surat juga? haha

Shida Radzuan said...

@Syaz Rahim silakan syaz..cubalah mana tau rezeki kan :)

Encik Sharul said...

Tahniah sayang.

UNICHI YANIEJ said...

Tahniah kak, yanie punya dah terkubur agaknye..acc pn xley buka dh.

Sha Mohamed said...

Yeah!! Tahniah..

dear anies said...

knape link nuffnang x de ek? puas sy refresh x dpt jg

boleh sy dpt kn link nya?

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah..lama dah tak jengah nuff. iklan pun tak letak dah sebab sendu betul nuff dulu.