Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 21 July 2020

Akhirnya iklan nuffnang dah aktif

Assalammualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.
Akhirnya iklan nuffnang dah aktif | Yaa syukur sangat iklan dah berjoget-joget dalam blog shida ni. Disebabkan lama shida tak aktif since 2016 hinggalah baru-baru ni je shida aktif semula pada bulan jun yang lepas. Kebanyakan blog yang dah tak aktif bertahun-tahun selalunya pihak nuffnang akan band atau senang kata dia blok la iklan-iklan dari disiarkan di dalam blog, ada juga akaun nuffnang pun tak boleh buka dah. Tapi Alhamdulillah setakat ni akaun shida belum kena blok lagi cuma iklan je takde. Baru-baru ni adalah shida mengirim sepucuk surat cinta kepada nuffnang bertanyakan tentang iklan yang dah lama tak masuk. Alhamdulillah sekali lagi, bulan Julai ni dah banyak iklan keluar berlegar-legar dalam blog shida :) Terima kasih nuffnang.

Hari ini juga secara tak sengaja shida buka akaun nuffnang dan nampak ada penambahan earn dalam akaun nuffnang bahagian CPC..rupa-rupanya ada yang dah klik beberapa iklan dalam blog shida yang berlegar-legar dalam beberapa hari ni. Banyak iklan dari LHDN dari pelbagai sudut atas header ada, bahagian sidebar ada dan dalam entri pun ada. Kalau korang nampak ada iklan-iklan tu sudi-sudilah mengelik kot berminat dengan pengiklanan tersebut :) lama pula tak dapat CPUV dari nuffnang ni. Last dapat pun tahun 2018. Dapat CPUV ni seiring dengan trafik blog tinggi lagi masyukk :)



24 comments:

  1. Bestnya ni shida. Tahniah tau. Kinah punya akaun nuffnang dah lama berkubur.

    ReplyDelete
  2. memang sangat tak aktif da Nuffnang.. rasanya betul la acc pun da kena block. bagus masih ada. alhamdulillah tahniah !!

    ReplyDelete
  3. sama la...kita pun dah alama tinggal blog, kebetulan bulan Jun juga baru kembali aktif.. macam berjanji pula.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..
    nuffnang sy dh terkubur agknya..
    ms aktif balik dh xboleh bukak nuffnang..
    skrg ni pkai yg google ads jela.. huhuuu

    rindu jgk ngn nuffnang..

    ReplyDelete
  5. Nuffnang kami dah tak aktif. Dulu ada RM200 dalam tu tak sempat kami cash out. Huhuhu.. Time tu blog slow je, jd traffic tak ok kot

    ReplyDelete
  6. Seronok la kak earning naik.. hehe. Jika naim jenuh nak tunggu earning masuk haha

    ReplyDelete
  7. Akak pun nak pasang balik la iklan nuffnang ni. Dulu buang iklan sebab merajuk tak dapat earning langsung.

    Shida boleh apply adsense dah ni. Blog shida bagus. Adsense dah senang lulus sekarang. Tak macam dulu.

    ReplyDelete
  8. @apekinahdotcom Kinah cuba la anta ticket or contact nuffnang..jgn lupa update survey kat acc nuffnang tu.

    ReplyDelete
  9. @Siti Yang Menaip Alhamdulillah lah.. siti boleh cuba update survey..pastu contact la bertanya khabar nuffnang hehee ^_^

    ReplyDelete
  10. @ZaridaIshak haaa elokla sgt moh ler kite sama2 naik balik ^_^

    ReplyDelete
  11. @ezy.xixii cuba email..risik blk mesti boleh hehee

    ReplyDelete
  12. @Muhammad Naim Abdullah takpe naim kalau baru2 tu kena sabar skit..biasala..xde jln mudah kan..so kena la tgu,nnt dia dah mula masuk..masukkk je xberenti haaa :)

    ReplyDelete
  13. @Diana Rashid Pasangla balik kak..baru ade geng heheee.. ada bercadang nk buat..tgu bulan 8 Inshaallah shida mohon..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah! Kita punya pun dah lama tak ada, sebab berhenti blogging dulu agaknya kan. Perlukah kirim surat juga? haha

    ReplyDelete
  15. @Syaz Rahim silakan syaz..cubalah mana tau rezeki kan :)

    ReplyDelete
  16. Tahniah kak, yanie punya dah terkubur agaknye..acc pn xley buka dh.

    ReplyDelete
  17. knape link nuffnang x de ek? puas sy refresh x dpt jg

    boleh sy dpt kn link nya?

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..lama dah tak jengah nuff. iklan pun tak letak dah sebab sendu betul nuff dulu.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.